Borzongató Animék

Started by Relunx, 2006-12-11, 19:05:21

Previous topic - Next topic

Prof. William

Igen. Félelmetes animében is de mangában jobban üt szerintem...

Ez egy fokkal durvább, bvár inkább csak brutkób.

Keichi ment meglátogani renát és rajtakapta amint...

http://kepfeltoltes.hu/061228/Higu2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

krezga

Quote from: Prof. William on 2006-12-28, 01:18:04
Igen. Félelmetes animében is de mangában jobban üt szerintem...

Ez egy fokkal durvább, bvár inkább csak brutkób.

Keichi ment meglátogani renát és rajtakapta amint...

http://kepfeltoltes.hu/061228/Higu2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

amint éppen játszadozik:D Huhh, kezd érdekelni a manga is, az anime nagyon bejött!:D
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Prof. William

Na itt van még egy. Sajna japánul volt de a léyneg annyi volt hogy

Keichi Shionról hitte azt hogy ő a gyilkos és megölte. Még durvább hogy közben még kedvelték is egymást. Ezzel tulképpen vitte tovább az átkot mer valakit mindig meg kell őlni és így most ő lett a gyikos mint az első Arc-ban.

Elrejtette a hullát majd kissé feldúlt állapotban hazament. És este felébresztete egy furcsa hang ami a közvetlenül a füle mellől jött. Odafordult az ágyban és..

http://kepfeltoltes.hu/061228/Higurasi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Member

Az gáz, ha ezeken a képeken csak röhögni tudok? :rolleyes:

Darkstar

Quote from: Member on 2006-12-28, 13:09:44
Az gáz, ha ezeken a képeken csak röhögni tudok? :rolleyes:
Egy egy képből nem jön át sem az anime sem a manga hangulata, szal max az a gáz, ha ebből messzemenő következtetéseket vonsz le. ;)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Prof. William

A borzongás folytatódik....

Higurasi Second Season infók...

+Higurashi s2 is going to be this April.
+Rumors have it, that the director is going to pull his own ending instead of following the original
+Most of 2ch is bitching for a remake than a sequal

This is Hanyuu's voice: http://www.higurashi-cd.com/higu_kai/kai_senden01.mp3 "

Hanyuu: Egy meglehetősen (NAGYON)fontos új szereplő aki az utolsó két arc-ban tűnik fel és nagy szerepe lessz a Hinamizava rejtély kibogozásában. :)

Cobra

Rena-nak is lesz ikertestvére, vagy ki lesz ez a csaj? :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Majd kiderül. Nem mondom meg mert a sorozat legnagyobb Spoilerét lőném le.  :Kiraly:

Raul

Nem tudom hogy vagytok vele, de én a Berserk-en összesz*rtam magam. Főleg az utolsó három részen.. szal ha valaki borzongató animét keres, ajánlom figyelmébe.

via_mala

Quote from: Raul on 2007-01-05, 11:49:14
Nem tudom hogy vagytok vele, de én a Berserk-en összesz*rtam magam. Főleg az utolsó három részen.. szal ha valaki borzongató animét keres, ajánlom figyelmébe.
:jee:
Mondjuk nekem peluscserére nem volt szükség, de borzongani azóta is borzongok tőle, főleg Zodd kapcsán.

Quote from: Fazék
Tudom hogy a Vampire Princess Miyu nem sok embernek tetszett rajtam kívül, de sztem a TV sorozat belőle kellően borzongató
Nekem nagyon is tetszett.

Az eddig felsoroltakhoz +2:
Hell Girl - Jigoku Shoujo
Mushishi

És pl. a Serial Experiments Lain-en és a Haibane Renmei-en is remekül lehetett borzongani a nagy felismerések pillanataiban általában az utolsó epizódokban.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Solid Snake

Quote from: via_mala on 2007-01-05, 13:07:07
És pl. a Serial Experiments Lain-en és a Haibane Renmei-en is remekül lehetett borzongani a nagy felismerések pillanataiban általában az utolsó epizódokban.

A Haibane Renmei inkább kemény melankólikus és filiozófiai hatásokkal operál, speciál nem borzongtam rajta.
[spoiler]na jó, Reki eléggé félelmetes volt abban a sötét szobában az utolsó részben  :lazza:[/spoiler]

A Serial Experimental Lain megtekintését pedig már hosszú hetek óta tervezem, már ki is van írva DVD-re, de valahogy mindig közbejön valami.  :D

Raul

A Haibane Renmei szerintem sem borzongató, most fejeztem be éppen. Inkább veszettül szomorú.. (de amúgy tökéletes darab). Apropó Snake kösz a tippet!! :merci: Ilyen jöhet még egy tucattal!!

Zelda

Sztem is, épp azért Spoiler-oltam a válaszom neki :D
de ha már itt tartunk tudtok ajánlani borzongatót?  :jee:

KeLa

Quote from: Zelda on 2007-01-06, 21:10:03
Sztem is, épp azért Spoiler-oltam a válaszom neki :D
de ha már itt tartunk tudtok ajánlani borzongatót?  :jee:
Sztem kezdd el olvasni a topicot az elejétől :smile:
Ha a Higurashi No Naku Koro Ni-t nem láttad mindenképpen nézd meg ;)

Zelda

KeLa

Requiem from the Darkness (Kousetsu Hyaku Monogatari)
Aznap kezdtem el nézni amikor kikerült az AA-ra az ismertető. Nekem nagyon bejött, illik erre a borzongató jelző.

Relunx

Helló mindenki, megosztanám legutóbbi tapasztalataimat:
Ghost Hunt - Blood-Soaked Maze (18-21 részek - File #7):
Eszméletlen ütős! Éjszaka néztem meg és amikor már jobban belemlegettem nem mertem a falnak dőli (ágyamról nézem a monitort kellő távolságból s a falnak támaszkodom közben). A csúcspont: Spoiler: Az amiokr az a zombi-vámpír Mai arcába hörgött 1 cm-ről az ütőtt, kész voltam totálba). Iszonytatóan ütött, jó volt borzongani! De tényleg akinek kell ez a feeleing az nézze meg, mégha csak a 18-21 részeket, ez is elég inspiráció ahhoz hogy talán többett is megnézel belőle! Nem lövök le nagy poént de egy elhagyatott régi kastélyban lesz a történet (resident evil game feeleing) egy iszonytatóan véres múlttal...szellemekkel meg minden rémisztő helyel, egy tök véres szobáról...egy kádról és egy... :) nézzétek meg! Nálam már ez is a No.1, most ezzel a File #7-tel feljött a Higu mellé a No.1-re.

Amik hatással voltak rám:
- a kisérteties hangok
- a folyton bevillanó képek a főhős csajszinál (akik látták a Ghost Hunt valamennyi részét azok tudják miről beszélek)
- A főhős csaj álma (ááááá ez állíti volt...VÉLEMÉNYEKET KÉREK!!!  :eek:)
- szeánsz, szellemidézés
- a szivdobogás hallatása amikor épp egy fontos témáról beszélnek és valami épp készül kiderülni...s egyre csak gyorsul az adott szereplő szívverése amit épp hallunk (eszméletlen hogy mien jól hallatották)
- az a titogzatos kisérteties légkör ami az egész kastélyt átjárja
Szal ezek összességében a 4 rész alatt sztem a nézőt tuti kielégítik borzongás terén, összecsinálod magad az izgalomtól/félelemtől, lehet hogy ezek a dolgok néhány emberről leperegnek, azoktól elnézést kérek, de nekem ez pont azt a szintet nyujtotta ami nekem megfelel)

Végezetűl: Tényleg kérem a véleményeket Mai Taniyama álmáról ami csöppet sem volt idilli :)

Relunx

minuszmiki

Hmmm... Felkeltetted az érdeklődésemet. Ahogy nézem, egy hónap múlva jön ki a befejező rész, úgyhogy megvárom, de felkerült a listámra.  :smile:

Relunx

A file #ok teljesen különállóak, szal nézheted nyugodtam a File #1-7-ig teljesen kijött. Szal No Problemo. Torrenten én a Shadow-Dreams félét töltöm, és ott már kijött a 21.dik rész is.
Itt te magad is láthatod:
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4564
De nem eröltetem, az is jó ha egyszerre nézed meg mindet :) A lényeg hogy felkeltetteaz érdeklődésedet! Kellemes borzongást kívánok!  :D

Relunx

SjoCi

Vélemény Mai álmáról:

Az eddigi legjobb része az egész sorozatnak!!! 19. rész vége és 20. rész eleje!
Néhány pont amiért tetszett (megkisérlem spoiler nélkül):
-a saját halálának megálmodása
-az, hogy képtelen felébredni
-és ami rám nagy hatással volt: a szeme és a hangja mielőtt felébredt volna, illetve mikor elmeséli az álmát (riadt, remegő, elfojtott)
"Nem fiam.. Nem azért vagy hülye mert MTZ-vel jöttél a diszkóba, HANEM MERT ÚTKÖZBE LEENGEDTED AZ EKÉT!!!"

Gregory

Most nézem a When Cicadas Cry-t, az 5. résznél járok és kéne egy kis help:
[spoiler]
A 4. részben Keiichi legyakta a két csajt, aztán magát is. Az 5. részben meg már nem.  :wtf: Ez később kiderül h miért van?[/spoiler]

Draconire

Quote from: Gregory on 2007-03-30, 21:21:03
[spoiler]
A 4. részben Keiichi legyakta a két csajt, aztán magát is. Az 5. részben meg már nem.  :wtf: Ez később kiderül h miért van?[/spoiler]
Kiderül. ;)

Gregory

Quote from: Gmer on 2007-03-30, 21:22:18
[spoiler]
Kiderül. ;)
K, thx.
Egyébként eddig nagyon bejön, ahhoz képest, h azt hittem, h egy anime nem tud "borzongató" lenni. Killer loliz rullah ^^
* Gregory most megy tovább né
zni
Edit: hmm... tényleg megszakítja a z 

Solid Snake

Most nézem a When Cicadas Cry-t...

Eretnek! Szigorúan Higurashi No Naku Koro Ni:lazza: :ejnye:

Mellesleg örülök, hogy nekikezdtél, remélem tetszik (nekem ez volt az első anime, amit már "otaku beállítottsággal" néztem meg  :jee:).

kelvor

Őőő Loli otaku vagy? :D  Én még nem kezdtem bele, valahogy nem fogodt meg amiket olvastam róla. Talán egyszer...valamikor...belenézek.

Solid Snake

Quote from: kelvor on 2007-03-31, 01:30:18
Őőő Loli otaku vagy? :D

Nem igazán.  :ejnye:

A véleményem egy rövidke történeten alapul: a Hellsing volt a legelső anime, amit gépen láttam. Tetszett, de valahogy mégsem voltam eléggé "érett" hozzá, furcsának találtam a történetvezetést, a japán szinkront, mindent.

Aztán őszi szünetben kölcsönkaptam Gmer kollégától a Higurashi no Naku Koro ni-t. Az első arc után nem volt megállás, onnantól fogva lettem "hivatalos otaku".  :hehe:
Azóta szó szerint falom az animéket (azóta kb. 50-60 animét láthattam a mai napig), s ez a jövőben ez a tendencia nem fog változni.  :jee:

kelvor

Na, így már érthető :smile:  Nekem a Berserk volt a legelső anime, amit gépen láttam. Kezdésnek elég erős volt, hogy finoman fejezzem ki magam, de talán ezért is nagy kedvencem mai napig is :haha:

Ne csak  :_off:-oljunk, nem sok "borzongató" animét láttam, igazán nem is tudom mit takar ez. Amit utoljára láttam, az a Jigoku Shoujo volt, de szódával menne csak el ebbe a topicba, nem igazán nevezném horrornak...sőt...

Animén már nevettem, meghatódtam, untam magam, elszaladt velem az idő, stb...de a borzongás kimaradt, lehet levagyok maradva e téren.

Gregory

Quote from: Solid Snake on 2007-03-31, 00:02:42
Sry, mostantol ígérem csak így fogom hívni ^^.
Egyébként sikerült végre a végére érni.
A történet tetszett, bár egy kissé zavaros volt számomra, a végén nem vettem ki tisztán, h miért is van több chapter[olyasmit hallottam, h azért, mert ez a game adaptációja, és a többféle befejezést, de a játékról is azt olvastam, h ott is több chapter van... jah, ha már játék: /r/ing dl link]. Ha valaki felvilágosítana, azt megköszönném.
Rajzolás: Nos, nem sokan gondolnák az ilyen típusú karakterekről, h átmennek berserkbe, és lekaszálnak mindenkit. Az viszont nagyon faja volt, ahogy kezdtek bekattanni, és a jól felismerhető psycho arckifejezést eszelős sikongatás/vihogás  kísérte.
Néhány helyen már kezdtem azt hinni, h tényleg egy "átlag" ecchi, school life, etc. animét nézek, de aztán nem sokkal ezután egyrészt mindig emlékeztettem magam a korábbi részekben történtekre, és nem sokkal később nem is kellett csalódnom a killin' részekben.
Zenei aláfestés + hangok jók voltak, jól illettek az adott hangulathoz.
Összefoglalva: nekem tetszett
Azzal kapcsolatban, h egy anime tud e borzongató lenni, vagy sem, sztem hha valami jól megvan csinálva, akkor nem ér el rosszabb hatást, mintha egy normál, live filmet néznék.
Az OP nekem is tetszett, néhány rész elején meg is néztem

Lokids

Quote from: Gregory on 2007-04-02, 19:27:20
Quote from: Solid Snake on 2007-03-31, 00:02:42
Sry, mostantol ígérem csak így fogom hívni ^^.
Egyébként sikerült végre a végére érni.
A történet tetszett, bár egy kissé zavaros volt számomra, a végén nem vettem ki tisztán, h miért is van több chapter[olyasmit hallottam, h azért, mert ez a game adaptációja, és a többféle befejezést, de a játékról is azt olvastam, h ott is több chapter van... jah, ha már játék: /r/ing dl link]. Ha valaki felvilágosítana, azt megköszönném.

Nem tudod miért van több Chapter??? Akkor nézd meg nagyon gyorsan az utolsó 2 részt. [spoiler]Ugyanis onnantól, hogy K1 is emlékezni kezd szépen el van magyarázva, hogy Rika nem is olyan fiatal a teste ellenére, és hogy miért élnek minden egyes chapterben még a szereplők.[/spoiler]

Gregory

Hmm... akkor lehet leszedek hozzá egy magyar feliratot.
Általában szoktam érteni amit mondanak, de úgy tűnik most átugrottam a lényeget.
* Gregory is  :lame:
Edit: ok, megtaláltam azt a sort, amelyik kimaradt, mostmár világos ^^