Metal, rock és hasonlók...

Started by TurboK, 2004-11-12, 15:13:18

Previous topic - Next topic

pet

tartsd többre. te döntésed! de nagyon nagy tudás nem kell egy ilyen zenéhez. sőt ha lefagyasztom a gépemet akkor már meg se kellett eröltetnem magam hogy letöltsek hozzá programot

sirtomi

Quote from: pet on 2007-03-22, 17:15:08
tartsd többre. te döntésed! de nagyon nagy tudás nem kell egy ilyen zenéhez. sőt ha lefagyasztom a gépemet akkor már meg se kellett eröltetnem magam hogy letöltsek hozzá programot
Attól függ hogy minőségi zenét szeretnél-e csinálni. Ha igen, akkor bizony mindenhez kell tudás :)

pet

az lehet de én inkább maradok az igazi hagszereknél, valahogy azt érzem az igazi tehetségnek. amúgy biztos lehetne zenét csinálni géppel is, olyat amit el lehet hallgatni (nah jó persze itt is kinek hogy), de attól hogy tucc tucc eh O.o nem bírom
nah vissza az eredeti témához

sirtomi

Quote from: pet on 2007-03-22, 17:26:35
az lehet de én inkább maradok az igazi hagszereknél, valahogy azt érzem az igazi tehetségnek. amúgy biztos lehetne zenét csinálni géppel is, olyat amit el lehet hallgatni (nah jó persze itt is kinek hogy), de attól hogy tucc tucc eh O.o nem bírom
nah vissza az eredeti témához
Ha nem bírod azt a stílust az más dolog, akkor lehet akármilyen jó és csinálhatta akármilyen tehetséges zenész akkor sem fog tetszeni :)
Szerencsére én meg tudok hallgatni mindent, pedig Deep Purple-ön, Rolling Stones-on, Queen-en és társaikon nevelkedtem :D

Rounin

Derfel Cadarn

Quote from: Member on 2007-03-22, 13:27:38
Miért van olyan érzésem, hogy egyesek túlbecsülik a saját kedvenceiket és semmibe nézik a másik arcok kedvenceit...? :rolleyes:
Hogy őszinte legyek, volt egy időszak az életemben, amin sokat segített a Cannibal Corpse és én becsülöm, hogy fel merik vállalni a gondolataikat, nem kifejezetten a "metálfiúknak" jáccva.

Nos a mondandóm az... hogy igazából az idézett dalszöveg öléggé vulgáris, szóval ha a Manowar vicces, akkor ez megbotránkoztató. Felmerül bennem a kérdés hogy vajh mégis milyen nehézségeken vezérel át olyasféle dalszöveg amiben [spoiler]szexuális gyilkosság[/spoiler] a téma.
"A Manslayer is a Manslayer 'til the day he dies."

Naruto Shippuuden 08 Letöltés

Member

Erős szerelmi bánat, amikor igazságtalannak éreztem ezt az egész kiqrt világot. Mondjuk a Deicide "Forever hate you" talán többet segített.
Amúgy őszinte leszek, amikor a szövegeitek után benéztem a profile-otokba, pont ezekre az életkorokra számítottam. Pár év múlva (remélem) kinövitek ezt a "magasztalunk és lenézünk" gondolkodást és a totális lecsupaszítását az irányzatoknak.

Derfel Cadarn

Nos én a korodból ítélve nem számitottam ilyen övön aluli ütésre :D

pet

Quote from: Member on 2007-03-22, 20:18:13

Amúgy őszinte leszek, amikor a szövegeitek után benéztem a profile-otokba, pont ezekre az életkorokra számítottam. Pár év múlva (remélem) kinövitek ezt a "magasztalunk és lenézünk" gondolkodást és a totális lecsupaszítását az irányzatoknak.
-.-

Gregory

Quote from: pet on 2007-03-21, 19:44:38
Általában a számok (főleg power metal :D )egy történetet mesélnek el, ezért állítom(!) hogy el lehet rajtuk gondolkodni, meg maga az, ha egy együttes énekesén látszik hogy komolyan veszi e amit mond, vagy ez is csak "média".
De azt mint feljebb említve volt, Te látod bele azt a mondandót amit látni akarsz benne, nem pedig ők mondják el.

Egyébként némely gépzene sztem igényesebb mint 1-2 rock,punk,metal, hasonlók kategóriába tartozó "alkotás", az megint más, h nekem a stílus nem jön be, de ugyanúgy kell azt is értékelni, mint pl. a finnek gitártudományát.

Dreamcleaver

Quote from: Member on 2007-03-22, 13:27:38
Miért van olyan érzésem, hogy egyesek túlbecsülik a saját kedvenceiket és semmibe nézik a másik arcok kedvenceit...? :rolleyes:

Nem is, csak a tieidet. Direkt. Legyen akár zene, akár anime, akár filozófia.  :__devil: :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

pet

én 1 szót sem szóltam arról hogy nem lehet géppel alkotni, én a fantáziaromboló, értelmetlen diszkózenéről beszélek.
amúgy, igen van olyan punk rock metal együttes habár én maradok metalnal, amik kevésbé igényesek, de olyat nem is hallgatok.

Edit: ez is csak vélemény nyílvánítás, nah jöhetnek a levelek amiben nem értetek velem egyet :D

Derfel Cadarn

Hmm? Ez a vita ismétlődni és ismétlődni látszik.

Member

Quote from: Dreamcleaver on 2007-03-22, 21:44:04
Nem is, csak a tieidet. Direkt. Legyen akár zene, akár anime, akár filozófia.  :__devil: :D
Kivételesen örülnék, ha csak ez lenne. :)
Én speciel nem szeretem ezt a power/heavy vonulatot, mégis tudok olyan zeneszámokat mondani ebből a stílusból, amit el tudok hallgatni (pl. a Helloween - If I could fly), illetve emlékszem még a "régi szép időkből" olyan techo-zenére, amiben volt ötlet, nem csak idétlen "because the night" 5 perc alatt összevágható nyavajgások.
Sőt, bármily meglepő, még az általam szeretett Black Metal stílusból is tudok mondani olyan zenekart, ami hordó-rakás sz@r és egyszerűen nem tudok tőlük egy albumot végighallgatni... :rolleyes:

Derfel Cadarn

Egy szóval sem mondtam hogy mindent szeretek ami heavy metal... a power metal dolgot meg tegyük félre, fenének bonyolítani itt még ilyen meg olyan nevekkel azt amiről tudjuk mi anélkül hogy száz alzsánerre osztanánk, minden téren van silány alkotmány, ez van de azt amit az ember nem tart silánynak azt általában védelmébe veszi, amit meg silánynak tart azt örömest kritizálja, mire túlbonyolítani ezt, zárjuk inkább le a vitát, u-nal-mas. Egyébként sem fórum téma, aki fórumba írkál ilyen meggyőződéssel annak van véleménye, már rég nem kérdésekre válaszolunk és nem hangzott el egyetlen hasznos információmorzsa sem. Már persze nem azért mondom mert olyan békés élőlény volnék, csupán nincs értelme olyan embereket győzködni akiknek szilárd a meggyőződésük amúgy is. :D

pet

Quote from: Member on 2007-03-22, 22:16:47
Quote from: Dreamcleaver on 2007-03-22, 21:44:04
Kivételesen örülnék, ha csak ez lenne. :)
Én speciel nem szeretem ezt a power/heavy vonulatot, mégis tudok olyan zeneszámokat mondani ebből a stílusból, amit el tudok hallgatni (pl. a Helloween - If I could fly), illetve emlékszem még a "régi szép időkből" olyan techo-zenére, amiben volt ötlet, nem csak idétlen "because the night" 5 perc alatt összevágható nyavajgások.
Sőt, bármily meglepő, még az általam szeretett Black Metal stílusból is tudok mondani olyan zenekart, ami hordó-rakás sz@r és egyszerűen nem tudok tőlük egy albumot végighallgatni... :rolleyes:

igazad van :D

Quote from: Derfel Cadarn on 2007-03-22, 22:50:41
Egy szóval sem mondtam hogy mindent szeretek ami heavy metal... a power metal dolgot meg tegyük félre, fenének bonyolítani itt még ilyen meg olyan nevekkel azt amiről tudjuk mi anélkül hogy száz alzsánerre osztanánk, minden téren van silány alkotmány, ez van de azt amit az ember nem tart silánynak azt általában védelmébe veszi, amit meg silánynak tart azt örömest kritizálja, mire túlbonyolítani ezt, zárjuk inkább le a vitát, u-nal-mas. Egyébként sem fórum téma, aki fórumba írkál ilyen meggyőződéssel annak van véleménye, már rég nem kérdésekre válaszolunk és nem hangzott el egyetlen hasznos információmorzsa sem. Már persze nem azért mondom mert olyan békés élőlény volnék, csupán nincs értelme olyan embereket győzködni akiknek szilárd a meggyőződésük amúgy is. :D

neked is :D

Derfel Cadarn

Na kiszállok, olyan nagy már itt a harmónia és egyetértés hogy az már egyenesen Harvest Moon-t idéz, inkább vita volna :D

Pirula

Quote from: Derfel Cadarn on 2007-03-22, 19:49:22Nos a mondandóm az... hogy igazából az idézett dalszöveg öléggé vulgáris, szóval ha a Manowar vicces, akkor ez megbotránkoztató. Felmerül bennem a kérdés hogy vajh mégis milyen nehézségeken vezérel át olyasféle dalszöveg amiben [spoiler]szexuális gyilkosság[/spoiler] a téma.
"Nos... amikor mindenféle tapasztalat nélkül kezdtem bele, úgy éreztem perverz vagyok és kegyetlen. Az első alkalom irtózatosan frusztrált és így nem tudtam igazán felszabadultan átérezni. Féltem hogy megvágom magam, folyton az járt az eszemben hogy mások vajon hogyan csinálják, jó szögben tartom-e a kést egyáltalán? Így ment ez egészen a harmadikig, amelyik előtt három nappal meghallottam ezt a számot és néhány kóbor könnycseppet is elmorzsoltam a szemem sarkában egy, a tüdőmből kiszakadó megkönnyebbült sóhajtás kíséretében. Azóta felhőtlen az élmény, tudtam hogy mások is átmentek ugyanazokon a fázisokon amiken én..."
[spoiler=Mr. Miracle Blade][/spoiler]

Látod, van akinek ez is fontos! Nem vagyunk egyformák.

Member

Pirula

Quote from: Member on 2007-03-22, 23:15:38
Ez az idézet honnan van?
Mr. Miracle Blade naplója. Egyébként a frontális lebenyemet jelölném meg forrásként.

Member

És ezt a TV-Shopban is bemondta? :)
(Mintha onnan rémlene a képe)

Pirula

Quote from: Member on 2007-03-22, 23:22:48
És ezt a TV-Shopban is bemondta? :)
(Mintha onnan rémlene a képe)
Ez különkiadás volt. Egyébként jó helyről rémlik.  :smile:

Rounin

:lul:

Csókolom kérem, ez itt a nagyon lol 3? :rotfl:

pet

Quote from: .Attila on 2007-03-26, 21:38:34
Annak van sok esze, ami metálos

Király :D
nagyrészt leírták a lényeget, én azokhoz tartozok akik minden hangulatra megtalálja a maga metal zenéjét :D

Renia

De mér csak Nagy-Britannia vannak ezek az okos és metálos fiatalok? :bruhuhu:

Zsiga

Quote from: Renia on 2007-03-26, 22:52:12
Vannak itthon is, bár kevesen... ::) ;)

Renia

Quote from: Zsiga on 2007-03-26, 23:36:50
Quote from: Renia on 2007-03-26, 22:52:12
Vannak itthon is, bár kevesen... ::) ;)
Én idáig legfőképpen buta metálosokkal találkoztam... :frown: (És ez nem célzás, csak tapasztalat!)
Bemutathnál 1 párnak :D

.Attila

Mit értünk metálos alatt? Metallica és hasonló pólóban, kizárólag feketét viselő emberkék?
Nem lehet, hogy ismersz olyan intelligens embereket, akikről nem ordít, hogy metálosok, vagy nem szilárdan metálosok, csak szeretik a metál zenét? Szerintem azon intelligens, tehetséges emberek aránya kicsi, akik full metálosan (nem fullmetal :ejnye ) öltöznek. De ez csak tipp (még csak nem is tapasztalat).

szerk.: helyesírás...

Kuroi Tenshi

Quote from: Renia on 2007-03-27, 00:21:59
Én idáig legfőképpen buta metálosokkal találkoztam... :frown: (És ez nem célzás, csak tapasztalat!)
Bemutathnál 1 párnak :D
Ez furcsa.
Én fordítva tapasztaltam, hogy épp ők vannak kisebbségben. Bár azt tartom
valószínűbbnek, hogy ezt a hamis látszatot az kelti, ahogy megválogatom a
haveri köreimet és a társaságokat vagy koncerteket, ahol megfordulok ;)

Ed, látom .Attila beelőzött és jól beírta a lényeget - honnan tudod, hogy ki
az, és ki nem?

/Amúgy... fullmetal panic vagy jacket :D