Main Menu

Inu Yasha

Started by Chronos, 2003-05-26, 00:55:19

Previous topic - Next topic

racka64

Hali, én épp tegnap fejeztem be a sorozatot, de nem tudok belenyugodni, h itta vége.Egyszerûen röhej :ejj: , pedig nagy rajongótábora van. És biztos h menthetetlen? Na jó, rég volt 2002,de azóta már biztos megoldódhattak azok a problémák,amk miatt abbahagyták(mtudomén agyagiak...stb), de nincs vmilyen hivatalos fórum, ahol tiltakozásunkat kifejezhetjük? Ha van, én a Shikon-no-Tamára fogadom, megteszem.

Chidori: "That lady was just standing by the window. Isn't that scary?!"
Sousuke: "It's just an older woman...I could understand if she was carrying a gun or bomb or something..."
Chidori: "That's not the problem! You're not normal!!"   :D

Raisu-Sama

Quote from: "racka64"Na jó, rég volt 2002,de azóta már biztos megoldódhattak azok a problémák,amk miatt abbahagyták(mtudomén agyagiak...stb)

Ezzel csak az a baj, hogy 2004-ben hagyták abba ^^"

racka64

Na mindegy, én vhol 2002-t olvastam, de a kérdésem attól még marad, mármint a hivatalos fórumról.

Sousuke: "It's just an older woman...I could understand if she was carrying a gun or bomb or something..."

szaszaxp

Quote from: racka64Hali, én épp tegnap fejeztem be a sorozatot, de nem tudok belenyugodni, h itta vége.Egyszerûen röhej :ejj: , pedig nagy rajongótábora van. És biztos h menthetetlen? Na jó, rég volt 2002,de azóta már biztos megoldódhattak azok a problémák,amk miatt abbahagyták(mtudomén agyagiak...stb), de nincs vmilyen hivatalos fórum, ahol tiltakozásunkat kifejezhetjük? Ha van, én a Shikon-no-Tamára fogadom, megteszem.

Szóval belenyugodni én sem tudok, de az okok világosak!
1. Rengeteg Animét csinál a Sunrise(néze meg az oldalát)
2. Az Inuyasha követi a mangát. A sorozat útólérte a mangát, ez pedig nem jó,mert nagyon nehéz gyártani, ha valami gond van akkor nem tudják leanimálni, meg az egész csak fércmunka lesz. Néha igy sem egy nagy szám a sorozat, ha az animációs megoldásokat nézzük, statikus állóképek némi mozgással, vagy csal zoom, szóval itt már látszottak a problémák.
3. A szinkron szionészek nyilatkozták, hogy nekik azt mondták, hogy kb 1,5 év múlva nekiülnek és átnézik a mangát és elkezdik csinálni a folytatást, tehát ha számolunk a folytatás 2006 körül várható.
4. Most a Ranma 1/2-t fejezik be ehhez pedig kellet a kapacitás, lásd fentebb(1,2-es pont)
5. A befejezés okai pedig tényleg sántítanak, az USA-ban az Inuyasha a legjobban fogyó anime 57000 DVD-t adtak el. Ja és ott is csak elvileg 52 részig vetítették le. A jenkik már peticiót is csináltak miatta. A valós okok valahol az 1-4 ig keresendõek, meg most akartak csinálni egy kis marketinget. 2004 Dec 23-al jött ki japánban a 4. mozi, hatalmas roadshow-al kisérve. A semmiért nem csináltak volna ekkora felhajtást nem igaz ? :D

Szóval kitartás...

p.s.: Elvileg ez év augusztusában lesz movie 4 DVD rip  :D
Fibernet Kaze no Kizu

Inu Yasha Movie 4.-t akarok!!!!

"A jövönk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is.." by Korcs
-=Youkai hub=- : youkai.redirectme.net:23

Titkos

Quote from: szaszaxp4. Most a Ranma 1/2-t fejezik be ehhez pedig kellet a kapacitás, lásd fentebb(1,2-es pont)

Ez érdekelne! Tudsz adni egy oldalt hivatalos infóval, vagy hasonlót? ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Assassin

Quote from: szaszaxpSzóval belenyugodni én sem tudok, de az okok világosak!
1. Rengeteg Animét csinál a Sunrise(néze meg az oldalát)
2. Az Inuyasha követi a mangát. A sorozat útólérte a mangát, ez pedig nem jó,mert nagyon nehéz gyártani, ha valami gond van akkor nem tudják leanimálni, meg az egész csak fércmunka lesz. Néha igy sem egy nagy szám a sorozat, ha az animációs megoldásokat nézzük, statikus állóképek némi mozgással, vagy csal zoom, szóval itt már látszottak a problémák.
3. A szinkron szionészek nyilatkozták, hogy nekik azt mondták, hogy kb 1,5 év múlva nekiülnek és átnézik a mangát és elkezdik csinálni a folytatást, tehát ha számolunk a folytatás 2006 körül várható.
4. Most a Ranma 1/2-t fejezik be ehhez pedig kellet a kapacitás, lásd fentebb(1,2-es pont)
5. A befejezés okai pedig tényleg sántítanak, az USA-ban az Inuyasha a legjobban fogyó anime 57000 DVD-t adtak el. Ja és ott is csak elvileg 52 részig vetítették le. A jenkik már peticiót is csináltak miatta. A valós okok valahol az 1-4 ig keresendõek, meg most akartak csinálni egy kis marketinget. 2004 Dec 23-al jött ki japánban a 4. mozi, hatalmas roadshow-al kisérve. A semmiért nem csináltak volna ekkora felhajtást nem igaz ? :D

Szóval kitartás...

p.s.: Elvileg ez év augusztusában lesz movie 4 DVD rip  :D

Hehe.... 2 év múlva folytatják, addigra mindenki elolvassa a mangát, de lehet el is felejtik megcsinálni az animét, és utolsó kasszasikernek marad a Movie 4. (Mivel jönnek az újak, és lehet addigra jópáran meg is feledkeznek Inuról, és nem lesz akkora rá az igény, mint most). Valóban vannak benne animációs hibák, dehát sajnos semmi se tökéletes. ( Nekem az nem tetszett , hogy a sorozat közepe táján Inu nyakán átdöfte Muso(Onigumo) a karját, aztán nem volt ott semmi sérülés... érdekes volt )
" There is no sin to know their sins."

Erdomester

Csak nálam van hiba, vagy miért van az, hogy kb az 1-8 rész lejött teljesen, utána meg cak 7percesek jönnek? A letöltés 233 megát ir ki, de csak 80-90 jön le...:(((

Erdomester

Megoldottam a problémát, de nagyon:)

Foirec

Nem tudja valaki, hogy honnan tudnék beszerezni az Inuyasha 57. epizód utáni részekhez magyar/angol feliratot??

Cobra

Angolt úgy, hogy kiszeded a file-ból, magyart meg úgy, hogy azt lefordítod  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Foirec

Megtudnád mondani, hogy pontosan hogy is kell kiszedni a feliratot, mert nem nagyon tudok rájönni :D

Erdomester

Igen, ezt én is szeretném tudni, mert nagyon zavar ez az Inuyasha felirat.

Darkstar

Ogm-bõl: VirtualDubMod. Megnyitod a videót, aztán Streams/Stream list. Itt kiválasztod a feliratot, majd demux -> adsz neki egy nevet és elmented.
MKV-bõl:ld itt
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Foirec

Letöltöttem az ftp-rõl az elsõ 100 részt, és lenne 1 olyan gondom,hogy a 67. résztõl csak japán hanggal akarja lejátszani (Nekem nem nagyon jön be)Valahonnan nem tudnék letölteni angol szinkront hozzá?

Moha

Quote from: FoirecLetöltöttem az ftp-rõl az elsõ 100 részt, és lenne 1 olyan gondom,hogy a 67. résztõl csak japán hanggal akarja lejátszani (Nekem nem nagyon jön be)Valahonnan nem tudnék letölteni angol szinkront hozzá?
Mivel úgy látom, azok is mkv-ben vannak, ezért 2 dolog lehet: vagy megcserélték a hangsávok sorrendjét (ez esetben csak állítsd át, hogy a másik hangsávval játssza le a lejátszó), vagy kihagyták belõle az angol szinkront. Ha ez utóbbi a helyzet, akkor IJTE. :hehe:

Erdomester

Biztos ennyi a felirat kiszedése? Mert nekem nem mûködik, még ha Disable-re megyek sem. Vagy el kéne menteni save as-szel a filmet? csak mert az 3 órába telik (pillanatnyilag egy 133mhz-es gépen).

Cobra

Streams/Stream list és itt kiválasztod a feliratfile-t (text stream), majd megnyomod a Demux gombot. Nekem pár másodperc alatt kiszedte (más filmbõl).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Manitu

Quote from: ErdomesterBiztos ennyi a felirat kiszedése? Mert nekem nem mûködik, még ha Disable-re megyek sem. Vagy el kéne menteni save as-szel a filmet? csak mert az 3 órába telik (pillanatnyilag egy 133mhz-es gépen).
Ha jól értem neked nem a felírat kell külön, hanem hogy a videoban ne legyen benne a felirat. Akkor bizony menteni kell. Állítsd be direct stream copyra, úgy valamivel talán gyorsabb, de 133-assal nem lesz egy leányálom.

Erdomester

Igen, jól érted, félreérthetõ voltam, bocs mkitõl. De mégis mit kell csinálni?
Mert a direct stream copy ok, aztán save as, de a felirat még mindig meg van. Biztos rájönnék csak egy ilyen lassú gépen elég türelmetlen az ember, és még két hetet kell várnom, mig visszakapom a másikat.

Foirec

Quote from: MohaMivel úgy látom, azok is mkv-ben vannak, ezért 2 dolog lehet: vagy megcserélték a hangsávok sorrendjét (ez esetben csak állítsd át, hogy a másik hangsávval játssza le a lejátszó), vagy kihagyták belõle az angol szinkront. Ha ez utóbbi a helyzet, akkor IJTE. :hehe:

Köszi megvan:D Még akkor utoljára lenne 1 olyan kérdésem,hogy a 80. résztõl már viszont tényleg nincs hozzá angol szinkron és szerintetek nem-e tudnék valahonnan letölteni hozzá?????

Manitu

Quote from: ErdomesterIgen, jól érted, félreérthetõ voltam, bocs mkitõl. De mégis mit kell csinálni?
Mert a direct stream copy ok, aztán save as, de a felirat még mindig meg van. Biztos rájönnék csak egy ilyen lassú gépen elég türelmetlen az ember, és még két hetet kell várnom, mig visszakapom a másikat.
ogm-bõl meg mkv-ból így lehet kiszedni, bekattintod a streamek közt a felíratra hogy disable (vagy valami hasonló) aztán direct stream copy, és save as... Bár sok értelmét nem látom, túlságosan nem lesz tõle kisebb a fájl, és amúgy is ki lehet kapcsolni õket lejátszáskor. Viszont az avi az más tészta, gondolom azzal van problémád... Abból nem lehet kiszedni a felíratot, max annyit csinálhatsz, hogy a vobsubot beállítod, hogy a magyar felíratot szép fekete csíkokban jelenítse meg, hogy legalább olvasható legyen...

Erdomester

Ogm-mel dolgozom. Az értelme annyi, hogy a felirat ugyanúgy angol, mint a szinkron, de sokkal egyszerûbb a nyelvezete, és ki akarom cserélni magyarra.
Kiszedném a feliratot, átkonvertálnám aviba és ráégetném a magyart.
Köszi a segitséget, megpróbálom!

Raisu-Sama

Már van magyar felirat? Akkor nem fáradok a fordítással ^^"

Darkstar

Quote from: ErdomesterOgm-mel dolgozom. Az értelme annyi, hogy a felirat ugyanúgy angol, mint a szinkron, de sokkal egyszerûbb a nyelvezete, és ki akarom cserélni magyarra.

Mi a baj az ogm-mel? Sokkal egyszerûbb lenne berakni egy másik feliratstream-nek a magyart (ha van), aztán azt beállítani elsõdelegesnek. Ha fontos, hogy avi legyen, akkor nem szóltam. (Készülj fel, hogy az ogm -> avi konvertálás egy fél napot igénybe fog venni részenként)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

racka64

Quote from: ErdomesterOgm-mel dolgozom. Az értelme annyi, hogy a felirat ugyanúgy angol, mint a szinkron, de sokkal egyszerûbb a nyelvezete, és ki akarom cserélni magyarra.

Van magyar feliratod? Valahonnan letöltötted? Meddig? :lazza:

Erdomester

Csak 1-57ig, mint neked. De majd keresek, ha ott tartok, mert még csak 30 részem van meg.
Darkstar: Nem fog fél napot igénybe venni, mert egy 38 megás fájlt 5 perc alatt csinált meg, és a mérete is ugyanaz maradt.

Raisu-Sama

Már van 58-62-ig is az animeaddicts-on  :)

Iceberger

Na en nezem angolul ugyanis rajottem, hogy ugy is tudom  nezni :)
Viszont 68-nal van egy kis gondom mikor Sippot kihivja az a kiskolyok parbajra: Na most az ki a fene?
:lazza: Inu-Yasha magyar feliratot keresek az 57. résztõl! Akinek van letszives kuldjon PMet

Titkos

Quote from: IcebergerNa en nezem angolul ugyanis rajottem, hogy ugy is tudom  nezni :)
Viszont 68-nal van egy kis gondom mikor Sippot kihivja az a kiskolyok parbajra: Na most az ki a fene?

Melyik kiskölyök? :)  Valami rémlik, de nem vagyok biztos benne, hogy jóra gondolok, mesélj egy kicsit többet a részrõl.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Iceberger

Hat Sippo kap egy uzenetet miszerint ez a 'gyerek' kihivja ot parbajra(nagyon hasonlit a villam testverekre a kiskolyok) es van mellette egy kis piros sarkany is.
:lazza: Inu-Yasha magyar feliratot keresek az 57. résztõl! Akinek van letszives kuldjon PMet