Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: crusVan egy nagy problémám. Azureost használok (2.3.0.6), de akárhogy állítom be folyamatosan NAT hibát ír ki. A tûzfalam Zone Alarm Pro, azon átengedtem az azureust, ezenkívül wireless netem van, mi lehet a gond? Ha valaki tud kérem segítsen.
Tudtommal az Azuerus és a Zonealarm rühelli egymást. :rolleyes:
Próbáld meg esetleg más klienssel (pl. Bitcomet v. uTorrent).

Routeren be van állítva a port forward?

crus

Quote from: MohaTudtommal az Azuerus és a Zonealarm rühelli egymást. :rolleyes:

Tehát nincsenek jóban egymással, akkor megpróbálok egy másik klienst.
Remélem azzal mûködni fog. Köszi!
In the name of God,
impure souls of living dead shall be banished
in eternal damnation. Amen

Cobra

Nálam még az Azureus se foglalt többet ~60Mb-nál, szóval ilyen gondom nem volt, hogy lenyeljen valami 160Mb-ot.
Viszont találtam egy problémát µTorrenttel: nem sikerült seedelést indítani. Hiába adtam meg neki a torrent indítása után azt a könyvtárat, ahol vannak a file-ok, ugyanúgy 0%-ot írt a fileokra. Ebben ha tudna valaki segíteni, megköszönném.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Xaga

Quote from: MohaTudtommal az Azuerus és a Zonealarm rühelli egymást. :rolleyes:

Routeren be van állítva a port forward?
Miért pont másik kliens? Miért nem 1 másik tûzfal? :)

Moha

Quote from: XagaMiért pont másik kliens? Miért nem 1 másik tûzfal? :)
Vagy-vagy kérdése a dolog...
És szerintem jobban jár egy másik klienssel, mert az Azureus néha hajlamos leblokkolni a gépet, meg a java miatt eleve lasabb (legtöbb esetben), mint más kliensek. Nem a letöltésben lassabb persze, hanem úgy a mûködése.

De igazán nem ismerem a ZoneAlarmot, szóval lehet, hogy azt kellene inkább lecseréni.

crus

Azt hiszem maradok az Azureusnál így ahogy van, mert másik klienssel el se indult az a letöltés ami az azureussal igen.
In the name of God,

sirtomi

Én inkább a ZoneAlarmot cserélném le. Minden ismerõsömnek eddig csak baja volt vele.

crus

Quote from: sirtomiÉn inkább a ZoneAlarmot cserélném le. Minden ismerõsömnek eddig csak baja volt vele.

Mit ajánlanál helyette?
In the name of God,

Manitu

Quote from: crusMit ajánlanál helyette?
Mondjuk Kerio.

crus

Quote from: ManituMondjuk Kerio.

Egy próbát megér. Thx.
In the name of God,

Cobra

ZA helyett bármi más  :)  Kerio-ról jókat hallottam, bár most vásárolták fel és megszûnik az ingyenes verziója az év végével. Én az XP SP2 tûzfalát használom és semmi gondom vele.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

crus

Quote from: CobraZA helyett bármi más  :)  Kerio-ról jókat hallottam, bár most vásárolták fel és megszûnik az ingyenes verziója az év végével. Én az XP SP2 tûzfalát használom és semmi gondom vele.

Hát nem tudom, nem túlságosan bizom meg a windowsban, ha többet értenék a programozáshoz, és több idõm lenne azonnal áttérnék Linuxra, de így marad a windows, ami azért annyira nem rossz.
In the name of God,

Moha

Quote from: crusMit ajánlanál helyette?
Outpost. A végletekig konfigurálható, nem túl erõforrásigényes tûzfal program. Sokmindent be tud magától (is) állítani, figyeli a programokat, hogy csak az netezhet, ami ki van engedve (ergo: ha belemászik valami, akkor szól) El is lehet rejteni, és ha egyszer beállítottad, akkor nincs vele gond.

Necrid^

sygate personal firewall-t használok eddig nem volt bajom vele.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

sirtomi

Quote from: Necridsygate personal firewall-t használok eddig nem volt bajom vele.
Nálam nagyon lassította a gépet. Most egy ideje a WinXP tûzfalát használom és eddig egész jónak tûnik. Azért kéne majd valami más helyette, de megteszi ez is.

Xaga

Quote from: crusHát nem tudom, nem túlságosan bizom meg a windowsban, ha többet értenék a programozáshoz, és több idõm lenne azonnal áttérnék Linuxra, de így marad a windows, ami azért annyira nem rossz.
Miért kell programozoi tudás Linux használatához? Anélkül nem lehet használni? Mi olyan nagy baj wan a windowssal? nem értem mit imádnak az emberek a linuxon.

Nekem windows tûzfal wan semmi gond nincs wele, keriot nem ajálnlanám ha mindenkép akarsz 3rd party tûzfalat ako szerintem is outpost.

sirtomi

Linuxhoz nem kell tudni programozni. Megvan az már írva, nem neked kell leprogramozni :D
De az tény, hogy kicsit komolyabb tudás szükséges a használatához, mint a winhez. És ha az ember ismeri és tudja használni, akkor jobb mint a win az biztos.

Nade térjünk vissza a torrenthez...

kikuchiyo

Mi van a Piratebay-jel?

Állandóan offline a trackerük, DHT-ról talált két nyavalyás embert a kliens, de így ez nem az igazi.
Failure is the default option

Xaga

Quote from: kikuchiyoMi van a Piratebay-jel?

Állandóan offline a trackerük, DHT-ról talált két nyavalyás embert a kliens, de így ez nem az igazi.
Tudtommal a piratebaynek nincs trackere csak gyûlyti a torrenteket mint mininova vagy torrentspy

SaiyaGin

Valaki tudna mondani nekem magyar torrent oldalakat?

Xaga

Quote from: SaiyaGinValaki tudna mondani nekem magyar torrent oldalakat?
http://bittorrent.lap.hu/

SaiyaGin

Quote from: Xagahttp://bittorrent.lap.hu/

:merci:
Miért is nem jutott eddig eszembe? :haha:

Xaga

Quote from: SaiyaGin:merci:
Miért is nem jutott eddig eszembe? :haha:
nm
Mert nem láttad az erdõtõl a fát :)

via_mala

Pont egy hete van netem, akkor rögöt elsõre a µTorrent klienst tettem fel, és azóta is minden tekintetben elégedett vagyok vele, külön kiemelve, hogy egy db 130 KB-os exe az egész, telepíteni sem kell, és nagyon szolidan használja csak a gép erõforrásait.

Ettõl függetlenül úgy gondoltam érdemes utána járni, hogy milyen más kliensek vannak, és mit tudnak. Erre találtam egy jó kis összefoglaló táblázatot, amibõl kiderült, hogy elsõ választottam kicsiny mérete ellenére meglepõen sok funkcióval rendelkezik, hasonlóan a többiekhez, csak azok 5-10 meg még több MB-os telepítõvel vannak megáldva.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Kuroi Tenshi

Miért van az, hogy miután a uTorrent megy kb fél órát, másodpercenként érik támadások a gépem? :3x3: Még jó, hogy a tûzfal kivédi õket, de akkor is qrvára idegesít

Fazék

Quote from: Kuro_TenshiMiért van az, hogy miután a uTorrent megy kb fél órát, másodpercenként érik támadások a gépem? :3x3: Még jó, hogy a tûzfal kivédi õket, de akkor is qrvára idegesít
ööö milyen tûzfal jelenti ezt? nem biztos hogy az mind támadás ám... bár fene tudja, nem igazán értek ehhez a tûzfal témához, csak tudom hogy Zonealarm mindent támadásnak kamuzik, csak hogy komolyabbnak tûnhessen...

Kuroi Tenshi

Sztem nem csak kamuzás az. De azért érdekes, hogy az elsõ fél vagy talán egy óra után kezdõdnek ezek, addig minden rendben megy.

deaththief

Én a bittorrent nevû letöltõt használom.Gyors,kicsi és sok hasznos dolgot lehet benn állítani.Ilyen pl hogy ha ltöltöttük a fájlt,vagy amit akartunk,az addig fosson tovább,addig seedeljen,míg az arány el nem éri a 80%-ot.Ez nagyon jól jön olyan oldalakra,ahol számon tartják az arányodat.

Astral

Üdv mindekinek!

lenne 1 pár kérdésem uTorental kapcsolatba remélem tudtok segiteni :P.
1., Honnan tudom meg hogy aktiv vagy passzi vagyok -e?
2., a letöltések elött vanak szép szines jelek csak azt nem tudom mit jelentenek :3x3:  (van kék, fekete, zöld, piros, legalábis eddig )?

sirtomi

Quote from: AstralÜdv mindekinek!

lenne 1 pár kérdésem uTorental kapcsolatba remélem tudtok segiteni :P.
1., Honnan tudom meg hogy aktiv vagy passzi vagyok -e?
2., a letöltések elött vanak szép szines jelek csak azt nem tudom mit jelentenek :3x3:  (van kék, fekete, zöld, piros, legalábis eddig )?
A legtöbb jelre ott a válasz baloldalt az oszlopban, én azt nem tudom mit jelent pl, hogy feltöltésnél a felvelé mutató nyíl is van hogy zöld van hogy pisoa, meg volt már kék is :)
De annyira nem is érdekel, mert mûködik :)