Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: PirulaA Csillagnaplót én is olvastam, az nagyon tetszett, igen elvetemült történetek vannak benne.

Manapság meg fertõz engem a japán kultúra, nem elég hogy animéket nézek, ma Banana Yoshimoto novellákat olvastam, számszerint kettõt. Nagyon jó történetek, bár a téma nem a legvidámabb, a stílusa olyan megnyugtató - legalábbis nekem.
Meg már ennyi után is jobban megértem hogy miért épp úgy ábrázolják a párkapcsolatokat az animékben ahogyan. Tanulságos.
hol lehet ilyet szerezni?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Pirula

Quote from: Feldinhol lehet ilyet szerezni?

Például itt,  de én a Music Domehoz tartozó könyvesboltban vettem Gyõrben.
 
Quote from: RamizMesélj, kérlek!
Az igazság az hogy ezt az íróhölgy klasszisokkal jobban megteszi nálam. Nagyon röviden és tömören: az ilyen szeretem/nemszeretem/magamnaksemvallombe érzelmi zûrzavarok és az emiatt lassú, konfliktusterhes közeledés - európai kultúrához képest szerintem - témáit nem légbõl kapták az animekészítõk, hanem van valami valós társadalmi alapja is. Meg egyáltalán az életvitel, az egyetem, a részmunkaidõs állások, érzelmi viharok a szülõkkel kapcsolatban.
Most legalább volt alapom összehasonlítani '80-as évek végi japánt és amerikát a Prozac-országon meg a Kitchen-en keresztül és bizony elég nagyok voltak(?) a különbségek a krízishelyzetek megoldásában.

Ramiz

Megjöttek a Pratchett-könyvek. A Kaszás: :D :D :D Maximális Pratchett-minõség, a Kisistenekhez hasonlóan komoly (rejtett) mondanivalóval.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Suszi

Quote from: Raggie GordonHa sci-fi akkor nagyon tudom ajánlani bármelyik Stanislav Lem könyvet(kedvenc: Kiberiáda), vagy a kultikus és kötelezõ Galaktika sorozatot(egyébként az érdeklõdõknek: most adják ki a Galaktika sorozat újjabb köteteit!)!

A fantasy már húzósabb darab, ott mostanában is sokat munkálkodnak több-kevesebb sikerrel. A Vampire-höz még nem volt szerencsém, de ahogy a topic eddigi részeit olvasgatom most már beszerzek egyet!

A sci-fi könyvek közül nekem a legjobban a Solaris tetszett. (A film belõle pocsékra sikerült.) Kb. 4 évvel ezelött olvastam el, néha majd be**artam rajta.  :)

Raggie

Quote from: SusziA sci-fi könyvek közül nekem a legjobban a Solaris tetszett. (A film belõle pocsékra sikerült.) Kb. 4 évvel ezelött olvastam el, néha majd be**artam rajta.  :)
Az biztos! Egyébként melyik filmre gondolsz? Van egy régebbi orosz alkotás és egy új, ami sajna amerikai. Én eddig ezutóbbit szánt szándékkal, a régit meg alkalom híján nem néztem meg.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie GordonAz biztos! Egyébként melyik filmre gondolsz? Van egy régebbi orosz alkotás és egy új, ami sajna amerikai. Én eddig ezutóbbit szánt szándékkal, a régit meg alkalom híján nem néztem meg.
csak hogy egy kis csalódást okozzak: én pl nem találkoztam a könyvvel, de láttam mindkettõ filmet. az eredeti gondolom nagyjából hû a könyvhöz, és egész tûrhetõre sikeredett, de nekem ettõl függetlenül a max 1x végignézhetõ kategória. míg az amerikai feldolgozás nekem pl nagyon tetszett, Cliff Martinez zenéje valami olyan hangulatot teremt neki... legalább heti egyszer meghallgatom a soundtrack-et. vmikor tervezem a film újranézését is :) amúgy nekem a Stalker film se tetszett már, film-klubban vetítették és majd elaludtam rajta... az eleje felé volt jó, meg a vége felé, de a többi valami hihetetlenül szenvedés volt 10 percenként egy mondattal - na indulhat a kövezés :)

Ramiz

Quote from: Blimptudom ajánlani még Robert Merle mûveit is, nekem nagyon tetszett pl a Malevil, A védett férfiak, és az Állati elmék. egyiknél se számítsatok könnyed témájú olvasmányra... nagyon jó még A sziget és a Majomábécé, több most nem jut eszembe így hirtelen. ill. nagyon kegyetlen és jó volt még a Mesterségem a halál A háború morális kérdéseire fogékony olvasóknak különösen izgalmas olvasmány.

A Malevil, Az Üvegfal mögött és A sziget tetszett nekem tõle, valamint szuper a Madrapur címû. Nagyon durva a vége, olvasd el, kíváncsi vagyok, mit szólsz! Erõs hatású!

A Mesterségem a halált viszont nem olvastam végig. Letettem, mert szörnyen bosszantott a német fickó sablonokból összetákolt alakja. Remarque: Szerelem és halál idején ilyen szempontból jobb, igaz, õ meg sok közhelyet használ (tudatosan, sõt ki is emeli a szereplõk által, de akkor is idegesítõ néhol).


Kövezés nem lesz, de a könyvet olvasd el feltétlenül. Ha más haszna nem lesz, annyi biztos, hogy nem akarod még egyszer megnézni a filmet.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Suszi

Quote from: Raggie GordonAz biztos! Egyébként melyik filmre gondolsz? Van egy régebbi orosz alkotás és egy új, ami sajna amerikai. Én eddig ezutóbbit szánt szándékkal, a régit meg alkalom híján nem néztem meg.

Az amerikaira gondoltam. Nem tudtam, hogy készült már belõle film ez elött is.  (:_piszka: magamnak)

Raggie

Quote from: Blimpcsak hogy egy kis csalódást okozzak: én pl nem találkoztam a könyvvel, de láttam mindkettõ filmet. az eredeti gondolom nagyjából hû a könyvhöz, és egész tûrhetõre sikeredett, de nekem ettõl függetlenül a max 1x végignézhetõ kategória. míg az amerikai feldolgozás nekem pl nagyon tetszett, Cliff Martinez zenéje valami olyan hangulatot teremt neki... legalább heti egyszer meghallgatom a soundtrack-et. vmikor tervezem a film újranézését is :) amúgy nekem a Stalker film se tetszett már, film-klubban vetítették és majd elaludtam rajta... az eleje felé volt jó, meg a vége felé, de a többi valami hihetetlenül szenvedés volt 10 percenként egy mondattal - na indulhat a kövezés :)
/Csak semmi kövezés. Addig senki nem kövezhet, amíg meg nem fújum a sípomat. Még akkor sem, ha azt mondja, hogy Jehova. ÁÁáááá...--Monthy Pyton:Brian élete /A könyvet mindenképpen olvasd el, ha akármelyik film egy kicsit is megragadott(Stanislaw Lem: Solaris). Egyik filmet sem láttam úgyhogy nem mondok róluk véleményt, de az amerikai könyvfeldolgozásos filmek sajna elég nagy handicap-el indulnak nálam, nevezzük elõítéletnek, tapasztalatnak vagy akárminek.
A Stalkerrõl semmit sem tudok, az mi? :eeek:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: Raggie Gordon/Csak semmi kövezés. Addig senki nem kövezhet, amíg meg nem fújum a sípomat. Még akkor sem, ha azt mondja, hogy Jehova. ÁÁáááá...--Monthy Pyton:Brian élete /A könyvet mindenképpen olvasd el, ha akármelyik film egy kicsit is megragadott(Stanislaw Lem: Solaris). ...
:rotflol:
En mindeket filmet lattam, es mindketto tetszett. Az orosz tenyleg lassu, de nekem erdekes volt egy orosz filmet latni, oroszul, mas szemlelettel, mint az amerikai agyonvizualisankidolgozott filmek. +azert ne felejtsuk el, hogy ez regebbi. De ha az ember hozzaszokott a tempojahoz, jo.
Az amerkiait eloszor nem akartam megnezni - Ross doki aaaa. De meglepetesemre egesz jo volt. A zeneje kifejezetten bejott, azzal a jelenettel egyutt, amikor Solarisra megy. Egyszeruen gyonyoru. Diplomairas kozben neha belehallgattam, amikor mar total k.o. voltam. A tobbi szineszek/karakterek kevesbe jottek be, a vekonyka ficko kifejezetten idegesitett.
A konyvet azota vadaszom, valami elviselheto aron.

Lewis: A csendes bolygo
Clarke: A gyermekkor vege
csak hogy ne menjen el filmes OFF-ba.

Valaki nem ismeri Huxleynek azt a konyvet, ami pozitiv utopia, nem ugy, mint a Szep uj vilag?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Pirula

Quote from: KvikvegValaki nem ismeri Huxleynek azt a konyvet, ami pozitiv utopia, nem ugy, mint a Szep uj vilag?
Hoppla! Van neki olyan is ezexerint? :eeek:
(Egyébként asszem az utópia amúgy is pozitív kicsengésû, az ellentéte - így a Szép új világ is - a dystopia. És nem :_piszka: csak mittudomén. Szeretek szakérteni. :rolleyes:)

roderick

Quote from: PirulaHoppla! Van neki olyan is ezexerint? :eeek:
(Egyébként asszem az utópia amúgy is pozitív kicsengésû, az ellentéte - így a Szép új világ is - a dystopia. És nem :_piszka: csak mittudomén. Szeretek szakérteni. :rolleyes:)

Én amikor használtam a disztópia szót akkor az irodalomtanárom furán nézett rám, de sztem is úgy hívják... volt valami játékban:)

Amúgy mien izé már, hogy nem az Offtopicban van ez a téma, így csak most vettem észre...

Látom mások is szeretik Eco-t! Csak így tovább! sztema Foucault-inga a világ egyik legjobb könyve, igaz az eleje tényleg nem felhasználóbarát (meg úgy általában Eco sohasem :) ). Akinek tetszik a stílusa annak ajánlom a Gyufaleveleket. Ebben ujságcikkei vannak összegyüjte, kis rövidek, van ami vicces van ami elgondolkodtató, meg van persze unalmas akkori aktuálpolitika is, de az elviselhetö tálalásban.

Másik: Aoi-on külön topicja is van a Korbácsnak, Clive Barker regénye és igazából Szöttestföld lenne a neve, de a kiadókat gonosz erök irányítják és még idióta borítót is kapott a könyv, így senki nem jönne rá, hogy egy modern tündérmeséröl van szó. Nekem nagyon tetszett a stílusa, a témából fakadóan elég furán ír le dolgokat, amik mégis nagyon megállják a helyüket abban a helyzetben. Jaés elég epikus... legalábbis ha tömegfantasy lenne biztos 6 kötetben adták volna ki, de így egyben igazán masszív.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Mondjuk azt, hogy antiutópia, azt legalább mindenki megérti. ;)
Korbácsért egyik fantasy-s ismerõsöm rajong, másik nagyon erõsen eltanácsol tõle, úgyhogy még nem próbáltam ki.

Amúgy általában elég erõsen tartok a sokszáz oldalas könyvektõl: nem igaz, hogy nem lehet rövidebben elmondani! Fantasynál pláne elõfordul (legutóbb amit olvastam pl: nem jut eszembe a címe, egy tolvajcsajszi áll az elején egy sárkánnyal), hogy vagy alig van cselekmény és megy a szófosás ("ha Tolien ki tudodd találni egy komplett világot, nekem is menni fog" ==> renngeteg érdektelen baromság), vagy van cselekmény, de inkább ne lenne... ide-oda mászkálnak a hõsök, néha harcolnak egyet, hogy el ne aludjon az olvasó, valamint elszórva néhány párbeszéd, amik azért lennének elvileg izgalmasok, mert homályosan célozgatnak a világ elpusztulására... aztán a végén lepofozzák a fõgonosz varázslót (hõs haverjának/kedvenc csapattagjának élete árán), így a világ is megmenekül. Minõ könnyebbség... hisz' vége a könyvnek... vagy legalábbis az elsõ kötetnek...
Félreértés ne essék, ezt nem a Korbácsra írtam, azt nem olvastam.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: roderickLátom mások is szeretik Eco-t! Csak így tovább! sztema Foucault-inga a világ egyik legjobb könyve, igaz az eleje tényleg nem felhasználóbarát (meg úgy általában Eco sohasem :) ). Akinek tetszik a stílusa annak ajánlom a Gyufaleveleket. Ebben ujságcikkei vannak összegyüjte, kis rövidek, van ami vicces van ami elgondolkodtató, meg van persze unalmas akkori aktuálpolitika is, de az elviselhetö tálalásban.

Még csak belekóstoltam Ecóba a Rózsa nevével, de nagyon tetszett. Most már a többit is elolvasom!

Quote from: RamizAmúgy általában elég erõsen tartok a sokszáz oldalas könyvektõl: nem igaz, hogy nem lehet rövidebben elmondani! Fantasynál pláne elõfordul (legutóbb amit olvastam pl: nem jut eszembe a címe, egy tolvajcsajszi áll az elején egy sárkánnyal), hogy vagy alig van cselekmény és megy a szófosás ("ha Tolien ki tudodd találni egy komplett világot, nekem is menni fog" ==> renngeteg érdektelen baromság), vagy van cselekmény, de inkább ne lenne... ide-oda mászkálnak a hõsök, néha harcolnak egyet, hogy el ne aludjon az olvasó, valamint elszórva néhány párbeszéd, amik azért lennének elvileg izgalmasok, mert homályosan célozgatnak a világ elpusztulására... aztán a végén lepofozzák a fõgonosz varázslót (hõs haverjának/kedvenc csapattagjának élete árán), így a világ is megmenekül. Minõ könnyebbség... hisz' vége a könyvnek... vagy legalábbis az elsõ kötetnek...

Az ilyen könyveket kéne rövidített kiadásban kihozni nem a kötelezõ olvasmányokat. Talán egy két jó kalandmodulötletet is lehetne belõlük venni! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: roderickLátom mások is szeretik Eco-t! Csak így tovább! sztema Foucault-inga a világ egyik legjobb könyve, igaz az eleje tényleg nem felhasználóbarát (meg úgy általában Eco sohasem :) ).
Eco tényleg jó kis koncentrációs tréning, ha az ember nem akarja elveszíteni a fonalat bizony veszettül oda kell figyelni.
Ami még hihetetlen nála, az a tudásanyag amibõl gazdálkodik egy-egy könyv megírása során. Olyan tárhelyre lenne szükség itt az ftp-n is mint ami az õ fejében van.

TurboK

Quote from: TurboKaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gfsjhfgfhgasdhagsdgasgfjhsgfj
QuoteAzért ilyen értelmetlenséget mégsem kéne írni... Vagy fejtsd ki, hogy miért gondolod így, de ne ezt a zagyvaságot!
azt jelentette hogy leesett az állam és nem tudtam normálisan megszólalni. meg mit van ezen kifejteni, inkább nézd meg hogy mi váltotta ki ezt a reakciót.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Ramiz

Quote from: PirulaEco(...) Olyan tárhelyre lenne szükség itt az ftp-n is mint ami az õ fejében van.

Szegény zsozso... jó magasra tetted neki a lécet!  :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Meske

Tegnap szülinapomra megkaptam életem elsõ Stephen King könyvét: Carrie

Amint lesz idõm olvasom! :D

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Bruce

Quote from: MeskeTegnap szülinapomra megkaptam életem elsõ Stephen King könyvét: Carrie

Amint lesz idõm olvasom! :D
Errõl a könyvrõl konkrétan nem tudok nyilatkozni, de szvsz King bácsival elég csínján kell bánni... vagy nagyon jó egy könyve, vagy unalmas, de középutat (én még) nem láttam tõle...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Pirula

Ezt a könyvet azért kértem a Jézuskától, mert a második része - Reggeli beszélgetések Lin-Csi apáttal - valami zseniális olvasmány.
Egy ifjú vándorlásait követhetjük nyomon, ami ugyan térben is igaz, de méginkább filózós jellegû. Aki szereti a zen-buddhizmussal rokon fejtegetéseket annak nagyon ajánlom. Egy csak a bajom, hogy a második rész sajnos már évekkel ezelõbb megjelent és így ebben már nincs annyi és akkora "poén".
A történet egyik kötetben sem összefüggõ, két, max. három oldalas részekre tagolódik, amik általában egy filózós kérdés körül forognak.
Zilált, borús lelkivilág ellen jó orvosság mindkét könyv. Klinikailag tesztelve.

katz

Quote from: MeskeTegnap szülinapomra megkaptam életem elsõ Stephen King könyvét: Carrie
Jó könyv nagyon. Állítólag ez egyike azon kevés mûveinek amit (kivételesen) jól sikerült megfilmesíteni, bár én még nem láttam a filmet.

Bruce: Én nagy SK rajongó vagyok, szinte mindegyik könyvét olvastam és nála tényleg nincs középút. Szerencsére több jó könyve van, mint uncsi. A legjobb benne, hogy 7-800 oldalas  kis könyvecskéi vannak ami 3 napra éppen elég :)

Én Karácsonyra 3, az Asimov világban játszódó könyvet kaptam, az egyiket már ki is olvastam. Nem foganak sokáig tartani :rolleyes:

Ramiz

Boris Viantól legutóbb: Hullasztó. Elég borult könyv, nyomasztó, néhol vicces. Elég emlékezetes.

Terry Pratchett: Bûbájos bajok. Nagyon tetszik a mágia mûködése (ebben a könyvében is). A Kaszás is marha jó volt elõtte. Remélem én is találkozok vele! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!


Djinn

Hát én tényleg tök  :lame: vagyok. Komolyan gongolkoztam, hogy mi lehet ebbe a thread-be  :muhahah:  Én, aki könyv *uzi. Namind'1

Én most a Kardok vihara címû könyvet olvasom(fantasy) Ismeri valaki?
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Damnatus


Djinn

Quote from: DamnatusHali!

A téma itt a könyvek, ki mit olvasott, mit szeret stb.
Egen, rájöttem. Ezért is tettem fel erre vonatkozó kérdést.  ;)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Raggie

Quote from: DamnatusHali!

Asimov az jó!
Asimov az bizony hogy jó! Az Alapítvány-trilógiát minden harmadik évben kiolvasom, mert egyszerûen nem lehet betelni vele. Mindíg találok valami rejtett poént vagy utalást. Többi könyvei is jók, de azok már eléggé elmentek a "hagyományosabb" sci-fi irányába, bár ez nem mindenhol baj. Most olvastam pl. egy detektívregényt tõle, na az tényleg zseniális, viszont azért némelyik elég gyér(ez egy kicsit szigorú de nem jutott jobb szó eszembe)...
Quote from: DjinnÉn most a Kardok vihara címû könyvet olvasom(fantasy) Ismeri valaki?
Nem, de érdekelnek a fantasy könyvek. Milyen?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Djinn

Quote from: Raggie GordonNem, de érdekelnek a fantasy könyvek. Milyen?
Nagyon jó! George R. R. Martin az elkövetõ.
1.,Trónok harca
2.,Királyok csatája
3.,Kardok vihara (ezt olvasom most)

Elvileg trilógia, de az amazonon láttam 4. részt is...  :eeek:

Elég sok szálom fut a sztori  (amit én nagyon szeretek) A jellemek is jók, kidolgozottak. Én nem tudtam letenni az elsõ két részt. Nem mondanám, hogy tele van új ötletekkel, de nagyon magávalragadó (amibe bele tudod élni magad). Szóval  ha szereted a FANTASY-t, akkor nagyon ajánlom!!!
Ja és a könyvek egyenként több, mint 700 oldalasak. Szóval nem egy két óráig tart  :rotflol:

Nekem mostanában még a Rúnalovagok tetszett nagyon (ugye pár hónapja jelent meg 3 új rész) Persze, ha mindent fel akarnám sorolni, ami tetszett...  :rolleyes: Írhatnék egy könyvet  :hehe:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Pirula

Quote from: DjinnElvileg trilógia, de az amazonon láttam 4. részt is...  :eeek:
George R. R. Martin... biztos Douglas Adams egyik álneve. :D

Damnatus