Main Menu

Ragnarok Online

Started by NLZ, 2005-09-06, 01:44:15

Previous topic - Next topic

Rounin

TK?
A nerf legnagyobb áldozata (jogosan :)).
Sose szerettem, főleg, hogy még nerfelve is túlzásnak tartom.

Suszi

Ha valakinek van kedve partizni, akkor keressen meg. Jelenleg egy 38/32-es tolvajom van a 2-es szerveren. (Sodzsu)

Lythis

Quote from: Gregory on 2008-05-18, 04:12:50
Btw én is beszabadultam, perpill egy TarpTrialer névre hallgató 20/15 taekwon boi karakterem van, bárminemű segítséget szívesen fogadok, mert most játszom először  :smile:
ha jól értem, akkor nem pvp szerveren vagytok. Ezesetben viszont a következőt tanácsolnám (egyébként pvp szerveren is el lehet követni nyugodtan):
happy break és peaceful break kimaxol, mild wind szintén. a többit belátásod szerint eloszthatod, azok már nem nagyon fognak játszani. TK mission-t én kihagynám, flying side kicket szoktam a thumbling miatt maxolni. De végülis tökmindegy, az első három, amiket említettem a fontosak, a többi tényleg rád van bízva.
Onnan pedig válts Soul Linkerre, mert a legbrutálisabb PvE kari az egész mocsok játékban. Egyetlen hátránya, hogy nincsenek területre ható spelljei, viszont irgalmatlan sebzést tudsz vele kiosztani, és van egykét egyéb hasznos trükkje is (gyógyulsz, ha ütnek, automatikusan feltámadsz, etc), illetve ha nagyon csapatjátékos vagy, akkor tudsz linkeket adni a csapattársaknak (kaszttól függően hasznos buffokat - vannak akiknek nem éri meg, másoknak nagyon). És a mild wind miatt az összes propertys sebzést megkapod, leszámítva a poison-t szóval lényegileg mindenkit többszörös szorzóval tudsz gyalulni.
Két hátránya van: kevés sp. növelni kell az intet, és sajna nincs passzív visszatöltésed, mint a mage class nak, viszont a happy break/enjoyable rest miatt csak be kell ülnöd egy tk vagy másik linker, vagy sg mellé...
Másik hátrány, hogy karik ellen nem tudsz skill-t használni. (van, amit lehet, pl spell visszaverést, de a támadó spelleket nem tudod). Viszont mivel nem pvp szerveren vagytok, ezért ez valszeg senkit nem érdekel.. kivéve, ha WoE-zni akarsz vele.

edit: ha meg tk-nak akarod hagyni, akkor counter kick és roundhouse maxol, azok 400%os sebzést adnak, a többi csak 300%-ot

Én

Quote from: Suszi on 2008-05-18, 15:07:41
Ha valakinek van kedve partizni, akkor keressen meg. Jelenleg egy 38/32-es tolvajom van a 2-es szerveren. (Sodzsu)
Akkor majd jöhetsz velünk, geozni meg metázni szoktunk, mostmár inkább geozni... Mondjuk hogy beférj, tolnod kell még 2 szintet. :P Ha leszek fenn privizek, mondjuk ma nem valószínű (név: Anthrax, 50/38 Mage)
Egyébként PK mode még mindig OFF, irgarmatlanul remélem, hogy ez változni fog... Lehet, hogy sok gond van vele, de mégis ez meg a woe a játék lényege...

Rounin

Quote from: Én on 2008-05-18, 17:52:33
Lehet, hogy sok gond van vele, de mégis ez meg a woe a játék lényege...

Már akinek ;).
Vannak sapimániások és vannak partywhore-ok is. Azt mondani, hogy a pk és a woe a lényege, outright bullshit. :)

Cobra

Aki pk-zni akar menjen L2-zni :)
Ro offon van duel, az itt működik?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Van duel, de ha nem fogadja el, nem tudok csinálni semmit. Amúgy gondolom itt is az van, mitn szokott soszor: nincs PK, míg a szerver "oszlopos tagjai" (aka.: gamemastering) meg nem szedik magukat, aztán meg persze "döntésre jutottak, berakják". Azért szerencsére addig én is fejlődgetek, van pvp aréna, az jó, csak általában ott ugyanaz a társaság.
Quote from: Rounin on 2008-05-18, 18:01:20
Quote from: Én on 2008-05-18, 17:52:33
Lehet, hogy sok gond van vele, de mégis ez meg a woe a játék lényege...
Vannak sapimániások és vannak partywhore-ok is. Azt mondani, hogy a pk és a woe a lényege, outright bullshit. :)
Erről inkább nem vitatkozok, számomra mindig is az volt és az marad a játék középpontja, nem azért fejlődöm hülyére magam, hogy mvp-zzek meg eventezzek, max ott ahol komolyan vannak eventek (itt nem igazán) :)

Lythis

Ha viszont csak másokat akarsz legyakni, akkor miért nem quake/unreal/cs, egyéb cuccokkal játszol? vagy ott a CoD 4, etc....
Egyébkéntis RO pk, lol... egy olyan játék, ahol Soul Linkerrel le tudok alázni egy 99-es Sage-et, és egy High Priest-et, amikor SL-nek player elleni skillje gyak nincs is, az kicsit vicces...

Alkyra

Quote from: Lythis on 2008-05-18, 18:28:00
Ha viszont csak másokat akarsz legyakni, akkor miért nem quake/unreal/cs, egyéb cuccokkal játszol? vagy ott a CoD 4, etc....
Egyébkéntis RO pk, lol... egy olyan játék, ahol Soul Linkerrel le tudok alázni egy 99-es Sage-et, és egy High Priest-et, amikor SL-nek player elleni skillje gyak nincs is, az kicsit vicces...

az egy nagyon nagy noobra utal..mármint az ellenfél...SL mondjuk jó kézben nagyon brutális tud lenni...

Chloe(54, 41 archer jelenleg) vagy Shilyn néven megtaláltok. Most kezdek szépen belerázódni a dologa. Gyula, mikor leszel fenn? Én most felugrok s megyek geozni. Mehetünk együtt. Archerrel már könnyebb két fokkal.:P(én is job 50re gyúrok adnek egy íjat, job 50nél amikor átváltozok hunterré s azzal is rengeteg pénzt tudnék megspórolni..:P)

egyb. én is woera vágyom már..
Az tuti lesz egyb. PK már kérdéses.:P

edit1.: suszi megvan.:P bővült a társaság ismét.^^

Én

Szerintem én pár óra múlva, mert most értem haza 1 órája és még tanulni kéne :redface: De ha 60-on belül maradsz akkor simán. Huntert viszed akkor végülis?
ed: WOE asszem tegnap volt is, vagy csak a ki online-t nem állították át (jelzett, hogy woe időben nem nézhetem)

Rounin

Quote from: Én on 2008-05-18, 18:23:41
Erről inkább nem vitatkozok, számomra mindig is az volt és az marad a játék középpontja, nem azért fejlődöm hülyére magam, hogy mvp-zzek meg eventezzek, max ott ahol komolyan vannak eventek (itt nem igazán) :)

Nem is tudnál.
Olvasgasd a kiemelt részt. ;)
Ezután gondolkodj el azon, amit én mondtam.
Segítek: vitának helye nincs is.

Alkyra

Quote from: Én on 2008-05-18, 18:48:50
Szerintem én pár óra múlva, mert most értem haza 1 órája és még tanulni kéne :redface: De ha 60-on belül maradsz akkor simán. Huntert viszed akkor végülis?
ed: WOE asszem tegnap volt is, vagy csak a ki online-t nem állították át (jelzett, hogy woe időben nem nézhetem)

ok, akkor majd én is akkor nézek be.
most én is átnézem még a cuccot holnapra.-.-brr...utálom a SZIR t....

Suszi

Nekem még nem nagyon megy geo, mert nem dexre gyúrtam (drága a rezet :P), de szerintem bevállalom, és most fogok pár pontot dexre is rakni, hogy megérje nektek is, és ne csak az xp-t nyúljam le. Amúgy én tutira nem fogom elvinni job 50-ig a tolvajomat, mert baromira fölösleges.
Holnap én ha minden igaz nem fogok tudni rozni, max kedden. Addig is jó fejlődést :)

Én

Ne hülyéskedj, direkt ezért ne rakj több dexet mint kéne. Ha assa leszel úgyis kell egy közepes mennyiség. Húzunk mi anélkül is. :)

Rounin

Tolvajjal geozni... hááát, ez olyan, mint swordival.
Nemár. -.-

(ha van, aki healel köztetek, inkább a metákat csapkodd, míg a többiek a geokat. Jobban jár mindenki)

Lythis

bullshit, 21-től geoztam archerrel, és anno tolvajjal is 25 körül, már amikor. Legegyszerűbb fejlődési mód volt anno... vettem egy valag nyilat, odaálltam Geo-hoz, auto attack, és onnan alt+tab, és csináltam ami éppen jött... előbb-utóbb úgyis fektette a nyamvadt geo-kat, akkor szépen vissza, és kerestem másikat...
Tolvajjal viszont macerább, ott rühelltem resetelni emiatt, meg egyébként is az íjász tolvajt sem szerettem, de azt marha gyorsan fel lehetett húzni payon cave-ben, és onnan át LHZ fölé metázni.

Cobra

Gunslingernek milyen statokat érdemes? Ha egyszer leér a kliens, azért felnézek a szerverre.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

Quote from: Cobra on 2008-05-19, 01:06:39
Gunslingernek milyen statokat érdemes? Ha egyszer leér a kliens, azért felnézek a szerverre.
röviden és tömören: nem érdemes gunslinger-t csinálni, mert lassan kapja a jobokat a kis nyamvadék...
Ráadásul pumpálni kell a zenyt a töltényeibe, mert craftolni azt nem fogsz tudni...
Egyébként ha nagyon ragszkodsz hozzá, akkor dex és agi. másra nem nagyon lesz szükséged. Esetleg Luk crit miatt, de szerintem felesleges.

Rounin

Quote from: Lythis on 2008-05-19, 01:06:16
bullshit, 21-től geoztam archerrel, és anno tolvajjal is 25 körül, már amikor. Legegyszerűbb fejlődési mód volt anno... vettem egy valag nyilat, odaálltam Geo-hoz, auto attack, és onnan alt+tab, és csináltam ami éppen jött... előbb-utóbb úgyis fektette a nyamvadt geo-kat, akkor szépen vissza, és kerestem másikat...

Öhm... azért az archer egy kicsit más, mint a tolvaj. ::) De ezt te is tudod.

QuoteTolvajjal viszont macerább

Nem mondod :hehe:
Ha alt+tabolva akarod csinálni, akkor persze. De ha mielőbb le akarod tudni a tolvajságot, akkor a geozás nem nyerő vele. Főleg normal mob density mellett. Teszem azt ein_fild07-en sokat kell vele rohangálni, einbroch fölött meg túl sokszor lesz, hogy nem is tud leölni egyet sem a heal miatt.
(nem mellékesen ha íjjal is megy, akkor is gyorsabb metázni, mint geozni. Az a 28+47 def erősen érződik az 5+10-el szemben, szóval nem kétséges, hol van a több xp)

Lythis

archerral könnyű geózni, tény.
thief-fel a heal egyedül akkor szivat be, ha egymás közelében vannak, mert akkor ugye pofátlanul heal-elik egymást. Lehet vele geózni, etől függetlenül, ráadásul rengeteg ember húzta így fel, mondván, h úgyis íjas rouge/stalki lesz. Lényegében ezt helyettük kenem a képedbe, mert nekem sosem volt, amit geo-n húztam volna fel, mert nem érte meg resetelni amiatt, hogy mindent dex-re, aztán mégse.
Geozni anno lehetett Yuno alatt átlósan (map nevet nemtudok), csak oda idővel bekerültek a harpy-k... aztán ugye volt "a hidas placc". Az élhető, van meta is 1-2 és egyéb poringszármazékok elszórtan, meg még valami nyamvadék növény, ami szintén gyenge tűz ellen... ott is el lehet lenni, csak van valami rohadt rovar mvp, ami a kisebb karikat elég könnyen leöli (habár rohadt lassú, szóval ott lehet hagyni simán).
Amúgy marad Einbroch felett... ott van geo és meta is.

Metázni szerintem könnyű, habár ez buildfüggő. Én a thiefeket ált ott húztam fel, és nem geo-n... (normal mob density mellett is...) igazán nem volt nehéz. persze ez szubjektív. biztos van, aki utálná.

Rounin

Swordit is sokan húztak fel geon. Lándzsával. :frown:
Nem mondom, hogy nem lehet, csak a közhiedelemmel ellentétben lassú. Tudom, csináltam. Aztán másodjára már metákon. Ég és föld.
Einbroch felett rendszeresen egymás közelében vannak a geok, ott egy idő után nehéz is találni olyat, ami nincs a másik heal range-én belül. Aki gyorsan tud geot ölni, annak viszont remek a jobb alsó sarok ezen a mapon.
A rovar"mvp"-s map (hidas placc :D) az ein_fild07, na az egész barátságos kis hely, az ungoliant (vagymi :F) leölhető alacsony szintű mage-el, archer-el is könnyedén.
Amúgy metázni jobban megéri lhz felett (ha van kísérő kari (preferably priest/ess) akkor onnan jobbra, az anopheleseket a pap lekapja holy light-al vagy ha dexes, akkor simán lecsapja).

Hát... kendheted a képembe nyugodtan. Én csak annyit mondok, hogy inkább resetelek rugóként íjakra, mintsem "szenvedősen" váltsak tolvajról.

Szerk.: legfontosabbat majd kihagytam; meta kicsit jobb loot, mint a geo :angyali:

Lythis

joh, hát izé... most alt karik nélküli menetelésről vanik szó tecciktudni :D
ha viszek altot, akkor az könnyít a dolgomon, nem is keveset...

Anopheles? várj, azok a nyamvadt bogarak, amiket nehéz eltalálni? puh-lease, 2 kövezésből borulnak, nem kell oda priest :P
( egyetlen bónusz skill, aminek nem láttam értelmét összeszedni, az a throw sand volt... ok, hogy earth property, de ami azt illeti, sose kellett igazán... és macera volt összeszedni hozzá még thief-ként a fine grit-eket... joh, utána lehetett vagizni, hogy avval végzek ki egy rakat erzsit, de tényleges haszna nincs szerintem.)

Rounin

Quote from: Lythis on 2008-05-19, 01:58:45
joh, hát izé... most alt karik nélküli menetelésről vanik szó tecciktudni :D
ha viszek altot, akkor az könnyít a dolgomon, nem is keveset...

Tudom ám, ezért kell házasodni, partyzni vagy almát szedni :D (szóval pap nélkül se gáz, mert poringból, poporingból elég alma esik ki + novi potik)

QuoteAnopheles? várj, azok a nyamvadt bogarak, amiket nehéz eltalálni? puh-lease, 2 kövezésből borulnak, nem kell oda priest :P[/color]

Ehe... igaz :D
Jól van, kiment a fejemből :p

Erzsiket meg ne említsd, az softcheat. És nincs mindenhol :angyali:

Lythis

Almát még értem - már amennyire, mert gyak adott szint felett használhatatlan szerintem, de a házasodás hogy jön ide? (for the record: none of my characters were married. ever. És nem is néztem után, hogy mire jó, azonkívül, hogy mindenki anyázik, hogy xy mekkora ribi, mert <insert random reason> ).
I usually stick w/ potions. Azok sem annyira drágák már akkor, amikorra komolyabban szükséged van rájuk imho.

Erzsik: ct ground floor: óránként 1 darab. ct4-en vannak lenn, asszem 60 vagy 40 darab. Oda meg kulcs kell.
Más kérdés, hogy van olyan szerver, ahol nem így spawnolnak...
ettől függetlenül sand attack-el erzsit ölni hol softcheat? :D

Alkyra

most én se leszek egy darabig. sok sikert a wiza teszthez Én. Majd én is elszórakozgatok a huntámmal...

kérdés: ha megadom az accountomat rá tudnád akasztani a huntámat a karidra s húzni egy kicsit?:)

Én

Alkyra: persze
Geozás: már berakták, hogyha 30 s-ig nem mozdulsz, nem kapsz expet :D

Rounin

Quote from: Lythis on 2008-05-19, 04:53:16
de a házasodás hogy jön ide?

Vegyél el egy rendes paplánykát és megtudod :D

Quote Erzsik: ct ground floor: óránként 1 darab. ct4-en vannak lenn, asszem 60 vagy 40 darab. Oda meg kulcs kell.
Más kérdés, hogy van olyan szerver, ahol nem így spawnolnak...
ettől függetlenül sand attack-el erzsit ölni hol softcheat? :D

Ah, azt hittem, a módosított, első szintre felhozott böszme mennyiségű erzsikére gondoltál. :)

Dreamcleaver

So much faggotry here, I'm inclined to troll.  :szemuveges:

Quote from: Alkyra on 2008-05-19, 07:49:15
kérdés: ha megadom az accountomat rá tudnád akasztani a huntámat a karidra s húzni egy kicsit?:)

U havta love QUALITY mmorpgs.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2008-05-19, 13:40:06
U havta love QUALITY players.

Fix'd for your greater success.

Dreamcleaver

Quote from: Rounin on 2008-05-19, 13:42:45