Main Menu

Naruto manga

Started by csacsa, 2006-10-21, 22:30:20

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Csak engem zavart, hogy Madara elvitte Danzo testét? Reméltem, hogy Kakashi-ék rátalálnak, és megviszik a hírt Konoha-ba, hogy az új Hokage csatában hullott el. Valamiért a flashback miatt úgy érzem, hogy Danzo megérdemelt volna egy kis elismerést.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

smash++

Quote from: Dreamcleaver on 2010-02-12, 20:29:51
Csak engem zavart, hogy Madara elvitte Danzo testét? Reméltem, hogy Kakashi-ék rátalálnak, és megviszik a hírt Konoha-ba, hogy az új Hokage csatában hullott el. Valamiért a flashback miatt úgy érzem, hogy Danzo megérdemelt volna egy kis elismerést.

Danzo kb ennyit érdemelt még a flashback-kel is...

Egy szemét, gyáva alak volt. Elég távol áll attól a bizonyos  Konoha Hokage titulustól.

Dreamcleaver

Quote from: smash++ on 2010-02-12, 20:45:12

Egy szemét, gyáva alak volt. Elég távol áll attól a bizonyos  Konoha Hokage titulustól.

Sztem túl fiatal vagy ehhez a mangához... :rotfl:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Titkos

Quote from: Dreamcleaver on 2010-02-12, 20:52:59

Vagy csak átlátott Kishin, és már unja, hogy minden kétdimenziós, és két mondatban jellemezhető gonosz vagy "antihős" kap a végén egy flashbacket, amivel pontosan azt próbálja elérni, hogy az emberben szimpátiát ébresszen, és "mégsem volt ez a pasas olyan gonosz..." hozzállást alakítson ki az olvasóban. ;) Danzou flashbackből mi derült ki? Az, hogy már régen is beszari volt, és amíg ő azon agyalt, hogy "meri, nem meri?", addig Sarutobi már döntött is. Be is ismeri, hogy sosem volt igazi Hokage. Lehet kellemesebb lenne az egész, ha mondjuk a sokfejezetnyi szereplése alatt betekintést nyerhettünk volna a karakterébe, helyette csak azt láttuk, hogy pofákat vág, parancsolgat, szemétkedik, aztán amikor Sóska megjelent, ő is elsőként húzott el a gyűlésről. (Illetve Raikage lehet hamarabb, de ő Sóskapürét ment csinálni, nem elfutni.) Ez van, Danzou ennyit ért, nehogy már szentté avassuk egy fél chapternyi flashback miatt, amiben amúgy sem volt semmi különösebb "character development". (szvsz) És ne értsétek félre, ez nem csak a Narutóban zavar, minden történetben olcsó megoldásnak tartom, amikor mondjuk a könyörület szikrája sem található meg egy szereplőben, de a halálakor hirtelen egy brazil szapanoperát is megszégyenítő érzelmi töltetet próbálnak leerőszakolni a torkunkon. Persze léteznek ilyen gonoszok, de egy normális mangában/történetben közben is észrevehetőek olyan jelek, amiből az ember sejti, hogy nem biztos, hogy a puszta rosszakarásért szemétkedik. (pl. D.Gray-man *köhh*...)

Btw blackronin, most először teljesen egyetértünk a heti fejezettel kapcsolatban. :tezsvir: :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

blackronin

Quote from: Titkos on 2010-02-13, 02:39:14
Btw blackronin, most először teljesen egyetértünk a heti fejezettel kapcsolatban. :tezsvir: :D
Ezt most kb. egy kicsit úgy írtad le, mintha eddig hihetetlen távolságok lettek volna köztünk, s az hogy egyezik a véleményünk az mekkora dolog...  ^^"
Ne aggódj, tudom hogy miként értetted, de egy kicsit fura volt így elsőre elolvasni.  :P

Egyébként, hogy most Danzo meghalt, tehát ezzel a ROOT-nak is végleg annyi, elvileg nincs már Konoha-ban semmiféle "ellentábor", vagyis most a falu nagyobb egységben lesz mint valaha, nem?

Más:
A fejezetet olvasva...
Nem tudom, hogy ti miként látjátok, de nem fárasztó egy kicsit a "többiek" jelenléte?
Gondolok itt pl. Neji, Kiba, Lee, Tenten, Ino, Shino, stb. (tudom, hogy most csak Lee és Kiba szerepelt, de úgy általánosságban beszélek erről) tehát a töltelék backup karakterek.
Szerintetek lesz még KOMOLYABB szerepük a történetben? Vagy csak néha feltűnnek és kész?
Mert már néha fárasztó, hogy valódi, jelentős dolgot már régóta nem csináltak...  ^^"

És erre a néhány alkalomra egyáltalán érdemes őket életben tartani?
Csak azért, hogy legyenek?

Én úgy gondolom, hogy a Pain invázió alatt lett volna jó alkalom arra, hogy végleg megszabaduljunk tőlük, de ugyebár tudjuk, hogy mi történt.

Dreamcleaver

Quote from: Titkos on 2010-02-13, 02:39:14
Quote from: Dreamcleaver on 2010-02-12, 20:52:59

Vagy csak átlátott Kishin, és már unja, hogy minden kétdimenziós, és két mondatban jellemezhető gonosz vagy "antihős" kap a végén egy flashbacket, amivel pontosan azt próbálja elérni, hogy az emberben szimpátiát ébresszen, és "mégsem volt ez a pasas olyan gonosz..." hozzállást alakítson ki az olvasóban. ;) Danzou flashbackből mi derült ki? Az, hogy már régen is beszari volt, és amíg ő azon agyalt, hogy "meri, nem meri?", addig Sarutobi már döntött is. Be is ismeri, hogy sosem volt igazi Hokage. Lehet kellemesebb lenne az egész, ha mondjuk a sokfejezetnyi szereplése alatt betekintést nyerhettünk volna a karakterébe, helyette csak azt láttuk, hogy pofákat vág, parancsolgat, szemétkedik, aztán amikor Sóska megjelent, ő is elsőként húzott el a gyűlésről. (Illetve Raikage lehet hamarabb, de ő Sóskapürét ment csinálni, nem elfutni.) Ez van, Danzou ennyit ért, nehogy már szentté avassuk egy fél chapternyi flashback miatt, amiben amúgy sem volt semmi különösebb "character development". (szvsz) És ne értsétek félre, ez nem csak a Narutóban zavar, minden történetben olcsó megoldásnak tartom, amikor mondjuk a könyörület szikrája sem található meg egy szereplőben, de a halálakor hirtelen egy brazil szapanoperát is megszégyenítő érzelmi töltetet próbálnak leerőszakolni a torkunkon. Persze léteznek ilyen gonoszok, de egy normális mangában/történetben közben is észrevehetőek olyan jelek, amiből az ember sejti, hogy nem biztos, hogy a puszta rosszakarásért szemétkedik. (pl. D.Gray-man *köhh*...)

Nem avatom szentté, viszont szeretném, ha rámutatnál arra a részre a mangában, ahol Danzo "gonosz". Tudtommal a shinobik világa egy kegyetlen világ, ahol nem válogatnak az eszközökben ha egy adott falu érdekeiről van szó. Attól független, hogy rá van öntve a Naruto & Co. shounen máz, a világ még ott van mögötte.

Szal mi "gonoszat" is tett Danzo? Azt, hogy benne volt az Uchiha kláb kiirtásában, akik mellesleg lázadást szítottak a falu vezetése ellen (amivel még Itachi is szembehelyezkedett, csak a végén az öcsike miatt mégis puhapöcs lett)? Vagy hogy megpróbálta befolyásolni a többi kage-t a találkozón, hogy Konoha a lehető legkisebb áldozattal kerüljön ki a Madara elleni háborúból? Vagy mit?

Nem látom hol volt "gonosz" Danzo. Gyáva féreg az lehet, hogy volt, de ezen megpróbált a saját eszközeivel felül kerekedni, és végül Konoha védelmében esett el.

Mellesleg Danzo gyávasága is eléggé sántít. Szal egy karakter, akinek egy öngyilkos küldetés esetén nem az az első gondolata, hogy mégis milyen magasra ugorjon az már gyáva? Kíváncsi vagyok a szereplőgárda többi tagja közül hányan vállalnák elsőre. Danzo amúgy vállalta volna, mert nem akart megszégyenülni, de végül a 2nd Hokage ment.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

chilip

Danzo gonosz volt. hogy miért is?

1. Pain miatta született, mikor szervezkedett a Salamanderrel azért hogy a hokage helyet megszerezze

2. feltehetően a keze benne volt a hetes háborúban a sand village-el

3. orochimaruval szervezkedett, aki number 1 ellensége a falunak

4. még oda is adta neki a teljes ANBU listát

amúgy is lehet ez csak a jéghegy csúcsa, megakadályozta Naruto visszatértét is amikor emberéletek függtek mert Pain öldösött a faluban

Dreamcleaver

Ebből egyedül a 4-ik érv az, amit el tudok fogadni. A többi sántít és csúsztat.

Mellesleg mint mondtam, én nem akartam Danzo-t szentté avatni, csak annyit, hogy tudják már a faluban, hogyan halt meg. Talán azért van ez, mert hosszú idő óta ő produkálta az első említésre méltó csatát a cuccban.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

chilip

mikor Pain támadott ott volt egy hadserege, a ROOT és baszott segíteni a falunak a legnagyobb szükség idején, csak azért hogy hokage lehessen. ha nincs lol jesus christ no jutsu hogy mindenki feléledjen konoha most egy háborúban lenne benne ahogy a 3 másik nagy ország bekebelezi (gondolom a sand azért nem támadna rá).

amúgy meg tökmind1 milyen volt danzo :D annyira nem izgat, csak az 5 perc jött rám :D

Titkos

Quote from: blackronin on 2010-02-13, 10:11:34
Ezt most kb. egy kicsit úgy írtad le, mintha eddig hihetetlen távolságok lettek volna köztünk, s az hogy egyezik a véleményünk az mekkora dolog...  ^^"
Ne aggódj, tudom hogy miként értetted, de egy kicsit fura volt így elsőre elolvasni.  :P

Persze, én sem úgy értettem, csak hogy most 100%-osan egyezett. :) Többnyire azért te még szoktad védeni Kishit, én már rég nem. XD (Pl. az "ennek a mangának lelke van" mondatoddal tudtam volna erősen vitatkozni, mert én pont, hogy csak a pénzszagot érzem rajta már jó ideje, meg ugye "a fanok írják"... XD)

Egyébként, hogy most Danzo meghalt, tehát ezzel a ROOT-nak is végleg annyi, elvileg nincs már Konoha-ban semmiféle "ellentábor", vagyis most a falu nagyobb egységben lesz mint valaha, nem?

Szerintem erről még korai bármit is mondani, meglátjuk mi lesz, először tudják meg, hogy halott. Innentől végülis sokminden lehet, fel is számolhatják az egészet, vagy kap egy normális vezetőt. Végülis a ROOT alapból segítő szervezet lenne, az más kérdés, hogy Danzou mire használta.

A többiekkel kapcsolatban: Szerepelni tuti fognak mindig (gondolni kell mindenkinek a fanjaira), viszont félek, hogy olyan komoly szerepeket már nem fognak kapni, mint anno a part1-ben. Beszélgetnek, megmutatják bizonyos időközönként, hogy még élnek, esetleg nézőnek, vagy gyengépp canon fodder ellenfelek leverésére ott lesznek, de érdemi szerepük nem sok lesz. Persze én örülnék, ha újra az lenne, mint a Chuunin vizsga, vagy az első "Bring back Sasuke" arcban, amikor tényleg 1-1-es harcokat vívtak, és a "mellékszereplők" akkor még főszereplők voltak a Team 7 mellett. A Pain arc tényleg remek alkalom lett volna, hogy kiírjon pár karaktert (pl. Shizunét aztán tényleg rohadt fontos volt feltámasztani, eddig is sokmindent csinált... ::)), de végülis elsősorban a fiatal szereplők azok, akik a korrábiakhoz képest most már alig szerepelnek (kivéve persze Team 7), és csak nem ölhette volna le az összes többi csapatot. XD

Denzouról már nagyjából leírták előttem, de pár dolog:

1. Az elején még teljesen szimpatikus volt nekem, végre egy szereplő, aki nem fél tenni valamit, és igenis "bérgyilkost" (Sai) küld Sasukére, elvégre egy áruló missing nin, függetlenül attól, hogy egy falubeli gyerek állítólagos barátja. (Tsunadén is néztem, OK, hogy Naruto miatt próbálta a Sasuke ügyet tolni, amíg lehetett, de Hokageként a falu érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani, nem azt, hogy szimpatizálok egy kölyökkel, és ezért nem érdekel, hogy egy Uchiha épp Oróval szövetkezik ellenem, és az embereim ellen.)

2. Aztán jöttek a szemétségek, kiderült, hogy Oróval nincsenek ők olyan rosszban (enyhén szólva, most meg már a közös kísérleteikre is fény derült...), illetve az Anbus könyves dolog, amit már itt írtak.

3. Rögeszméje lett a Hokageség, mindent ennek rendel alá, ugyanakkor teljesen alkalmatlan a posztra. Az nem Hokage, akinek az az első reakciója az ellenfél láttán az, hogy futásnak ered. (Most a gyűlésre célzok.) Ott egyáltalán mitől kellett félni? "Úristen, jön az Uchiha!". Nagy cucc, 5 kage csak lenyomja... Nyilván nem kell Raikagés Leeroy-stílusban nekirohannia, de pl. a vizes, meg "Gimli" ott vártak, hogy "hadd jöjjön a srác", és elég szépen el is kenték a száját.

4. Ott volt a ROOT, ami elvileg egy Konohát segítő szervezet lenne, volt is egy hasonlat ha jól emlékszem, hogy azért ez a neve, mert Konoha a "levél", a "fa", a ROOT pedig annak a "gyökere", ami biztosítja, hogy stabilan álljon, és a sötétségben, "ahová a fény már nem ér le", titokban űzzék az ipart. Ebbe viszont még nem tartozik bele, hogy lepaktálok a falu elsőszámú főgonoszával (mert lehet Oro most csak egy parazita Kabuto testében, de a sorozat elején még "Aizen" volt), és hogy a Hokage ellen áskálódok, csak mert féltékeny vagyok rá. Kishi hasonlatával élve: Danzou ROOT-ja volt a fa gyökere, de sajnos rohadni kezdett, emiatt az egész fa veszélybe került.

Konohát meg a végén persze, hogy védte, de elsősorban saját magát, pontosan tudta, hogy Sóska bosszúttállni jött el érte. Amúgy engem annyira a harcuk sem nyűgözött le, kissé az Itachi vs. Sasuke ugrott be, csak nem genjutsuztak annyit, de már megint azok a szemtechnikák... ::) (OK, azért egy Pokémont is megidézett fél chapterig.) Akkor már inkább tényleg a Pain vs. Naruto.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

blackronin

Quote from: Titkos on 2010-02-14, 01:09:41

Persze, én sem úgy értettem, csak hogy most 100%-osan egyezett. :) Többnyire azért te még szoktad védeni Kishit, én már rég nem. XD (Pl. az "ennek a mangának lelke van" mondatoddal tudtam volna erősen vitatkozni, mert én pont, hogy csak a pénzszagot érzem rajta már jó ideje, meg ugye "a fanok írják"... XD)

Szerintem erről még korai bármit is mondani, meglátjuk mi lesz, először tudják meg, hogy halott. Innentől végülis sokminden lehet, fel is számolhatják az egészet, vagy kap egy normális vezetőt. Végülis a ROOT alapból segítő szervezet lenne, az más kérdés, hogy Danzou mire használta.

A többiekkel kapcsolatban: Szerepelni tuti fognak mindig (gondolni kell mindenkinek a fanjaira), viszont félek, hogy olyan komoly szerepeket már nem fognak kapni, mint anno a part1-ben. Beszélgetnek, megmutatják bizonyos időközönként, hogy még élnek, esetleg nézőnek, vagy gyengépp canon fodder ellenfelek leverésére ott lesznek, de érdemi szerepük nem sok lesz. Persze én örülnék, ha újra az lenne, mint a Chuunin vizsga, vagy az első "Bring back Sasuke" arcban, amikor tényleg 1-1-es harcokat vívtak, és a "mellékszereplők" akkor még főszereplők voltak a Team 7 mellett. A Pain arc tényleg remek alkalom lett volna, hogy kiírjon pár karaktert (pl. Shizunét aztán tényleg rohadt fontos volt feltámasztani, eddig is sokmindent csinált... ::)), de végülis elsősorban a fiatal szereplők azok, akik a korrábiakhoz képest most már alig szerepelnek (kivéve persze Team 7), és csak nem ölhette volna le az összes többi csapatot. XD

Denzouról már nagyjából leírták előttem, de pár dolog:

1. Az elején még teljesen szimpatikus volt nekem, végre egy szereplő, aki nem fél tenni valamit, és igenis "bérgyilkost" (Sai) küld Sasukére, elvégre egy áruló missing nin, függetlenül attól, hogy egy falubeli gyerek állítólagos barátja. (Tsunadén is néztem, OK, hogy Naruto miatt próbálta a Sasuke ügyet tolni, amíg lehetett, de Hokageként a falu érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani, nem azt, hogy szimpatizálok egy kölyökkel, és ezért nem érdekel, hogy egy Uchiha épp Oróval szövetkezik ellenem, és az embereim ellen.)

2. Aztán jöttek a szemétségek, kiderült, hogy Oróval nincsenek ők olyan rosszban (enyhén szólva, most meg már a közös kísérleteikre is fény derült...), illetve az Anbus könyves dolog, amit már itt írtak.

3. Rögeszméje lett a Hokageség, mindent ennek rendel alá, ugyanakkor teljesen alkalmatlan a posztra. Az nem Hokage, akinek az az első reakciója az ellenfél láttán az, hogy futásnak ered. (Most a gyűlésre célzok.) Ott egyáltalán mitől kellett félni? "Úristen, jön az Uchiha!". Nagy cucc, 5 kage csak lenyomja... Nyilván nem kell Raikagés Leeroy-stílusban nekirohannia, de pl. a vizes, meg "Gimli" ott vártak, hogy "hadd jöjjön a srác", és elég szépen el is kenték a száját.

4. Ott volt a ROOT, ami elvileg egy Konohát segítő szervezet lenne, volt is egy hasonlat ha jól emlékszem, hogy azért ez a neve, mert Konoha a "levél", a "fa", a ROOT pedig annak a "gyökere", ami biztosítja, hogy stabilan álljon, és a sötétségben, "ahová a fény már nem ér le", titokban űzzék az ipart. Ebbe viszont még nem tartozik bele, hogy lepaktálok a falu elsőszámú főgonoszával (mert lehet Oro most csak egy parazita Kabuto testében, de a sorozat elején még "Aizen" volt), és hogy a Hokage ellen áskálódok, csak mert féltékeny vagyok rá. Kishi hasonlatával élve: Danzou ROOT-ja volt a fa gyökere, de sajnos rohadni kezdett, emiatt az egész fa veszélybe került.

Konohát meg a végén persze, hogy védte, de elsősorban saját magát, pontosan tudta, hogy Sóska bosszúttállni jött el érte. Amúgy engem annyira a harcuk sem nyűgözött le, kissé az Itachi vs. Sasuke ugrott be, csak nem genjutsuztak annyit, de már megint azok a szemtechnikák... ::) (OK, azért egy Pokémont is megidézett fél chapterig.) Akkor már inkább tényleg a Pain vs. Naruto.
Ok.

[spoiler]Azt nem tudom, hogy olvasod-e a Bleach mangát (én hála az égnek már nem egy jó ideje), én ott éreztem a "pénzszagot"... De nagyon. Ami az egyik oka volt annak, hogy végül dobtam.
Meg a következőt is éreztem: "Ahh, tök mindegy, hogy mit írok, akkor is a sok elvakult fan szeretni fogja és megveszi a köteteket, polókat, kártyákat, stb... Minek erőltessem meg magam?"[/spoiler]

Danzo-s dolgokat meg már jól összefoglalták itt, nincs mit hozzáfűznöm.
(talán annyit, hogy én a "ennek a mangának van lelke" mondatot leginkább a Danzo flashback-re értettem, ugyanis én imádom a Naruto-ban ezeket a visszaemlékezéseket! Mert, s remélem hogy ti is így gondoljátok, ezekben a visszaemlékezésekben tényleg fontos dolgok hangzanak el, valóban többet tudunk meg belőlük a karakterekről.
Ha visszaolvasod az ez előtti fejezeteket, akkor láthatod, hogy én nem voltam elájulva ettől az egész Danzo vs Sasuke harctól... Inkább csak "Tudom hogy rossz, de kell, hogy haladjon a történet" tartottam.)

Egyébként nekem is inkább a Pain vs Naruto, mint a Danzo vs Sasuke.

Titkos

[spoiler]A Bleach-et nem olvasom folyamatosan, de tisztában vagyok, hogy kb. milyen irányba megy a sztori. Az esetleges karakterfejlődéses, és logikai hibákat így nem látom át annyira, mint mondjuk a Narutóban, de kb. ismerem a történet menetét/karakterek jellemét, és az tény, hogy most a Fake Karakura Arc-ban jópár olyan húzása volt Kubónak, ami miatt nagyot esett a szememben az egész manga színvonala. Először a TOP 3 Espada gyors halála (random hollowokat vágtak le az elején ekkora sebességgel, vagy talán azokat is lassabban...), majd pedig Tousen bögölyléggyé változtatása tette be a kaput. Bár az is igaz, hogy azt nem olvasom fejezetről fejezetre, így lehet kevésbé zavarnak a baromságok, meg az is embertől függ, hogy ki melyik résznél készül ki. Pl. sokan a "nem így akartam nyerni!" (Ichi vs. Emogyerek), illetve a klasszikus "Yammi a Zero Espada!" részeknél mondták azt, hogy Kubo beült az ópiumbarlangba Kishi mellé, engem meg a Fake Karakura készített ki, de a Bleach-ben én még látok reményt, talán a következő arc jobb lesz, meg azért ha azt nézem, hogy Bleach manga eleje (felvezető részek és SS) vs. Naruto eleje (Ködfalu és Chuunin Exam, meg az utána lévő invázió), akkor nálam egyértelmű, hogy Kubo nyerne. :) Persze nem azt jelenti, hogy a Bleach annyival jobb lenne, de ha már választani kell, nálam még mindig inkább az. De leginkább Luckydingo-val értek egyet, asszem ő írta, hogy "az ember jön, és kíváncsian várja hétről héte, hogy Kubo vagy Kishi trollkodik-e nagyobbat", mert most már valóban kb. mindkét manga csak erről szól. Amivel nem is lenne gond, ha valami "huszadik japán antológia" lapjain futnának, de elég nevetséges, hogy TOP 3 olvasottságú mangákról beszélünk, amiknek ilyen a színvonala, és nem tegnap kezdett romlani. Talán ezért sem bírom megállni, hogy ne legyek velük szemben kritikus, főleg, ha ismerek pár olyan mangakát (és te is), akik félrészegen, és szétszívott aggyal is jobbat alkotnak náluk bármikor. Szóval ha ez megnyugtat, a Bleach sem "kultuszmanga" nálam, vagy bármi ilyesmi, de az, hogy Kubo mit csinál, Kishit nem menti fel. :P[/spoiler]

A flashbackek információ szempontjából tényleg jók, de pont ez a rossz, hogy általában már csak egy szereplő halálakor derül ki róla, hogy "ő azért nem is volt olyan rossz", vagy épp egy pörgős csata közepébe hajít bele egy háromfejezetes flash-t. Ez 1-2 alkalommal elmegy, de amikor már a huszadik szereplőnél lövi el Kishi, akkor kezdi unni az ember. Logikusabb (de persze nehezebb is) lenne, ha a történetet alakítaná úgy, hogy közben derülnek ki infók a karakterről. Lásd Sai, nem véletlenül szoktam dicsérni, asszem 0 flashback volt vele kapcsolatban (egyszer láttuk az egykori "testvére" arcát, és passz), ennek ellenére tök jó volt, ahogy a küldetés közben döbbentek rá, hogy miért is küldték eredetileg.

A Danzous harccal nem rád céloztam, csak többen írták itt, hogy mennyire jó volt, pedig itt is pár "höhö genjutsu" elemet lőttek el, csak kissé megcsavarva. Szerintem pl. a Kage-gyűléses fight is jobb volt.

balu01

Mangastreamen már kint van az új fejezet.

Zen

Oh gawd, mivel érdemelte ki a világ Sasuket? Hozzá képest OP-s Blackbeard a kabalafigurám.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

LuckyDingo

Nem tudom Darkness mit remél.. nincs szemtech, nincs chakra... sima taijutsuval akarja a fullos Kakashit kiütni..? no fukken way :D :facepalm:

Itachi

Nos ha plot no jutsuval kinyírja EMO-gay Kakashit én nem olvasom tovább a mangát.Így is Itachi halálát még nem dolgoztam fel. :bruhuhu: Remélem kap most egy kis "atyai" leckét a kis hímringyója.
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Prof. William

Vagy valószínűleg a harc közben-végére odaér a Sage módos Naruto és TALÁN végre mutat valamit Mr. Darknessnek.

Más? Sóska miért van úgy rákattanva Karin megölésére? Igaz hogy a csaj csak kommentálni tud de azért a csakra-adási képessége nem kicsit hasznos. Majd eszébe jut a srácnak amikor éppen kifogy a csakrából Naruto/Kakashi tsai ellen hogy "Bazz bárcsak Karin itt lenne."

Mellesleg ha Sókát még ezután is ki akarják majd mosdatni az elég gáz lenne.

csacsa

Quote from: Itachi on 2010-02-18, 02:23:51
Nos ha plot no jutsuval kinyírja EMO-gay Kakashit én nem olvasom tovább a mangát.Így is Itachi halálát még nem dolgoztam fel. :bruhuhu: Remélem kap most egy kis "atyai" leckét a kis hímringyója.
:tezsvir:  teljesen egyetértek. Remélem a Kakashiról szóló rész ami be lett harangozva az nem nekrológ lesz, mert akkor tuti meglátogatom Kishit.
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Dreamcleaver

Quote from: Prof. William on 2010-02-18, 12:09:30
Vagy valószínűleg a harc közben-végére odaér a Sage módos Naruto és TALÁN végre mutat valamit Mr. Darknessnek.

A nagy lófaszt. Kakashi majd félholtra veri Darkness-t, és épp a végső csapást vinné be, mikor megjön Naruto és megállítja. Aztán kezdődhet az emózás. Már alig várom...

Alternatívaként visszajön Madara.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

szpeter

Ha Kakashi meghalna egy Sasuke plot miatt akkor ennyi volt a manga számomra.Ő az egyedül túlélt kedvenc karakterem
Add vissza a bátyámat (akit én öltem meg) a családom , a klánom!!! :bruhuhu: Beteg ez a gyerek,mintha utálná Karint. WTF? Inkább meggyógyítatta volna Sakuraval,menynivel jobban állna már így Kakashi ellen.. :gyagya: Madara jókor lépett le :D

ed.: Azaz Itachinak +2 :D

Pr3d4k1ng

Sasuke agya már totálisan eldurrant  :zomg:.

Félek, hogy Kakashi ezt a harcot nem éli túl.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Prof. William

Bírom a " Jajj sóska de megváltoztál! Mit tett veled ORO/MADARA?"

LÓF***T SEM TETTEK!

Emoboy a saját elhatározásából lett ekkora nagy űberdarkness mindenkit lesz*ró tuskó.

Ugyebár van egy mondás miszerint senkit sem tud elcsábítani a sötétség ( már megint a Darkness :D ) HA CSAK Ő NEM AKARJA!
Mr. Darkness még csak nem is küzdött ellene hanem a saját elhatározásából merült egyre mélyebbre a sz*ba. Oro+Madara maximum megkönnyítették egy kicsit neki az utat.
Sajnálja a rák Sóskát!

blackronin

483: Hát...
Így egyelőre semmi.

Majd a jövő hét alapján ítélem meg ezt a fejezetet.

Titkos

Őszintén? Szerintem ez most k*rva jó volt. :D Aki ismer, az tudja, hogy ha én írok ilyet a Narutóról, az jelent valamit... XD Volt ugyan 1-2 fail mondat (az a "mit tett veled Madara" tényleg eléggé hitelvesztő volt, közvetlenül azután, hogy látszólag Kakashi is felfogta végre, hogy nincs jövője a gyereknek, de majd erre is kitérek, először a pozitívumokat.)

1. Nem gondoltam volna, hogy Sakurát is kapásból megpróbálja megölni, de remélem ez valóban azt jelenti, hogy most már esély sincs a srác visszahozására, egy teljesen elborult pszichopata félőrült lett, aki addig úgysem nyugszik, amíg élő embert lát levél jellel a homlokán, ergo muszáj lesz kinyírni.

2. Végre egy Kakashi - Sasuke találkozás. Kishi legutóbb amikor úgy mentek Oróhoz, hogy minden Team 7-es ott volt, Kakashit jól lespórolta, Sóska még meg is jegyzett valami olyasmit, hogy "Kakashit hol hagytátok?". Ezek után kíváncsi voltam, hogy mi lesz, ha újra összefutnak. Ahogy már írtam, az eléggé csalódás volt, hogy még a sokat tapasztalt Kakashi is azt hiszi, hogy Darkness-t Madara irányítja, vagy ő beszélte tele a fejét hülyeségekkel, miközben a francokat... Viszont aminek örültem: végre felvállalta, hogy ha kis mértékben is, de ő is hibás amiatt, hogy ennyire eldurvultak a dolgok. Anno még lett volna ereje, hogy megállítsa a srácot, ehelyett azt gondolta a szimpátiája miatt, hogy "ő is olyan, mint én" alapon egy kis beszélgetés majd rögtön elfeledteti vele minden bosszúját, Sakurát pedig ott hülyítette, hogy "nem lesz semi baj, nyugi". OK, nem sejthette, hogy Sóska agya már akkor félig szét volt durranva, de azt sem mondhatja, hogy teljesen vétlen lenne, úgyhogy most úgy tűnik, végre ezt fel is vállalja, és ki akarja javítani a hibáját, hajrá neki. :)

3. Tetszett, hogy a Kakashi vs Sasuke harcot a Sarutobi vs Oróhoz hasonlítják, végülis tényleg olyan most a helyzet, és újabb utalás arra, hogy Darkness agya már tényleg a Mariana-árok mélységű sötétségben leledzik.

4. Sasuke röhögése, és emózása. Ezúttal szerintem kifejezetten szükséges volt, ennél jobban már csak úgy adhatná a tudtukra, hogy lesz*rja mindőjüket, ha szó szerint kimondaná. XD

Néhány dolog még, mi várható most, pár negatívum, ha volt, stb:

1. A harcra kíváncsi leszek, igazából Kakashinak le kellene tudni győznie, de ugye Sasuke bízik a Kishi-powerben, ami sajnos bárhol működik, szóval ne lepődjetek meg, ha tényleg az lesz, mint az Oro-Sarutobi harcnál. :( (Amúgy szemtechet, meg genjutsut szerintem simán használhat, ki mondta, hogy nem?)

2. Az a gáz, hogy valszeg tényleg az lesz a harc vége, amit már írtatok: Kakashi épp leverné, de Naruto sajnos megjelenik. Most szurkolok, hogy késsen el, bár lefogadom úgyis pont akkor ér oda, amikor Kakashi már a végső ütést vinné be az emós köcsögnek. :D

3. Remélem ha Naruto nem is, de legalább mindenki más felfogja, hogy Sóska már visszahozhatatlan a Darknessből, mert tényleg akkor ásná el a szememben Kishi magát örökre, ha ezek után még mindig Sasuke "megváltása" lenne a fő cél. Meg akkor is, ha csak a végén dönt úgy, miután Naruto leverte, hogy "Hoppá, hibáztam, nektek volt igazatok, bocsi." Ha megölné Kakashit, akkor meg remélem annak annyi értelme lesz, hogy Naruto pont odaér, és talán ebből már tényleg leesik neki a tantusz, hogy a drága yaoi-társa egy közveszélyes őrült lett.

Szóval most megint várom a jövő hetet, innen most sokféle ágazhat a sztori, meg igazából ha már Kakashi és Sasuke harcol, akkor remélem, hogy nem holmi Pokémon-idézgetés meg hasonlók lesznek, hanem esetleg valami jó kis oldschool Chidori vs. Raikiri, és hasonlók. :) (Meg így belegondolva: Kakashitól még egyetlen gagyi harcot sem láttam az egész manga alatt. :))

LuckyDingo

Ha Naruto még Jira halálát is "meg tudta bocsátani" anno Painnek, aki még soha nem volt a "barátja", akkor miből gondolod, hogy majd Kakashi halála komolyabb traumát okoz neki... XD

Amúgy ha Kakashi most meghal /aminek nem sok esélye van... hagy legyen már kicsit Hokage... ></ akkor valszeg a naruto manga dropped lesz részemről is, mert az utolsó normális karaktert is kinyírnák így.
Akkor már inkább Mikor Sasuke ledöfné Kakashit egy villámmal, Sakura ugorjon be közéjük... azt sírva tapsolnám meg.. /örömkönnyek XD/

Kassh

Quote from: LuckyDingo on 2010-02-19, 15:11:12
Ha Naruto még Jira halálát is "meg tudta bocsátani" anno Painnek, aki még soha nem volt a "barátja", akkor miből gondolod, hogy majd Kakashi halála komolyabb traumát okoz neki... XD

Amúgy ha Kakashi most meghal /aminek nem sok esélye van... hagy legyen már kicsit Hokage... ></ akkor valszeg a naruto manga dropped lesz részemről is, mert az utolsó normális karaktert is kinyírnák így.
Akkor már inkább Mikor Sasuke ledöfné Kakashit egy villámmal, Sakura ugorjon be közéjük... azt sírva tapsolnám meg.. /örömkönnyek XD/
énis ugyanígy gondolom, már Jira halálánál gondolkodtam rajta h droppolom de akkor még nem volt ennyire elborult az egész manga de ha Kakashi meghal akkor tuti abbahagyom  :mad:

chilip

Quote from: LuckyDingo on 2010-02-19, 15:11:12

utódja is megvan, addigra karint stabilizálta :D

Zen

Quote from: Titkos on 2010-02-19, 14:15:48
Viszont aminek örültem: végre felvállalta, hogy ha kis mértékben is, de ő is hibás amiatt, hogy ennyire eldurvultak a dolgok. Anno még lett volna ereje, hogy megállítsa a srácot, ehelyett azt gondolta a szimpátiája miatt, hogy "ő is olyan, mint én"
Anno emiatt bukta nálam a Kedvenc Karakter pozíciót. Exkluzív assassin technikát tanítani (chuunin vizsga - megböklek villámmal no jutsu) vkinek, aki állandóan csak bosszúról képes beszélni. :falba:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

484: nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én egyáltalán nem voltam felkészülve erre, vagy pontosabban szólva nem "vártam" ezt...
[spoiler]
Szükséges volt ez a nagy Naruto-Sakura-Kakashi-Sasuke találka?  ^^"
De most komolyan...

Én később szerettem volna, hogy megtörténjen.

Sakura pedig a legnagyobb szánalom a sorozatban.
Hála az égnek, hogy ott van Naruto-nak Hinata...

Sasuke lassan megvakul, míg Naruto 100% erővel kezdheti meg a harcot.

Soruce:  NF
Credit: On3word
Verification: Confirmed

さら~っとね
From skimming through...

泣きながらカリンを治療するサクラ
Sakura cries while treating Karin

それを見て泣くカリン
Seeing Sakura cry makes Karin cry

サスケ吠える
Sasuke roars

走るナルト
Naruto is running

ナルト、イタチを思い出す。
Naruto recalls something to do with Itachi

ガーラの言った言葉思い出す
He remembers what Gaara said to him

雷影の言った事を思い出す。
He recalls what the Raikage said to him

サスケ、スサノオで応戦
Sasuke returns fire with Susano'o

サスケのスサノオ、カカシに弓放つ
Sasuke's Susano'o fires arrows at Kakashi

カカシ万華鏡で、異空間に弓飛ばす
Kakashi uses Mangekyou to send the bow to another space

カカシの説教。
Kakashi gives some speech

サスケに異変。視界が...。。。。
Something is wrong with Sasuke. His field of vision is...

サクラ背後から、サスケに近づく。
Sakura comes close from behind Sasuke

サクラ。。。刺そうと覚悟決めるも刺せない
Sakura....prepares herself to try and stab Sasuke, but can't

サスケ、サクラに気づいてサクラの首しめる
Sasuke notices Sakura and grabs her by the neck

カカシ止めに入る~~~が神威使ったから反応遅し
Kakashi tries to stop him~~~his Kamui is delayed though

サスケ、クナイでサクラ刺そうと~~~~
Sakura tries to stab Sasuke with a kunai but~~~

ナルト登場!!!
Naruto appears!!!

More:

もう失明するかもね。
He (Sasuke) is probably losing his eyesight huh

サスケおかしい。
Sasuke is strange

[/spoiler]

chilip

gyorsabban odaért mint vártuk :D

[spoiler]sasugay meg megvakul, orochimaru mondta hogy sasuke szemének a potenciálja nagyobb mint itachié erre a kis köcsög 2 hét alatt hazabaszta míg itachi 7 évig elvolt vele és nem mindenre az volt a válasza hogy susanoo[/spoiler]