Full Metal Alchemist Spoiler (bár nem nagyon kéne...)

Started by Didico, 2006-04-28, 17:41:06

Previous topic - Next topic

Member

[spoiler]
Quote from: Didico on 2006-05-21, 11:25:03
Hughes meghalt... és a másik vilűgban volt hasonmása vagy milye... de... jah... Winry-nek is volt... vagy neki nem csináltak...? Mert Alphonse-nak is ott volt Heidrich... és Envy-nek miért nem volt... Meg ha Al-nak is volt, Hughes-nek is akkor ed-nek is kellett lennie vhol... vagy tévedek?
Ed hasonmása Ed, ugyanis eggyéváltak, miután átment a kapun (ha emlékszel, Ed lelke a földgömbtől indult és folyamatosan közelítve beleköltözött). Elvégre a Homunculusoknak is vannak hasonmásai, Envy-zwei valszeg J-Rock koncertet adott valahol Japánban.
Amúgy léci, tedd spoilerbe, amit írtál, mert eléggé az.[/spoiler]

Araki

Romi Paku már ilyen öreg?! Mayumi Yamaguchi is csak 31! Minden esetre szerintem az FMA-ban mindenkinek marha jó hangja van.
Most hallgattam meg ezt. Csak egy 26 perces rádió adás, Romi Paku(Ed) és Kugimiya Rie (Al) a műsorvezetők, és a vendégük Mayumi Yamaguchi (Envy). Egyszerűen csodálatos! Al magas hangja megakawaii!^^ Edé egy kicsit magasabb a megszokottól, Envy-é meg mélyebb. Ahhoz képest meglepődtem, mert azt hittem, hogy az alap hangja olyan, mint ami Forte Stollen-nek van a Galaxy Angel-ből. Viszont... nem lehet szegény Mayumi vmi túl beszédes... inkább olyan visszahúzódó (kb mint én). És ha jól hallottam, akkor vmi mondókásat játszottak, amit Mayumi mindig elrontott. Jellemző...^^ na meg persze karakterek neveit, mint pl. Ed, Al, Envy, Breda, Roy Mustang, Gluttony, Lust, Izumi meg Wrath azért értettem. Meg volt itt emberi transzmutációról is szó Izumi kapcsán... Mayumi nevetéseit még mindig nem lehet szó nélkül hagyni.
Minden esetre, a fél órás tömény izgalom után ez a véleményem:
[spoiler]I LOVE YOU MAYUMI WITH ALL OF MY HEART! :whoah:[/spoiler]

EDIT: Hányszor kell még elmondanom, hogy Envynek az eredeti alakja a szőke, akit fannevén Hoju-nak hívnak (a Hohenheim-ból származik) és így aztán több mint valószínű, hogy amíg a Homunculus Leviathan-ként szenvedett, addig az ember-pálma rockkoncertet adott. És... hogy Winrynek miért nem volt megfelejője? Gondolj bele, hogy milyen lett volna, ha Noah helyett is pl. egy Winry van. Meg... Winry csak egy van!;)   

Didico

Aha Winry csak egy van.. verekedjün Ed-ért hahah... na de... mind1... Egyébként tudom... hogy Envy szőke... és most már emléxem Ed-re is...De azért köszi!

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-21, 18:54:07
verekedjün Ed-ért hahah...
Na aztán minek? Nekem ugyan nem kell.
Amúgy meg nem törvényszerű, hogy pont mindenki ott legyen ahol Ed él. Vagyis Londonban.

Didico

Ez mondjuk igaz.... de ezzel a verekedjünk Ed-ért megjegyzéssel nem kettőnkre céloztam... :lame:  :ejnye: hanem Noah-ra és Winryre... :hehe:

Jah igen... és nem tudom meghallgatni amit hallgattál, mert a tömörített mappa csak winamp skin-eket vagy mit tartalmaz... illetve a tollbar-ját...

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-21, 19:00:38
hanem Noah-ra és Winryre... :hehe:
Noah szóba se jöhet! Akkor már inkább Rose!
Jah igen... és nem tudom meghallgatni amit hallgattál, mert a tömörített mappa csak winamp skin-eket vagy mit tartalmaz... illetve a tollbar-ját...
Akkor itt egy másik link:
http://users.atw.hu/envy/MP3/radio.mp3

Didico

Quote from: Araki on 2006-05-21, 19:32:07
Akkor itt egy másik link:
http://users.atw.hu/envy/MP3/radio.mp3
Téleg jó a Mission24
jah igen.. én inkább Winry-re szavazok, és... ez a link is soká tölt be...

Araki

Didico

Cobra

Már a vége felé járok a sorozatnak, úgyhogy gyorsan megkérdezem, hogy a Movie mikor játszódik (sorozat alatt vagy közben)? Illetve emlegettetek valami OVA-kat, azokkal mi a helyzet?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

A Movie két évvel a sorozat után, az OVA meg kitalált szitukból áll.
01 (Chibi Party) - A film forgatása utáni buli
02 (Alchemists vs. Homunculi) - Egy jó kis bunyó, Roy-ék mennek megmenteni Ed-et
és Al-t a 7 bűntől. Szerintem ritkanagy, főleg az új alkimista-srác, akiből csak egy kéz látszik. :)
03 (Kids) - Nem láttuk. :D

Reflections - Pár gondolat, 1 értelmes, sok kevésbé.

Cobra

thx, akkor már csak az ova-kat kell megkeresnem

Member

Quote from: Cobra on 2006-05-21, 21:24:05
thx, akkor már csak az ova-kat kell megkeresnem
Didico oldalán elvileg fenn van az első 2, ha nem lenne, akkor adhatok torrentcímet.

Didico

Már csak az egyiket kell feltöltenem... chibis fent van!

Cobra

Na végeztem a sorozattal meg megnéztem a 2 OVA-t. Az összefoglalót szerintem kihagyom, marad a hétre még a movie. Érdekes volt a történet, bár ezzel a véggel kicsit befejezetlen lett. [spoiler]Jó, hogy happy end meg minden, de jobb befejezés lett volna, ha Edet nem látjuk viszont. Bár így több pénzt lehet majd kihozni a sorozatból esetleges folytatásokkal :) [/spoiler]

Member

A fanjáték Bluebird's Illusion-nek egyetlen szimpatikus vonása van,
[spoiler]a legdurvább befejezés, amikor Ed lesz az új Pride és elbuknak a jófiúk.[/spoiler]
A film nem csak hogy befejezetlen, de nagyon gagyi is egyben.

Firebird

Quote from: Araki on 2006-05-21, 18:59:30
Amúgy meg nem törvényszerű, hogy pont mindenki ott legyen ahol Ed él. Vagyis Londonban.
[spoiler]Ha a movieről beszéltek akkor sajnos ellent kell mondjak mert Ed nem londonban volt ebben az időben. Amikor először átment a kapun még a sorozatban , akkor jutott a 2. vh idejére ha jól gondolom, mert ott voltak a náci zeppelinek. Ekkor viszont a másik oldalon lévő Ed testét birtokló Ed meghalt és így ezt az energiát fel tudta használni, hogy visszajöjjön a kapun, vagy csak nem volt ami odahúzza a lelkét a kapuból. Az apja mondta hogy ő már nem tud visszajönni mert neki már a teste is átjutott a kapun. Ellentétben Ed-del akinek sikerült visszajutni mert neki mégcsak a lelkét húzta oda a másik Ed teste. Amikor másodszor visszament a kapun keresztül, hogy megmentse Al-t akkor ahelyett, hogy a kapuban maradt volna, teljes egészében átment a túloldalra és így ő sem tudott visszajönni mint az apja. A furcsaság viszont az, hogy második alkalommal Münchenben látjuk rögtön az első vh utáni időszakban. Hogy került korábbra? És ha az apja meghal a filmben még az első vh után akkor hogy kerül a 2.vh színhelyére? Tehát a movieban nem Londonban vannak a hasonló emberek hanem Müchenben.[/spoiler]

Member

Tényleg, bá, az München volt! :eek: Voltak benne hibák rendesen.
[spoiler]De akkor legalább megmagyarázták, ha a másik Ed meghalt a bombázásban, miért élt később mégis[/spoiler]

Cobra

[spoiler] Első alkalommal ne ma II. Vh ideje alatt volt Londonban, hanem az I. VH alatt (valahol írták is, hogy 1916 van éppen). A végén meg Münchenben 1921 van, tehát lineáris az idő. Hogy meghalt Ed hasonmása és utána mégis ott van Ed, az meg azért van, mert akkor már a teste is átkerült a másik világba[/spoiler]

Member

Jó, de valóban, akkor még használtak Zeppelint.
[spoiler]Ed mondta asszem, hogy "szóval akkor még egy élet elveszett", miután visszajött, meg akkor volt ismét jobb keze, de amikor visszament, akkor megint nem. Vagy az a felajánlott 4 év miatt volt, amit együtt eltöltöttek?[/spoiler]

Araki

Jah tényleg hülye vagyok mán, az München volt, sajna nem erre koncentráltam, bocsi...

Didico

Igen mondani is akartam, hogy vmi nem stimmel.. na de mind1...
[spoiler]Angol cím: Fullmetal Alchemist Conqueror of Samballa
Japán Cím: Hagane no Renkinjutsushi Shamballa wo Yukumono
Írta: Arakawa Hiromu
Rendezte: Mizushima Seiji
Zene: Oshima Michiru

1923, Németország, München. Két éve már, hogy Edward Elric elhagyta azt a világot, ahol született, az otthonát, a barátait és testvérét, Alphonse-t. Megfosztva alkímikus erejétől Ed minden idejét rakéták fejlesztésével tölti Alphonse Heiderich-el együtt - aki kísértetiesen hasonlít öccsére - és reméli, egyszer megtalálja a haza vezető utat. Próbálkozásai mindaddig sikertelenek, míg fülébe nem jut a hír, hogy egy okultista csoport, a Thule Society felfedezte A kulcsot a legendás, misztikus helyhez: Shamballahoz.
Mindeközben a másik világban Alphonse Elric egyre inkább belemerül az alkímia tudományának rejtelmeibe. Mindent megtesz azért, hogy újra láthassa bátyját.

(Bár szerintem a vége nagyon rossz)

A film 2005. július 23-án került a japán mozikban.
A DVD megjelenésének időpontja: 2006.01.25.[/spoiler]
Na és ez vajon honnan van? Még véletlenül sem az oldalamról :lame:

Didico

Kira

Hello mindenki! :)
Én is az fma fanok közé merem sorolni magam ^^ Immáron harmadszor fogom végig nézni a sorozatot. Egyszerűen nem bírom megunni, és mindig van valami újdonság benne. (nameg Edoból sosem elég XP)
Láttam a moviet is (párszázszor), és az is nagyon tetszett. Bár a vége legalább olyan nyitott volt, mint a sorozatnak, de sebaj, mert jöttek az ovák, amik talán nagyjából lezárták a sztorit (gondolok itt a Kids-re, ami bár szvsz befejezésnek készült, elég sok kérdést hagy magam után)
Tuképp mindent szeretek, aminek köze van az fma-hoz... leszámítva talán Roy character albumát meg a BBI ost-jét, mert az nagyon nem az én stílusom ^^;; De a többi cool.
Olvasgatva ezt a topicot elég sok részlet miértje és hogyanja megválaszolásra került. És most ha nem baj, feltennék én is egy kérdést Edoval kapcsolatban, hátha itt kapok rá választ:
Arra lennék kíváncsi, hogy Ed tuképp melyik évben született. Ha a sorozatot nézem, ott azt írják, hogy 1910-ben volt 11 éves, tehát 1899-ben született. Viszont ha a movieból számokok, hogy 1923-ban volt 18 éves, akkor 1905-re jön ki ez a dátum (és az ova szerint is ez a helyes). Szal most nem tom, melyik az igaz...

Amúgy az az idézet, Didico, véletlen nem erről az oldalról való? http://hagaren-movie.uw.hu

Araki

Quote from: Kira on 2006-05-28, 21:07:12
Hello mindenki! :)
Immáron harmadszor fogom végig nézni a sorozatot. Egyszerűen nem bírom megunni, és mindig van valami újdonság benne. (nameg Edoból sosem elég XP)
Mi a nyáron 5ödszörre vágunk neki. Tudniillik féltem, hogy el fog múlni a mániám, és ezt nem szabad annyiban hagyni.
Quotegondolok itt a Kids-re, ami bár szvsz befejezésnek készült, elég sok kérdést hagy magam után
Tök jó, hogy pont ezt nem láttunk.:rolleyes:
Quoteleszámítva talán Roy character albumát
Az meg mi? A zenéi? A Rizás-jazzes idegtépő...
Quotemeg a BBI ost-jét, mert az nagyon nem az én stílusom ^^;;
Ja úgy hallottam megpróbáltak az eredetiekhez hasonló szinkronokat keresni. Nekem speciel a sztori se nagyon tetszik, én jobban megoldottam volna. (hahah)
QuoteAmúgy az az idézet, Didico, véletlen nem erről az oldalról való? http://hagaren-movie.uw.hu
Te, ez a te oldalad? :eek: Mer akkor EZ CIKI...

smash++

Úgy tűnik én azok közé tartozok akiknél még nem futott le ez az anime :D.Én még csak most kezdtem nézni az első részeknél tartok,de megkell hagyni nagyon bejön.Eddig csak olvastam róla,de már alig várom,hogy végig nézzem.Remélem mivel nem hosszú 52rész nem sok úgymond "fölös rész" lesz benne.Majd kiderül.
Az elejéhez hozzászólva szerintem jó lefutott animéról is beszélni(témát nyitni),mert igy legalább a későn érők mint én is jobban megismerhetjük és így könnyeben döntünk a megnézésről vagy a kihagyásról vagy a letöltésről:).
Sajnos mivel nem olyan sok időm van animéra mint régen így kénytelen vagyok szelektálni,hogy mibe kezdjek bele vagy sem és ilyenkor a témák nagy segitséget nyújtanak.Köszi!

Kira

QuoteAmúgy az az idézet, Didico, véletlen nem erről az oldalról való? http://hagaren-movie.uw.hu
Te, ez a te oldalad? eek Mer akkor EZ CIKI...

Öööö, miért is? Elég rég készült szegény (még akkor moziban sem ment a movie), és nem nagyon volt frissítve... de majd nyáron ^^

Araki

Quote from: Kira on 2006-05-28, 22:19:53
Öööö, miért is? Elég rég készült szegény (még akkor moziban sem ment a movie), és nem nagyon volt frissítve... de majd nyáron ^^
Nem az oldallal van a baj, csak hogy Didi ezt a te oldaladról vette volna...?

Kira

QuoteNem az oldallal van a baj, csak hogy Didi ezt a te oldaladról vette volna...?
Ezek szerint :)
Mondom, kicsi a világ ^^

Alkyra

Kicsi-e?Bizony, hogy az! Szia Kira, hogysmint?^^