Main Menu

One Piece

Started by Hiei-sama, 2006-03-25, 15:23:58

Previous topic - Next topic

smash++

Én egy szóval sem próbáltam mondani, hogy Sanji nézetei rosszak ;) .
Csak van egy alapfelállás: Luffy Kalóz Király akar lenni és tudjuk szinte bármi áron. Ehhez egy elképzelés áll a legközelebb az pedig a legnagyobb kardforgató címe bármi áron. Nem pedig "bátor harcos" vagy "find the all-blue" vagy "draw a world map"...
A kedvenceinknek egy kalóz bandának kéne lenniük vagy mi a szösz. Igazi kalóznak azért nem sokuk nevezhető, de én pont ezt szeretem bennük.

Röviden: A csapatból igazából Luffynak és Zoronak van köze ahhoz a szóhoz, hogy "kalóz", talán még Naminak+Robinnak.De Nami inkább egy rabló mint kalóz, Robin meg egy kényszerkalóz és inkább egy régész...

Illetve már a kezdetektől más a kapcsolat Luffy és Zoro között, mint Luffy és a többiek között. Zorot jelenleg Ace-hez tudnám hasonlítani.

Pont amikor Luffy összecsapott Usoppal derült ki mennyire is nincsen némelyikük tisztában azzal, hogy mi a helyzet... Természetesen azóta már fejlődtek.

Robin témával egyetértek és a többiek szerepével is.
Usopp-al arra próbáltam célozni, hogy még nagyon messzi van attól,amit elakar érni... és én nem látok benne ekkora potenciált. Persze ügyes meg minden, jól céloz és pontos van esze a dolgokhoz. De ez még kevés egy jó kaliberű ellenféllel szemben. De inkább ne legyen igazam!!!

NLZ

Luffy mitől lesz igazi kalóz? Hogy annak mondja magát? :D  Igazából semmi kalózosat nem csinálnak, hívhatnánk őket kalandoroknak is. :)
[reserved]

LuckyDingo

Quote from: NLZ on 2008-11-20, 00:06:52
Luffy mitől lesz igazi kalóz? Hogy annak mondja magát? :D  Igazából semmi kalózosat nem csinálnak, hívhatnánk őket kalandoroknak is. :)
Itt a pont.. ők kalandorok. Sőt az összes jónak beállított kalóz is annak számít. Az igazi klózok azok, akik rombolnak, rabolnak, ölnek, gyújtogatnak.

Luffy egy agyatlan de nagyon erős, komoly igazságérzettel megáldott fiatal fiú. Ennyi..
Zoro egy kardforgató, akinek teljesen átlegos álma van.. melyik kardforgató akar huszadrangú lenni?  ::)
Sanji egy szakács, aki az összes létező receptet meg akarja tanulni és megtalálni az all-bluet ahonnan szerezhet jó kis alapanyagokat.
Nami: World map, reális elképzelés és még senki se csinálta meg és rohadtjó navigátor, mellesleg lopni is tud.. ő talán még lehetne kalóz is.. gátlástalan XD
Usopp: Mindenes, aki nélkül nem sokáig jutott volna a csapat :D Most komolyan.. ki foltozta szegény Marry-t egyfolytában? Mellesleg komoly taktikus és nem lebecsülni..  Luffy ellen elég szépne eltervezte a harcát, amivel egy normál embert simán legyőzött volna -__- De ugye Luffy plotcharacter és megölhetetlen :D
Robin: A nyugodt, nagyöreg XD Okos, mindent tud, mindenkit ismer, mellesleg powerfull technikája van :D +pure sexiness :D
Chopper: Za doktor..Fontos kari.. nélküle is kipusztult volna a csapat.. 5ször minimum ha nem többször.
Franky: Nem létfontosságú karakter eddig, még nem volt ideje kibontakozni :D De poénforrásnak jó és jó dolgokat tervezett Sunnyba :)
Brook: He's a lively character.. although he's not alive... yooohohohoho.. skulljoke XD Ennyi :D

Tehát:A nélkülözhetetlen emberek a csapatban:
-Nami
-Usopp később Franky-hajókarbantartás miatt
-Chopper
-Luffy-nem a kapitányság miatt, hanem hogy legyen izomerő is és helyes döntések.

A maradék csak luxustermék, de nem elhanyagolható :D
Zoro meg nem is hiányzik a csapatba.. csak az izomerő miatt kell és azért, hogy ha Sanji nincs ott, akkor kihúzza Luffyt a vízből. És ezt most nem azért mondtam, hogy fikázzam Zorot, de tény, hogy nélküle is remekül elboldogulnának.

NLZ

Nana, azé' Luffy vs Usopp menetben nem a plot volt a fő tényező.

És Luffy mint kapitány nélkülözhetetlen, mert egyébként a csapat szétszéledne. Ezt mondták is. Egyébként meg milyen döntéseket hoz?
Luffy: -Előre!
Többiek: -De veszélyes, meg izébizé.
Luffy: -Nembaj, előre!
Többiek: -Hát jó.
:D

Szal igazából az egész csapat csak épp arra megy, amerre Luffynak kedve van. Vagyis a Grand Line végére. :D
[reserved]

LuckyDingo

Quote from: NLZ on 2008-11-20, 19:40:03
Nana, azé' Luffy vs Usopp menetben nem a plot volt a fő tényező.

És Luffy mint kapitány nélkülözhetetlen, mert egyébként a csapat szétszéledne. Ezt mondták is. Egyébként meg milyen döntéseket hoz?
Luffy: -Előre!
Többiek: -De veszélyes, meg izébizé.
Luffy: -Nembaj, előre!
Többiek: -Hát jó.
:D

Szal igazából az egész csapat csak épp arra megy, amerre Luffynak kedve van. Vagyis a Grand Line végére. :D
A döntés az döntés XD Sose mondtam, hogy Luffy megfontolt :D DE éppen ezért jó.. ha nem hallgatna a szívére és a kíváncsiságára.. nem lenne jó a OP XD

smash++

Szerintem felesleges belekeverni azt a szóhasználatot amit mi a valóságban ismerünk. A OP-ben kalózok vannak és kész. Nincs gonosz kalóz vs jó kalandor.
Vannak kalózok és kész. A kalózokon belül vannak, akik fosztogatnak és gyilkolnak, vannak akik a tengert és az izgalmakat keresik mondjuk pl neikik azért a kincs is fontos, de nem olyanok, hogy ártatlanokat ölnek.
A kalóz szót szerintem ebben az animeben nem lehet ilyen egyszerűen leirni, mert mindednki "kalóz" csak más mentalitással.

LD:, amit leirtál a karik hasznosságáról ok és egyetértek azzal, hogy Nami,Lussop és Chopper igen fontosak a kaland szempontjából... és nélkülük nem jutottak volna idáig.

Nah de bakker ebben a világban kitörölheted a segged ha ilyen harci kapacitású karakterekkel akarsz valamit elérni, már bocsánat. Ezért van szükség min a 3 fiúra. Ha ők nincsenek akkor max kapsz egy hajókázást imádó csapatot akik a szigetek között evezgetnek... van egy kiváló navigátor és egy kiváló mindenes.

Marhára egyetétrek azzal, hogy Luffy egy agyatlan erős karakter és azzal is, hogy Zoro majdnem olyan agyatlan és erős karakter. De ha visszaemlékezel erre az egész sorozatra ők a két tartó oszlop... mondj egy olyan első osztályú kalóz csapatot ahol olyan karakterek a csapat tartói mint Nami, Lussop, Sanji vagy Chopper?

Semmi kedvem végig sorolni azokat a részeket ahol tisztán látszik, hogy mekkora mentalitás különbség van Luffy + Zorro és a többiek között és, hogy miért használom rájuk azt a szót, hogy "igazi kalózok". Ajánlom ezt a kis szöveget amit Zoro elmond, tudom már olvastad és hallottad is, de próbáld meg kicsit mélyebben elolvasni, akkor talán leesik, hogy mire szeretnék rámutatni. Zoro agyatlan és Sanjinak több esze van. De amikor tényleg valami fontosat kell modnani érdekes, hogy pont Zoro szájából hallani először... nah mindegy ha ezek után sem érthető, akkor ugyse fogom tudni elfogadtatni veled az én álláspontomat.
http://www.onemanga.com/One_Piece/438/02/

De ezeket a CH-kat is érdemes elolvasni még egyszer:
http://www.onemanga.com/One_Piece/331/01/
http://www.onemanga.com/One_Piece/333/01/

Ha már az álmoknál tartunk... Neked ebben a világban az az állom, hogy a legjobb kardforgató legyél a világon vagy a Kalóz király lehet átlagos, csak marhára nem mindegy hogy csak álmodozol és teszel érte valamit, plusz egy olyan álom amiért ha elkezdesz dolgozni könynen meg is halhatsz. Az az állom, hogy "bátor harcos legyek" szerintem egy még átlagosabb és kisebb cél.

Nami, Usopp később Franky, Chopper, Luffy-nem a kapitányság miatt
Kíváncsi vagyok, hogy ez a nélkülözhetetlen karik-ból álló csapat meddig jutna... ::)

Én inkább nem csinálok ilyen nélkülözhetetlen listát, mert én szinte mindenkit bele tennék a listába...

Illetve alapvetően teljesen feleslegesen akarjuk megyőzi egymást, mert mások a nézeteink  ;)

Hiei-sama

Aki meg nem latta itt az uj special.40th Jump Special.Jumpland.com-on ingyen nezheto.
De itt a rip :) http://www.anirena.com/viewtracker.php?action=download&id=16717

chilip

a kövi fillerhez kép
[spoiler=kép][/spoiler]

Nihilus

Quote from: chilip on 2008-11-25, 11:12:37
a kövi fillerhez kép
[spoiler=kép][/spoiler]
Rotflol :lul:
Chopper a legjobb. :D

Liquid Snake

Quote from: chilip on 2008-11-25, 11:12:37
a kövi fillerhez kép
[spoiler=kép][/spoiler]

:lol:

blackman

Új részben jó volt, mikor Nami kincset adott Lolának, meg a két kalóz is mikor lemásolták Sanji coolságát.  :lol: Szerencsére egy páran megtudják mit is tett Zoro.  :smile:

Venom

A CP9 elleni harcban Zoro enyhén vissza volt fogva Usopp miatt. De ezt a csorbát sikerült most kiküszöbölni, aminek nagyon örülök, mert attól féltem, hogy a sok karakter között el fog veszni a Moszatfejű. :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

gyulababa

yohohoho-yo hohoho
yohohoho-yohohohoo....

"Az élet egy tál cseresznye" - Futurama

LuckyDingo

Quote from: gyulababa on 2008-11-29, 00:58:40
yohohoho-yo hohoho
yohohoho-yohohohoo....
Ez aztán a velős hozzászólás XDDDDD
Igen nekünk is tetszett Brook előadása :D Bár azt nem értem hogy egy Csontváz hogy képes enni.. és sírni... XD De ez már így marad.. Brook különleges :D és Szvsz jobban néz ki csontvázként, mint hús vér emberként.. Amúgy is ha normális lenne, a Skulljoke-oknak semmi értelme nem lenne. :)

Nihilus

Quote from: Nihilus on 2008-10-01, 12:04:14
Megnéztem az első részt, egész jó volt. I think I'll really get addictet to it. :jee:
Soooo, beértelek titeket. Took me two months. XD Ha nem csak K-F lenne az FTP-n, már befejeztem volna másfél hónappal hamarább. Nem mintha nem bánnám, hogy csak a minőség van fenn.

NLZ

Következő stádium az az, mikor elolvasod a mangát és hagyod a fenébe az animét. :D
[reserved]

Liquid Snake

Quote from: NLZ on 2008-12-03, 17:39:33
Következő stádium az az, mikor elolvasod a mangát és mégjobban várod az animet :D

Fix'd.  :lazza:

LuckyDingo

#1367
Nah jah, a manga itt nem veri az animét, sőt az anime kiegészíti a mangát, ahogy azt máshol is kellene.. Például éppen a 379es nekem piszkosul tetszett így. A mangában ez a rész uncsinak tünt, de zenével együtt meg Laboon hangjával tökre megható volt :D

Shiroiiiiiii handkerchieeeeefff~~  :lol: :lol: :lol:

balu01

Nem volt erőm elkezdeni az OP-t, mert kicsit elbátortalanított a sok rész és a karakterábrázolás, de most látva a Bleach-ben a fejeket már utóbbi nem izgat, kérdésem az lenne hogy érdemes-e belevágni ebbe a 3xx részbe?

LuckyDingo

Quote from: balu01 on 2008-12-03, 18:33:25
Nem volt erőm elkezdeni az OP-t, mert kicsit elbátortalanított a sok rész és a karakterábrázolás, de most látva a Bleach-ben a fejeket már utóbbi nem izgat, kérdésem az lenne hogy érdemes-e belevágni ebbe a 3xx részbe?

Most azt kérdezted, hogy érdemes lenne-e belevágni egy több, mint 10 éves sikeres sorozatba... igen :D És a karakterábrázolás nem gáz, hanem egyedi :P Olyan perspektívákat látsz itt, amit én nagyon kevés másik animében láttam eddig XD
Komolyra véve a szót, szerintem csak nyerhetsz vele :)

balu01

Na akkor hétvégén elkezdem  :D

Nihilus

Quote from: Liquid Snake on 2008-12-03, 18:09:23
Quote from: NLZ on 2008-12-03, 17:39:33
Következő stádium az az, mikor elolvasod a mangát és mégjobban várod az animet :D

Fix'd.  :lazza:
Nem, már ennél a stádiumnál vagyok, a mangát hamarabb értem be. :hehe:

NLZ

Quote from: balu01 on 2008-12-03, 18:56:11
Na akkor hétvégén elkezdem  :D
A Devy Back archot legjobban teszed, ha úgy cakk-um-pakk átugrod, és a Water7 is egy borzalom. De utána jobb lesz, szal ez a két mélypont ne tántorítson el. :)
[reserved]

balu01

Quote from: NLZ on 2008-12-03, 20:09:11
Quote from: balu01 on 2008-12-03, 18:56:11
Na akkor hétvégén elkezdem  :D
A Devy Back archot legjobban teszed, ha úgy cakk-um-pakk átugrod, és a Water7 is egy borzalom. De utána jobb lesz, szal ez a két mélypont ne tántorítson el. :)
Kösz a tanácsot! Ezek kb mettől meddig tartanak?

Nihilus

Quote from: balu01 on 2008-12-03, 20:15:55
Quote from: NLZ on 2008-12-03, 20:09:11
Quote from: balu01 on 2008-12-03, 18:56:11
Na akkor hétvégén elkezdem  :D
A Devy Back archot legjobban teszed, ha úgy cakk-um-pakk átugrod, és a Water7 is egy borzalom. De utána jobb lesz, szal ez a két mélypont ne tántorítson el. :)
Kösz a tanácsot! Ezek kb mettől meddig tartanak?
Ne hallgass rá, a Water7 jó, a Davy Back nagy része pedig poén. Ne hagyj ki semmit. ::)

LuckyDingo

Nézd végig őket tényleg.. WATER 7 hol rossz? :XD Pfff.. kedvenc jelenetem ott van... [spoiler]Luffy vs Usopp :P [/spoiler]
meg kell nézni mindent.. ha szenvedsz, előre ugrassz pár részt. Ennyi :D

Bishop

Devy back jó csak tudni kell gyorsan túll enni rajta mert hoszsú távon megárt  :D Water 7 szintúgy sőt egyik kedvencem volt abba pl Luffy vs noob ajtós csávó :D

NLZ

Water7-ben van a legtöbb szenvedés és lelki nyomor. ^^"
[reserved]

Bishop

nem tehetünk róla hogy érzéketlen.... vagy  :hehe:

NLZ

 :redface: Főleg azért zavart Water7, mert One Piece egy vígjáték, semmi keresnivalója benne a drámázásnak. Ez olyan, mint ha NGE-ben hirtelen szarós-fingós viccek lennének. ^^"
[reserved]