Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - kikuchiyo

#8071
A határozatlan idõre féletbe süllyedõ boxtorrents roncsai közül heroikus küzdelemben kimentettem az Infinite Ryvius c. sorozat a4e-féle dvd-rip kiadását. Egy "árnyalatnyival" jobb, mint a fentlévõ szemkápráztató minõségû fansub.

Mi legyen vele? Töltsem fel a szerverre, csináljak belõle torrentet, vagy nem érdekel senkit és hagyjam a fenébe?
#8072
Help / Na ugye...
2005-01-15, 11:47:21
Sejtettem, hogy ez lehet a gond, sõt, ha van nálad japán nyelvi támogatás, és kicseréled a configban az arial.ttf-et arialuni.ttf-re, akkor a japán karaktereket tartalmazó feliratokat is korrektül látni fogod. (meg kell neki adni a parancssorban, hogy -unicode vagy -utf8)
#8073
Help / felirat gondok
2005-01-13, 00:09:31
Több helyen is olvastam a fórumban, hogy az mplayer nem hajlandó megjeleníteni a feliratokat.

Melyik verzió, milyen windowson?
Régebbi verziót próbáltatok?
Linux alatt próbáltátok? (keressetek vmi bootolható linuxot, és próbáljátok ki, hogy az alatt lefordítva mûxik-e a kérdéses verzió)

Aztán a config fájlban van megadva, hogy hol keresse a fontot a felirathoz, pl. "C:\windows\fonts\arial.ttf" vagy mi, lehet, hogy azt nem találja.
#8074
Anime társalgó / Cicalányok
2005-01-08, 20:49:55
Egy amatõr kérésem lenne:

Mivel körülményes (és idõigényes) dolog a különféle képgalériákból egyenként levadászni a képeket, ezért leginkább az lenne jó, ha a minõségi, igényes cicalányos képekbõl egyszerre sokat, esetleg tömörítve lehetne letölteni.
Szóval ha ilyesféle "best of catgirls" gelériákat ismertek, akkor hálás lennék, ha az elérhetõségeiket a tudomásomra juttatnátok. Ha esetleg le is vannak mentve, az még jobb, akkor valahogy el is szeretném kérni õket. (Pl. lehetne torrentet csinálni belõlük, ha már van tracker.)

(Igazából nem nekem kell, hanem egy haveromnak, akinek -úgy tûnik- jobban megy a feliratfordítás, ha idõnként egy-egy szaftosabb catgirl-képpel ösztökélem... :))
#8075
Feltöltöttem az [AonE] Paranoia Agent hiányzó részeit. (5,6,10-13)
#8076
Kultúra / Filmek
2004-12-28, 19:08:22
Bár nem követtem õket túlzottan (sõt), de az az érzésem, hogy ezek az egymás után következõ valóságsók szisztematikusan próbálják kikezdeni az összes elvet, amelyre a társadalom épül... És amikor az ember azt gondolná, hogy na ezt a határt már nem léphetik túl, akkor jön egy mûsor, ami túllépi.
Ezért gondolom, hogy elõbb-utóbb megvalósul egy hasonló gyilkolóshow.
(Bár amit írsz, az már nincs messze... :(()
#8077
Kultúra / Battle Royale
2004-12-28, 13:31:29
Közbeszólnék, ha megengeditek.

Számomra a Battle Royale-ban nem is az eddig említett dilemmák voltak a legmegragadóbbak.
Amirõl a film valójában szól szerintem, az az, hogy a tömegmédia kielégíthetetlen információigénye, az egyre magasabbra tolódó ingerküszöb milyen kérlelhetetlenül hoz létre egy olyan intézményt, mint a filmben ábrázolt Battle Royale. Bénító az a logika, amely szerint csupán egyetlen apró elvet -nevezetesen az élet szentségének elvét, a "ne ölj!" parancsot- kell felfüggeszteni, és az egész apparátus önmagától létrejön.
A film felépítése, nézõpontja is támogatja ezt az értelmezést, hiszen a nézõ tulajdonképpen a mindent látó, mindenrõl tudó videojátékos helyzetébõl követi az eseményeket: minden halált részletesen kiírnak nekünk a képernyõre, 32 remaining.
És nem véletlen, hogy a gyerekek eligazítása az egyik legjobb jelenet a filmben, ahol a helyzet véres komolysága és az eligazító videó debilsége áll szinte már abszurd ellentétben egymással.
Már csak a nézõi visszacsatolást kell valahogy megoldani, és máris megvan az ultimate valóságsó. A tippem, hogy pár éven belül valóban lesz ilyen.
#8078
QuoteA stand alone complex most akkor 100%-osan fent van, nem csinálják már? Mertakkor leszedem a GITSet, SAC-ot és az Innocencet.

Az elsõ season fent van teljesen, dvd-barát formátumban.
A 2. season még készülget, fansub van az elsõ 16 részbõl, azt még nem érdemes kiírni. (Sajnos ha kijön a dvd-rip, azt sem lesz érdemes...)
A nagyfilmbõl a magyar szinkront is tartalmazó "mindent bele"-csomagot szedd.
#8079
Tényleg, és még jobb minõségben, mint az enyém.
Kösz, hogy szólsz.

Edit: akkor ma még feltöltöm a Gauche the Cellist-et és a Tamala 2010 c. "kísérleti jellegû" filmet. Utóbbit csak a merészebbeknek ajánlom... :)
#8080
Kívánságod számomra narancs...

Edit: Akkor felmegy a Lupin III (valóban nincs még fent), a Barefoot Gen, a Wind Named Amnesia és a Kumo no....
A Hi no Torit nem töltöm fel, mert az AHQ-n megvan.
#8081
Feltöltöttem végre a Stand Alone Complex sorozatot.

A fentebb felsoroltakon kívül még a Kumo no you ni, Kaze no you ni (like the clouds, like the wind) c. filmet tudnám még feltölteni, ha kéritek.
#8082
Offtopic / Lélektani hatások
2004-12-15, 12:36:33
OFF
Idézet a nausicaa.net FAQ-ból:

"Q: I heard that cuts were made in "Warriors of the Wind" to cover Nausicaä's bare bottom. Is it true?

A: That's a nasty rumor which just won't die. Even in a recent article by Reuters, she was called "a bare-bottomed heroine on a glider" @_@; Nausicaä *is* wearing pants. That's not a mini skirt she is wearing. It's her coat. Notice that the men in the valley are dressed as Nausicaä is. And they are not Scottish. ^_^"
/OFF
#8083
Sajnalatos modon a feltoltes nemi kesedelmet szenved, remelhetoleg holnap meglesz...

(Otthonhagytam a kulcsot, amivel be tudnek menni a gepterembe  :grrr:  - a tanszeki titkarsagon levo meg nem nyitja. Ehh...)
#8084
Offtopic / Bemutatkozások
2004-12-12, 16:31:07
QuoteFiú vagy vagy lány?
Azt hittem ez nyilvánvaló de fiú. :)

OFF
QuoteÉs mit töltesz fel?
Leírtam a "Mik kerülnek fel" topikban, véleményezzétek plíz, hogy lássam, egyátalán érdekelnek-e valakit.
#8085
Nos, úgy néz ki, hogy hétfõn fel fogom tölteni a Ghost in the Shell Stand Alone Complex sorozatot egységes formátumban (full dvd-felbontás, 350 MB/rész),
egységesített, javított angol és magyar softsubokkal és bónuszként majdnem minden rész végén egy-egy Tachikoma Special epizóddal, ez utóbbiakhoz én csináltam a fordítást. Az egész ráfér 2 dvd-re.

Ezenfelül még a következõ dolgokat tudom felajánlani (úgy láttam, hogy a serveren nincsenek meg, számot tarthatnak némi érdeklõdésre és csak félig döglött torrentekrõl lehet õket leszenvedni):
 
Barefoot Gen - a hiroshimai atomtámadást rendkívül hitelesen, nagy drámai erõvel feldolgozó alkotás, az alapjául szolgáló manga külföldön számos díjat nyert.

Hi no Tori - a valaha élt legnagyobb mangarajzoló, Osamu Tezuka legnagyszerûbb alkotása alapján készült 13 részes sorozat, a kedvenceim közé tartozik. Zseniális, felülmúlhatatlan stb.

Gauche the Cellist - Isao Takahata egyik legkorábbi filmje. Kicsit régi, de szerintem jó, a klasszikus zene kedvelõinek különösen ajánlott.

Wind Named Amnesia - egy szintén elég régi, de szerintem hangulatos poszt-apokaliptikus darab.

Lupin III - The Castle of Cagliostro - ebben most nem vagyok biztos, de úgy emlékszem, hogy csak ez hiányzik a sorozatból, pedig ez a legjobb. Annyit mondok csak, hogy Miyazaki. :) (Ha mégis fent van, akkor bocs.)

Tehát az elõbb felsoroltak közül érdekel akármelyik valakit? Ha igen, akkor feltöltöm.
#8086
Offtopic / Bemutatkozások
2004-12-12, 13:08:27
Hadd mutatkozzam be.

Mintegy két éve foglalkozom komolyabban az animével, de csak most jutottam el odáig, hogy a sötétbõl kilépve -egy feltöltés ürügyén- regisztráljak a fórumra.

A lényegtelen részleteket rövidre fogva magamról annyit, hogy Budapesten lakom, 21 éves vagyok, és az ELTÉn vagyok ötötéves fiz.-csill. szakos hallgató.

Az anime -ill. tágabban a japán kultúra- iránti érdeklõdés nálam is, mint oly sokaknál a Dragon Ball idején kezdõdött, mára ez az érdeklõdés odáig fajult, hogy a nyelvet is tanulom a Japán Alapítványnál ("reberu ni" :)).

Azt, hogy mit láttam eddig, kicsit hosszú lenne most felsorolni :), inkább csak annyit, hogy a komolyabb, tartalmas, igényes animéket kedvelem, tehát az öncélú szórakoztatásért nem vagyok oda, a mûfajt tekintve pedig a sci-fi áll legközelebb hozzám.

Sajnos sok idõm nem lesz a fórumba írkálni, de azért megragadnám az alkalmat, hogy tiszteletteljesen üdvözöljek minden régebbi fórumozót.