Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Fénymarék

Quote from: Gmer on 2006-05-08, 21:30:05
Igen ez lesz az, köszönöm :haha:
Mindjárt megyek is előszedni valahonnan :szemuveges:
hmm örülök hogy meglett
jó olvasást ;)
Valaki ismeri Laurell K. Hamiltont?
Csakúgy kiváncsiságból :D
semmi hátsó szándék :P

Raggie

Quote from: Fénymarék on 2006-05-09, 16:23:14
Valaki ismeri Laurell K. Hamiltont?
Csakúgy kiváncsiságból :D
semmi hátsó szándék :P
:lol: (lásd előzmények...)

Én nem, de miről írt és mit?! (télleg kíváncsi vok rá!!)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Én nem olvastam, de kézbe vettem a könyveit a könyvtárban és belelapoztam, és azon írók közé soroltam, akitől soha nem fogok semmit elolvasni. :D (Cook mellé az "orvos-krimi-ponyváival"... khm, Zoli, nem felejtjük el, hogy... :__devil: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fénymarék

Quote from: Malcolm Reynolds (Ramiz) on 2006-05-10, 00:08:42
Én nem olvastam, de kézbe vettem a könyveit a könyvtárban és belelapoztam, és azon írók közé soroltam, akitől soha nem fogok semmit elolvasni. :D (Cook mellé az "orvos-krimi-ponyváival"... khm, Zoli, nem felejtjük el, hogy... :__devil: )
Érdekes hogy Cook.ot is szívesen elolvastam
És az a legjobb hogy majdnem mindent szívesen elolvasok :P
eddig egy könyv volt amit untam egy kicsit: Candide avagy az optimizmus
;)
vASH: Anita Blake-ről szól aki Halottkeltő, és vámpírvadász...
Nagyon karakán csaj, a vámpírok a Hóhér néven emlegetik, óriási akaratereje van
A lényeg hog...
Húúwaze vége az órámnak, majd még írok :P

Ramiz

Boris Vian: Pekingi ősz

Akárhányadszor olvasom, mindig zseniális.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Nem nagyon megy ez a topik... :)

Dűne: A butleri dzsihad. Ez szerintetek jó könyv, érdemes végigolvasni? Idáig nem nagyon tetszik. Eleve nem Frank Herbert írta, és én nem szeretem, amikor valakinek az életművébe mások belebarmolnak "úgyis el fog kelni a könyv, ha ráírjuk, hogy Dűne" alapon. De ha azt hiszi, hogy méltó hozzá és képes rá, akkor meg még rosszabb a helyzet. :) Ráadásul az előszóban azt írják, hogy amik ebben a könyvben vannak, azok mind előzmények, a Dűne idejében csak legendák és mondák maradtak fent ezekből az eseményekből, ergo "Ezért ha egymásnak ellentmondó adatokat olvasol Frank Herbert regényeiben és Brain Herbert és Kevin J. Anderson új trilógiájában, akkor az utóbbi forrást fogadd el hitelesnek, Barátom!"... Az ilyet még kevésbé szeretem... :ejj:

William Gibson: Neurománc, Count Zero (Számláló nullára), Mona Lisa Overdrive
Az első kettőt már olvastam, az utolsót most először, hogy egyben végigolvastam a trilógiát (magyarul). Mindenképpen az első a legjobb, legkoherensebb mű, de a Count Zero is nagyon tetszett, tele van erős, telitalálat jelenetekkel és gondolatokkal (rögtön a legeleje, Turner szétrobbanása, Bobby borulása, aztán Turner "pszihológiai meggyógyítása"... zseniálisan van megírva). A Mona Lisa Overdrive olvasása közben azonban nem tudtam megszabadulni az érzéstől, hogy itt igazából csak be vannak hajítva egy nagy mixerbe az előző két könyv szereplői, összeturmixolva, majd valami erőltetett sztorival egybetapasztva és kész. Nincs meg benne az a vad kaotikusság és mégis vasszilárd hitelesség, mint az első két könyvben. Persze az is lehet, hogy csak nem látom még át eléggé a sztorit. De nem hiszem, hogy a kedvencem lesz. Azért érdemes elolvasni, szerepel benne Molly, a Finn, 3Jane, Bobby, Angie és megy a nagy kavarás. :) Meg van pár jópofa helyszín, például London meg a jó öreg Sprawl.

Most viszont inkább a Burning Chrome-ra vagyok rákattanva (szintén Gibson), amit ma vettem. (Magyarul asszem Izzó króm vagy valami ilyesmi a címe.) Rövid novellák, valós időben a Neurománc előtt írta őket Gibson, de már felbukkannak benne ismerős motívumok, szereplők, helyszínek (Molly, Sprawl stb). Többek között olyan novellák vannak a kötetben (összesen tíz), amik közül többnek az ötletéből vagy alapsztorijából csináltak már filmet (amiről biztosan tudom: Johnny Mnemonic, New Rose Hotel).

Próféta

Quote from: Bender (Ramiz) on 2006-05-16, 15:21:35Dűne: A butleri dzsihad. Ez szerintetek jó könyv, érdemes végigolvasni?
Szerintem nem jó könyv, és megbántam, hogy leemeltem a polcról, meg hogy végigolvastam. De ez nem sokat jelent, mert valahogy mostanában elég nehézkesen olvasom, sok könyvvel vagyok így; épp feladtam a Perdido pályaudvart, elkezdtem a Difference Engine-t (fél Gibson!), és úgy tűnik, azt is abbahagyom.
QuoteNem nagyon megy ez a topik... :)
:frown: De hátha fentebb sikerült valakinek belekötnöm a kedvencébe, akkor legalább parázs vita bontakozik ki  :angyali:

Bruce

Quote from: Fazék on 2006-04-24, 20:17:28
Quote from: Bruce on 2006-04-24, 20:13:01Asszem elkezdem vadászni a Szélhámos és varázslót is :)
Szólj ha találsz egy példányt és azonnal irányíts oda engem is légyszi, mert sajnos az hiányzik a gyűjteményemből :(
Ha érdekel még - már ha érdekel - akkor pénteken megyek egy könyvesboltba, ahol ma voltam, és ahol azt mondták, hogy ha minden igaz akkor beszerválnak egy-két példányt péntekre. Szóval ha még érdekel esetleg tudok szerezni. Már ha a boltosok tudnak szerezni.

szerk.: És ez azért nem ment pmbe, mert anno mások is érdeklődtek, de lehet hogy nem pont eziránt? na egy pill... jah, az Ramiz volt és Pokoli balhé, na mindegy azt is láttam szal gondoltam hátha. Csak aztán nem hozzászokni  :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Ramiz

Nekem az Isten balhé volt, és az kéne is. Szélhámos... is jó volt, de így utólag nem éri el az IB szintjét. Ha azt mondjátok, hogy a PB van olyan jó, mint az IB, akkor az is érdekel. :)

Quote from: Próféta on 2006-05-16, 20:30:47
:frown: De hátha fentebb sikerült valakinek belekötnöm a kedvencébe, akkor legalább parázs vita bontakozik ki  :angyali:
A Perdido nagyon tetszett és most rendeltem meg A gépezet-et (fél Gibson, fél Sterling), úgyhogy jó próbálkozás... :D

Fazék

Quote from: Bruce on 2006-05-16, 20:35:34
Quote from: Fazék on 2006-04-24, 20:17:28
Quote from: Bruce on 2006-04-24, 20:13:01Asszem elkezdem vadászni a Szélhámos és varázslót is :)
Szólj ha találsz egy példányt és azonnal irányíts oda engem is légyszi, mert sajnos az hiányzik a gyűjteményemből :(
Ha érdekel még - már ha érdekel - akkor pénteken megyek egy könyvesboltba, ahol ma voltam, és ahol azt mondták, hogy ha minden igaz akkor beszerválnak egy-két példányt péntekre. Szóval ha még érdekel esetleg tudok szerezni. Már ha a boltosok tudnak szerezni.
Köszi! Engem mindenképpen érdekel egy példány a Szélhámos és a varázslóból! :) Köszi mégegyszer!

Bruce

joh, akkor egy darab Isteni, ill egy darab Pokoli balhé, valamint egy Szélhámos és a varázsló... azaz ebből kettő, de egy úgyis az enyém lesz :D A többit majd pénteken, ha kaptam.

Ramiz

Fuhh... tegnapelőtt rendeltem meg két Viant és egy Gibson-Sterlinget (4000 ft), tegnap (itt) két Goldenlane-t (gondolom ez is akörül lesz), most pedig épp két Sherlock Holmes-t (klasszikus kartonfedeles-pipás kiadás, már rég meg akartam venni), egy Vaszary-t (magyar Wodehouse, nagyon :cool: ! vicces és fiúsan romantikus :D) meg egy Abe Kobo-t (Dobozember) rendelek meg (4000.-)... ja és ma vettem egy Gibson-t angolul (2000.-)... valahogy az agyamra ment minden és könyveket kell vásárolnom! a könyvek az egyedüli barátaim meg a sör! :D (már a filmek sem kötnek le) Kíváncsi vagyok, nyáron miből fogok élni... :rolleyes:

Raggie

"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Ja igaz is! Fontos kérdés! Ki olvasott sok angol nyelvű Pratchettet? (Csak a Korongvilág-regények érdekelnek.) Itthon tizenhárom jelent meg, de ő legalább huszonötöt biztos megírt (lehet, hogy többet is). Melyiket érdemes elolvasni, melyek igazán jók? (Az én kedvenceim a magyarok közül (amiket mind olvastam): A mágia fénye, Mort, Piramisok, Vége a mesének, Kisistenek. Nem igazán tetszik: Mozgó képek. Többi a kettő között valahol.) Pl láttam ilyeneket, hogy Soul Music, The 5th Elephant, The Truth stb.

edit: sikerült megrendelnem két Wyndham regényt is, amiket kiku ajánlgatott! :hopp: :cool: :D

Bruce

Pratchettől amit ma láttam egy boltban az a Manák trilógiája volt. Már ha jól emlékszem a címre... Ha azt mondod jó, akkor lehet megnézem :D

Ramiz

Bruce

Jó, akkor megvárom amíg elolvasod, és addig költöm másra a pénzt :D

Próféta

Quote from: Bruce on 2006-05-16, 22:55:02
Pratchettől amit ma láttam egy boltban az a Manák trilógiája volt. Már ha jól emlékszem a címre... Ha azt mondod jó, akkor lehet megnézem :D
Az első nagyon jó, a második közepes, a harmadik még hátra van...

Quote from: Bender (Ramiz) on 2006-05-16, 22:34:32
Fuhh... tegnapelőtt rendeltem meg két
[...]
valahogy az agyamra ment minden és könyveket kell vásárolnom! a könyvek az egyedüli barátaim meg a sör! :D (már a filmek sem kötnek le) Kíváncsi vagyok, nyáron miből fogok élni... :rolleyes:
Hmmm. Épp most láttam a ROD-ot. Ez így jól illene bele :)

Ramiz

Quote from: Próféta on 2006-05-16, 23:49:38
Hmmm. Épp most láttam a ROD-ot. Ez így jól illene bele :)
Ok. :)
...
...
...
Ööö... mi az a ROD? :D

Fazék

Ramiz

Fazék

Quote from: Bender (Ramiz) on 2006-05-17, 00:23:54
Quote from: Fazék on 2006-05-17, 00:19:28
Read or Die
Oké. Hol lehet rendelni? :D :lol:
ez egy anime te tök! :D
(ugye tudtad? :) akkor visszavonom és nem vagy tök) (de ha akarod, akkor az lehetsz)

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-05-17, 00:26:12
ez egy anime te tök! :D
:merci: :hopp:

Quote from: Fazék on 2006-05-17, 00:26:12(ugye tudtad? :) akkor visszavonom és nem vagy tök) (de ha akarod, akkor az lehetsz)
Akkor inkább nem tudtam. :D
(Egyébként mangára tippeltem.)

Fazék

Quote from: Bender (Ramiz) on 2006-05-17, 00:28:31
(Egyébként mangára tippeltem.)
végülis természetesen az is van belőle, de sztem azt kevesebben olvasták, mint az anime-t látták
(nekem pl eddig eszembe se jutott, hogy lehet mangában is :))

Ramiz

Fazék

Quote from: Bender (Ramiz) on 2006-05-17, 01:59:54
Háde ilyen címmel, hogy READ or die? ... :rolleyes:
na gyorsan pótolni akartam, de szóval mentségemre szólva csak volume 1 van fönt ahq-n, a többi részét nem tudom honnan lehetne beszerezni. szóval lehet hogy csak ezért nem olvastam el anno :D

de most már elég legyen itten az off-ból! :3x3: (aminek legalább a felét én produkáltam :D)

Ramiz

Oké, akkor back to ON-line: :D
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Johnny Mnemonic című Gibson-novellában (egyébként nem tudom, miért Mnemonic, tanultunk a mnemonikokról és semmi köze azokhoz... :lazza: ) szerepel az az egzotikus és meglepő fegyver is, ami a Shadowrun-ba tök prózaian "monoszálas korbács"-ként szerepel, valamint már itt is ujjperc-súlyozással jelenik meg, ami a Shadowrunban nagy ötletként és poénként van feltüntetve... :lame:

Fénymarék

Quote from: Fénymarék on 2006-05-10, 15:47:48
Quote from: Malcolm Reynolds (Ramiz) on 2006-05-10, 00:08:42
Érdekes hogy Cook.ot is szívesen elolvastam
És az a legjobb hogy majdnem mindent szívesen elolvasok :P
eddig egy könyv volt amit untam egy kicsit: Candide avagy az optimizmus
;)
vASH: Anita Blake-ről szól aki Halottkeltő, és vámpírvadász...
Nagyon karakán csaj, a vámpírok a Hóhér néven emlegetik, óriási akaratereje van
A lényeg hog...
Húúwaze vége az órámnak, majd még írok :P
na szóval folytatva a félbenhagyott modnokámat:

Mi is a lényeg? :D
na szóval...egy csajról szól, aki mindig bajba keveredik...rohadtul nagy szája van...
érdekes humorérzéke(folytonos irónia), én pl.:ezt nagyon csípem benne
Az egész az éjszakai élet körül forog: vámpírok, ghoulok, zombik...
megemlítendő hogy a rendőrségnek is segít felderíteni a különös haláleseteket...amiben már egy kis misztikumot, furcsaságot találnak hívják a nagytapasztalt halottkeltőt :D
eygszóval nagyon "változatos" (monnyuk ez is relativ) események vannak benne mégsem tér el a fő témáról...
nem fut több szálon a dolog....de mégis több dolog fut egymás mellett :D
na ezt rakjátok össze...érdekes kijelentés tudom.

Ja és Ramiz, sztem nem elég ha beleolvasol vagyishogy elég....de mégiscsak ha belegondolok hogy megfogtad a könyvet átlapoztad és: naez nekem nem tetszik
gondolattal tovább álltál....
erre csak anyit tudok írni hogy: pfff
de végülis nem szólhatok bele, csak megjegyeztem!

roderick

Quote from: Bender (Ramiz) on 2006-05-17, 11:05:37
Oké, akkor back to ON-line: :D
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Johnny Mnemonic című Gibson-novellában (egyébként nem tudom, miért Mnemonic, tanultunk a mnemonikokról és semmi köze azokhoz... :lazza: ) szerepel az az egzotikus és meglepő fegyver is, ami a Shadowrun-ba tök prózaian "monoszálas korbács"-ként szerepel, valamint már itt is ujjperc-súlyozással jelenik meg, ami a Shadowrunban nagy ötletként és poénként van feltüntetve... :lame:
Asszem már a monoszálas dolog a Count Zeroban is volt említve... amúgymeg nem megleőpö a dolog, mivel az egész Shadowrun a Cyberpunkról van lopva, ami meg az egész világát Gibsontól vette át.
Amúgy bennem kisebb lelki válságot okozott, amikor megtudtam, hogy ő írta a Jhonny Mnemonic forgatókönyvét is... lehet mégse vagyok kiváncsi több filmadaptációra a munkáiból :) pedig Idoru-ból most csinálnak animét állítólag.

Tényleg?: Idoru, meg a többi a San Fransisco trilógiából kapható-e kishazánkban? Pattern Recognition láttam már uh. az már be van tervezve amint énis befejeztem a Mona Lisa Overdrive-ot
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: roderick on 2006-05-17, 13:55:54
amúgy meg nem meglepő a dolog, mivel az egész Shadowrun a Cyberpunkról van lopva, ami meg az egész világát Gibsontól vette át.
Tudom, de mégis zavaró, amikor belefutok Gibsonnál értelmesen előadott, "minden-a-helyén-van" ("Everything In Its Right Place..." :) ) motívumokba, amik a szerepjátékokban már olyan rohadt klisések...

Quote from: roderick on 2006-05-17, 13:55:54
Amúgy bennem kisebb lelki válságot okozott, amikor megtudtam, hogy ő írta a Jhonny Mnemonic forgatókönyvét is... lehet mégse vagyok kiváncsi több filmadaptációra a munkáiból :) pedig Idoru-ból most csinálnak animét állítólag.
Gondolj bele, a könyveiben is a rövid, filozofálgató betétek, a nagyon ütős, tömör nyelvi megfogalmazások és már-már költői hasonlatok (a Neurománc híres "indítóképe" a Tokió feletti tévéképernyő-színű éggel) a legjobbak, és ezeket filmen nem lehet visszaadni. Az akciók is főleg az előadási stílus miatt jók meg az apróságok miatt (szigszalaggal áttekert markolatú átbuherált fegyverek stb), ami megintcsak nem jön át annyira filmen (vagy ha igen, akkor nagyon erőltetettnek tűnik a fim). A párbeszédek nagyon leegyszerűsítettek, (szerintem szándékosan) lecsupaszítottak, tehát az sem segít a filmeseknek...
Nem láttam se a Johnny Mnemonicot, se a New Rose Hotel-t, de a netes kritikák alapján nem is kaptam kedvet. :rolleyes:

Quote from: roderick on 2006-05-17, 13:55:54Tényleg?: Idoru, meg a többi a San Fransisco trilógiából kapható-e kishazánkban? Pattern Recognition láttam már uh. az már be van tervezve amint énis befejeztem a Mona Lisa Overdrive-ot
Magyarul a Pattern Recognition rég kintvan (Trendvadász címen), de én csak angolul láttam mostanában. A Virtuálfény és az Idoru is felbukkan néha antikváriumokban, de újonnan ezeket is csak angolul láttam. Nehéz angolul Gibsont olvasni, viszont élmény és kihívás. :) Ajánlom a bookline.hu-t, elő is lehet jegyezni könyveket. Én most vettem meg A gépezet-et (Sterling-gel írta), új állapot, magyar, 2500,-, Galaktika Fantasztikus Kiadó (nagyon igényesnek tűnő, mostanában újjáéledt kiadó, ez a könyv tavalyi).
A Virtuálfény trilógia harmadik részét A holnap tegnapja néven tervezték kiadni 2005-ben (könyv végén: "A szerzőkről..." - ez is igényesség, hogy ezt belerakták - na ott olvastam), nem tudom, hogy kijött-e már.

Fénymarék: vannak olyan könyvek, aminek a belső értékei többszöri olvasásra jönnek elő, például Philip K. Dicket esélytelen elsőre megérteni. De szerintem (és ha úgy gondolod, tévedek, ám legyen, hagyj meg bűnös tudatlanságomban, kérlek) az Anita Blake nem ilyen. Viszont jól meglovagolja a vámpírdivatot meg az olcsó "szingli" ponyvaromantikát. Nem kell, hogy elolvassam, hogy tudjam, hogy az én értékrendem szerint vacak. Érted, ugye? :)
(Lehet, hogy a tiédben értékes. Ez így van. Máshogy állunk hozzá dolgokhoz.)