Párkapcsolatok, avagy "Értsük meg az ellenkező nemet!"

Started by Ramiz, 2006-04-26, 23:27:17

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Member on 2008-07-21, 23:26:21
Az önzetlen segítségnél nem sok nagyobb hülyeséget ismerek. Egyik félnek sem jó.
azért ez se a legjobb megfogalmazás.
én önzetlenül segítek legtöbb barátomnak, ha szükségük van rám. sztem az hogy tudom, hogy őrá is ugyanígy számíthatok, ha nekem lenne szükségem vmiben, attól még önzetlen a segítség.
előfordulhat olyan csoda, hogy soha nem kell a segítsége, de ettől még természetesnek veszem, hogy segítettem neki anno, tudom, hogy ő is megtette volna értem. ez sztem a barátság része.

Member

Quote from: Fazék on 2008-07-21, 23:33:47
sztem az hogy tudom, hogy őrá is ugyanígy számíthatok, ha nekem lenne szükségem vmiben, attól még önzetlen a segítség.
Nálam ez már azért nem teljesen önzetlen, mert kölcsönös és számítassz rá amonnan is. Önzetlen az, ha max ismerős az illető és azonnal ugrom, bár sajna nem mindig sikerül megtagadnom.

Fazék

Quote from: Member on 2008-07-21, 23:40:22
sztem az hogy tudom, hogy őrá is ugyanígy számíthatok, ha nekem lenne szükségem vmiben, attól még önzetlen a segítség.
Nálam ez már azért nem teljesen önzetlen, mert kölcsönös és számítassz rá amonnan is. Önzetlen az, ha max ismerős az illető és azonnal ugrom, bár sajna nem mindig sikerül megtagadnom.
akkor ha már ennyire ragaszkodsz a szó szerinti jelentéshez, akkor sztem nincs olyan, hogy önzetlen segítség :p

francba már, próbálom megtalálni melyik Friends részben próbálta Phoebe bizonyítani sikertelenül az önzetlen segítség létezését, de nem találom :(
szerk: na csak meglett: Is there such a thing as a truly unselfish act? részletek youtube-on a részből: http://youtube.com/watch?v=9ziEVPUSHGQ

Lythis

Quote from: Fazék on 2008-07-21, 23:52:52
akkor ha már ennyire ragaszkodsz a szó szerinti jelentéshez, akkor sztem nincs olyan, hogy önzetlen segítség :p
miért, nem segíthetek pl ismerősnek úgy, hogy nem várok el cserébe semmit? Vagy már az is önzés, mert az ismerősöm?

Fazék

Quote from: Lythis on 2008-07-22, 00:56:14
Quote from: Fazék on 2008-07-21, 23:52:52
miért, nem segíthetek pl ismerősnek úgy, hogy nem várok el cserébe semmit? Vagy már az is önzés, mert az ismerősöm?
ne tőlem kérdezd, Member mondja, hogy az nem önzetlenség... :) én pont amellett vagyok, hogy vagy kiállunk a szó szerinti jelentés mellett (ahogy Member akarja(?)) és akkor beállhatunk filozofálgatni a nagyok mellé, vagy elfogadjuk, hogy "vegytiszta" önzetlenség nem létezik, de rengeteg olyan cselekedet igen, amiket a "lazább értelemben vett" önzetlenség szóval illethetünk.

Selmo

Szvsz önzetlenség az, amikor nem vársz cserébe semmit.

A tökéletesség unalmas.

Lythis

Member azt mondta, hogy nem, mert kölcsönös, és viszont számítok rá. Én meg úgy láttam, hogy erre mondtad, hogy szó szerinti jelentés, és ezért lettél beidézve te is :)
Egyébként meg osztom azt a nézetet, hogy attól, hogy segítek egy ismerősömnek, vagy barátomnak, azt nem azért teszem, mert tudom, hogy ő is megtenné, vagy mert számítok rá a részéről is. Az más kérdés, hogy esetleg tudom, hogy bajban számíthatok rá.

sirtomi

Quote from: Én on 2008-07-21, 22:36:57
Quote from: teraflare on 2008-07-21, 18:35:45
a SporTopicba se "okoskodok" tovább  :redface:
Nemtom, szerintem azok jók voltak. :smile:
Ja, szerintem is.

Önzetlen segítség szerintem van. Én sem azért segítek barátaimnak, mert tudom hogy Ő is segítene nekem.

Member

Quote from: sirtomi on 2008-07-22, 09:34:10
Önzetlen segítség szerintem van. Én sem azért segítek barátaimnak, mert tudom hogy Ő is segítene nekem.
De ha tudod, hogy ő ezt 75%, hogy érted nem tenné meg, segítenél neki?

sirtomi

Quote from: Member on 2008-07-22, 09:58:54
Valószínűleg igen.

teraflare

Quote from: Member on 2008-07-22, 09:58:54
Igen. Már fordult elő ez az eset, hogy kellett volna és nem segítettek. De úgy gondoltam hogy nyílván okuk volt rá és nem kibaszásból volt.

Quote from: Én on 2008-07-21, 22:36:57
Nemtom, szerintem azok jók voltak. :smile:
Ja, szerintem is.
Nem az a gond hogy jók voltak-e vagy sem (az utóbbiért úgyis verést ígértetek  :D), hanem hogy kéretlen okoskodásnak tűnhetett.

.Attila

Quote from: teraflare on 2008-07-22, 11:18:25
De úgy gondoltam hogy nyilván okuk volt rá és nem kibaszásból volt.

Naiv vagy egy kissé.
Nem kibaszásból, egyszerű nemtörődömségből.

teraflare

Quote from: .Attila on 2008-07-22, 11:31:45
Naiv vagy egy kissé.
Tudom  :P

Szeretném hinni hogy tévedsz és nem én ismerem ennyire félre az embereket. :smile:

BTW A pénzt félreértettétek nem pénzt adok hanem felajánlom nekik hogy megveszem nekik ajándékba (nem Én nem kapsz kondibérletet ajándékba  :ejnye:) vagy hogy a vendégeim voltak rá (süti, mozi, tea, sör  stb). Persze nem egy 10 fős társaságnak csak max 2-3 nak. (Rounin Nene Thomasos képeinél is gondolkodtam hogy mondjam-e hogy hagyja csak a postaköltséget hisz úgyis ki kellett volna fizetnem a saját szobraimért)

Lythis

Tudod van ez a sportkocsi, ami nagyon tetszik, és... :D

Rounin

Quote from: teraflare on 2008-07-22, 11:48:33
(Rounin Nene Thomasos képeinél is gondolkodtam hogy mondjam-e hogy hagyja csak a postaköltséget hisz úgyis ki kellett volna fizetnem a saját szobraimért)

Gondolkodás a tett halála.... :ejj: :D

Member

Quote from: teraflare on 2008-07-22, 11:48:33
Szeretném hinni hogy tévedsz és nem én ismerem ennyire félre az embereket. :smile:
Pedig nincs is annál egyszerűbb, hogy "én is segíthetnék, de úgy is segít más, meg más jobban is ért ehhez..." és bang, ott maradsz egyedül.
Sajna még mindig nem ért el azt a szintet, hogy tudjak nemet mondani, amikor kell, pedig pl. egy haverom így hozzá fog szokni, hogy mindig kell egy tag, aki tudja, miből írunk/mit kell leadni és esetleg még anyagot is ad hozzá...

teraflare

Quote from: Rounin on 2008-07-22, 14:35:45
Gondolkodás a tett halála.... :ejj: :D
De az 500-at azt elengedtem gondolkodás nélkül. :D (Nemrég így is volt egy 30%-os leértékelő happy day szerű csak későn láttam meg.  :mad:)

Rounin

Hát én azt úgy vettem, hogy még törleszteni fogom. :ejnye:
A festmények még mindig a sarokban btw. :zomg:

teraflare

Quote from: Rounin on 2008-07-22, 16:34:07
Nálam a "majd egyszer megadod/visszafizeted" = "5 perc múlva úgyis elfelejtem"

A festmények még mindig a sarokban btw. :zomg:
Egyszer majdcsak elérik a célt. :jee:

Rounin

Quote from: teraflare on 2008-07-22, 17:59:17

Pft. Pft. Pfffffffffffft. Jókor szólsz. :angyali:

Egyszer majdcsak elérik a célt. :jee:

Ja, elvileg a héten. Teli a tölténytáskám, na. :angyali:
Csak én nem fogom elérni a célt. :haha:

Kvikveg

Quote from: teraflare on 2008-07-22, 17:59:17
...
Hmmm...  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Hirtelen mindenki milyen elszegényedett és hogy rákaptak a 0%-os kezelési költségre, a 0%-os thm-re és a havi 0 ft-ra. :D

Rounin

Potya pénznek amúgy se ne nézd a kamattyát. :3x3:

Én

Rounin

Quote from: Én on 2008-07-22, 22:37:55
Ja hogy tera azért adja.

Már hogy kamatyolni akar velem? Kizártnak tartom.

teraflare

Quote from: Én on 2008-07-22, 22:37:55
Ja hogy tera azért adja.
Most lebuktam  :redface:

BTW ha valaki esetleg azt gondolná a hétfői rinyám miatt hogy én magam egy szentnek vagy olyan izénak tartom aki feláldozza magát másokért (nem jut eszembe a neve  ^^") azoknak mondom hogy nem tartom magam annak. Önző, irigy, gyerekes, öntelt vagyok (Meg egy csomó más is). A legkevésbé sem szent és ezt tudom is, ahogy azt is hogy nem vagyok tévedhetetlen én is gondolhatok dolgokat rosszul.(mint láttuk is jópárszor)

Rounin

teraflare

Quote from: Rounin on 2008-07-23, 16:10:45
Alkalmi mártír csak, értjük mi. :lazza: :haha:
rent-a-mártír. Halunk szollgálatára.  :D

Member

A mártírok érdekesek, mert távolról még viccesek vagy sajnálhatóak is lehetnek, közelről viszont feltolják a pumpát keményen.

Én

Jobban élvezetm ezt a threadet amíg dugásról volt szó benne. :D