Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Én

Quote from: Chronus on 2009-03-30, 10:16:49
Quote from: Én on 2009-03-30, 03:16:07
Quote from: Chronus on 2009-03-30, 02:27:56
(but what's with all the nosebleeds... I don't want a bad end...)
Man, you read fast.
[spoiler]Amúgy meglepne ha nem minimum köcsög end lenne... Örülnék egy szívmelengető endnek, de nem túl esélyes.[/spoiler]
De elméletileg eddig 4 vol van lefordítva, 6 van összesen, júliusban jön új :(

Hát... elolvastam ameddig volt, de nem tudom folytatom-e majd. Elég sad. Persze az efféle sztorit zsigerből ez élteti, plusz a köcsög end, mert egyébiránt csak egy átlagos ecchi/hentai lenne...

De azért nem ártana valamilyen szinten szórakozni se rajta, :D elvégre nem azért olvasok mangát, hogy bedepizzek :D Ebben meg kb 25% arányban van AWESOME éa 75%-ban SAD, de ha az egész alaphangulatát is vesszük, akkor inkább 90.

Minden esetre addiktív olvasmány. Beszívja az embert.
Nálam nagyobb arányban awesum, és a sad helyett valami más szót használnék... groteszk pl, de az nagyon.

NLZ

Quote from: chilip on 2009-03-23, 23:26:45
Skip Beat! - abbahagyni nem tudom (csak az elég gyakori QUALITY art zavar néha...  ^^" de meg lehet szokni)
Engem inkább az zavar, hogy néhány fejezet milyen retekfos minőségben van fenn Onemangán és Mangafoxon.
[reserved]

Bishop

Végre rávettem magam és bepótoltam a Gantz lemaradásomat. Kezdenek itt bepörögni az események :whoah: Világvége 100 pointers everwhere, Gantz gyár. És egy cliffhanger a végére. Viszont elég rövidek mostanába a részek, mint ha átváltott volna heti megjelenésre, ezt nem tudom de remélem jön minnél hamarabb :hopp:

kelvor

Alkyra

Quote from: Én on 2009-03-29, 22:37:58
Sundome
O lawd, this is awesum :lul: :Kiraly:
Nagyon beteg, nagyon szemét, de nagyon poén. Azt hiszem, ez sok mindent elmond: Comedy, Drama, Ecchi, Mature, Psychological, School Life, Seinen.
Vigyázat! Virgin-otaku-nerdek érzékeny pontjaira tapint.
[spoiler=Also, DAT ART][/spoiler]

Sick manga for sick people. And Yes, i'm very sick...

Addiktív egy cucc. Kösz az ajánlást.^^

edit:

[spoiler]  Ennek a mangának tuti kegyetlen vége lesz. Már előre látom, hogy a csaj tulajdonképpen prostiként 'dolgozik', mert az apja kiskorában megerőszakolta és így kénytelen volt elmenekülni otthonról és ezért él egyedül...vagy valami hasonló, ami mentálisan teljesen kinyírja a srácot.[/spoiler]

Én

Quote from: Alkyra on 2009-04-02, 15:26:46
[spoiler]  Ennek a mangának tuti kegyetlen vége lesz. Már előre látom, hogy a csaj tulajdonképpen prostiként 'dolgozik', mert az apja kiskorában megerőszakolta és így kénytelen volt elmenekülni otthonról és ezért él egyedül...vagy valami hasonló, ami mentálisan teljesen kinyírja a srácot.[/spoiler]
[spoiler]Na igen, ez várható. Remélem is, hogy valami ilyesmi lesz. Amire nagyon kiváncs vagyok, hogy mi baja van a csajnak? Valami nemi betegség talán? Nem lenne semmi :D [/spoiler]

Chronus

Quote from: Én on 2009-04-02, 22:33:32
[spoiler]Na igen, ez várható. Remélem is, hogy valami ilyesmi lesz. Amire nagyon kiváncs vagyok, hogy mi baja van a csajnak? Valami nemi betegség talán? Nem lenne semmi :D [/spoiler]
Engem inkább az érdekelne végre, hogy ki az az idős faszi.
Volume 5.-6.-ban elvileg[spoiler]egyszer feltűnik egy kompromittáló pózban a csaj lakásán, miközben a male lead leskelődik; de amiket eddig olvastama szituációról, nagy valószínűséggel inkább doktor minthogy szerető

Flashback is azt sugallja ahol kislányként talált a csajra akinek meggyilkolták a szüleit, hogy amolyan apa/orvos szerepet tölthet be nála.[/spoiler]
Ha a faszi helyzete tisztázódik akkor a csaj onnantól nem igazán nevezhető k*rvának.

De a tragikus vég szerintem is várható. Túl beteg manga ez sajnos, ahhoz, hogy happy endje legyen....

Alkyra

Nuh, elolvastam az  összes megjelent fejezetet.
[spoiler]
Most már biztos vagyok benne, hogy a csajnak valamilyen súlyos betegsége van és márcsak pár éve van hátra esetleg még annyi se. A kérdés az, hogy akkor miért csinálja ezt a sráccal? (egyre jobban megőrjíti s függővé teszi) Első gondolatként az jutott eszembe, hogy talán nyomot akar hagyni, hogy élt, másodikként meg az, hogy ugyanolyan szenvedést akart másnak mint amit Ő érezz és ezt a legjobban úgy tudja elérni, ha olyannak okoz nagy fájdalmat aki nagyon szereti, mert akkor a hatás jóformán megduplázódik.
[/spoiler]

Chronus

Vagy szimplán csak szeretné élvezni az életet mielőtt meghal? Bőgött este az apartmanjában, szal lehet van is bűntudata amiatt amit csinál.

Én

Tuti, hogy bőgött, és nem vérzett vagy valami? Nagyon érdekes hangokat adott ki, nem úgy zokog az ember...

Chronus

Quote from: Én on 2009-04-04, 01:46:36
Tuti, hogy bőgött, és nem vérzett vagy valami? Nagyon érdekes hangokat adott ki, nem úgy zokog az ember...

A kezén és az arcán könnyek voltak... Plusz ott volt az öreg csóka is és a földön heverő borítényi pénz alapján valószínűleg akkor robbant ki belőle a sírás mikor átadta a pénzt a faszinak (Amiért a male lead megdolgozot, hogy visszafizethesse az éttermi meghívást).

Én

Quote from: Chronus on 2009-04-04, 01:55:41
A kezén és az arcán könnyek voltak...
Lehet, hogy geci volt! :D
Btw észrevettem, és tudom, hogy logikus, csak nagyon fura pózban volt és elég hörgős hangokat adott ki. De jah, a sírás a valószínű. Azért érdekes, egész végig tisztában volt vele, hogy mit csinál, ezek szerint még szarul is esik neki. Valami nagyon trú indíték lesz ebből, remélem, nem cseszik el.

NLZ

Tyű, mi lesz most Belzebabuban? Ogata ezután is pöcsködni fog, vagy bekeményít?
[reserved]

KeLa

Quote from: NLZ on 2009-04-04, 18:36:47
Tyű, mi lesz most Belzebabuban? Ogata ezután is pöcsködni fog, vagy bekeményít?
[spoiler]Sztem Hilda direkt csinálta h Oga újra a régi legyen. Mert am nem tudom elképzelni h hagyta volna magát... Esetleg még arra tudok gondolni h legyengült vmiért... de kétlem <.<
A poén az h Oga csak akkor lenne igazán gonosz, ha hagyná Hildát a francba :D[/spoiler]

chilip

Negima 246 - kotaro final formja nagyon badass  :jee: negi végső fegyvere meg kövi chapter - nevéből (Duplex Complexio) sejthető hogy a villámost keveri a sötétség-elemmel de meglássuk majd  ^^.

ed.:
Negima 247 - és mégsem :D hát ha most Rakan nem szívja meg télleg kiérdemelte az "immortal fool" becenevet  :lol: marha jó volt mikor sorolta a beceneveit a bemondó.

NLZ

Egész jó volt az új Beelzebabu. :)
Meg is ihletett az egyik oldal.
[spoiler][/spoiler]
:D
[reserved]

katz

Inu Neko Jump
sport, vígjáték, haremanime (kis részben)

Az alapsztori: Főhősünk (nevezzük Inu-nak) ép csak elkezdte az Egyetemet. Középiskolájában aktívan űzte a távolugrást, de az utolsó évben a területi válogatón második lett és felhagyott a sporttal.
Az egyetemen belebotlik egy középiskolás lányban (nevezzük Neko-nak). A lány meglehetősen furcsa jelenség, állandón szól a zene a fölén lévő fejhallgatóból és folyton cukkolja Inu-t. Leginkább azzal, hogy együtt gyakoroljanak távolugrást és együtt tudják körbeugrani a Földet. Ez volt Inu gyerekkori álma is.
Az Egyetemen az atlétikai klub tagja (köztük Inu korábbi ismerőse, és plátói szerelme) folyamatosan próbálják magukhoz csábitani a tehetséges srácot, de Ő nem hajlandó kötélnek állni.

Alapvetően nem szeretem a sport témájú sztorikat, a legtöbbje elég sablonos. Az Inu Neko Jump-nál az író viszont folyamatosan kerüli a standard sztorielemeket, és igazából ez az ami megfogott benne. Érzésem szerint egy kicsit hamar lett vége, de frappáns a befejezése.
8/10

A sorozat végén volt egy komment, hogy az író egy új mangával folytatta. Címe Otogi no Machi no Rena és inkább echi kategoria. Az ftp-n fönt van az első chapter, most keresem a többit.

katz

Inumimi
hárem, echi, poén
19chapter

Alapsztori:
Főhősünk épp kanadai tanulmányútról tér haza. Biológus apucinak előtte pár nappal sürgősen el kellett utazni és az otthon maradt 3 fiatal nőstény kutyust emberré változtatta. Kutyafülű, kutyafarkú lányokká.  ;)
A srác pedig próbálkozik megnevelni a lányokat, miközben mindenféle vicces szituációba keverednek.

Maga a ötlet elég poénos, szép a rajzolás, jók az echi részek,de naon gyenge a történet. Sablonos, nincs benne semmi új. Amolyan egy délután jó átlapozni manga.
6/10

Más:
Míg a fenti mangát keresgéltem akadtam rá a következő oldalra: http://www.onemanga.com/
Az oldalon a különböző fordítócsapatok által kiadott mangákat lehet nézni slideshow-ként, és rengeteg mangájuk van. Tudom ajánlani mindenkinek.

Ymir

Ingénuo by Ryan

Ez egy taiwani manga. Love comedy. Adott a 16 éves Jiyang, aki fényképész szeretne lenni, és bármit megtenne, hogy a példaképénél Yung Jo nál tanulhasson. A történetet a karakterek teszik igazán szerethetővé, azok közül is a mellékszereplők. Jo (Lorenzo) homoszeuális hajlamokat mutató öccse, aki az olimpiai válogatott jelölt taekwondos lányra vetett szemet, a nárcisztikus Aiwen, és nem utolsó sorban Jiang kriminálpszichológus apja, annak vajszívű angyali neje, és még sorolhatnám. Ouran high school host clubot idéző poénok jellemzik.

Most tartok a 6. kötetnél, eddig nagyon fordulatos, változatos a története, a szerelmi szál, ha lassan is, de szépen halad előre. Ha a továbbiakban is ilyen lesz, akkor a 10/10 értékelést fogja kiérdemelni.

LuckyDingo

Detroit Metal City.. kiderült hogy ki a Krauser 1 XD Egyébként csak én emlékszem rosszul, hogy ennek volt saját topicja? :S /bár az is lehet hogy csak anime van neki :S/

chilip

ismertetőket miért nem lehet a manga ismertetők topicba írni? olyan nagy kérés?

Quote from: katz on 2009-04-12, 16:33:04
Inu Neko Jump
sport, vígjáték, haremanime (kis részben)

Az alapsztori: Főhősünk (nevezzük Inu-nak) ép csak elkezdte az Egyetemet. Középiskolájában aktívan űzte a távolugrást, de az utolsó évben a területi válogatón második lett és felhagyott a sporttal.
Az egyetemen belebotlik egy középiskolás lányban (nevezzük Neko-nak). A lány meglehetősen furcsa jelenség, állandón szól a zene a fölén lévő fejhallgatóból és folyton cukkolja Inu-t. Leginkább azzal, hogy együtt gyakoroljanak távolugrást és együtt tudják körbeugrani a Földet. Ez volt Inu gyerekkori álma is.
Az Egyetemen az atlétikai klub tagja (köztük Inu korábbi ismerőse, és plátói szerelme) folyamatosan próbálják magukhoz csábitani a tehetséges srácot, de Ő nem hajlandó kötélnek állni.

Alapvetően nem szeretem a sport témájú sztorikat, a legtöbbje elég sablonos. Az Inu Neko Jump-nál az író viszont folyamatosan kerüli a standard sztorielemeket, és igazából ez az ami megfogott benne. Érzésem szerint egy kicsit hamar lett vége, de frappáns a befejezése.
8/10

A sorozat végén volt egy komment, hogy az író egy új mangával folytatta. Címe Otogi no Machi no Rena és inkább echi kategoria. Az ftp-n fönt van az első chapter, most keresem a többit.
Quote from: katz on 2009-04-13, 16:31:25
Inumimi
hárem, echi, poén
19chapter

Alapsztori:
Főhősünk épp kanadai tanulmányútról tér haza. Biológus apucinak előtte pár nappal sürgősen el kellett utazni és az otthon maradt 3 fiatal nőstény kutyust emberré változtatta. Kutyafülű, kutyafarkú lányokká.  ;)
A srác pedig próbálkozik megnevelni a lányokat, miközben mindenféle vicces szituációba keverednek.

Maga a ötlet elég poénos, szép a rajzolás, jók az echi részek,de naon gyenge a történet. Sablonos, nincs benne semmi új. Amolyan egy délután jó átlapozni manga.
6/10

Más:
Míg a fenti mangát keresgéltem akadtam rá a következő oldalra: http://www.onemanga.com/
Az oldalon a különböző fordítócsapatok által kiadott mangákat lehet nézni slideshow-ként, és rengeteg mangájuk van. Tudom ajánlani mindenkinek.
Quote from: Ymir on 2009-04-13, 16:35:02
Ingénuo by Ryan

Ez egy taiwani manga. Love comedy. Adott a 16 éves Jiyang, aki fényképész szeretne lenni, és bármit megtenne, hogy a példaképénél Yung Jo nál tanulhasson. A történetet a karakterek teszik igazán szerethetővé, azok közül is a mellékszereplők. Jo (Lorenzo) homoszeuális hajlamokat mutató öccse, aki az olimpiai válogatott jelölt taekwondos lányra vetett szemet, a nárcisztikus Aiwen, és nem utolsó sorban Jiang kriminálpszichológus apja, annak vajszívű angyali neje, és még sorolhatnám. Ouran high school host clubot idéző poénok jellemzik.

Most tartok a 6. kötetnél, eddig nagyon fordulatos, változatos a története, a szerelmi szál, ha lassan is, de szépen halad előre. Ha a továbbiakban is ilyen lesz, akkor a 10/10 értékelést fogja kiérdemelni.

NLZ

[reserved]

chilip

vannak akik igen, nem csak én írogattam bele  ::)

ed.: mind1, átrakom magam
Más:

régóta ismert itt, itt a párja ;) http://www.mangafox.com/
olyan mint a onemanga, de vannak olyan fejezetek/mangák amik a másiknál nincsenek és vica-versa, érdemes átböngészni az ismert sorozatoknál. csak előfordulhat ritkán hogy a lapok nincsenek sorba rakva egy fejezeten belül  ::) :D de az elég ritka (kivéve superior mangában  ::) ha azóta nem javították...)

katz

Quote from: chilip on 2009-04-16, 08:20:13
ismertetőket miért nem lehet a manga ismertetők topicba írni? olyan nagy kérés?
Azért mert a cím nem mindig mond sokat.
Nekem pl tökre zavaró, ha vki csak azt irja "a NekoMakoHiko anime/manga milyen király és 10/10 és nézze meg mindenki" oszt közbe lehet, hogy vmi csápos loli mecha hentai ami egyáltalán nem érdekel.

A leírás nekem mindig legalább egy fél oldal, spoilerekkel. A bemutató meg csak egy átfogó képet ad 2-3 mondatban(lásd alábbi commentjeim).
Quote from: chilip on 2009-04-16, 09:12:09
Más:

régóta ismert itt, itt a párja ;) http://www.mangafox.com/
olyan mint a onemanga, de vannak olyan fejezetek/mangák amik a másiknál nincsenek és vica-versa, érdemes átböngészni az ismert sorozatoknál. csak előfordulhat ritkán hogy a lapok nincsenek sorba rakva egy fejezeten belül  ::) :D de az elég ritka (kivéve superior mangában  ::) ha azóta nem javították...)

Köszi a linket
Talatam meg1-t:
http://animesanction.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=66

Én

Quote from: katz on 2009-04-16, 10:18:08
Nekem pl tökre zavaró, ha vki csak azt irja "a NekoMakoHiko anime/manga milyen király és 10/10 és nézze meg mindenki" oszt közbe lehet, hogy vmi csápos loli mecha hentai ami egyáltalán nem érdekel.
Legalább olvasnál a topicba... :D
A legtöbb ajánló tartalmaz ismetrtetést is :)

Dreamcleaver

I lol'd.
http://www.onemanga.com/Veritas/12/10/
http://www.onemanga.com/Veritas/12/11/

(btw imádom ennek a manhwának a rajzolását)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Hatsukoi Limited - remek kis love-comedy manga. 31 chapter szal nem is hosszú. Az anime első része után kezdtem olvasni, mert tök lol volt. A manga nagyon tetszett, az összes karakter szerethető benne és tényleg az összes... még a Kappa mániás csajszi is. Talán Ayumi /főhős csaj?/ szerelme volt akit nem bírtam, mert balfék.
A lényeg hogy 31 fejezet alatt igen szépen lerendezték a szereplők történetét.
Tőlem 10/10et kap, mert a Toradora! mellett ez a második ilyen témájú anime ami nagyon bejött és képes volt rajongásra késztatni :P /Meguru-chan fan lettem, hisz boobs+glasses=WIN ^^/

Most már várom, hogy az animében mit hoznak ki belőle :)

NLZ

Neeeeeee, miért lett vége az Mx0-nak? :(  Büdös annyukat, alig találok jó mangákat, erre azokat is befejezik. :,(
[reserved]

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1