Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - anonymus

#1
Anime társalgó / Re: Anime ZENE
2006-04-28, 16:42:31
Sziasztok!
Véletlenül nem tudja valaki, a GANTZ című animében előforduló Taizo's Morning song-nak a teljes szövegét?
#2
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2006-04-28, 10:18:54
Köszönöm a segítséget ez tényleg viszi!
Mondjuk a kép kissé szaggat, úgy értem nem olyan folytonos mint pl. BS PLayeren ( de legalább angol ), a képnek ezen fajta "laggolásának" kiküszöbölésére nincs valamilyen mód?
És egy kérédés amit szerintem már előttem ezerszer feltettek:
Hogyan lehetne pl. az End of Eva- t úgy átkonvertálni hogy olvassa az asztali DVD lejátszó, és lehetőleg angol szinkronnal.(az se hátrány, ha mindkét audió sáv megmarad csak angolul működjön)
Segítségeteket előre is köszönöm
#3
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2006-04-26, 19:10:44
Véletlenül nem tudja valaki, hogy az End of Eva renawal változatának, hogyan tudnám (ha egyáltalán van) az angol audiósávját előhozni?
(Sajna a BS player nem játsza le pedig kiírja, hogy van angol audiósáv csak, egyszerűen nem képes se a képet se a hangot lejátszani a Mediaplayer meg csak japánul viszi.)
#4
Anime / Re: Elfen Lied
2006-04-11, 13:24:03
Sziasztok!

Gondoltam én is írok már ebbe a topicba, mivel én sem tartozom ezen anime ellenzői közé(sőt kifejezetten tetszett :)).
Van aki tévesen a sorozatot Hugo Wolf egyik verséhez hasonlítja (bár ennek a versnek sztem nem sok köze hozzá) a verset itt olvashatjátok:

Bei Nacht im Dorf der Wächter rief: Elfe!
Ein ganz kleines Elfchen im Walde schlief
wohl um die Elfe!
Und meint, es rief ihm aus dem Tal
bei seinem Namen die Nachtigall,
oder Silpelit hätt' ihm gerufen.
Reibt sich der Elf' die Augen aus,
begibt sich vor sein Schneckenhaus
und ist als wie ein trunken Mann,
sein Schläflein war nicht voll getan,
und humpelt also tippe tapp
durch's Haselholz in's Tal hinab,
schlupft an der Mauer hin so dicht,
da sitzt der Glühwurm Licht an Licht.
»Was sind das helle Fensterlein?
Da drin wird eine Hochzeit sein:
die Kleinen sitzen bei'm Mahle,
und treiben's in dem Saale.
Da guck' ich wohl ein wenig 'nein!«
Pfui, stößt den Kopf an harten Stein!
Elfe, gelt, du hast genug?
Gukuk!

egy másik német vonatkozás :
a címet nem a japánokra jellemző szokásos angollal írták, (akkor Elven Song lett volna) hanem németül. Az ő mitológiájukban pedig erősen megmaradt az "elf" szó T.E. (tolkien előtti  ) jelentése: manó, tündér, és ezeknek gyakran szarvaik voltak nem azok a szép nagy füleik.
Továbbá az opening képeit Gustav Klimt (1862-1918) híres avantgard festő képei alapján készítették. A leghíresebb képe a "The kiss" 1918-ban készült. Sokan bírálták erkölcstelennek, túl erotikusnak műveit. Klimt nagyon szerette a nőket, a legtöbb képén nőket ábrázol (modelljei leginkább prostituáltak voltak), valamint a természetet. "
A visszaemlékezések azért hosszúak, hogy az ember rátudjon jönni az esztelen gyilkolás okára, ez igyekszik alátámasztani Freud elméletét miszerint gyerekkori élményeink felnőtt életünkre is hatással lehetnek az akkor mélyen megélt érzések olykor váratlanul a felszínre törhetnek. Véleményem szerint a főszereplő kettős személyisége (Lucy és Nyuu karaktere) nagyon jól ki van dolgozva, , belepillanthattunk abba is, hogy milyen belső okai vannak, annak amiért tudathasadásos lesz, és miért nem bírja legyőzni folytonos gyilkolási vágyát magában. ( a túlságosan véres jelenetek és egyes karakterek antiszociális hajlama miatt megállapíthatjuk, hogy a történet kiötlője kissé deoeressziós is lehetett :))
Az egész sorozatban az tetszett nagyon, hogy igen erősen mozgatja (rángatja) az ember érzelmi hullámait. Összeeresztett szépséget és bűnt, szerelmet és pedofíliát, életet és halált. Ehhez hasonló érzelmi hullámzással csak Csáth Géza novelláinál találkoztam (pl.: Anyagyilkosság, Tor).
Persze ízlések és pofonok, ha valakinek elmebeteg anime a sok látszólag felesleges gyilkolás miatt, akkor a saját szemszögéből biztos igaza van:)