Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Member

Engem csak az bánt cefetül (tudom Chronus, hogy marhára unod :)), hogy SSben kaptunk egy félig kidolgozott, tökéletes boss-gárdát, akikből bármi lehetett volna, igaz elitenemy-k. Erre egy máris el lett qrva, de nagyon. Sejtettem, hogy Tousen nem éri meg Aizen birodalmát (bár már mindent el tudok képzelni, azt is, hogy itt meghal ő is), de ez elsietett és gáz, mintha nem lett volna jó ötlet a tarsolyából és inkább félrelökte volna. Meg mi az, hogy szarik az igazságra, ha itt azt mondta, hogy az igazság útjára lép?

chilip

Next up: Gin stumbles and breaks his own neck.

Stay tuned kids!

also
[spoiler=daily dose][/spoiler]

Én

Chronus

Quote from: Member on 2009-12-18, 00:08:37Meg mi az, hogy szarik az igazságra, ha itt azt mondta, hogy az igazság útjára lép?

-"I didn't want the Justice she worked for to disappear."
-"Nem akartam, hogy az igazság amiért dolgozott eltűnjön / kárba vesszen."
-"So I decided to risk my own life to take up her cause."
-"Szóval elhatároztam, hogy az életem árán is folytatom amit elkezdett."

Ez hogy szarás az igazságra? Szövegértelmezés fail?
Az igazság amiről beszélt a kezdetektől fogva a csaj halálához volt köthető.
[spoiler]

[/spoiler]

Tousen csak butthurt volt, hogy egy Shinigami (aki elvileg az igazság harcosa) levágta a csaját. Ez már a legelső flashbackből is leszűrhető volt. Soha nem volt semmi valóságalapja az "igazságának". Csak felemésztette a gyűlölet és a bosszúvágy. Ennyi. A többi csak üres duma volt és önigazolás, mindig is. Az "igazságának" mélysége már akkor átátható volt, mikor levágta Grimmjow karját. Én legalábbis már akkor sem láttam mást csak egy megkeseredett, megkattant szochiopatát.

Quote from: Member on 2009-12-18, 00:08:37Engem csak az bánt cefetül (tudom Chronus, hogy marhára unod :)), hogy SSben kaptunk egy félig kidolgozott, tökéletes boss-gárdát, akikből bármi lehetett volna, igaz elitenemy-k. Erre egy máris el lett qrva, de nagyon.

Ezzel nem vagy egyedül. Tousen-t én is final bossok egyikének gondoltam, akit majd Aizen trónja mellől kell lekaparni a manga legeslegvégén. Sőt akár ellene is lehetett volna fordítani. Most hogy meghótt, -1 ember a mangából aki tudott volna bármit is tenni Aizen ellen.

Member

Most, hogy mondod, Aizen nem engedte Grimmjow-t megtámadni Tousent a karjáért bosszúból. Nem értem, ott is release-elhetett volna és látszott volna, hogy megy-e az átalakulás vagy sem, miért hagyta életben eddig, ha valszeg csak a kísérleti bábja volt?

Prof. William

Amúgy meg ahogy ott örjöng Tousen hogy "Hahaha lááátoook!"

Tehát ezek szerint még EGYSZER sem használta? Nem tesztelte, próbálgatta? Bankainak is kell  X év amíg valaki megtanulja tökéletesen irányítani...

Szóval aki most csinál ilyet először az ne lepődjön meg ha elverik...

Affin

Hali,
Akkor most szépen jön Gin, Aizen s vége lesz a Bleach-nek?

Chronus

Quote from: Affin on 2009-12-18, 13:01:47
Hali,
Akkor most szépen jön Gin, Aizen s vége lesz a Bleach-nek?

Áááh... Még +2 évad minimum. Kubo mondta interjúban.
Lesz még egy Ishin backstory is.

Quote from: Member on 2009-12-18, 12:26:46
Most, hogy mondod, Aizen nem engedte Grimmjow-t megtámadni Tousent a karjáért bosszúból. Nem értem, ott is release-elhetett volna és látszott volna, hogy megy-e az átalakulás vagy sem, miért hagyta életben eddig, ha valszeg csak a kísérleti bábja volt?

Minek? Hogy elveszítsen egy Espadát? Sok értelme nem lett volna.
Vagy pedig...:

Quote from: Prof. William on 2009-12-18, 12:50:28
Tehát ezek szerint még EGYSZER sem használta? Nem tesztelte, próbálgatta? Bankainak is kell  X év amíg valaki megtanulja tökéletesen irányítani... Szóval aki most csinál ilyet először az ne lepődjön meg ha elverik...

"Aki hülye..."

Bár ha azt vesszük, nem tudjuk, hogy mikor végeztek ezzel Aizenék.
Ha tippelnem kell, Aizen biztosan nem kockáztatná meg a Vizardizálódást amíg a Hogyouku teljesen fel nem ébredt, és amikor Wonderweis-t csinálta, akkor még csak 50%-on volt, szóval vagy az utolsó pillanatban lettek készen, mielőtt elindultak FKT-be (tehát azért ültek addig csendben, amíg Ichigo&co és az Espadák aprították egymást) és ezért nem volt idejük gyakorolni vele (vagyis ez az első éles bevetés, még nem voltak Vaizardok Grimmjow karjának levágása idején), vagy Tousen tényleg csak kísérleti alany volt, egy félig funkcionális Hogyouku által készített darab szar, csak azért, hogy Aizen láthassa mire számíthat, és azért lett ilyen FAIL.

Member

Quote from: Chronus on 2009-12-18, 13:08:41
Minek? Hogy elveszítsen egy Espadát? Sok értelme nem lett volna.
Az espadáknak így sem volt sok értelme. Sztem az első 3tól remélt csak valamit, a többi "futtottak még" rovat, oszt' csá. Időhúzásnak jók voltak mind Kubo, mind Aizen részéről.

akkor még csak 50%-on volt,
Eddig esküszöm, azt hittem, hogy Orihime azért kell, mert a hógolyó ereje egyre csak fogy a sok használattól.
Quotevagy Tousen tényleg csak kísérleti alany volt, egy félig funkcionális Hogyouku által készített darab szar, csak azért, hogy Aizen láthassa mire számíthat, és azért lett ilyen FAIL.
El tudom képzelni, hogy még most sem azok. Sokat fog eldönteni ez a Shinji vs. Aizen mindgame.

Chronus

Quote from: Member on 2009-12-18, 13:42:22
Az espadáknak így sem volt sok értelme. Sztem az első 3tól remélt csak valamit, a többi "futtottak még" rovat, oszt' csá. Időhúzásnak jók voltak mind Kubo, mind Aizen részéről.

+1 Lehet szimplán csak faszkodni akart Tousennel, Gin mondta is utána neki, hogy "látom szeretsz játszadozni az alárendeltjeiddel" az meg csak mosolygott.

Quote from: Member on 2009-12-18, 13:42:22
Eddig esküszöm, azt hittem, hogy Orihime azért kell, mert a hógolyó ereje egyre csak fogy a sok használattól.

Az csak Aizen troll volt....

Orihime arra kellett, hogy Ichiéket meg a kapitányokat HM-be csalja, ezt Aizen maga közölte miközben lelépett FKT-be. De előtte se volt szó amúgy ilyesmiről. Arról volt szó, hogy Urahara elzárta a Hogyouku-t egy seal-be, ami miatt "alvó állapotban" volt, és miután Aizen felbontotta a seal-t, idő kellett ahhoz, hogy a cucc teljesen felébredjen.

Viszont azt meg Aizen áthidalta, mikor Wonder kreálása közben rájött, hogy ha hozzányúl a golyóhoz, akkor egy pillanat erejéig képes teljesen felébreszteni 100%-ra, a hatalmas reiatsuja miatt. Pont emiatt mondom, hogy ezt nem tudná önmagán is alkalmazni, ha ő lenne ott begubózva, Vizardizálásra várva.

...Kivéve, ha Tousen-ből azért csinált vaizardot, hogy elég nagy reiatsuja legyen ehhez, és vele végeztesse el  a műveletet... de erőteljesen kétlem hogy Kubo ilyenre gondolt volna...

Junchi

Loal, most olvastam a legújabb Kubo interjút és:

"He didn't declare whether Ulquiorra was alive or not."

Nagyon remélem, hogy erről ( = Say, you declare Ulquiorra is dead, forever: You lose all your Ulq-fans.
But if you just say "I do not reveal that": the fans will stay on that little glimpse of hope. And they will await for his return to the end of the manga, and you will get your money. Period. by Chronus, BA
) van csak szó és nem tervezi annak a f*szkalapnak a visszahozását a sztoriba, mert akkor ott helyben vágom ki ezt a mangát a fenébe...

Member

Akkor nem kapott volna ekkora nyál endinget, ha túlélte volna. Mellesleg eléggé egyértelmű, hogy Kubo számára az espadák nem jelentettek semmit. Olyannyira, hogy egyetlen egyet sem állított át a jó oldalra, még Grimm is eltűnt a süllyesztőben.

Chronus

Quote from: Junchi on 2009-12-20, 11:18:09
mert akkor ott helyben vágom ki ezt a mangát a fenébe...

Ha megtörténne, én ezzel majd várok, amíg kiderül, hogy azért hozta vissza mert a fanok sírtak, vagy mert még lényeges szerepe van... de kb ugyanez lesz a reakció részemről is.

Azért egy határt nem kéne átlépni.

Junchi

Na meg pont az, hogy Kubo eddig úgy kezelte azért a mangáját, hogy azt nem a fanok akarata irányította, mint gyakran a Narutót, hanem igenis az volt, amit ő akart (leszámítva persze egy-két Hitsugayás dolgot, de ez inkább csak szőrszálhasogatás). Szal ha most hirtelenjében nekiállna úgy táncolni, ahogy a fanok fütyülnek... hát meglenne róla a véleményem.

LuckyDingo

Pár határt már átlépett Kubo bácsi :D Én komáltam Ulquit, de már mindent megtett, amiért érdemes volt léteznie. Nem hiszem, hogy lehetne bármilyen oka, hogy visszahozzák a történetbe. Ez a fanok miatt megy egyértelműen. Majd akkor sírnak sokan, ha animuben is elpatkol :D

Member

Quote from: LuckyDingo on 2009-12-20, 12:08:58
már mindent megtett, amiért érdemes volt léteznie.
+1 The Heart :D
QuoteMajd akkor sírnak sokan, ha animuben is elpatkol :D
Én már alig várom, remélem, 5-6 résznél nem lesz hosszabb.

Kicsit ott szúrta el Kubo, hogy nem tud shinigami-ra haragudni az adott hármast leszámítva. :/ A kedvenc ütőlapjainktól meg kell tanulni megválni (is).

NLZ

Ne féljetek, majd Inoue visszahozza az életbe Ulqu bácsit. :D
[reserved]

Member

Quote from: NLZ on 2009-12-20, 12:51:05
Ne féljetek, majd Inoue visszahozza az életbe Ulqu bácsit. :D
Inkább Inoe-t vinné el a halál. Ha belőle nem sikerült eddig értelmes karit csinálni, nem most növeszt agyat.

Titkos

Ha jól emlékszem, Ulqinak lyukat ütötték a gyomrába, aztán elporladt, úgyhogy rajta már tényleg csak Orihime segíthetne max. Akiről meg remélem, hogy nem fog, bármilyen Stockholm-szindrómája is lett időközben. ("Félsz tőlem, te lány?" "Nem." WTF?)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

chilip

hát ha a szél elfújta a port akkor már sztem orihime se tudja visszahozni, mert nincs miből

Chronus

Quote from: chilip on 2009-12-20, 14:40:28
hát ha a szél elfújta a port akkor már sztem orihime se tudja visszahozni, mert nincs miből

Elvileg tudnia kellene visszaállítani bármit akár maradvány nélkül is, Hacchi szerint legalábbis, de én ebbe belekalkulálnám azt is, hogy Hacchi ezt abból kiindulva jelentette ki, hogy azt hitte, hogy Orihimének is Time+Space Restoration-je van, mint neki. Event Rejection nagy valószínűséggel másképp működik.

NLZ

Azért Hatchi se a semmiből hozta vissza a kisembert, hanem a hajcsattot egészében állította helyre. Nyilván a szerszámot nem lehet önmagával megjavítani. :)
[reserved]

Member

Chronus

Quote from: NLZ on 2009-12-20, 15:48:17
Azért Hatchi se a semmiből hozta vissza a kisembert, hanem a hajcsattot egészében állította helyre. Nyilván a szerszámot nem lehet önmagával megjavítani. :)

Na meg ezt is.

De amúgy meg ha nagyon kell, akkor ott van a homok a földön, nem?

Member

Akkor már inkább Nel és Grimmjow jöjjenek vissza a sztoriba (meg Ganju :D), hanyagoljuk a felélesztősdit, ígyis elég gyökér szereplő van. :ejj:

Chronus

Nel nem ment sehova. Kenpachival barmult vmelyik omakéban múltkor.

Dreamcleaver

Én szívesen látnám Ulqi-t újra sztoriban, ha az lenne a szerepe, hogy Grimm látványosan levágja.  :D Grimm 2nd stage resurrección FTW!  :whoah:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Titkos

Tényleg, tudtommal Nel és Grimm hivatalosan még életben vannak, nem? Mi a fenét csinálnak 100-150 fejezet óta?
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

SaiyaGin

Quote from: Titkos on 2009-12-20, 23:19:07
Tényleg, tudtommal Nel és Grimm hivatalosan még életben vannak, nem? Mi a fenét csinálnak 100-150 fejezet óta?

Nel gyerekként nem hiszem, hogy sokat tudna tenni, Grimm meg ugye félbe van vágva.

Member

Quote from: Titkos on 2009-12-20, 23:19:07
Nel maszkja és Grimm teste is regenerálható. Mi a fenét csinált Unohana és most Orihime?