Main Menu

Hikaru no Go

Started by Relunx, 2006-03-13, 21:04:24

Previous topic - Next topic

Relunx

Nemtudom hogy rajtam kivul vki még nézi ezt a sorozatot, ha igen akkor nézzük csak meg közelebbrõl az egész sorozatot. Eddig a 18.dik részig láttam, én nagyon megfogott a sorozat, mind grafikailag mind történetileg, mondhatni az egész anime magával ragadott. A sztori egy világszerte is híres játék körül forog, ez a: Go. Egy táblán játszák (hasolnó a sakkhoz) ami 19x19 kozkából áll. Akockák keresztezõdéseihez (csúcspontain játsuzák a játékot, van a fehár és  a fekete játékos. Egyenlõre ennyit a játékról, de  sorozat haladtával egyre többet tudunk meg a játék szabályairól. A történet arról szól hogy van egy középiskolás fiú Shindo, aki éppen pénzszûkében van, és elmegy a nagyapja raktárába, és ott talál egy Go táblát, majd meglát rajta egy vérfoltot (amit csak õ lát) és meghallja Sai-t a szellemet, aki régen egy Go mester volt. Sai megszálja Shindoku-t (csak a tudatát) mivel Sai csak a Go-nak él. Sai ráveszi Shindoku-t hogy kezdjen el Go-zni. Persze eleinte Sai játszik helyette és szó szerint mindenki bealáz...még a kivételes tehetségû Akira-t is akinek az apja a világbajnok. A Go végjõ célja hogy elérje az adott játékos a "Hand of God"-ot. Amihez Sai is és Akira apja is nagoyn közel áll. (A Hand of God, pontosan még nem jött le hogy mi, elvileg a "tökéletes játszma vagy lépés". Sai-ról annyit hogy régen 1000 évvel ezelõtt a császárt tanította, de jött egy másik tanító is. A császár csak 1 tanítót akart így egy Go meccsel döntötték el hogy melyik tanító maradjon. Sai ellenfele csalt és ráfogta Sai-ra hogy csalt...Sai-t számûzték, ez anniyra megviselte hogy öngyilkos lett, d emivel szenvedélyesen szerett Go-zni, így bezárta a szellemét egy Go táblába, amit a fõhõsünk Shindoku talált meg.

A sorozat 75 részes, és van egy special hozzá ami másfél órás és a sorozat után játszódik.

Megjegyzés:
Annyira magával ragadott az egész anime, hogy netrõl rendeltünk haverral egy Go táblát. :D Már szabályokat is találtam hozzá.

Relunx

Raisu-Sama

Kedvenc sportanimém, egy (számomra) nagyon megrázó fordulattal :( Nem kellett egy hét és végig néztem. Elõször az amerikai Shonen Jump-ban olvastam néhány fejezetet a mangából, és érdekesnek találtam, úgyhogy elkezdtem nézni a sorozatot. Aztán azon kaptam magam, hogy vége :( Az ember azt hinné, hogy egy ilyen "unalmas" (hehe, na persze...) játékról nem lehet izgalmas sorozatot csinálni, és mégis. A kedvenc karakterem Sai és Akira, de a végére Shindo-t is kezdtem megkedvelni, bár volt egy korszak, amikor nagyon utáltam...

Én a nyáron vettem egy Go szettet, csak nem fatáblás, hanem kék nylon, de nagyon örültem neki ^__^ A szabályok szerintem nem olyan nehezek, de eddig csak egy embernek sikerült elmagyaráznom õket. ^^"

amcsi

És ma láttam azt a Go táblát, amit Relunx és Sol vettek közösen, és játszottam egyet :D És tök jó volt, sajnos Relunx nagyon bealázott, és kezdetnek nem igazán már 19x19-essel kellett volna játszani, mert szenvedtem végig^^'
De lehet, hogy belekezdek én is a Hikaru no Go-ba, miután befejeztem az Aishiteruze Baby-t

thx Cruel Angel
MyAnimeList

Ramiz

Quote from: RelunxMegjegyzés:
Annyira magával ragadott az egész anime, hogy netrõl rendeltünk haverral egy Go táblát. :D Már szabályokat is találtam hozzá.
Kavicsokat mennyiért, hol találtál? Külön is kapható? (Nekem csak egy nagyon egyszerû (nem faasztalka...) táblám van.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raisu-Sama

A Magyar Go Egyesület oldalán lehet rendelni köveket is meg táblát is.

Relunx

QuoteOriginally Posted by  Ramiz
Kavicsokat mennyiért, hol találtál? Külön is kapható? (Nekem csak egy nagyon egyszerû (nem faasztalka...) táblám van.)
Az egész set 10e volt.

Relunx

Alkyra

Én is felfigyeltem erre az animére. Végre van vlmt néznem miközben
One Piecet töltök(oh Ramiz, te írtad, hogy szereted. hol tartasz benne? kf subbo t követed?)
Rögtön el is kezdem nézni s ha tényleg ennyira jó, akkor veszek én is egy táblát.:)

Dreamcleaver

A manga nagyon bejött, ha lesz idõm belekezdek az animba is. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Bandita ^^

Én is meglestem, és nagyon élveztem. Remek anime. Mondjuk egy 10+ részt még nyugodtan irhattak volna....
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Nimlot

Én is megnéztem habár még régebben láttam de nekem is annyira tetszett hogy kevesebb mint 1 hét alatt megnéztem, habár lehet éppen szüne volt.
megjegyezném yahoo-n lehet jókat játszani (games/boardgames) én is kipróbáltam de nem kicsit erõsek voltak nekem :) viszont szerintem én is fogok egy fa asztalt rendelni mert nagyon tetszik. Az aknakeresõ után találtam végre még 1 jó örökzöld gámét :D . Szerintem is lehetett volna még pár részt csinálni vagy legalább a speciált befejezni de hátha valamikor majd egyszer folytatni fogják. (remélem még életben leszek ^^)
"Being too kind is also... cruel!"

Bicskei

nah akkor első bejegyzésem ebbe a forumba
most végeztem a sorozattal és a speciallal is..de nem vagyok boldog,mert véget ért.....amugy nagyon tetszett a sorozat.(az a baj ilyenkor mindeg el fog egy hülye kimondahatatlan érzés,hogy vége van)
ilyenkor még mindig a sorozat jár az eszemben.
a középiskolában én  tanultam go-zni az egyik kinai barátomtol.....asszem újra játsszok egy két tanuló mérkőzést......
nah miket összezagyválok.......inkább be is fejezem
úgysem éedekel senkit hogy mit zagyválok itt
Ultras liberi