Jogi problémák

Started by zsozso, 2005-05-09, 14:58:15

Previous topic - Next topic

zsozso

Ugylatszik valakinek nagyon szurhatta a szemet az oldal:
QuoteTisztelt Tárhelyszolgáltató!

A Szövetség a Szerzõi Jogokért a szerzõket, elõadómûvészeket, hangfelvétel kiadókat, filmszerzõket képviselõ közös jogkezelõ illetve érdekképviseleti szervezetek által létrehozott szervezet. Alapítói: az Artisjus - Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület, az EJI - Elõadómûvészi Jogvédõ Iroda, a FilmJus - Filmszerzõk és Elõállítók Szerzõi Jogvédõ Egyesülete, a Hungart - Vizuális Mûvészek Közös Jogkezelõ Társasága Egyesület és a MAHASZ - Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége. A Szövetség célja többek között az érintett jogosultak mûvei, teljesítményei jogsértõ felhasználása elleni fellépés, valamint e fellépések  összehangolása.

Jelen levelünkkel az Internet Szolgáltatók Tanácsa adatai szerint Önök által üzemeltetett és technikailag fenntartott ftp://usteam.uw.hu        weboldalakon elhelyezett jogsértõ tartalomról (zenei és film tartalmú fájlok az AMV, ANIME, HENTAI, MP3 könyvtárakban, például mellékelt képen látható lista) értesítjük Önöket az elektronikus kereskedelemrõl szóló, módosított 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13.§-a alapján.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önök által az említett oldal vonatkozásában végzett tárhelyszolgáltatási (,,hosting") tevékenység tekintetében Önök az Elker tv. 2.§ lc) pontja szerinti közvetítõ szolgáltatónak (,,tárhelyszolgáltató") minõsülnek.

A közvetítõ szolgáltató a jogsértõ tartalom vonatkozásában teljes felelõsséggel tartozik, kivéve, ha

a) nincs tudomása az információval kapcsolatos jogellenes magatartásról, vagy arról, hogy az információ bárkinek a jogát vagy jogos érdekét sérti;

b) nincs tudomása olyan tényrõl vagy körülményrõl, amely valószínûsíti, hogy az információval kapcsolatos magatartás jogellenes, vagy arról, hogy az információ bárkinek a jogát vagy jogos érdekét sérti;

c) amint az a) és b) pontban foglaltakról tudomást szerzett, haladéktalanul intézkedik az információ eltávolításáról, vagy a hozzáférést nem biztosítja. (Elker tv. 10.§)

Jelen értesítésünkkel Önök tudomást szereztek arról, hogy a tárolt információ jogellenes, ezért a fenti c) pont alapján felelõsségük kizárása érdekében az alább megjelölt tartalom eltávolítása során az Elker tv. 13.§-ában foglalt, alább részletezett ún. ,,értesítési és eltávolítási eljárás" során velünk együtt kell mûködniük. Ennek elmaradása esetén teljes felelõsséggel tartoznak a tárolt jogsértõ tartalomért.

             A közvetítõ szolgáltató az Elker tv. 13.§ (4) bekezdése alapján jelen értesítés kézhezvételétõl (4) Az (1)-(2) bekezdés szerinti értesítés átvételétõl számított 12 órán belül a jogsértõ tartalomszolgáltató 3 munkanapon belül történõ írásbeli tájékoztatása mellett - köteles intézkedni az értesítésben megjelölt információhoz való hozzáférés nem biztosítása vagy az információ eltávolítása iránt.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben a fentieknek a megadott határidõben nem tesz eleget, az Elker tv. 11.§-a alapján a megadott oldalakon szereplõ jogsértõ tartalomért felel, azaz helytállni köteles minden, az Szjt. 94.§-ban biztosított jogkövetkezmény tekintetében, beleértve az elmaradt jogdíj és a polgári jog szabályai szerint kártérítés megfizetését.

Tisztelettel:

Dr. Horváth Péter

Igazgató

Szövetség a Szerzõi Jogokért

info@proart.hu

Kivancsian varom az 5leteket velemenyeket.
Death is the only redemption

Oblodra

#1
Ha jól tudom nem illegális a nem lisencelt dolgok terjesztése.
Más nem jut eszembe mint h. szûrni kell és csak a nem lisenceltet feltenni :(
A szûrést, ha úgy mûködik magyar vonatkozásban kéne megcsinálni.. mert a külföldi lista kissé hosszú.
De remélem van jobb ötlet!
Embernek ember a farkasa...

andusia

Én úgy tudtam, hogy ami hazánkban még nem jelent meg, vagyis nincs megvásárolva a licenszjoga, az szabadon terjeszthetõ. Azt nem lehetne megtenni, hogy az ftp-rõl minden olyan animét levenni, ami már megjelent dvd-n, és megy a tv-ben? És ezenkívül összefogni és aláírást gyûjteni az illetõ felé?

yaone

aláírással senki nem megy semmire
csak eléjük kéne rakni pár dolgot, h bizonyítsák be h illegális
pl az amv mappa mióta illegál?  
látszik h itt valakinek nagyon nincs fogalma dolgokról
le kéne venni azokat ,amik itthon is megjelentek, de a többibe nem tudnak belekötni  :mad:

garel

Talán meg kéne dobni õket egy listával, h mi található az ftp-n, és ugyan mondják már meg, h ezek közül ki és mit licenszelt, és akkor ugyan ezeket le kellene szedni, de a többi teljesen legális. Akkor már senki nem szólhat egy szót se...

anarchoid

#5
Sajnos a helyzetet rendezni kell,  szvsz at kell adni nekik a listat mid van fenn, kerni a segitseguket hogy eltavoltithasd a jogserto anyagokat - amiket a budos anonym uploaderek felraktak -  valamint ezentul nyomatekositani kell a fel es letoltok reszere hogy nem vallalsz feleloseget az anyagokert , es amirol akar csak gyanuperrel is elsz hogy a magyar szabalyozas ellen vet, azt letorlod.  :comp: Nemhiszem hogy mast tehetnel.


"Én úgy tudtam, hogy ami hazánkban még nem jelent meg, vagyis nincs megvásárolva a licenszjoga, az szabadon terjeszthetõ. " ezt meg meg kene vizsgalni - bar enis igytudom - jogszabalyilag vajon tenleg igy van-e.

blau

#6
azert ezek az asvasok is eszhezkaphatnanak. "egyutt kell mukodniuk" kezdik hatosagnak erezni magukat. bocs mindenkitol, de mint tisztesseges ingyenelo, ezen most felhuztam magam.

(azert jocskan kepben vannak a mai kor technikajaval: asva.hu )

b

argh.

Moha

#7
Szerintem is csak az a járható út, ha leszeded az itthon már vetített és/vagy DVD-n kapható animéket. Szerencsére nincs olyan sok.
A többivel nem hiszem, hogy tudnak mit kezdeni. Ugyan, mondják már meg, hogy hol lehet ITTHON beszerezni õket...
Az AMV meg a Hentai mappában meg aztán tényleg semmi jogsértõ nem volt.

blau

#8
Quote from: MohaAz AMV meg a Hentai mappában meg aztán tényleg semmi jogsértõ nem volt.

egyetertek. apropo AMV- az szerintetek jogserto, ha feldolgoz valaki egy szamot ilyen klippe? mert en siman el tudom kepzelni, hogy pl. ezen nyammognak.

Moha

#9
Quote from: blauegyetertek. apropo AMV- az szerintetek jogserto, ha feldolgoz valaki egy szamot ilyen klippe? mert en siman el tudom kepzelni, hogy pl. ezen nyammognak.
Ha az Mp3 miatt nyavajognak, azt még éppen megértem, de az amvktõl ugyan nem lesz bevételkiesésük, sõt népszerûsítheti a zenét!

logik

:bruhuhu:
ez nem igaz ezek mindenbe belekötnek amibõl nekik nincs hasznuk :linsux:

Skyneth

Sajnos tényleg csak azt tudod tenni, hogy együttmûködsz az ASVA-val, és megkéred õket szemezzék ki, ami szerintük illegális - merthogy te sajna ezt nem tudod. És utána kiírod szépen az oldalra, hogy te nem vállalsz felelõsséget a fent lévõ tartalmakért.
És már elnézést ezért, de: NEM REKLÁMOZNI SEHOL AZ FTP-T!!!!!!!!!!!!!!! SEHOL NEM MEGADNI A CÍMÉT, NEVÉT, ELÉRHETÕSÉGÉT, SEMMILYEN PUBLIKUS FÓRUMON!!!!!!
Ez más FTP-knél egyértelmû. Azt hiszem itt az ideje, hogy te is bevezesd, még ha ez nem is túl kedves lépés. (Mondjuk én csodálkoztam eddig is, hogy mindenféle fórumon mindenki mindenkinek mindent megad...)
És ezt kéretik tudatosítani az összes letöltõben, feltöltõben, és felhasználóban.

Kérdés:
Ugye azért neked nem lesz bajod ebbõl az egészbõl?
Mert ha igen szervezünk neked gyûjtést, és bablevessel is ellátunk... :) Ránk számíthatsz....

És még egy fontos dolog:
Van rá esély, hogy az FTP a közeljövõben újra beinduljon?

zsozso

Quote from: SkynethSajnos tényleg csak azt tudod tenni, hogy együttmûködsz az ASVA-val, és megkéred õket szemezzék ki, ami szerintük illegális - merthogy te sajna ezt nem tudod. És utána kiírod szépen az oldalra, hogy te nem vállalsz felelõsséget a fent lévõ tartalmakért.
És már elnézést ezért, de: NEM REKLÁMOZNI SEHOL AZ FTP-T!!!!!!!!!!!!!!! SEHOL NEM MEGADNI A CÍMÉT, NEVÉT, ELÉRHETÕSÉGÉT, SEMMILYEN PUBLIKUS FÓRUMON!!!!!!
Ez más FTP-knél egyértelmû. Azt hiszem itt az ideje, hogy te is bevezesd, még ha ez nem is túl kedves lépés. (Mondjuk én csodálkoztam eddig is, hogy mindenféle fórumon mindenki mindenkinek mindent megad...)
És ezt kéretik tudatosítani az összes letöltõben, feltöltõben, és felhasználóban.

Kérdés:
Ugye azért neked nem lesz bajod ebbõl az egészbõl?
Mert ha igen szervezünk neked gyûjtést, és bablevessel is ellátunk... :) Ránk számíthatsz....

És még egy fontos dolog:
Van rá esély, hogy az FTP a közeljövõben újra beinduljon?
Hat ha minden igaz akkor ha tisztazodott a helyzet szepen ujraindul. Hamar ennyit meloztam erte nemadom olyan konnyen a dolgot.
Death is the only redemption

Foirec

#13
Utánanéztem és elvileg tényleg nem csinálhatják meg azt hogy egyik animet sem engedik felrakni (nagy részét szinte 100%hogy nem védették le Magyarországon).Szóval le kell szedni az ilyen inuyashat meg yugioht meg ehhez hasonló dolgokat, amiket már játszottak vagy kiadtak itthon!! Nem hiszem el , hogy elveszik az érettségi alatt az ember szórakozását:D bár ahhogy látom utólag ezt már mondtátok:D

Assaiki

Quote from: MohaSzerintem is csak az a járható út, ha leszeded az itthon már vetített és/vagy DVD-n kapható animéket. Szerencsére nincs olyan sok.
A többivel nem hiszem, hogy tudnak mit kezdeni. Ugyan, mondják már meg, hogy hol lehet ITTHON beszerezni õket...
Egyébként meg ott r*hadjon meg, akinek nem tetszett az oldal! :hogyaza:
Az AMV meg a Hentai mappában meg aztán tényleg semmi jogsértõ nem volt.

nem attol lesz legalis vagy nem legalis hogy ITTHON be lehet-e szerezni valamit...
de ok,tegyuk fel hogy ez dontene el,akkor is mondhatnak azt,hogy meg lehet rendelni oket kulfoldrol... a masik dolog meg,hogy nem csak Mo-rol toltenek usteamrol,ugyhogy vegkepp mindegy,hogy ITTHON mi beszerezheto
(termeszetesen nem vedem asvat vagy ilyesmi,csak megprobalom jogi szempontok alapjan nezni a dolgokat...)

zsozso

Quote from: Assaikinem attol lesz legalis vagy nem legalis hogy ITTHON be lehet-e szerezni valamit...
de ok,tegyuk fel hogy ez dontene el,akkor is mondhatnak azt,hogy meg lehet rendelni oket kulfoldrol... a masik dolog meg,hogy nem csak Mo-rol toltenek usteamrol,ugyhogy vegkepp mindegy,hogy ITTHON mi beszerezheto
(termeszetesen nem vedem asvat vagy ilyesmi,csak megprobalom jogi szempontok alapjan nezni a dolgokat...)
Csak magyarorszagrol lehetett tolteni.
Death is the only redemption

Assaiki

Quote from: andusiaÉn úgy tudtam, hogy ami hazánkban még nem jelent meg, vagyis nincs megvásárolva a licenszjoga, az szabadon terjeszthetõ. Azt nem lehetne megtenni, hogy az ftp-rõl minden olyan animét levenni, ami már megjelent dvd-n, és megy a tv-ben? És ezenkívül összefogni és aláírást gyûjteni az illetõ felé?

en ugy tudom hogy ami nincs lelicenselve,az sem szabadon terjesztheto,mas kerdes,hogy ezek felett elvileg szemet hunynak

Assaiki

Quote from: zsozsoCsak magyarorszagrol lehetett tolteni.
jah,de proxyval elerheto,nem? :)

Foirec

Quote from: Assaikien ugy tudom hogy ami nincs lelicenselve,az sem szabadon terjesztheto,mas kerdes,hogy ezek felett elvileg szemet hunynak

Az hogy van , hogy csomó warezoldalról le lehet szedni full gameket ami 10000% hogy le vannak licenselve csak azért mert ki van írva, hogy illegális letölteni, vagyhogy törölni kell 1-2 napon belül...? :lame:

zsozso

Quote from: Assaikijah,de proxyval elerheto,nem? :)
Talalj mukodo kulfoldrol elerheto public proxy-t
Death is the only redemption

Assaiki

Quote from: FoirecAz hogy van , hogy csomó warezoldalról le lehet szedni full gameket ami 10000% hogy le vannak licenselve csak azért mert ki van írva, hogy illegális letölteni, vagyhogy törölni kell 1-2 napon belül...? :lame:

az kerlekszepen ugy van,hogy az a felirat egy fabatkat sem er,es semmi alapja nincsen

Skyneth

Ha jól megnézed, csak nagyon kevés warez oldal van, ami régóta ugyanazon a néven és címen mûködik. Nem véletlenül.
Aki meg más helyekrõl is töltöget (filmek, játékok) az már ismeri: csak egy rossz megjegyzést kell elejteni a megfelelõ helyen, és annyi a letöltõhelyének.
Ezért van az, hogy a filmes ftp-k letöltõi kissé paranoid módon védik a saját szerverüket, és rettenetesen nehéz bekerülni közéjük. Sajna tapasztalatból mondom....

Moha

#22
Quote from: FoirecAz hogy van , hogy csomó warezoldalról le lehet szedni full gameket ami 10000% hogy le vannak licenselve csak azért mert ki van írva, hogy illegális letölteni, vagyhogy törölni kell 1-2 napon belül...? :lame:
Szerintem õket még nem szúrták ki. Meg aztán warez oldalból millió van, eltûnik egy, jön helyette 3 másik.
Ez a hely viszont eléggé egyedi. "Könnyebb" piszkálni.

Foirec

Quote from: Assaikiaz kerlekszepen ugy van,hogy az a felirat egy fabatkat sem er,es semmi alapja nincsen

Hehe :eeek: Az érdekes akkor:D  Nah mind1 lényeg az, hogy remálhetõleg gyorsan tisztázódik a helyzet és különösebb ftp-degradálás nélkül mehet tovább a dolog

Foirec

Quote from: MohaLehet, hogy fogalmuk sincs róla, igazából mi van a szerveren, de látták, hogy videó fájlok --> ergo illegális. :rolleyes:

Jah ez jellemzõ lenne azért........ :__devil:

blau

Quote from: FoirecAz hogy van , hogy csomó warezoldalról le lehet szedni full gameket ami 10000% hogy le vannak licenselve csak azért mert ki van írva, hogy illegális letölteni, vagyhogy törölni kell 1-2 napon belül...? :lame:

Az hagyjan. en eloszor felmentem az usteam.uw.hu-ra, megjelent egy deleted by asva felirat, majd atiranyitodtam egy rohadt warezsite-ra. aztan egy masikra (reload). aztan egy harmadikra. utana morcos lettem.

Alkyra

Hát én olyat rúgok mindjárt az uwsek seggébe, hogy az csak na.
 :b+:

Mi az hogy illegális? Mi illegális itt? Az Amv? Estleg zavarják õket, hogy manga képek vannak fönn? Egyedül az Inuyasha van fönn ami esetleg "illegális" lehet.
A többinek köze sincs a magyar licenshez.


ÚHHHH! Ha nekem törlitek vagy beszûntetitek az usteamet szétgúrom a seggetek!!! :b+:  :b+:  :b+:


Grrrr. :mad:  :mad:
Nahmost NAGYON dühös vagyok!

Alkyra

Quote from: MohaSzerintem õket még nem szúrták ki. Meg aztán warez oldalból millió van, eltûnik egy, jön helyette 3 másik.
Ez a hely viszont eléggé egyedi. "Könnyebb" piszkálni.
Az a röhej, hogy Amcsiban a fansubokat megtûrik, itt meg még azokért is pofáznának?!
Lehet, hogy fogalmuk sincs róla, igazából mi van a szerveren, de látták, hogy videó fájlok --> ergo illegális. :rolleyes:

Teljesen egyetértek. Nem elég, hogy nem vetítenek szinte semmit értelmeset(csak nagyritkán), de még itt is b****gatnak minket.
Mé nem hagynak minket már békén?

Remélem szóltatok már nekik, hogy itt valami tévedés van s rakják szépen vissza szervert, mert morcik leszünk...

noway

Quote from: anarchoidSajnos a helyzetet rendezni kell,  szvsz at kell adni nekik a listat mid van fenn, kerni a segitseguket hogy eltavoltithasd a jogserto anyagokat

A jogsértõ anyagok behatárolása egyszerû: minden jogsértõ, amihez nem tudod felmutatni az alkotók/kiadó nyilatkozatát, hogy jogosult vagy terjeszteni. (Az AMV-k meg azért jogsértõek, mert a készítõjük nem tudja felmutatni az eredeti alkotó nyilatkozatát, hogy joga van feldolgozni.) Más szóval minden egyes film/kép/zene, ami fent van a szerveren.

Másrészt anyagi érdekeket csak az az 1-2 film sért, ami nálunk is megjelenik. (Valójában talán még azok se, mert a kiesõ bevétel visszajön a reklámból, de ezt persze nem lehet bizonyítani.) Meg lehetne próbálni egyezkedni, hogy a többi maradhasson, mert nem árt senkinek, de a ProArt eddigi megnyilvánulásait elnézve elég esélytelen a dolog...

Assaiki

Quote from: AlkyraHát én olyat rúgok mindjárt az uwsek seggébe, hogy az csak na.
 :b+:

Mi az hogy illegális? Mi illegális itt? Az Amv? Estleg zavarják õket, hogy manga képek vannak fönn? Egyedül az Inuyasha van fönn ami esetleg "illegális" lehet.
A többinek köze sincs a magyar licenshez.


ÚHHHH! Ha nekem törlitek vagy beszûntetitek az usteamet szétgúrom a seggetek!!! :b+:  :b+:  :b+:


Grrrr. :mad:  :mad:
Nahmost NAGYON dühös vagyok!

1.: nem ertem miert hibaztatod uw-t
2.: sajnos az amv-k is lehetnek illegalisak a benne levo hanganyag miatt (ezzel az uruggyel zarattak be a mellesleg.hu klip szekciojat is)
3.: persze ettol fuggetlenul sztem fingjuk sincs mi az az amv :)