Metal, rock és hasonlók...

Started by TurboK, 2004-11-12, 15:13:18

Previous topic - Next topic

Renia

Amúgy ez jó kérdés, h honnan lesz vki metálos...Mondjuk szerintem onnan h eljár koncertekre :) Vagy csak (illetve 90-95%ban) metál zenét hallgat...
Vagy ez így nagy hülyeség? o_O

Zsiga

Quote from: Renia on 2007-03-27, 00:21:59
Quote from: Zsiga on 2007-03-26, 23:36:50
Quote from: Renia on 2007-03-26, 22:52:12
De mér csak Nagy-Britannia vannak ezek az okos és metálos fiatalok? :bruhuhu:
Vannak itthon is, bár kevesen... ::) ;)
Én idáig legfőképpen buta metálosokkal találkoztam... :frown: (És ez nem célzás, csak tapasztalat!)
Bemutathnál 1 párnak :D
Beszélgettél egyel tegnap este MSN-en. :)

Renia

Quote from: Zsiga on 2007-03-27, 00:42:42
Én idáig legfőképpen buta metálosokkal találkoztam... :frown: (És ez nem célzás, csak tapasztalat!)
Az okos nem jött le belőle, csak a metálos/rocker-féleség :D

Zsiga

Quote from: Renia on 2007-03-27, 00:43:20
Quote from: Zsiga on 2007-03-27, 00:42:42
Az okos nem jött le belőle, csak a metálos/rocker-féleség :D
Hát az már legyen a te bajod... ;)

Kuroi Tenshi

Quote from: Renia on 2007-03-27, 00:38:45
Amúgy ez jó kérdés, h honnan lesz vki metálos...Mondjuk szerintem onnan h eljár koncertekre :) Vagy csak (illetve 90-95%ban) metál zenét hallgat...

Ha valakivel nem koncerten találkozol, vagy nem hallod, milyen zenét hallgat,
honnan tudod, hogy az vagy sem? Jó, mondjuk nálam a hosszú haj és a
szakál árulkodó jel, de vannak ismerőseim, akiknél ránézésre nem tudnád
eldönteni :)

Renia

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-03-27, 00:52:29
Quote from: Renia on 2007-03-27, 00:38:45
Ha valakivel nem koncerten találkozol, vagy nem hallod, milyen zenét hallgat,
honnan tudod, hogy az vagy sem? Jó, mondjuk nálam a hosszú haj és a
szakál árulkodó jel, de vannak ismerőseim, akiknél ránézésre nem tudnád
eldönteni :)
Most nem arról beszélek h az utcán sétálok...:) De pl. suliban azért előbb-utóbb kiderül, h ki mit hallgat :) (Bár pár emberről még mindig nem tudom, de ők szvsz az NFS és egyéb játékok zenéjét... :D ) Vagy máshonnan szerzett ismerősöknél is...(ISMERŐSÖK! Semmi egyéb közöm hozzájuk azonkívül, h a sort kiakar velem b*fni :D )
A külsőre meg nem nagyon alapozok...Engem pl. lerockereztek 1x (legalább metálost mondott volna.. :D ), de egyátalán nem érzem magam annak...(Aki annak gondol, annak köszi, hogy erősíti a skizofréniámat :D )

Kuroi Tenshi

Quote from: Renia on 2007-03-27, 00:56:47
Engem pl. lerockereztek 1x (legalább metálost mondott volna.. :D ), de egyátalán nem érzem magam annak...(Aki annak gondol, annak köszi, hogy erősíti a skizofReniamat :D )
fix'd :D

Akkor nem tudom, milyen suliba jársz, nálunk gimiben a nagyobb tanulmányi
versenyeket sorba metálosok nyertük :)

Raggie

Sztem az életstílusától lesz valaki rocker vagy punk vagy metálos.
Az, hogy a metálos életforma milyen azt már nem tudom, de pl a rocker tipikusan rongyos vagy csak egyszerű, sötét színű ruhákban jár(vasalt csuka fakultatív, de ha van akkor sokkal menőbb :D ), általában az olcsóbb borokat preferálják vagy "aranyászokot" iszogatnak. Jellemző az igénytelenség, de nem midíg. A bölcsészeket nemmm szeretik :rolleyes: .
A punkok már jóval igénytelenebb népség. Tökmindegy milyen cuccban vannak, csak kellően igénytelen legyen és süssön rólad hogy PUNK vagy(szinte kötelező rikító színű haj és punkséró előnyben). Lecsövelnek az aluljárókban és koldulnak a kannásborért. Fesztiválokon és koncerteken bármilyen zenére pogózni kezdenek. Egyébként ha tudsz hozzájuk megfelelően közeledni nem egy ellenszenves banda, de ha eleve negatyvan állsz hozzájuk akkor kegyetlenek...(vigyázat: vasalt csizmák itt is felbukkanhatnak! :) )
Nna a metálosokról sok mindent nem tudok, de azt talán megemlíthetem, hogy a hosszú hajhoz kísértetiesen vonzódnak(de legtöbbször ápoltak, nem úgy mint a  hosszú hajú punkok[uhh, nna azok a legrosszabbak... o.O XO ]). Társaságban csak ritkán szocializálódnak, kivéve persze más metálosokkal. Ital ízlésükről nincsen tudomásom, de szerintem mindenivók :) . Lényegében ők a legnormálisabb bagázs, uh szerintem az a kép a cikkben kifejezetten férevezető, mert egy mostani kis pöcs angol divat-punkot ábrázol(nna erről a kategóriáról már ne is beszéljünk... :ejj: ).

-Uff- én beszéltem. :zen: :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Renia

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-03-27, 01:16:47
Akkor nem tudom, milyen suliba jársz, nálunk gimiben a nagyobb tanulmányi
versenyeket sorba metálosok nyertük :)
Számítástechnikai szakközép...Az osztályból úgy 30/20 metálos van...És a 20-ból kb. max. 2öt neveznék okosnak. :D De inkább 1et... :D (Vagy az is okosnak számít, aki puskázással szerez 3ast/4est? :D )

Raggie: A rockerek miért igénytelenebbek, mint a metálosok? o_O

Amúgy pl. a Pokolgép az mitől metál? Főleg mitől heavy? :D

pet

omg lol rofl király :D
szntem a rockerek sem igénytelenebbek mint akármelyik metalos, a punkokban egyetértek de még nem láttam csövező punkot :D, és jah. én előítélettel közelítenék hozzájuk. Az életforma metalosoknál olyan mint minden embernél, és aki full metal ozik az lehet hogy csak divatból csinálja.. jajj megint a divat erre ne is írjatok semmit :D .
amúgy metalt hallgatok, de még ott vannak a musicelek és szeretem az 1920 as évek amerikai zenéjét, a komoly zene is elég jó :) rofl, ki hitte volna. Persze ez a hír is csak általánosít hogy nagy részt ez van. Ruhában nem feltűnősködök, rofl :)

Rounin

Oh lol, akkor elzavarom édesanyám koncertekre és feketébe öltöztetem. :rolleyes:

Failure here.

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2007-03-27, 01:28:04
...
Egyes pontjaival egyetértek, másokkal nagyon nem.
sztem a határvonalak sokkal képlékenyebbek. Ezek a sztereotípiák a nagyátlagra
igazak lehetnek (én ezt is kétlem ebben az esetben), de ismered: "fej a sütőben,
láb a mélyhűtőben, pont jó az átlaghőmérséklet..."

pet: nem voltál még koncerteken, fesztiválokon? Annyi "bocs, nincs cigid?"-
tarháspánk van ott, hogy csak na...

Gregory

Quote from: Renia on 2007-03-27, 01:28:58
(Vagy az is okosnak számít, aki puskázással szerez 3ast/4est? :D )
Azért attól is függ, h miből szerzi meg úgy a jegyét. Egyébként szvsz a jegyek nem sokat mondanak egy emberről, lehet, h csak nem bírja a tanár(tavaly 2es voltam angolból, mert nem bírt a tanár, és folyton dolgozatot iratott "véletlenszerűen" kiválasztott emberekkel, pedig annyira azért nem vagyok rossz angolból)

még nem láttam csövező punkot
Akkor jó helyen lax

Member

Metálos szerintem az, aki metált hallgat. Pont. A külső bármit takarhat. :ejnye:
Pl. a thrash metál banda azt iszik, amit talál, csak sok legyen, a death metal talán friss vért, nem tudom. :D

Rounin

Quote from: Member on 2007-03-27, 17:04:36
Metálos szerintem az, aki metált hallgat. Pont.

Talán aki _csak_ metált hallgat :rolleyes:

Mert mi van azzal, aki metált _is_ hallgat? Félmetálos? Semi-metaller? :rolleyes:

Member

Ja, hogy az Anime-OST kizáró ok? Az inkább csak hobbi, nem? :confused:
Aki odahallgatja a Gigi d'Agustino-t, az nem hiszem, hogy metálosnak számít, persze. :redface:

Rounin

Quote from: Member on 2007-03-27, 17:12:12
Ja, hogy az Anime-OST kizáró ok? Az inkább csak hobbi, nem? :confused:
Aki odahallgatja a Gigi d'Agustino-t, az nem hiszem, hogy metálosnak számít, persze. :redface:

És aki emellett jazz-t, blues-t, rap-et, klasszikus komolyzenét, j-pop-ot, amolyan Bonnie Tyler féle zenéket, Beatles-t, Máté Pétert, etc etc etc etc is hallgat? Nem ritkaság :_piszka:

I luv em sarkok...

pet

mondjuk a régi zenék azok az emberi kúltúra részei, van benne művészet mint a metalban is :P mint pl a komoly zene
és ez sohasem lesz divat :)
edit: jah meg persze a mai 1-2 hetes nagyon nagy zenék amiket a tvben nyomnak hogy ez a legtutibb cucc. nah abból nem sok lesz a jövőben :D

.Attila

Quote from: Raggie on 2007-03-27, 01:28:04
Sztem az életstílusától lesz valaki rocker vagy punk vagy metálos.

De ha a napszemüvegtől nem látsz, akkor nem kéne viselni. simán elmentél mellettem az egyetemen ma

Derfel Cadarn

Szerintem hülyeség taglalni hogy ki-mi mifene, micsoda, akinek figyelnie kell hogy valamelyik legyen az biztos hogy nem az. Ilyen prózai a helyzet.
Nem azért van hosszú hajam mert mindenki másnak is az tetszik körülöttem, hanem azért mert a letűnt korokat idézi és teljesen normális a hosszú haj, nő ergo nőnie kell.
"A Manslayer is a Manslayer 'til the day he dies."

Naruto Shippuuden 08 Letöltés

pet

Quote from: Derfel Cadarn on 2007-03-27, 18:30:42
Szerintem hülyeség taglalni hogy ki-mi mifene, micsoda, akinek figyelnie kell hogy valamelyik legyen az biztos hogy nem az. Ilyen prózai a helyzet.
ez igaz, igaz
hogy ne legyek off linkelek egy rövid dalszöveget ami az a szám ami miatt elkezdtem metalt hallgatni (valamivel mindent el kell kezdeni) és derfel, micsoda véletlen manowar :)

Strike while the iron is hot
Steel is strongest so say we all
And if we all were not brothers of metal would we fall? No
They tried to test our spirit
They tasted steel before we were done
Grinding their bones into the dust of the past
All blown away like a shot from a gun

We cast our lot together four still stand as one
Here we'll remain forever till our kindgdoms one

Brothers of metal
We are fighting with power and steel
Fighting for metal that's all that's real
Brothers of metal will always be there
Standing together with hands in the air

na ki ismeri?:D énekeljük együtt xD

Derfel Cadarn

Inkább a Hail and Kill-t :D Az hangulatosabb.
"A Manslayer is a Manslayer 'til the day he dies."

Naruto Shippuuden 08 Letöltés

pet

áh ennek a szövege rulz :) nagyon jó. (most is ezt hallgatom)

Renia

Quote from: Gregory on 2007-03-27, 16:28:59
Quote from: Renia on 2007-03-27, 01:28:58
(Vagy az is okosnak számít, aki puskázással szerez 3ast/4est? :D )
Azért attól is függ, h miből szerzi meg úgy a jegyét. Egyébként szvsz a jegyek nem sokat mondanak egy emberről, lehet, h csak nem bírja a tanár(tavaly 2es voltam angolból, mert nem bírt a tanár, és folyton dolgozatot iratott "véletlenszerűen" kiválasztott emberekkel, pedig annyira azért nem vagyok rossz angolból)
Olyanból, ahol nem a tanártól függ. :)

Member: Én akkor metálos vok, hogyha legfőképpen metált hallgatok, de voltam már 2x is önszántamból operát nézni, meg van itthon 1-2 musical CD? :D

Quote from: pet on 2007-03-27, 18:33:59
na ki ismeri?:D énekeljük együtt xD
Én ismerem, de az éneklést kihagynám...Szerintem hülyén nézne ki női hanggal :D

Moha

Quote from: .Attila on 2007-03-26, 21:38:34
Annak van sok esze, ami metálos
Lol... és akkor most érezzem magam kitüntetettnek?
Ha valaki felidegesít, rendszerint bevonulok a szobámba, feltekerem a hangerőt és Stratovariust vagy Rhapsody-t hallgatok :hopp:
Nem tudom, miért, de a heavymetal le tud nyugtatni. Ezek szerint nem vagyok vele egyedül. :D

Várjunk csak... "okos-de-magányos srácok" ... ööö... az utóbbi biztosan megvan... egyesek szerint az előző is... :P

Renia

Quote from: Moha on 2007-03-27, 23:37:49
Várjunk csak... "okos-de-magányos srácok" ... ööö... az utóbbi biztosan megvan... egyesek szerint az előző is... :P
(Vagyis szerinted...? :D )

Raggie

Quote from: .Attila on 2007-03-27, 18:00:24
De ha a napszemüvegtől nem látsz, akkor nem kéne viselni. simán elmentél mellettem az egyetemen ma
:eek: Upsz! :P Bocsánat! :lame:

Rounin+K_T+Renia: ezek szerint nem esett le nektek, hogy egy poén post akart lenni a dolog... hmm.. vagy lehet hogy inkább a csapnivaló humorérzékemben van a hiba! :rolleyes: Nna mindegy. :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Renia

Hát hogyha 3 embernek nem esett le, akkor jobbesetben most kivételesen nem velem van a gond... ^^'

Raggie

Hát igen! :rolleyes:

Az a baj, hogy komolyabb és reálisabb jellemzést nem tudok adni egyikről sem, mert nem ismerek elég embert ehez.
Egyébként egyikkel sincs semmi bajom, sőt! A punkokkkal sokszor szoktunk haverkodni mindenféle fesztiválokon, mert minden őrültségben benne vannak egyből és jókat lehet rajtuk röhögni :D :__devil:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Rounin on 2007-03-27, 17:09:32
Quote from: Member on 2007-03-27, 17:04:36
Metálos szerintem az, aki metált hallgat. Pont.
Talán aki _csak_ metált hallgat :rolleyes:
Mert mi van azzal, aki metált _is_ hallgat? Félmetálos? Semi-metaller? :rolleyes:
Pocket Metal Man. Metálos v0.5. Bétametálos. Metálos Trial Version. Metáljelölt. Metálhallgató. Metáltanonc. Félvezető.
Én is ilyen vagyok egyébként. Mindent hallgatok, de metált is. De ha az kell, akkor az nagyon, és semmi más nem váltja ki.
Legjobbak: Nile, Berserker, Stainless Steel, Watch My Dying, Monster Magnet, (najó Rhapsody :D), Caninus :whoah: (kutyametál ugatásokkal!!!).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!