Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Dragon

Quote from: kikuchiyoinkább a körülötte kialakult jelenségre próbáltam magyarázatot keresni.
...
 közhely.

A körülötte kialakult jelenségrõl lévén szó, én azt vettem észre, hogy jópáran pont erre a közhelyre "buknak" ill. "dõltek be" (ki-ki saját álláspontja szerint válasszon a két megfogalmazásból) és most attól eltekintve, hogy a sok tizenéves kiskölyök amiatt isteníti, mert sok vér van benne (megjegyzem, a vér nélkül is ugyanilyen lenne számomra) véleményem szerint nagyon sokan kizárólag azért ellenzik, mert másnak tetszik (függetlenül attól, hogy miért tetszik). És ez fordítva is igaz, sokan gondolkodnak úgy, hogy "ha mások 10 pontot adtak rá, akkor nekem 1-et kell, de ha mások 1-et adtak, akkor nekem 10-et kell, mert én nem vagyok a tömeg része"

Aztán hogy miért van benne a latin opening, meg miért vannak német epizódcímek? (csak egy tipp: olvasd el a verset, ami inspirálta az alkotókat) Hát valóban lehetett volna színtisztán japánul, vagy angolul az egész. Sõt, ez az anime-mánia is csak egy közhely, egy manapság divatos tömegjelenség, egyáltalán miért kellet az egészet ebben a stílusban rajzolni? Így túl hatásvadász. Lehetnének pálcikaemberkék. Vagy lehetne csak a forgatókönyv szimplán, betûkkel leírva, és ki-ki annyi vért képzel el, amennyit a fantáziája megenged.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Necrid^

#31
El fogom ismerni, hogy ez az a szokatlan név volt, ami vonzott engem ehhez a sorozathoz, és az a mûvészi munka volt, ami letekert engem. És Elfen Lied valójában eléggé szép mûvészete van. A beállítások, amíg nem mind az annyira sok a variáció útjában, festékek éppen a festõi kép. És a karakterek minden eléggé jónak tûnik. Vagy Nyu ügyében eléggé helyes.

Az elsõ tíz percben látsz ez a film a saját útjában ad körös-körül figyelmeztetést tisztítasz mit kell számítani. Túlzott rohadtul redshirt* az erõszak bõvelkedik. Emberek, akiket felzaklatnak, végtag végtagról - - és szó szerint annál - - vagy felrobbanó a vér egy piros párájában egy bemutatóban bármitõl eltérõen valaha korábban láttam bármilyen címben. ez annak egy jó jele, hogy mit kell számítani, de neked azt kellene hinned, hogy Elfen Lied nem áll meg ott. Oh nem.

valójában, sokat magát a sorozatot szentelik az emberi természet sötétebb, könyörtelenebb tényezõi közül jónéhány; mienk irányítania kell mindent, vagy irányítás alatt kell lennie mindenének,bármi az ár lehet lenni. A szolgálatkészségünk vagy a rendeletek hiánya nem emberi életet illetõen. Hogyan társadalmi használatlanság (vagy helytelen használat) hatások egy növekedés és érettség,A pedofília témája és elhagyást fednek be egy másik karakter beleértésén keresztül ráadásul, egy fiatal szökevény lány Mayákat nevezett el.

és az az, hogy mi érte el, hogy a gyomrom errõl a sorozatról tajtékzik igazán. Nem sokként a túlzott erõszak, de az útdolgokat felállítják. Becsomagol mutass; Nana. Õ egy éves a fent említett Diclonius,gy körülbelül 14-15-ös korral, és amikor minket bemutatnak neki, õ részben meztelen befedett vért és megláncolt egy falra. Azután, sikerül tudnunk, hogy rajta kísérleteznek. Azután,õt kiküldik parancsokkal, hogy vadásszanak, lenti és öl az elmenekült Diclonius elõl, melyik ellenáll mert õ nem akar megölni bárkit. Egy kompromisszumot csinálnak, és végül nekilát hogy a nyomára leljen neki,Amikor megtalálja a menekülõt, sajáttá teszi annak a hibáját, hogy szembenéz vele rajta, és bevisz az eljárásba, a karjait és lábakat is, amiket elloptak  Miközben haszontalannak a tulajdonosai, õt el kell altatni.

Úgyhogy nahát, lehet, hogy kérdezel, nézem ezt a sorozatot? Jól, az lenni mert minden, ami téved evvel, ez végül egy jó sorozat. És amíg Kouta és Yuka vagy tied (talán szintén) tipikus unokatestvérek,ez a karakterek, - - a jó jellemvonások, - - az eléri, hogy a bemutató a sötét képanyaga ellenére mûködjön. Koutával being a figyelem központjában,hamarosan a karakterek közül sokért válik a gyújtóponttá a bemutatóban. A Mayák kórtermévé válik és késõbbi szintén otthont ad Nanának, a másiknak, szökevény Diclonius, kit állítottak be ingyen ahelyett, hogy megölték, kedvel eredetileg rendezett volt lenni.És ez az a pillanat, amik rajzolnak téged vissza a bemutatóba a vággyal, hogy megtudjanak, egyetemben csak mi történt Koutával és Nyuval régen, egy olyan visszatérõ esemény, amit fõ pillanatoknál sarkallnak hirtelen visszapergetések. valójában, az lépdelõ ez a sorozat perfektum, amit csak akadályoztak, közelében van reused* filmfelvétel késõbb valami, amit éreztem, bizonyos színhelyeket osztott be fölösleges lenghts*. Ez igazán nem éri el a rosszaság pontját. Éppen észre fogod venni azt.

Egy másik dolog az sorta velem kilógott volt az kevés alkalommal ez a sorozat megpróbált beilleszteni valamennyit comedic pillanatok, fõleg Nyu bohóckodásán keresztül. És amíg értékeltem az esélyt, hogy kiszabadítsák abból, a feszültség egy részét, amit éreztem, hogy nézze ezt, a színhelyek közül néhány,mint az, ahol Nyu lát, illeszkedj hogy ragadjad meg Yuka melleit mert nem tûnsz oknak, amit helytelenül egy kicsit éreztek. Az eseményekre tekintettel igazságos pillanatok azelõtt ez többként adta meg esetlen inkább mint vicces.

Úgy vélem, hogy nekem meg kellene említenem, hogy ez a sorozat sok meztelenséget tartalmaz. A bemutató természetére tekintettel ennek nem igazán kellene egy jó fogásnak lennie.a meztelenség semekkora része van bármilyen szexuális természet, spórol arra hol a Mayák pedofilja a mostohaapa kényszeríti õt neki levetkõzni. És a tábornokára tekintettel,a színhely megadta ahogy hátborzongató úgymond szándékolt lenni. Bármelyik ügyben; igen, ott vagy meztelenség, és no, ez igazán kellene érinteni, ami az erõszaknál és másik gusztustalan eseményeknél történik ebben a sorozatban.

Az utolsó aggodalmam errõl a bemutatóról, és ez egy volt az arra kényszerített engem, hogy letöltsem az utolsó epizód nyers bõrét, volt az maga a bemutató készült degenerálódni a bánat egy nyomasztó pöcegödrébe és bánatba a vége.de I megy mondani azt a félelmeim sokat teljesen alaptalanok voltak a megkönnyebbülésemre. Ez egy nemtörõdöm végzõdés? Talán... vagy talán nem. De könnyen tudsz pihenni és tudsz tartani a receptek, mert neked legalább nem lesz szükséged azokra.

Van annyira sokkal több, amit errõl a bemutatóról mondhattam volna, de nekem igazán hamarosan dolgokat kell becsomagolnom. Azonkívül ez igazságos egy 13 epizódbemutató, és ott vagy épp annyira azt tudom mondani azelõtt, hogy elkezdek elajándékozni jelentõs telekpontokat. A bemutató jól írott és kilépett,semmi evvel kapcsolatos kérdés. legyél néhány dolog, ami meg fogja lepni téged és valamennyit, az nem. Megadott, ez a bemutató szintén venni fog bármilyen maradékokat innocense* bennhagyott téged és foszlányokba nyúzza meg azt, de van néhány hitelesen édes pillanat lenni a szélsõségek és elég élvezet igazolni a fájdalmat neked keresztül kell menned hogy lássad ezt. Vagyis ha azt gondolod, hogy tudsz, foglalkozz evvel.

u.i:bocs ha volt nyelvtani hibáim mert meg mindg tanulom a magyart.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Chronos

Necrid: Végre egy szép hosszú leírás, pontosan ezt vártam!  :jee:
Viszont: Fél órába telt elolvasni... :haha:
Na mindegy...

Közben felraktam ezt a képet a képgalériába...
A kérdésem az lenne:
Szerintetek jogosak a kitüntetések, vagy nem?

pl: Én nem hiszem hogy az Elfen Lied lett volna a legjobb dráma 2004-ben...(fanservice meg fõleg nem)

CHRONOS

Ramiz

Szerintem mindegyik postnak volt értelme, mert errõl szól a fórumozás: véleményeket cserélünk, közben jobban megismerjük egymást. Még az olyan postoknak is van értelme, mint a 17-es, igaz, hogy rendkívül sértõ, de legalább jobban megismerjük egymást, nem igaz? No meg az a lenézõ megjegyzés, ami oda van biggyesztve a végére... Nem csoda, hogy senki nem vette magára ezt a provokálást, én is csak azért teszem, mert úgyse postoltam ide, így nem alázom meg magam, hogy egyáltalán reagálok erre a postra.

Elfen Lied-beli erõszak és a lélek sötét oldala:
lehet, hogy ez az anime jól megmutatja az emberi lélek, gondolkodás sötét oldalát, de miért kell akkor is telerakni vérrel, feldarabolt kislányokkal és hasonlókkal? Ugyanez a meztelen részekre. Az olyan animék/filmek esetén, amikben sok hasonló jelenet van, az emberben óhatatlanul felmerül, hogy miért ilyen nagyon is ösztöni szinten ható, durva hatásokkal mondják a mondandójukat? Ezt a legegyszerûbb megcsinálni. Mennyivel nehezebb "mûvészi" jelenetekkel, gondolatpárhuzamokkal vagy rafináltan kimunkált jelenetekkel megoldani mindezt. Ez vezet a populáris, azaz könnyen befogadható, egyszerû (régebbi, állati szinthez közelebb levõ) igények kielégítését végzõ "mûvek" (mûsorok, filmek, könyvek, akár animék, újságok, bármi) mélységes elsekélyesedéséhez. Nyilván egy-egy mûnél még korai kongatni a vészharangot, de nem véletlen, hogy egy hirtelen és indokolatlanul felkapott (legalábbis sokak szerint indokolatlanul, ami azért mindenképpen jelent valamit) anime éppen ilyen stílusban, ilyen igényeket elégít ki, és nem mondjuk egy Angel Sanctuary-szerû animével történik mindez.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

anatole

Quote from: Ramizmiért kell akkor is telerakni vérrel, feldarabolt kislányokkal és hasonlókkal?
ez egy stílusbeli sajátosság. van, ami így mutat be dolgokat, van, ami nem. ez a felszín. ha az EL egy szimpla hentelõs történet lenne, akkor öncélú és értelmetlen lenne a sok vér. így viszont megnehezíti azt, hogy megtaláld benne a szépséget, és ez azt okozza, hogy amikor megtalálod, annál nagyobb katarzisban lesz részed. legalábbis rám így hatott.
alapvetõen el kell tudni vonatkoztatni olyan külsõségektõl, mint vér és meztelenség. nem követelmény, hogy egy anime durva legyen, de nem is kizáró körülmény. erre a legtöbb mûvészeti ágban találsz analógiát. nem szabad korlátokat támasztani "ez már túl durva" és "ez már túl nyálas" módon. az alkotók extrém módon akarták megfogalmazni a történetet, és megtették. nekem nem emiatt tetszik, de nem is riasztott el tõle.

Ramiz

De minden véres és meztelenkedõs film* mondhatja magáról, hogy az élet erõszakosságát és az állati ösztönöket akarja bemutatni...

---
* . tágabb értelemben
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: ChronosSzerintetek jogosak a kitüntetések, vagy nem?
CHRONOS

Nöi szerplö alatt, ki kapta, az nem derül ki, de amúgy én sztem egyiket se adtam volna neki... igaz nem tudom pontosan mi volt 2004-ben de azért izé...
-------------------------
namost, h. utánanéztem nem volt rossz év ez :) :
thirller: Monster vagy inkább Paranoia Agent a mysteri vonalon, horrorban pedig Cossette is jobb, sokkal

OP/ED. BECK(!!!), mégha maga a sorozat nem is ennyire jeles, ebben a kategóriában tuti befutó:)

Dráma alatt se pontosan tudom mit ért... föleg hogy lehet valam egyszerre thriller és dárma, demindegy... ennyi erövel akkor már inkább lett volna mondjuk a Samurai Champloo vagy Steamboy vagynemtommi, bármi...

hmmm...igazából kicsit offba mentem át, de azért érzékeltetni próbáltam, hogy akármilyen is ez az anime, lényegesen jobb dolgok is voltak ebben az évben... tényleg hypolva van egy kicsit a téma
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Thomasson88

Quote from: ChronosNecrid: Végre egy szép hosszú leírás, pontosan ezt vártam!  :jee:
Viszont: Fél órába telt elolvasni... :haha:
Na mindegy...

Közben felraktam ezt a képet a képgalériába...
A kérdésem az lenne:
Szerintetek jogosak a kitüntetések, vagy nem?

pl: Én nem hiszem hogy az Elfen Lied lett volna a legjobb dráma 2004-ben...(fanservice meg fõleg nem)

CHRONOS

Tulajdonképpen én még csak ma kezdtem el nézni az Elfen Liedet és annyit mnodhatok hogy grafikailag kitûnõ illetve a zene párosítáa is jó l ellett találva. A storyline az szintén ellett találva. Na de ezek a díjak valóban túlzásnak számítanak :) OP/ED az tényleg pöpec lett. Az tetszik. Legtöbbet OP/ED t nm szeretem de ennek egész jó. Viszont a legjobb nõiszereplõ ? :D Drama? Horror? :lol: A fansevicet még eseetleg meg tudom érteni hogy valóban van benne olyan részlet na de hogy ebben van a legjobb. Az túlzás. Most nem fikázni akartam az Elfen Liedet hisz még nem is láttam végig csak annyit akartam mnodani hogy egyrészt ennyi díj -t megnyerni amikor tudom hogy vannak jobbak is az adott kategoriakban kivéve az OP/ED ben. Ott megérdemli.
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Dragon

Hát nemtom, azért szerintem az ilyen és ehhez hasonló díjak nem érnek túl sokat. És jelen esetben kábé annyira jogosak, amennyit érnek.
Véleményem szerint "legjobbnak" kikiáltani egyik kategóriában sem lehetne, de nem csak épp evvel a mûvel vagyok így, ugyanis itt erõsen szubjektív dolgokról van szó, amik nem mérhetõek teljes pontossággal.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Gondolom ez csak a népszerûségét jelzi.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fenrir

Én 5 pontot adtam rá, pedig nem a legjobb, de mindenképpen közel van hozzá...A rengeteg következetlenség ellenére (Pl:miért nem fegyverzik fel az õröket a laborban valami olyan fegyverrel, aminem a lövedékeit nem állítják meg a vektorok, miért csak vacak H&K géppisztolyokkal).
Amiért imádtam mert tele volt érzelmekkel, jókkal és rosszakkal egyaránt.
Kicsit tényleg sok benne a vér, és a brutalitás, de nem ez dominál.
És ha minden animét az elsõ 10 perc alapján ítélnék meg, akkor sok kedvencemet egyáltalán nem is ismerném... :appl:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Darkstar

Mint szerintem már tudjátok, nekem tetszett. Az elõttem szólók már leírták a jó és rossz oldalait (néha itt-ott túlozva), így ezt most nem akarom megismételni (és így megspórolok Chronosnak fél órát). 5 pont.  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

ArchElf

Én voltam egyike azoknak, akik 3/5-öt tettek a tétre:
Láttam (nem is hosszú idõ alatt), 3 napba telt és a következõ (már eléggé letisztult) véleményem van róla:
Egy ehhez hasonló filmet láttam mostanában (ami mondjuk nem anime: tehát [OFF]Repülõ Tõrök Klánja[/OFF]), és a vélekedésem nagyjából megegyezik azéval. Ott a túlzások lógtak ki a képbõl, itt az ellentétek. A rendezõ mindvégig arra törekszik, hogy a nézõbõl olyan érzéseket váltson ki, amely egyáltalán nem illik a helyzetben: terrorban szánalmat, vigazságban félelmet...
Elképzelhetõ, hogy mûködõképes stílus (bár nem szeretném, ha nagyon terjedne), mivel a felnövõ nemzedék hajlamos ilyen érzéseken és fordulatokon keresztül - mintegy ironikusan - látni a világot.
Mégsem érzem, hogy ez az útja lenne a nevelésnek.
A rendezõnek azzal a gondolatával sem értek egyet (már ha tényleg ezt szánta mondandónak), hogy az emberitõl elrugaszkodott dondolkodásmódot megérteni, esetleg szánni kellene. Nem hiszem, hogy ezt bármilyen emberi érzéssel ki lehetne fejezni, nem hiszem, hogy ezt egyáltalán meg lehetne érteni, vagy fel lehetne fogni (amennyiben tényleg ennyire szélsõséges). Elképzelhetõ, hogy baj val azzal a világgal, ami bebörtönzi a szélsõséges egyedeket (hogy MAGUS-osan fejezzem ki magam Asztrál:0), de nem hiszem hogy mûködõképes megoldás lehet (így) integrálni õket a társadalomba.
Nekünk (a néhány normálisnak), úgy érzem jogunk van némi védelemre, hogy ne kelljen elszenvednünk azokat a borzalmakat, amelyeket ezek az egyedek okoznak. Amennyiben ugyanis szánjuk õket és az utolsó képsorban (a belénktáplált érzések által) azt kívánjuk, bárcsk NYU térne vissza, erre az útra lépünk.

Persze fenntartom annak jogát, hogy tévedjek, és nem is kívánom ezt a nézõpontot bárkiével ütköztetni.
Az animét ennek ellenére (ha bírja az ember gyomra) egyszer, talán többször nézhetõnek is ítélem, de csupán okulásul - annak megértésére -, valójában milyen törékenyek és irányíthatók is vagyunk.

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Flaser

Quote from: FenrirÉn 5 pontot adtam rá, pedig nem a legjobb, de mindenképpen közel van hozzá...A rengeteg következetlenség ellenére (Pl:miért nem fegyverzik fel az õröket a laborban valami olyan fegyverrel, aminem a lövedékeit nem állítják meg a vektorok, miért csak vacak H&K géppisztolyokkal).
Amiért imádtam mert tele volt érzelmekkel, jókkal és rosszakkal egyaránt.
Kicsit tényleg sok benne a vér, és a brutalitás, de nem ez dominál.
És ha minden animét az elsõ 10 perc alapján ítélnék meg, akkor sok kedvencemet egyáltalán nem is ismerném... :appl:

Az õrök azért kaptak HK-t mert a Diclonusok 90% ellen ez is hatásos (Lucy baromi magasan van a skálán) - egyébként nem vélletlenül kerül elõ a tankvadász puska közvetlen Lucy szökése közben, de azt mégse várhatod el, hogy miden õr egy ilyennel flangáljon.

@ArcElf - Igazad van az integrálással kapcsolatban, de ugyanakkor el kell ismerni, hogy a pozitív érzelmek igen is képesek szocializálni egy Diclonus-t.
Ami szerintem túl volt lihegve ill. ferdítés volt az intézet részérõl az a Diclonus-ok beállítása mint az ember természetes ellensége.
IMHO 100% bullshit.

[spoiler]
Ugyanezt a gorillától kezdve a párdocun át a bálnáig minden csúcsragadozó ill. a tápl.lánc tetején lévõ élõlény elmondhatná az emberrõl, mi mégse tekintünk így magunkra.
Tény, hogy akárcsak az embernek az ember az egyetlen élõlény aki árthat egy Diclonus-nak.

Ugyanakkor elfelejtik figyelembe venni, hogy egy Diclonus akár véletlenül is megölhet egy embert amikor a képessége manifesztálódik.
Egy gyerektõl nem várhatod el azt az önkontrolt és megfontolságot mint egy felnõttõl - olyanok mint a kisgyerekek géppisztollyal a kezükben. Azt se tudják micsoda, hogy mûködik, de akár akarják akár nem miden mozdulatnál meglifeg a ravasz.
Tehát ezer egy más oka is lehet amiért a Diclonus-ok embert ölnek - állatokat miért nem? Szerintem erõs negatív érzelmek hatására aktiválódnak elõször a vektorok és az urbanizált társadalomban ezt fõleg az ember tudja kiváltani.

Másrészrõl: attól a pillanattól fogva, hogy képessége megjelent az emberek automatikusan kirekesztik és üldözik. Ki a fene ne vonná le azt a következtetést, hogy mármost ezek a csupasz majmok az ellenségeim?
Persze, valami szörnyû dolgot tettem, de nem tudtam irányítani! Nem én akartam, hogy így legyen. Meghallgatnak, segítenek? Egy frászt (igaz nem is tudnak amíg el nem fognak), lõnek rám és égre, földre keresnek.

Röviden: teljességgel valószínûtlennek tartom, hogy a Diclonus ösztönösen vadászna az emberre, valószínûbb, hogy az átélt trauma és az üldözés az ami kiváltja a reakcíót.
Ha mégis lenne ilyen ösztön - amit nem lehet kizárni - elsõsorban tudalatti kell legyen, mert több példa is bizonyítja, hogy a szocializált az emberrel érzelmi kötést kialakított Diclonus képes képességét kordában tartani és irányítani.

A szeretet és elfogadást ugyanakkor szinte csak egy két példány tapasztalta, a többi inteligens állatként volt kezelve, s nem csoda; hogy ösztönösen, vadállat módjára viselkedett mikor elszabadult.
[/spoiler]
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Fenrir

Quote from: FlaserAz õrök azért kaptak HK-t mert a Diclonusok 90% ellen ez is hatásos (Lucy baromi magasan van a skálán) - egyébként nem vélletlenül kerül elõ a tankvadász puska közvetlen Lucy szökése közben, de azt mégse várhatod el, hogy miden õr egy ilyennel flangáljon.
Quote from: FlaserAzt nem is, de mondjuk egy .50-es Desert Eagle már jó kezdet. Vagy egy HK G11-es karabély. Nem tankelhárító, de az acélsisakot úgy átüti mint a kartonpapírt. Amelyik meg olyen gyenge hogy nem védi ki egy 9mm-es géppisztoly lövedékeit, az hogy szökik meg? Ráadásul volt már rá alkalom hogy egy kis édes meglógott, az amelyik megfertõzte Kurosavát( a cselekmény elõtt kb 8 évvel), és az ellen sem volt túl effektív a kis kaliber. Ez alapvetõ óvintézkedés, semmi több. Csak egy idióta fegyverez fel õröket úgy egy szig.titkos laborban hogy alkalomadtán ne tudnának ellenállni a bentlakóknak. :lazza:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Fenrir

Quote from: 'ArchElf[HUN']Én voltam egyike azoknak, akik 3/5-öt tettek a tétre:
Láttam (nem is hosszú idõ alatt), 3 napba telt és a következõ (már eléggé letisztult) véleményem van róla:
Egy ehhez hasonló filmet láttam mostanában (ami mondjuk nem anime: tehát [OFF]Repülõ Tõrök Klánja[/OFF]), és a vélekedésem nagyjából megegyezik azéval. Ott a túlzások lógtak ki a képbõl, itt az ellentétek. A rendezõ mindvégig arra törekszik, hogy a nézõbõl olyan érzéseket váltson ki, amely egyáltalán nem illik a helyzetben: terrorban szánalmat, vigazságban félelmet...
Elképzelhetõ, hogy mûködõképes stílus (bár nem szeretném, ha nagyon terjedne), mivel a felnövõ nemzedék hajlamos ilyen érzéseken és fordulatokon keresztül - mintegy ironikusan - látni a világot.
Mégsem érzem, hogy ez az útja lenne a nevelésnek.
A rendezõnek azzal a gondolatával sem értek egyet (már ha tényleg ezt szánta mondandónak), hogy az emberitõl elrugaszkodott dondolkodásmódot megérteni, esetleg szánni kellene. Nem hiszem, hogy ezt bármilyen emberi érzéssel ki lehetne fejezni, nem hiszem, hogy ezt egyáltalán meg lehetne érteni, vagy fel lehetne fogni (amennyiben tényleg ennyire szélsõséges). Elképzelhetõ, hogy baj val azzal a világgal, ami bebörtönzi a szélsõséges egyedeket (hogy MAGUS-osan fejezzem ki magam Asztrál:0), de nem hiszem hogy mûködõképes megoldás lehet (így) integrálni õket a társadalomba.
Nekünk (a néhány normálisnak), úgy érzem jogunk van némi védelemre, hogy ne kelljen elszenvednünk azokat a borzalmakat, amelyeket ezek az egyedek okoznak. Amennyiben ugyanis szánjuk õket és az utolsó képsorban (a belénktáplált érzések által) azt kívánjuk, bárcsk NYU térne vissza, erre az útra lépünk.

Persze fenntartom annak jogát, hogy tévedjek, és nem is kívánom ezt a nézõpontot bárkiével ütköztetni.
Az animét ennek ellenére (ha bírja az ember gyomra) egyszer, talán többször nézhetõnek is ítélem, de csupán okulásul - annak megértésére -, valójában milyen törékenyek és irányíthatók is vagyunk.

AE

 Igazad van, csak egy dolgot gondolj végig. Nana sem volt elkényeztetve, õt is kínozták és láncon tartották mint egy állatot. Õ mégsem volt hajlandó ölni. Õ az eleven érvelés amellett, hogy a teória miszerint a Silperilek mind született gyilkosok. A fõ mondanivaló az hogy bárkit lehet "integrálni a társadalomba, ha a kezdetektõl szeretik és törõdnek vele. Szerintem. :haha:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Flaser

Quote from: Fenrir
Quote from: FlaserAz õrök azért kaptak HK-t mert a Diclonusok 90% ellen ez is hatásos (Lucy baromi magasan van a skálán) - egyébként nem vélletlenül kerül elõ a tankvadász puska közvetlen Lucy szökése közben, de azt mégse várhatod el, hogy miden õr egy ilyennel flangáljon.
Quote from: FlaserAzt nem is, de mondjuk egy .50-es Desert Eagle már jó kezdet. Vagy egy HK G11-es karabély. Nem tankelhárító, de az acélsisakot úgy átüti mint a kartonpapírt. Amelyik meg olyen gyenge hogy nem védi ki egy 9mm-es géppisztoly lövedékeit, az hogy szökik meg? Ráadásul volt már rá alkalom hogy egy kis édes meglógott, az amelyik megfertõzte Kurosavát( a cselekmény elõtt kb 8 évvel), és az ellen sem volt túl effektív a kis kaliber. Ez alapvetõ óvintézkedés, semmi több. Csak egy idióta fegyverez fel õröket úgy egy szig.titkos laborban hogy alkalomadtán ne tudnának ellenállni a bentlakóknak. :lazza:

8 éve még ennyire se voltak erõsek akkor még Glock volt az õröknél.
A Desert Eagle EA abszolút rossz gondolat mint oldalfegyver - teljességgel alkalmatlan a sorozatlövésre és baromi nagyot rúg.
A kis kaliber ne tévesszen meg - nem véletlenül csökkentette az össze ország a golyók mértét a géppisztolyokban/karabélyokban. A nagyobb torkolati sebesség és a könnyebben fregmentálódó golyó több mint ellensúlyoz.

A G11 - még mindig nem lett sehol sem rendszeresítve. Az óriási tûzgyorsaságon kívül nem fejlettebb mint a többi lõfegyver.
Egyébként egy HK is gond nélkül átvisz egy acélsisakot. Ugyanúgy egy kalasnyikov és az M16 - az ok amiért mégis hordják õket az, hogy távolról sem mindegy, hogy milyen messzirõl tudják szét lõni a fejed és a JHP golyókat megfogja.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

kikuchiyo

Most átmegyek trollba, és felhánytorgatom a trágyát:
íme egy eksztatikus review az ANN-ról.

(Most komolyan: fizetnek ezeknek? :rolleyes: )
Failure is the default option

anatole

erre ha hasonló stílusban akarok reagálni, akkor azt mondom, hogy vannak akik nem elõítéletekkel mennek neki és nem akarják szándékosan lehúzni. nem teljesen értem a postod szándékát. a post indítója vitát várt, nem értelmetlen rosszindulatú flame-gyanús megnyilvánulásokat.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoMost átmegyek trollba, és felhánytorgatom a trágyát:
íme egy eksztatikus review az ANN-ról.
(Most komolyan: fizetnek ezeknek? :rolleyes: )
Vagy fizetnek nekik, vagy csak ki akarják elégíteni azon igényeket, melyek azt várják el tõlük, hogy dicsérjék fel az EL-t. :haha:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Quote from: RamizVagy fizetnek nekik, vagy csak ki akarják elégíteni azon igényeket, melyek azt várják el tõlük, hogy dicsérjék fel az EL-t. :haha:

Vagy mert nekik ez a véleményük.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

anatole

korábban volt téma az, hogy a Dicloniusok mennyire született gyilkosok, imho semennyire, pont errõl is szól ez az anime, az emberek ösztönös félelmérõl és minden megmagyarázhatatlant kirekeszteni, az eltérõt elpusztítani akarásáról. ez szerintem a legerõsebben akkor nyilvánul meg, amikor
[spoiler]
a kisgyerekek megölik a gyerek Lucy által "örökbefogadott" kiskutyát, csak azért, hogy fájdalmat okozzanak a "szarvasnak"... [/spoiler]
többek között az ilyen jelenetek azok, amelyek öncélúnak hatnak azok számára, akik nem akarják megérteni, mirõl szól ez az anime, és nem érzik át azt a tragédiát, ami nyomottá teszi az egész sorozatot, miközben értelmet ad sokmindennek... és amibõl a végén mégis valami csodálatosan felemelõ dolog kerekedik ki.

fura, mintha páran nagyon flame-et akarnának kicsikarni... miért jó ez nektek srácok? vagy ez nálatok a szint?

Chronos

Én még mindig várom a további leírásokat... :3x3:

CHRONOS

Dragon

Quote from: ChronosÉn még mindig várom a további leírásokat... :3x3:
Én is, de látom nagyon sokan szavaznak anélkül, hogy a legcsekélyebb magyarázatot adnák a választásukra.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fenrir

Hát azt meg kell hagyni hogy igencsak eltérõ vélemények születtek róla, igaz-e?
Én úgy tudom hogy azok az alkotások(legyen szó animérõl, festményrõl, zenérõl, szoborról, épületrõl, versrõl) amik nem hagyják hidegen az embert, amik el tudják érni hogy azok nagy része aki látja(hallja)õket az ne menjen tovább szó nélkül, hanem létrehozzon egy véleményt (jót, rosszat, emocionálisat vagy gyakorlatiasat, egyre megy) amiért síkra szállni is kész, és csak az elenyészõ hányadot hagyja érintetlenûl, az megérte az anyagot amit beléöltek, és több lett mint a részek összege.
Én imádtam, bár voltak benne dolgok amik nem tetszettek(pl:túl sok vér és brutalitás, erõltetett erotika, etc...), de találtam benne mondanivalót, olyat amivel egyet is értek. És innentõl kezdve nem érdekel azok véleménye akik nem vették a fáradtságot hogy végignézzék, csak fikázzák. Viszont szívesen vitázom bárkivel (persze kultúráltan) akinek SAJÁT véleménye is van róla.
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Necrid^

Quote from: ChronosÉn még mindig várom a további leírásokat... :3x3:

CHRONOS

Ment egy PM.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Thomasson88

Huh. Lenne egy két kérdésem. A 13.rész végén azt látjuk hogy visszatér egy árnyékos alak. Na most az ki lenne? Én Lucy ra gondoltam abbol következve hogy a nem láthato ekzeivel elõtte megjavitotta az orat. Aztán van ugye az extra epizod amire ti azt mnodtátok hogy az a 14.rész. Na azt most néztem meg kb 6perce és sztem az simán a 14.rész hanem egy oylan plusz rész amit a 13rész közül kettõ közé lehetne elhelyezni. Vagy rosszul látom. És a 3kérdés hogy lesz folytatása azaz vmi Új season vagy estleg egy mvoie. Tudtok ilyenrol vmit?
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

anatole

Quote from: Thomasson88Huh. Lenne egy két kérdésem. A 13.rész végén azt látjuk hogy(...)
ne spoilerezd le plz azok elõtt akik esetleg nem nézték még végig. (bár ebbe a topikba úgyis csak olyanok írnak ugyebár akik az egészet látták :rolleyes: ) egyébként:
vlsz Lucy. ez egy direkt nyitva hagyott kérdés, hogy legyen min filóznod, és automatikusan adja a folytatás gondolatát
amely folytatásról én speciel nem hallottam még, friss sorozat, szóval akármi elõfordulhat, azonkívül hülyeségnek tartanám a készítõk részérõl ha nem lenne, látva a sorozat sikerét:)
a "tizennegyedik" rész meg valóban nem folytatás, az a  dvd-kiadáson egy bónusz epizód, amolyan "special", ha jól emlékszem a tizedik rész környékén játszódik.

Tyrael

Quote from: ChronosLenne egy kérésem:

Azoknak, akiknek tetszett, vagy nagyon tetszett az EL, esetleg szerintük a legjobb anime a földön, azok legyenek szívesek meg is magyarázni, hogy szerintük miért az, vagy hogy miért jó, stb...

Ezt azért kérném, mert már több mint 100 leírást elolvastam az EL-rõl, de még senki sem írta le normálisan, kifejtve, hogy neki miért tetszett, hanem kb. így: "mert jó és kész", "mert vér volt benne", "mert meztelen nõk voltak benne", stb...

Tessék szépen, intelligensen megmagyarázni, hogy miért tetszett a vér, stb...
(lehetõleg minél hosszabb leírás legyen)

A véleményeket szeretettel várom!

ui: Mint ti is láthatjátok, én tisztelem bárki véleményét, (az esetek 95%ban :)) éppen ezért nem töröltem a topikot, pedig nem egy fórumon láttam már olyat, hogy a modnak nem tetszett az adott anime és törölte a topikot...

Köszönöm elõre is...

CHRONOS
egy irracionalis mufajban (ami a szeperzekre hat, ami minden emberben masmilyen) akarsz racionalis erveket? :)
Nekem tetszett, mert volt mogottes tartalom (Egy kis szamu csoport valamileyn eltero tulajdonsag miatt szamkivetette valik), ilyen szinten akar az antiszemitizmust is megjelenitheti az anime. Aztan az "artatlan" gyerekek kiserleti nyulkent torteno hasznalata utalhat a jovoben bekovetkezo elemberteledo orvostudomanyi fejlodesre. (pl. nacik halaltaborokban elo alanyokon teszteltek a kulonbozo vegyi, biologiai fegyvereket, stb.).
Szal ha kicsit elvonatkoztatsz a vertol meg a meztelenkedestol (kisse naturalista alkotas...) akkor egesz elgondolkoztato movie.
Szerintem. Bar EL miatt bannoltak mar masik forumbol is, de akkor sem tartom jogosnak azt a parhuzamot, hogy akinek bejott az EL, az csak beteg ember lehet.
Nem a kedvenc anime-m, de 5os skalan egy 3,5 pont jarna neki
imho

Tyrael

Fenrir

Quote from: Thomasson88Huh. Lenne egy két kérdésem. A 13.rész végén azt látjuk hogy visszatér egy árnyékos alak. Na most az ki lenne? Én Lucy ra gondoltam abbol következve hogy a nem láthato ekzeivel elõtte megjavitotta az orat. Aztán van ugye az extra epizod amire ti azt mnodtátok hogy az a 14.rész. Na azt most néztem meg kb 6perce és sztem az simán a 14.rész hanem egy oylan plusz rész amit a 13rész közül kettõ közé lehetne elhelyezni. Vagy rosszul látom. És a 3kérdés hogy lesz folytatása azaz vmi Új season vagy estleg egy mvoie. Tudtok ilyenrol vmit?
Az árnyalak kilétét nem fedik fel. Gondoljon a nézõ amit akar. Elég népszerû befejezés mostanság, mert nem zárja le a sztorit, nyitva hagyja egy esetleges folytatásnak.
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.