Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Quote from: Solid Snake on 2007-07-29, 13:30:04
Végre sikerült átformáznom + felégetnem a feliratot az AVI-ra az első évadhoz, így már semmi nem állhat az utamba, hogy belekezdjek a második évadba! Este helyzetjelentés.  :lazza:

Melyik fansub-os kiadást érdemes leszedni?

Quote from: Lokids on 2007-07-28, 23:25:50
Miki: A "​Na" -t vérvörössel kéretik. Ez régi szabály, amit nem illik megszegni. :)

Így igaz. ;)
Igenis! Javítom azonnal. :)
Egyébként az otacon valóban gyengébb, mint a Hauu.

Solid Snake

Quote from: Lokids on 2007-07-29, 15:54:13
A Windet ebben a szezonban nem követem, de mondták már, hogy hozza az előző szezon minőségét. Ott semmi baj nem volt velük.

Akkor marad a WinD. Első évadot is az ő fansubjukkal néztem meg, akkor most is így lesz.  :smile:

Lokids

Solid Snake

Végre sikerült megnéznem a Kai első négy részét.

Vélemény: döcögős, néhol unalmas, már-már dokumentarista kezdés, reményt keltő folytatás.

Ahogy sejtettem, Rika-chan áll a középpontban, és bizony előre érezhető, hogy ebben a szezonban idővel mindenre fény derül majd.
A grafika - ha nem is mérföldkövekkel - jobb és kidolgozottabb, különösen észlelhető ez a karaterek szemeinél.  :jee:

Második részben feküdtem a suli-zombi-játékon (különösen Rena véleményén és Keiichi reakcióján  :ejnye:), harmadik részben a baseball dobójátékos perverz vágyain döbbentem (sütifetisiszta? juj.  :eek:), negyedik részben pedig már kezd drámaivá alakulni a helyzet a titokzatos stalker miatt.  :__devil:

Prof. William

Ezt téynleg 24/26 részesre tervezik? Mert itt csak 3 arc van hátra... Az 1. arc elég nyilvánvalóan lezárult most ebben a részben. A másik 2 val hogy töltik ki a maradék 21 részt? Erre kíváncsi leszek...

Cobra

Ráadásul elég semmilyen volt ez a rész, nyugodtan szánhattak volna még egy részt erre a fejezetre.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Majd biztos jönnek a Cosplay meg tegerngerparti fillerek... :)

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Prof. William on 2007-08-06, 00:05:16
Majd biztos jönnek a Cosplay meg tegerngerparti fillerek... :)
[spoiler][/spoiler] :ejnye:

Lokids

Ahhh... Ez fájt. Ez a kép ütött mint a búszkerék.

mellesleg nem baj, hogy ilyen rövid volt, úgysem tartalma a játéknak. Na most akkor van háta 2 fejezet. Viszont ha jól tudom, a gaméhoz kiadtak még 2-őt, lehet azt is megcsinálták? Úgy kijön a 24 rész.

Prof. William

:) CSak a háttérben teli szájjal röhögő Mion és olvadozó Rena hiányzik a képből... :)

Szóval ez volt a játékban nem lévő extra arc? Érdekes. Azt hittem ez majd ezután jön. Akkor talán ezért zárták le ilyen gyorsan...

Lokids

Quote from: Prof. William on 2007-08-06, 00:30:41
:) CSak a háttérben teli szájjal röhögő Mion és olvadozó Rena hiányzik a képből... :)

Szóval ez volt a játékban nem lévő extra arc? Érdekes. Azt hittem ez majd ezután jön. Akkor talán ezért zárták le ilyen gyorsan...

Jaja. De ugye a Nekogoroshi-hent (OVA) is meglested, mert az még behoz pár dolgot a gázzal kapcs. De úgyis megnézte mindenki. :)   (Mert ha nem...)

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Kint a Hauu-s verzió.
Elég érdekesnek ígérkezik ez a fejezet, remélem tényleg fog is valami lényeges történni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Aha... Érdekes volt... Míg az előző fejezet egy amolyan extra volt itt úgy tűnik valami előrelépés lessz a Hinamizawa ügyben... Bár a Chapter címe azt sugallja hogy azért még most sem lessz minden Ok. :)

Tetszet az effekt amikor Rika épp 2 "végigjátszás" között volt...

Solid Snake

*Solid Snake prepares the Stonehenge itself for multiple attack purpose

Szóval akkor jöjjenek a válaszok kételyeidre (a.k.a a Higurashi fanboy énem kitörni készül  :__devil:):

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-12, 02:39:21
Higurashi no Naku koro ni

a csaj miért nem
lövi le, pedig mindig fegyver van nála; és különben is, miért hord
egy tizenéves lány mindig magával, jól láthatóan fegyvert;

Azért nem lövi le, mivel nem akar ártani Keiichi-nek: az ártó szándékot a srác hallucinálja.

Mivel Sonozaki Mion a Sonozaki jakuzacsalád sarja, így biztonsága érdekében köteles valamiféle védőeszközt magával cipelnie (esetünkben fegyvert), hogy vészhelyzetben meg tudja védeni magát.

(izé, én még nem tévesztettem össze filctollat
injekciós tűvel... de lehet, hogy az én készülékemben van a hiba...)

Keiichi egyértelműen bekattant, azt látta, amit látni vélt. A lányok poénból fogták le és akarták összefirkálni a filctollal ("batsu game", ugye), azonban a bomlott elméjű srác, akinek az agya már tele volt tapétázva az összeesküvéssel, azt hallucinálta, hogy Mionnál injekcióstű van.

Mion és Shion is
meghalt a 2.-ban - akkor ki volt a kórházban?

Szintén Keiichi hallucinációja a kórházban megjelenő Shion (akit ő Mionnak vélt). Keiichi abban a fejezetben nem éli túl a kórházban, szívrohamot kap (amit a hallucinációs sokk vált ki nála).

Egy késes kislány ellen csak a srác harcolhat, és csak ő ugorhat a
bombáért, a rendőrök, tűzoltók csak dísznek vannak? Hogy mi, ilyen
simán le tudja beszélni a kiscsajt?

Keiichi alapból a bezárt iskolán belül tartózkodott (amolyan "inside man"), a rendőrök meg nem hatolhattak be, mivel:
a., nem volt már rá elég idejük
b., a túszok biztonsága az első, rampage Rena meg még ugyebár bőven az épületen belül tartózkodott, mikor Keiichi elindult bombavadászatra

És igen, ilyen simán le tudja beszélni a kiscsajt. Világos, hogy Rena többet érez Keiichi iránt egyszerű barátságnál (eddigi legegyértelműbb utalás asszem a Kai 2. részében van, amikor zombis játékot játszanak), így Keiichi bizonyos értelemben tud rá hatni (plusz Rena pont akkor döbben rá tetteinek súlyosságára, amikor Keiichi-t készül megölni a bárddal -- korábban, mikor Keiichi még nem volt életveszélyben és úgy próbálta észhez téríteni Rena-t a szeméttelepes jelenetnél, akkor még nem hallgatott rá).

De a végén még az a monológ is, miközben megint újrakezdődik.......
no wai....

itt pedig egy
happy endet csináltak belőle... 3x3

A két mondat olvasása paradoxon hatást vált ki belőlem. Ha megint újrakezdődik a hinamizawai nyár, akkor világos, hogy mégsem happy end. + ugye már a Kai is elkezdődött. ;)

Prof. William

Amíg minden újrakezdődig addig nincs Happy End. Mert akkor megtörténnek a Hinamizawa gyilkosságok és meghal Rika  és akkor hiába OK minden, meg nem kattan be senki, mert akkor is mindenki meghal Rika után 1-2 nappal. Ahogy a Kai arc 1-  ben is történt.

Ha valahogy Rika el tudná kerülni a halált és rájön hogy ki tör az életére sé mellé meg meg is akadájozza őket a tervük végrehajtásában akkor szakad meg a ciklus... Vagy ha Hanyu megunja mindig kimenteni... Esetleg az ő ereje fogyik el...

Na de gondoljatok bele... Ha sikerül megtörni a kört akkor mekkora előnnyel indul már Rika. :) Sztem még a Toudaira is felveszik azonnal. :)

Lokids

Quote from: Prof. William on 2007-08-12, 17:37:12
Na de gondoljatok bele... Ha sikerül megtörni a kört akkor mekkora előnnyel indul már Rika. :) Sztem még a Toudaira is felveszik azonnal. :)

Lol ez mekkora igaz már. 100 éves vén Loli. :D Ennyi tapasztalattal simán fogja jumpolni az osztályokat.

Manitu

Ugyan miért? Nem atomfizikát tanult két reinkarnáció közt, csak zombifogócskázott meg futont kapált :D

Prof. William

Na de ki tudja mit csinált amikor nem láttuk? :) A bort mindenestre megszerette. :) Meg ez most kivételeseset hogycsak pár héttel került vissza. Általábanm sztem kb. arra az időpontra kerül amikor először találkozott a nyomozóval úgy 5 éve... Szal lehet hogy addig fejlesztette magát.. A falusiaknak meg nem tűnt fel mert hát mégis ő a O-sama reinkarnációja...

Kvikveg

Mit lattal-bol elvileg ide jottunk at...

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-12, 03:04:41
[spoiler]
Ott én is húztam a számat, hogy ugye most csak beijeszteni akarják..

Animált, vagy akár valós, fénykép/film iszonyat véres dolgokon nem
akadok ki (na jó, szemműtéteket azért mégse; de azért láttam már
pár elég durva képet Irakból, szétlőtt fej és ténylegesen kifolyt
agyvelő, cafatokra robbant test, leszakadt arc,
stb), bár azért annyira
nem is nézem őket szívesen. Amikor viszont élőben láttam kibelezett
embert, bevallom őszintén, egy pillanatra összeestem, majd arrébb-
mentem.
[/spoiler]
[spoiler]Te meg hol lattal kibelezett embert?![/spoiler]

En is elkezdtem nezni a fenti vitak hatasara a Hnqwer -t.

En meg az elso restartnal tartok es mar aggodom, hogy mik lesznek. A fej kesbe ver resz nekem nem illett oda. A lanyok atkapcsolasa killerloliba meg kisse idegeimen tancolas, en ettol falra maszok. Nem birom, amikor valaki normalis aztan egyszercsak katt mashogy viselkedik. Az kiakaszt.
Ugyanakkor azert neha asitoztam is. Szerencsere gondolkodni se energiam se kedvem nem volt, ugyhogy a "most az lesz hogy" reszek nalam nem fordultak elo.
[spoiler]A partyvan a kek ruhas melosokkal meg nem tudom kihez tartozik.[/spoiler]
Megjegyeznem, masodszorra kezdek neki, mert eloszorre elriasztott a rajzolas stilusa - ezt a fajta lanyfejet nem igazan szeretem. Plusz hozza a horrorstilus... Egyszeruen uti egymast a ketto. Kis ido mulva viszont megszoktam. Nagyjabol.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lokids

Quote from: Manitu on 2007-08-12, 18:20:11
Ugyan miért? Nem atomfizikát tanult két reinkarnáció közt, csak zombifogócskázott meg futont kapált :D

Inkább quantum fizikát. Márha rá akart jönni, hogy tudománnyal hogy állíthatja meg az időhurkot. :)

Próféta

Szóval ezen post- ok után kiváncsi voltam rá, hogy milyen is ez
Bezzeg ha ezek helyett az enyémet olvasod, akkor megspórolsz magadnak pár órát :) Ismerjük ugye a "suspension of disbelief" fogalmát; ehhez az animéhez minimum Harkonnen báró szuszpenzorai szükségeltetnek. Viszont a javára kell írni, hogy mindezek ellenére Te is, én is kíváncsiak vagyunk a folytatásra. (befejezésre?)

A második évad javít vmit a helyzeten?
Én is pont ebben reménykedem.

Zsiga

Kuroi Tenshi

Quote from: Solid Snake on 2007-08-12, 14:07:08
*Solid Snake prepares the Stonehenge itself for multiple attack purpose

/Stonehenge fails

Azért nem lövi le, mivel nem akar ártani Keiichi-nek: az ártó szándékot a srác hallucinálja.

Mivel Sonozaki Mion a Sonozaki jakuzacsalád sarja, így biztonsága érdekében köteles valamiféle védőeszközt magával cipelnie (esetünkben fegyvert), hogy vészhelyzetben meg tudja védeni magát.

Én azért már gyanakodnék, ha vki baseball-ütővel ütlegel :)
Legalább a levegőbe lőhetett volna...

A többi családtag vagy nem hordott fegyvert, vagy nem ilyen feltűnően.
Mint tudjuk, ez csak azért volt, mert loliz+gunz=cool ;)

Keiichi egyértelműen bekattant, azt látta, amit látni vélt.

Igazad van, most veszem csak észre, hogy egy fekete filctoll mennyire hasonlít
egy injekciós tűre... :hehe:
Akkor azt mondd meg, hogy:
- miért követte Rena egy bazinagy késsel;
- miért akarták elütni (akkor még nem volt paranoid)
- ugyanazok miért ütötték le
- stb.

Szintén Keiichi hallucinációja a kórházban megjelenő Shion (akit ő Mionnak vélt). Keiichi abban a fejezetben nem éli túl a kórházban, szívrohamot kap (amit a hallucinációs sokk vált ki nála).

Hmm ez vhogy az én verziómból kimaradt, hogy szívrohamot kap...

Keiichi alapból a bezárt iskolán belül tartózkodott (amolyan "inside man"), a rendőrök meg nem hatolhattak be, mivel:
a., nem volt már rá elég idejük
b., a túszok biztonsága az első, rampage Rena meg még ugyebár bőven az épületen belül tartózkodott, mikor Keiichi elindult bombavadászatra

Na ugyan már ::)
Ott lehetett látni, hogy az ablakon ki van vezetve egy vezetkék, fel az ereszre.
Ott voltak a tűzoltók, létrával, akár még gyorsabban is odaérhettek volna.
Sőt, robbanásveszélynél biztonságos távolságig teljesen kiürítik a környéket, és
nem ott nézik a nagy finálét.

A két mondat olvasása paradoxon hatást vált ki belőlem. Ha megint újrakezdődik a hinamizawai nyár, akkor világos, hogy mégsem happy end. + ugye már a Kai is elkezdődött. ;)

Ha az 1. sorozat végét nézed csak, akkor az igenis inkább happy end: Renát
meg tudják állítani, és a gyerekek közül mindenki túléli. Az csak a 2. sorozat
első részében derül ki, hogy Rika mégis meghal, és utána a falu is elpusztul.
Utána pedig az a monológ a ... hm már nem is emlékszem pontosan miről, de
annak se igazán egy bad ending hangulata volt ;)

Quote from: Kvikveg on 2007-08-12, 21:00:08
[spoiler]Te meg hol lattal kibelezett embert?![/spoiler]
[spoiler]Nem kellett volna a boncterembe bemennem... :o[/spoiler]

Quote from: Próféta on 2007-08-13, 03:47:44
Bezzeg ha ezek helyett az enyémet olvasod, akkor megspórolsz magadnak pár órát :)
Viszont a javára kell írni, hogy mindezek ellenére Te is, én is kíváncsiak vagyunk a folytatásra. (befejezésre?)

Az már régen volt, bocs, nem emlékeztem rá :o
Jól látod.

Quote from: Zsiga on 2007-08-13, 04:25:46
Semmi gond, nem kell mindenkinek szeretnie, legalább megvan az ezévi két áldozat... :__devil: :D

Hmm végülis egyszer már bejött ...
"Oyashiro-sama átka nevében ... :D

Prof. William

Azt hogy Keichi szívrohamot kap azt nem kétlem de  ezt honnan tudod? Mert a animében ezután erre nem utalnak... Esetleg a mangában jobban kiderül?

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2007-08-13, 19:19:48
Azt hogy Keichi szívrohamot kap azt nem kétlem de  ezt honnan tudod? Mert a animében ezután erre nem utalnak... Esetleg a mangában jobban kiderül?

Nem, elvileg a játékban lehet erre konkrét utalást találni. Én is egy külföldi fórumon (azt hiszem, az AnimeSuki-n) olvastam róla.

Relunx

Nah, megénztem a Kai-t a 4.dik részig. Hát a 3.dik részben lévő baseball dobójátékos perverz vágyain elfogott a nevetőgörcs és 10 percig röhögtem...+ Kei válasza: "Mi rossz van abban ha vki hentai, LÉGY büszke rá!  :lol: Ez tetszik és az a perverz fogcsillogó mosoly amit megejt az vmi állati volt...
A 4.dik részben lévő titokzatos stalker és Rika vivódása is meghozta a szokásos thriller feeleinget amit már megszoktam a sorozattol, kiváncsi vagyok mi lesz a vége ennek a fejezetnek...

Relunx