Main Menu

Gunnm

Started by Fenrir, 2005-05-23, 15:51:04

Previous topic - Next topic

Andi

Hát ez az:eek:  De nem baj legalább egy jót röhögtem rajta :hahaha:

Ez a zászlógyûjtögetõs verseny viszont kicsit...hogyismondjam..fájt:3x3:
Sechs meg nagyon nagyokat alakít az 5. kötetben, remélem a 6. nem úgy fog kezdõdni hogy kicsinálják:confused: Akkor már inkább azt a Zazu-t...vagy Zazi?:rolleyes:

A végére mi a tipped, mi lesz Alitaval? (Szerintem meghal a Marson ¢¢ )

Manitu

Quote from: AndiA végére mi a tipped, mi lesz Alitaval? (Szerintem meghal a Marson ¢¢ )
Vagy nem ott, de meghal ^^


Andi

Azért elég szemétség lenne a rajzolótól hogy ennyi szörnyûségnek kiteszi szegény lányt aztán meghalasztja :D

Manitu

Quote from: AndiAzért elég szemétség lenne a rajzolótól hogy ennyi szörnyûségnek kiteszi szegény lányt aztán meghalasztja :D
Mért, egyszer már ígyis megölte, mért ne tehetné meg megint :D


Andi

Igen, igaz. Szerintem 100 % hogy meg fog halni szegény ··
Remélem hogy Sechs azért nem :D

És jól elbeszélgetünk itt ketten XD

Manitu



Andi

Jújjj köszííí:hail:

Andi

#37
Nah ez a kötet is egy "nesze semmi fogd meg jól". Kicsit már kezd unalmas lenni hogy Alita mindig mindenkit legyõz. És nahát nahát, Desty Nova újra a láthatáron:muhahah:

Manitu

Last Order 7. kötet. Juppííí, és holnap még olvasni is lesz idõm, mert rektori szünet lesz :D Tökéletes idõzítés :)
Az elõzõ kötet is egész jól beindult a végére, tetszett ahogy Alita beaprította azokat a katonákat a visszaemlékezésben :D


Andi

Ma...alolvastam és........ Hátezvalamioltárijóóóvolt!!!!!!:hopp: :hahaha: :appl:

Alita megint szívott egy nagyot a régi ismerõssel, de a meccs :D
Elõször is az a bohóc már önmagában eg vicc volt, de amikor megbõvölte az Alitákat, meg azzal a trutyival arcon lõtte Sechs-t:lul:

Az illuzionista is nagy szám volt!

Ja meg az is nagy volt amikor Sechs-t végre megjavították erre már ruha nélkül rohant volna ki :hahaha: Meg amikor tüzet okádott!

Szóval jókat kacarásztam itt a gép elõtt:muhahah:

TurboK

bazz de éreztem hogy pont ma fog kijönni. már vagy egy hete sasolom a fórumukat.

Ilyenkor jön az elõ hogy 250kb/s sem elég gyors annyira olvasnám már.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Manitu

Na, elolvastam :)
Elf és Zwölf nem volt semmi, amikor játszottak a kígyóbûvölõ darabjaival... az valami irtó kawaii volt :D Meg az orosz rulett :D Hogy a fenébe lehet androidokat hipnotizálni :confused:  :lul:
Sechs meg elég cool volt, el kell ismerni... meg mintha kezdene érzelmeket mutatni:eek: Kiváncsi leszek lesz-e még valami azzal a csajjal, akit megmentett :)
Alita meg kissé hamar elintézte a csávót... valahogy nagyobb csetepatéra számítottam... modjuk legalább nem lett elhúzva... a Den elleni csatában is azt bírtam... Den belekezd a nagymonológba, Alita meg szétlövi a fejét:muhahah:


TurboK

cyborgok nem androidok. géptest az emberi agy körül. a hipnózis az agyra hat. ugy tudják megcsinálni.

az az egy bajom hogy ezután már nem megy sehova a sztori (itt se ment túl sokáig - ja, meg ha kidobták a csajt az atmoszférába akkor a vámpír csaj hogy kapta el a világûrben???).

chapter 8 majd egy nagy sztori lesz a vámpír csajról tovább meg még nem jelent meg. sztem sechs, elf és zwölf mostanra már érdekesebb mint alita

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Manitu

Quote from: TurboKcyborgok nem androidok. géptest az emberi agy körül. a hipnózis az agyra hat. ugy tudják megcsinálni.
Csakhogy Sechs, Elf meg Zwölf androidok. Nincs bennük emberi agy, mint Alita esetében. Olyan szép kis chipjük van, mint Novának meg a többi Tipharesinek :)

Quote from: TurboKja, meg ha kidobták a csajt az atmoszférába akkor a vámpír csaj hogy kapta el a világûrben???
Milyen vámpír csaj? Az SNS vezetõjére gondolsz? Nem az ûrben kapta el... még Ketharesben, és azután dobták ki az atmoszférába.

Quote from: TurboKsztem sechs, elf és zwölf mostanra már érdekesebb mint alita
Szerintem is... bár azért még Alita múltja is érdekes... lásd a darálás a 7. kötet végén:muhahah: A jelenben eléggé szenvedõsre veszi a figurát...


Andi

Quote from: TurboKchapter 8 majd egy nagy sztori lesz a vámpír csajról tovább meg még nem jelent meg. sztem sechs, elf és zwölf mostanra már érdekesebb mint alita

Caerula-t megszerettem, úgyhogy róla is bármi jöhet (enyhén szólva erõsebb/jobb Alita-nál, ami azért is jó mert Alita mindig úgy tûnik mintha legyõzhetetlen lenne..Tetszett Alita meglepett ábrázata amikor Caerula elõször ütött :D)

És igen, Sechs, Elf és Zwölf most már tényleg érdekesebbek mint Alita :D

TurboK

Quote from: ManituCsakhogy Sechs, Elf meg Zwölf androidok. Nincs bennük emberi agy, mint Alita esetében. Olyan szép kis chipjük van, mint Novának meg a többi Tipharesinek :)
Ami egy az egyben ugyanazt a funkciót hajtja végre mint az emberi agy. szal ugyanaz.

QuoteMilyen vámpír csaj? Az SNS vezetõjére gondolsz? Nem az ûrben kapta el... még Ketharesben, és azután dobták ki az atmoszférába.
Nem úgy volt hogy a vámpír csaj egyszer már kinyírta Alitát? Mert azért tojt be a döntõben amikor az nekiesett a kardjaival.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Manitu

Quote from: TurboKAmi egy az egyben ugyanazt a funkciót hajtja végre mint az emberi agy. szal ugyanaz.
Hát errõl lehetne vitatkozni... egy chip ami szimulálja az agy mûködését szerintem még nem agy. Csak egy számítógép, szóval ez így nem teljesen világos nekem, de elképzelhetõ hogy a mangaka is így gondolta...

Quote from: TurboKNem úgy volt hogy a vámpír csaj egyszer már kinyírta Alitát? Mert azért tojt be a döntõben amikor az nekiesett a kardjaival.
Nem emlékszem hogy konkrétan szó lett volna arról, hogy megölte... legyõzte... De az is lehet, hogy Alita egyszerûen csak nem emlékezett az egészre... eszébe jutott hogy harcoltak, és vesztett... elsötétült a kép, a következõ emlék hogy Ido megtalálja... Akár azt is feltételezhette, hogy közben meghalt... Mivel ez az atmoszférába dobás dolog csak most jutott eszébe...


TurboK

Quote from: ManituHát errõl lehetne vitatkozni... egy chip ami szimulálja az agy mûködését szerintem még nem agy. Csak egy számítógép, szóval ez így nem teljesen világos nekem, de elképzelhetõ hogy a mangaka is így gondolta...
Igaz nincs sehol se elmagyarázva hogy van a limitje az igazi agyhoz képest, de figyelembe véve hogy az összes cpu agyas manusz teljesen emberként viselkedik, és hangsúlyozzák is hogy nem ügy a gépagy mert attól még emberek, sztem lehet azt mondani hogy a kapacitása és funkciója 100%-ig ugyanaz mint az igazi agynak. meg ugye valami 500 évvel vagyunk a jövõben ugyhogy egyáltalán nem lehetetlen.

QuoteNem emlékszem hogy konkrétan szó lett volna arról, hogy megölte... legyõzte... De az is lehet, hogy Alita egyszerûen csak nem emlékezett az egészre... eszébe jutott hogy harcoltak, és vesztett... elsötétült a kép, a következõ emlék hogy Ido megtalálja... Akár azt is feltételezhette, hogy közben meghalt... Mivel ez az atmoszférába dobás dolog csak most jutott eszébe...
az elõzõ könyvben alita ugy éli túl a csaj támadását hogy egy deja vu miatt összeroskad, és aztán mutatja hogy az ûrben pont ugyanígy támadtak le egyszer a múltban. meg a vámpír is mondja hogy ismerte a yokot akkor régen.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Andi

Én csak azt nem értem, hogy......Ugyebár a történet legelején az a Makaku is egy cyborg volt és amikor Alita találkozott vele akkor már kicsit öregebb lehetett..Szóval arra akarok kilyukadni, hogy akkor a cyborgok is öregednek vagy nem? Ok, lehet h hülye kérdés, de elvileg vannak emberi szöveteik is, mint pl Jushugannak is, meg ott van Alita. A Last order elején kisgyerekként látjuk, aztán meg amikor kidobják az atmoszférába akkor olyan 14 éves lehet... És amikor Ido rátalál, akkor is ilyen korú lehet, de... Közben eltelt 200 év és Alitának meg se kottyant???  Nem is roncsolódott meg az arca + az agya is mûködõképes maradt. De hogyan????????????

Manitu

Valami hibernálás szerû állapotban volt, nem emlékszem már milyen szót használtak rá, de a lényeg, hogy mikor kidobták az ûrbe takarékra kapcsolta magát, és Ido ébresztette fel. Pont a legutóbbi részben mondta annak a Panzer Kunst harcosnak...


Flaser

Az átlagos földlakókon kívül mindenki ismeri a Matuzsálem eljárást, ami nanobotokkal leállítja az öregedést, s gyakorlatilag örökéletet ad.
A Mars-i kegyetlen gyereküldözés egyik oka a populácíó befagyása amit a technológia hozott. Nem volt hely az új embereknek.

A technológia a Ladderen is elérhetõ a történet idején, de elég sokat kell leszurkolni érte.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Andi

#51
Jjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaa.....Ezek szerint megint én nem figyeltem rendesen :D

Köszi mindenkinek :tezsvir:

Randal

Na hi!

Lekapartam a netről az első 9 volumét meg a Last orderből 7-et.
Gondolom van még több is de nem találtam. a Rippersaine.com-on lévők viszonylag jók, de azért a LO Volume 4 az egész irtózatosra sikerült átírási szempontból.
ebből nem tud valaki vmi normális verziót? meg asszem nekem kicsit össze-vissza van... ugyanis a LO első 2 voluméja az amcsi verzió a többi meg a rippersanime-os japán...

Manitu

Quote from: Randal on 2006-05-03, 15:29:02
Na hi!

Lekapartam a netről az első 9 volumét meg a Last orderből 7-et.
Gondolom van még több is de nem találtam. a Rippersaine.com-on lévők viszonylag jók, de azért a LO Volume 4 az egész irtózatosra sikerült átírási szempontból.
ebből nem tud valaki vmi normális verziót? meg asszem nekem kicsit össze-vissza van... ugyanis a LO első 2 voluméja az amcsi verzió a többi meg a rippersanime-os japán...
Nincs más. Esetleg megrendelheted az amerikai kiadást, vagy az eredeti japánt, ha el tudod olvasni :D Sajna elég összevissza hozzáférhető csak, egyik kötet amcsi scan, a másik scanslation, és ezek váltakoznak. Elég gáz, mert az amcsik nem elég hogy tükrözték, de még a neveket is átírták.
Amúgy Gunnm csak 9 kötet, az LO meg eddig 7... legalábbis angol nyelven biztosan, de legutóbbi információim szerint a 8. még japánban sem jött ki...


Randal

Dooo, na szép, pedig már úgy a végére értem volna. Hüpp.

Randal

Ezt találtam az Anime News Network-ön:
posted on 2006-04-27 10:25:00

A note at the end of Ultrajump MegaMix Vol. 1 says Gunnm (Battle Angel) Alita will be taking a 3 month hiatus for the creator to develop a new series, Gunnm Gaiden, for the next issue of MegaMix. Thanks, Javantea. [Editor's note: Kishiro already published some Gunnm Gaiden stories starting in 1997, see the encyclopedia entry for details.]

A GUNNM Gaident viszont sehol nem találtam.

Manitu

Quote from: Randal on 2006-06-16, 14:49:13A GUNNM Gaident viszont sehol nem találtam.
Nézted már az ftp-n? :D
Pár hete töltöttem föl, de igazándiból eddig nem tudtam, hogy mi az, vagy hogy hol jelent meg pontosan.
A Holy Knight és a Homecoming az 1-es extra story nevet viseli, és mostmár tudom, hogy mért nem találtam sehol a 2-eset :D
A Supersonic Fingers a 3-as extra story, és van még egy rövidke 4. is egy deckmanről, amit ANN nem is említ.
Have fun! Egészen jók, különösen az Idos tetszett :)


Randal

Jaaaa, hogy azok azok! Na azok megvannak. Én lüke, erre nem is gondoltam :oops:

Az Ido-s az nagyon durva lett. Komolyan mondom összeszorult a szívem miközben olvastam.

Amúgy a Last Order 4. Volume-jának néhány része annyira undórítóra sikeredett, hogy felállt a hátamon a szőr attól a fordítástól:(

Mattanja

#58
Az első 9 kötetből elsőre nem tetszett, hogy milyen hamar lerendezték Alita Ido-val való régóta várt találkozását. Valami miatt nagyobb dologra számítottam, de végülis rendben van ez. Kaos-t nagyon nem bírtam az elején, de a változása után ő lett az egyik (vagy inkább "a") kedvenc szereplőm. Figure Four jellemében nem találtam olyat, ami miatt megkedvelhettem volna. Alita korábbi énje komolyan elkezdett érdekelni, szóval amint tudok nekiállok a Last order-nek is.
Hozzáteszem, hogy Figure stílusa mint anti-cyber harcművészet -és ezért a világhoz való hozzáállása is- tetszett, ahogyan az is, hogy Alita iránt érzett szerelme nem enyhült az évek során.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Mattanja

Ez is nagyon jó, hiába másabb a stílusa, mint az eredeti történeté. Alita arca kicsit megváltozott, néha nem tetszik az ábrázolása, de összeségében semmi gond nincs vele természetesen.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((