Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Alkyra

Gotta loev it.

Egyszerűen imádom az ilyen "do it or die and maybe you will survive at the end" típusú mangákat.:) Mirai Nikii, Gantz, Battle Royal, Deadman Wonderland s most ez is.
Aki esetleg ismer még ehhez hasonló minőségi stuffot kérem szóljon.^^

Chronus

Elég méretes adat Until Death Do Us Part került ki. Kezd beindulni ez a manga is.

Rounin

Quote from: Alkyra on 2008-12-05, 15:33:27
Ez inkább hír, de meglehetősen...mindegy. Mindjárt meglátjátok Ti is..

http://www.sankakucomplex.com/2008/12/05/kannagi-ceases-publication-otaku-blamed/

Az ilyeneket és a kapcsolódó híreket olvasva mindig elborzadok...

NLZ

Egész jópofa a Code:Breaker, csak a főhősnőnk ne lenne ilyen naív hülye. :)
[reserved]

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Prof. William

Jaja...

egy pillanatra már azt hittem hogy baj van na de akumetsu az első hős aki mindig "Just as planned" -esen jön ki minden helyzetből. :)

Amúgy meg...

egy manga amiben a korrupt polikusok megkapják a méltó büntetésüket....

Azt hiszem már értem miért Sci-Fi besorolású ez a manga :)

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

chilip

Prof. William

Tényleg...

Az Akumetsu 67 meg simán epic... ráadásul akármit csinál a kormány teljesen mind1 mert csak saját magát ássa el élő adásban. "Just as planned. "   :Kiraly:

Zen

&fmt=1

chilip

Vinland Saga-t elolvastam ameddig kinnvan, marha jó  :jee:

Prof. William

Franken Gran 18

Hüpp hüpp imádom a szerelmes sztorikat. :)

És még a vége is happy legalábbis olyan fransoan. :)

Én

KeLa

chilip

QuoteFranken Fran

AHAHAHAHA  :lul: nagyon jó :D

egyedül
[spoiler]az nem tetszett mikor felfalta a dagi srácot a csaj, mert egy rovar-testbe kelt újra életre :( az kegyetlen volt és nem vicces :( [/spoiler]

még csak 11ig olvastam, na majd alvás után :)

Prof. William

Az nekem se jött be. Az pl kaphatott volna Franos happy endet. :)

A 18 -asnak azért jobb vége lett mint a 2-esnek...

A 20- vagy 21 -esnek pedig szinte totál happy a vége...

bár mondjuk a bálnás chapter is megoldódott...

De az új chapterben az lepett meg hogy először a manga során Fran NEM tudott valakit visszahozni az életbe. Eddig vagy így vagy úgy de mindig megoldotta.  :D

chilip

egy raklap Change 123 jött ki :D vagy 10 chapter  :jee:

ed.: ÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ

KeLa

Quote from: Prof. William on 2008-12-26, 01:50:05
De az új chapterben az lepett meg hogy először a manga során Fran NEM tudott valakit visszahozni az életbe. Eddig vagy így vagy úgy de mindig megoldotta.  :D
[spoiler]Gondolom ezt a ch.20-ra írtad, de abbban eléggé lehetetlen dolog volt, mert a csajból nem maradt vmi sok :D De ahogy Fran is mondta, a filmvásznon tovább élt... :smile: xD[/spoiler]

chilip

http://www.onemanga.com/Franken_Fran/15/a-note/

nem is tudtam :) Magyarországban élt a feltehetőleg legdurvább sorozatgyilkos a világon az 1500-as években :)

ed.: na behoztam a mangát, jópofa volt végig kivétel a már korábban említett rész

minuszmiki

A Ghost Hunt is szentel neki egy történetet, ami egyébként nálam a sorozat csúcspontja volt (18-21. ep.).

Próféta

Meg volt is nemrég valami film róla. Sőt, a Diablo II Act 1 egyik bosszmonsztája (Countess) is Báthory Erzsébetről volt mintáza.
De azért illett volna legalább hallani róla :ejnye: Chilip, az megvan, hogy ki volt a történelmi Dracula?  :D

kikuchiyo

Azért azt megjegyezném, hogy a róla szóló híresztelések egyáltalán nem bizonyítottak, sőt. Az efféle vádak, mint gyermekek leölése és a vérük megivása, akkoriban mindennaposak voltak, mindegyik boszorkányper kötelező tartozékaként. Az pedig, hogy épp róla terjedtek ilyesmik, valószínűleg politikai okoknak vagy személyes ellentéteknek köszönhetők.
Failure is the default option

Prof. William

Wow... Bimoeat Nectar mega release.... 78 - 105 -ig. :)

chilip

Quote from: Próféta on 2008-12-26, 19:55:42
Meg volt is nemrég valami film róla. Sőt, a Diablo II Act 1 egyik bosszmonsztája (Countess) is Báthory Erzsébetről volt mintáza.
De azért illett volna legalább hallani róla :ejnye: Chilip, az megvan, hogy ki volt a történelmi Dracula?  :D

lakótelepi suttyó vagyok :D de ezt még én is tudom  :angyali:

SaiyaGin

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-26, 20:05:54
Azért azt megjegyezném, hogy a róla szóló híresztelések egyáltalán nem bizonyítottak, sőt. Az efféle vádak, mint gyermekek leölése és a vérük megivása, akkoriban mindennaposak voltak, mindegyik boszorkányper kötelező tartozékaként. Az pedig, hogy épp róla terjedtek ilyesmik, valószínűleg politikai okoknak vagy személyes ellentéteknek köszönhetők.

:tezsvir:
Egy művelődéstörténeti előadáson amire jártam, szóba került az esete, a jegyzeteim szerint először egy katolikus pap vádolta meg a református Báthory Erzsébetet. Homályos emlékeim szerint az előadó végül arra a következtetésre jutott, hogy
1. Báthory a korabeli büntetési szokásokat alkalmazta, azonban a vádlók eltúlozták az eseményeket,
2. Szintén a korabeli szokásoknak megfelelően, Báthory idősebb korában a tapasztalatai alapján tanácsokat adott a szolgálólányainak egyes betegségek gyógyítására, vagy a szüléshez, és a tanácsadás ellenére bekövetkezett haláleseteket is felhasználták ellene vádlói.
(Akit érdekelne a téma, pár olvasmány:
[spoiler]Péter Katalin: A csejtei várúrnő. Bp., 1985
Várkonyi Gábor: Lerágott csont vagy a halhatatlanság ára.
Liget 1998/8., 81-89
Várkonyi Gábor:  Újabb források Báthory Erzsébet életéhez.
Irodalomtörténeti Közlemények 1999/1-2., 181-204.
Szádeczky-Kardoss Irma: Mi az igazság? In. História. 1997 8. sz. 20-22 p.
[/spoiler]

kikuchiyo

Kösz, nekem is volt a kezemben egyszer egy folyóirat, amiben elemezték az esetét, de a részletekre már nem emlékeztem.
Failure is the default option

LuckyDingo

chilip

Midori no Hibi maraton tanulás helyett  :jee: 10/10 vicces volt, szórakoztató és a drámaibb részeket se baszták el (már ami kevés volt benne).

Alkyra

Quote from: chilip on 2009-01-05, 01:57:39
Midori no Hibi maraton tanulás helyett  :jee: 10/10 vicces volt, szórakoztató és a drámaibb részeket se baszták el (már ami kevés volt benne).

Ajánlom az Ai Kora-t(Love College) az új műve az írónak. Hasonló hatalmas őrültség , mint az előbbi műve.:)

chilip

Quote from: Alkyra on 2009-01-05, 13:17:59
Quote from: chilip on 2009-01-05, 01:57:39

Ajánlom az Ai Kora-t(Love College) az új műve az írónak. Hasonló hatalmas őrültség , mint az előbbi műve.:)
tanulni kéne...