Main Menu

Death Note /Spoiler!/

Started by Sancho, 2006-10-08, 02:19:09

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Quote from: Lokids on 2006-11-11, 18:12:01
Megnéztem a 6. részt. Nagyon jó. :D
Tudom reménytelen, de én a csajnak szurkolok. :P

Az biztos, hogy az ex-menyasszony napjai meg vannak számlálva. Okosan vezette le az elméletét, pont az a nyom jutott eszébe, amin L és az egész DPA töri a fejét. Előny ez Light-nak, hogy éppen akkor futott össze a hölgyeménnyel, mikor vitte apunak a váltásruhát (kicsit erőltetett, de tovább kell valahogy vinni a sztorit :ejnye:).

Quote from: Necrid^ on 2006-11-11, 19:18:10
lol kicsit betegen néz ki "L" , nem tudtak volna csinálni egy normális alakot nagyon beteg szemei vannak..

Ezzel egyetértek, nagyon beesett szemei vannak, bár aki szinte egész életében sötét szobákban kuporog egy számítógép előtt, annak tuti történik valamiféle pupilla-tágulás a szemével.  :haha: Nekem mellesleg a görbesége, a csupasz lábai, illetve a nyomozók teljesen ledöbbent reakciói csaltak mosolyt az arcomra. A nagy, misztikus, világhíres L, a nyomozók koronázatlan királya, egy igazi legenda...erre paff, egy zoknit mellőző, görnyedt, fésülködést mellőző, beesett szemű tinédzser áll szembe veled. Megmosolyogtató jelenet volt valóban.  :smile:

Sancho

Szerintem "L"-nek eltalálták a külsejét... Én kb 1 ilyen emberkére számitottam, igaz tul fiatal... Amolyan középkoru borostás arc, beesett szem, sovány alak és igénytelen külső. Ilyen 1 igazi zárkozott ember...

[spoiler]Szerintem az özvegy ex-FBI ügynökkel mégnem fog végezni, túl 1szerü lenne és kicsit feltünő lenne ha hirtelen meg halna az 1ik halott FBI ügynök felesége aki mellesleg volt FBIos... Szerintem megprobálja félre vezetni és amikor már annyira nem lesz feltünő a halála akkor öli meg... Bár ki tudja...[/spoiler]

Manitu

Quote from: Sancho on 2006-11-12, 14:04:36[spoiler]Szerintem az özvegy ex-FBI ügynökkel mégnem fog végezni, túl 1szerü lenne és kicsit feltünő lenne ha hirtelen meg halna az 1ik halott FBI ügynök felesége aki mellesleg volt FBIos... Szerintem megprobálja félre vezetni és amikor már annyira nem lesz feltünő a halála akkor öli meg... Bár ki tudja...[/spoiler]
[spoiler=major spoiler]Ne izgulj, a csajt nem látjuk többet, már halott :D Feltünő-nem feltünő, ha beszél, akkor bizony Raito nagy szarban van. Ha jól emlékszem eltűnik, a holttestét sosem találják meg.[/spoiler]

Solid Snake

Már egy ideje gondolkozok valamin: a mangában ugye Yagami Raito a főszereplő srác, és az anime-ben is "raito"-nak ejtik a nevét. Akkor azt nem értem, hogy a subber csapat hogyan fordíthatta Light-nak? Talán így misztikusabban hangzik? Vagy valóban ennyire félrehallották volna?

Manitu

Nem, a mangában is Light, de a japán nevek olvasata nem egyszerű, így először a scanekben Raitonak fordították. Valamikor a 30-40. fejezet tájékán tértek át a Lightra, miután kaptak egy levelet a mangakától, hogy legyenek szivesek így használni, mert ő így gondolta. (Ekkor lett Remu-ból Rem és Ryuuku-ból Ryuk)

Az egy dolog, hogy nekem a Raito jobban tetszik, és azt használom :D

Solid Snake

Quote from: Manitu on 2006-11-12, 20:21:42
Nem, a mangában is Light, de a japán nevek olvasata nem egyszerű, így először a scanekben Raitonak fordították. Valamikor a 30-40. fejezet tájékán tértek át a Lightra, miután kaptak egy levelet a mangakától, hogy legyenek szivesek így használni, mert ő így gondolta. (Ekkor lett Remu-ból Rem és Ryuuku-ból Ryuk)

Az egy dolog, hogy nekem a Raito jobban tetszik, és azt használom :D

Wakarimashita. Arigato gozaimasu.  :zen:

Tehát Fény uraság.  :smile:

Alkyra

Mondjuk az is vicces, hogy így hívják. Light mint "Fény" a sötétség erejét használva gyilkoja le az embereket.XD
Haha.

Solid Snake

Quote from: Alkyra on 2006-11-12, 23:11:21
Mondjuk az is vicces, hogy így hívják. Light mint "Fény" a sötétség erejét használva gyilkoja le az embereket.XD
Haha.

Újfajta igazságszolgáltatás.  :appl:
Börtön? Javítóintézet? Minek kellenek? Bűnöztél? Akkor die!  :uzi:

Sancho

Elkezdtem olvasni a mangát 19ch... hm jó 1re jobb!!! Már tuti, hogy felkerült a legjobbak (anmie és a manga) listáimra...

Solid Snake

Quote from: Sancho on 2006-11-16, 21:49:35
Elkezdtem olvasni a mangát 19ch... hm jó 1re jobb!!! Már tuti, hogy felkerült a legjobbak (anmie és a manga) listáimra...

Én nem merek a mangában tovább haladni, mint ahol az anime tart. Nem jó dolog, ha már tudom az egész sztorit, úgy nem várom az új részeket totál izgalomban.  :smile:

Sancho

Én is meg álltam... :) De az tény, hogy a stori naon jó! és látszik is animesukin az ujrészeket több ezren seedelik és leechelik... :)

kikuchiyo

Azér' nagy lúzer ez a Light-o.
Igazán beírhatta volna a kis könyvecskéjébe, hogy [spoiler]"az FBI-ügynök menyasszonya öngyilkos lesz úgy, hogy a teste ne kerüljön elő, de előtte jól lesz*p háromszor" :)[/spoiler]
Failure is the default option

Prof. William

:appl: :haha:

Bár lehet hogy ez egy csöppet ráterelte volna a gyanut. :)

Necrid^

Quote from: kikuchiyo on 2006-11-17, 23:34:48
Igazán beírhatta volna a kis könyvecskéjébe, hogy [spoiler]"az FBI-ügynök menyasszonya öngyilkos lesz úgy, hogy a teste ne kerüljön elő, de előtte jól lesz*p háromszor" :)[/spoiler]
Ugy látszik név nélkül nem megy a dolog :)
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Calintz

Quote from: kikuchiyo on 2006-11-17, 23:34:48
Nem azért de nem jobb ötlet ha közel férözik Lhez a csaj majd kinyíratja Lt a csajjal? vagy mégjobb...megtudja a csajtól L nevét és finishhim
I just don't belong to this World...lets create a new one.

Kadaj

Which Advent Children character are you? Find out here!

Prof. William

Tényleg! "XY csaj bemegy L-hez megöli majd önmagával is végez."  Ezt lazán meglehetett volna csinálni a könyvel!

Höhöh Light! Le vagy körözve! Hörr... a szívem...  :angyali:

Christian

Azért L-t nem ölhetné meg így..lévén nem tudja hol van L :P Lásd Eiffel tornyos eset :) Viszont...annyiban elcseszte,hogy egy jó alkalmat szalasztott el. Pl mielőtt a csaj kinyírja magát, bemegy a rendőrkapitányságra és közli,hogy Kira valszeg (teszem azt) az a taxis akinél a férje utazott, vagy bárki másra ráterelhette volna a gyanut, aztán kill. :P Igazából a csajnak se volt túl sok esze szal megérdemelte a halált, aki leáll egy középiskolással beszélgetni és elhisz mindent amit mond.. nc.

Calintz

Quote from: Prof. William on 2006-11-18, 01:43:15
Tényleg! "XY csaj bemegy L-hez megöli majd önmagával is végez."  Ezt lazán meglehetett volna csinálni a könyvel!

Höhöh Light! Le vagy körözve! Hörr... a szívem...  :angyali:

Be kell valanom nekem is van egy ilyen könyvem szal onnan tudtam ezt az ötletetXD
I just don't belong to this World...lets create a new one.

Kadaj

Which Advent Children character are you? Find out here!

Prof. William

Még jól meg is csinálhatta volna.

Csaj beront a  kapitányságra.

- Nem tudom mennyidiőm van de tudom ki Kira!
- Xy az és itt meg itt.. á elkapott... a szívem! - és meghal.

Mesteri elterelés lett volna.

Alkyra

Nem lenne az.
A rendőrkapitányság be van kamerázva(a mangában ezt említi meg ált. a kapitányságok mindig be vannak drótozva.^^) s valszeg videóra lett véve, hogy beszélget lightal.
Nem lenne egy kicsit fura, hogy a beszélgetés után a csaj azonnal meghal szívinfarktusban? :hehe:

Az viszont hatalmas nagy lépés volt, hogy mielőtt még a DeathNote működésbe lépett volna, elmondta neki, hogy ő Kira.:) Imádom ezt az animét.Alig várom ,hogy végre megjöjjön a mangám is belőle.:):) :whoah:

szerk.:Calintz: Nem lett volna jó ötlet az se. A csaj túl sok információt tud.L simán kiszedte volna belőle s lazán összerakta volna a hozzád vezető szálakat. Másrészt a DeathNote nem tudja a végtelenségig kontrolállni az embert...bár az is érdekes, hogy elméletileg Light azt írta le, hogy  a csja később adott időpontban lesz öngyilkos...Akkor viszont az öngyilkosság s a DeathNote parancskiadása közti időben végig a DeathNote uralja a lányt?

Prof. William

A halál időpontját meg lehet határozni!

Szóval elég ha beírja, hogy "Két nappal később ront be..."

Sztem nem. Inkább amony természetesen megy. PErsze a beszélgetést elfeljti, de aztán egyre jobban elkezd hiányozni a fúja stb...

Alkyra

A videó akkoris megvan arról, hogy beszéltem vele=> Gyanúba kerülhetek, méghozzá elég erősen.(főleg, hogy benne vagyok a "vizsgált" emberek körében) Másrészt, ez a csel nagyon könnyen átlátható. L tudja, hogy Light képes írányítani az emberek utolsó cselekedeteit a haláluk előtt.(Light lelőtte neki ezt a poént(L do you know that shinigami's like apple?^^)).
Szal ez eléggé átlátszó lenne.Főleg azért, mert ha vlk megtudja, hogy ki is Kira valójában, akkor valszeg arról maga Light is tudni fog, ergo minnél előbb meg akarja ölni.(lásd mostani részt.^^) Minden információ léket el kell tűntetni.^^

Manitu

Quote from: Alkyra on 2006-11-18, 11:16:08Akkor viszont az öngyilkosság s a DeathNote parancskiadása közti időben végig a DeathNote uralja a lányt?
Tulajdonképpen igen. Pontosabban korlátozza, hogy a leírt feltételeknek megfelelően cselekedjen. Ha például teszemazt leírja, hogy haláláig senkivel nem beszélhet a Kira-ügyről, akkor senkivel nem beszél róla, de azon kívül szabadon cselekedhet.
L-t pedig nem ölethette volna meg a lánnyal, két okból. Az egyik, hogy a lány nem tudja ki L, (az Eiffel tornyos mellett volt egy másik is, akinek L nevét kellett volna leírnia. Nem tudta.) tehát ez egy lehetetlen feltétel, a lány 40 másodperccel azután, hogy Raito ezt leírja, meghal szívrohamban. A másik, hogy a Death note nem befolyásolhat más embereket, csak azt, akinek a nevét beleírták. Nem lehet fölhasználni arra, hogy valakit megölessen valakivel. Megintcsak ugyanaz lenne az eredmény, mint az előző esetben.

chilip

Nagyon jó volt ez a rész :cool: csak így tovább

Lokids

Végre én is meglestem a 7. részt, és meg kell mondjam a csaj szeme a véén Sugoi!!! (így írják ugye?)
Lennék Ryuk helyében. :D

Solid Snake

Megnéztem a 7. részt. Hát ez ütött, kérem szépen. Light módszere döbbenetes volt, Ryuk röhögése  :appl:, a lány elvonulása és a zene drámai mivolta jó kis hangulatot teremtett.  :jee:

Alkyra

Ostről esetleg tud vlk valamit?:)
Mikor fog megjelenni meg hasonlók? imádoma zenéjét.^^ :whoah:

chilip