Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: kazenokizuÉn lehetöleg sehogy...
Nehogy már örökké szeretnél élni... és nézni, ahogy minden szétrohad... :3x3:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kazenokizu

Quote from: RamizNehogy már örökké szeretnél élni... és nézni, ahogy minden szétrohad... :3x3:
Tudom, sokan hülyének néztek már ezért, de ha lenne rajtam kívül más is, akkor én szívesen élnék örökké... De legalábbis párezer évet. Ha közben nem öregednék... Miért, mit lehet csinálni egy átlag emberöltö alatt? SEMMIT! (Az még arra sem elég, hogy megnézzek mindent, ami érdekel!)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: kazenokizuTudom, sokan hülyének néztek már ezért, de ha lenne rajtam kívül más is, akkor én szívesen élnék örökké... De legalábbis párezer évet. Ha közben nem öregednék... Miért, mit lehet csinálni egy átlag emberöltö alatt? SEMMIT! (Az még arra sem elég, hogy megnézzek mindent, ami érdekel!)
hát... szerintem elég sokat lehet csinálni egy átlag emberöltõ alatt. pl. úgy elcseszni az életedet, hogy imádkozz azért, hogy legyen reinkarnáció :D (vagy inkább azért, hogy ne legyen? :rolleyes: )
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Tudom, mindjárt 6 óra, jöhet a vektoresõ, mely elpusztítja vecsét, a bûnös várost...  
Miért akarsz örökké élni? Miután elérted célod, mit akarsz? Bojongani ok nélkül?

Ramiz

Quote from: ShiroiA keresztrefeszítésrõl már talán lemaradtam, úgyhogy mindegy is. Nem érdekel.
Ha szerzel magadnak pár követõt, talán elintézheted valahogy. Bár persze az már nem lesz ugyanaz. Mondjuk én csak a mohamedánokról tudtam, hogy szeretnének a vallásuk miatt meghalni, mert rögtön a legjobb mennybe kerülnek, a hurikhoz.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kazenokizu

Quote from: blarkehát... szerintem elég sokat lehet csinálni egy átlag emberöltõ alatt.
Lehet sok mindent, de nem eleget! Ha benne vagy a napi hajtásban (hogy legyen pénzed, amin mások által minimumként meghatározott dolgokat veszel :S), egyszerüen csak elszaladnak melletted az évek, és azt veszed majd észre egy szép napon, hogy nem csináltál meg egy rakás dolgot, amit szerettél volna! Csakhogy 80évesen már nehéz lesz mindent bepótolni...
Quote from: blarkepl. úgy elcseszni az életedet, hogy imádkozz azért, hogy legyen reinkarnáció
Na azt tényleg lehet...
Quote from: MemberMiért akarsz örökké élni? Miután elérted célod, mit akarsz? Bolyongani ok nélkül?
Nem! De egy emberöltö alatt a célom sem érem el! Mellesleg inkább éljek örökké, minthogy meghaljak, és a nagy büdös semmi legyen örökké... (Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy, ha nincs élet a halál után, csak a Semmi, akkor bár meg se születtem volna soha, mert sokkal rosszabb lesz az Élet után elviselni a Semmit, mint anélkül, hogy megtapasztaltam volna, milyen élni!)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: kazenokizuLehet sok mindent, de nem eleget! Ha benne vagy a napi hajtásban (hogy legyen pénzed, amin mások által minimumként meghatározott dolgokat veszel :S), egyszerüen csak elszaladnak melletted az évek, és azt veszed majd észre egy szép napon, hogy nem csináltál meg egy rakás dolgot, amit szerettél volna! Csakhogy 80évesen már nehéz lesz mindent bepótolni...
lehet értelmesen is élni, úgy hogy megteszed azt, amit szeretnél. csak tudni kell, hogy mi az. nekem pl. a harmóniám az, és napi 1 óra mindig akad, hogy meditáljak... még akkor is, hogyha hulla vagyok.
Quote from: kazenokizuNa azt tényleg lehet...
ami azért már valami, nem? :rolleyes:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Lythis

Ez az örökélet téma is poén. Legszívesebben én is ezt csinálnám. Igen, mindenki szépen elporlad körülötted, és te végignézheted, ahogy emberek születnek, nõnek fel, célokat tûznek ki, küzdenek értük, és megöregszenek, elsorvadnak. Akkor odaállhatsz eléjük, megeresztesz egy fiatalos mosolyt, megigazítod a frizurádat, és kuncogsz egyet, majd otthagyod õket döbbenten, miután leesik nekik, h téged láttak 50 évvel ezelõtt, és semmit nem változtál.
 Az örökélet elõször érdekes és kecsegtetõ, aztán unalmas, utána pedig lényegében már túllépsz az "ember" mint létezõ korlátain, hiszen annyi élettapasztalattal rendelkezel AKARATLANUL, hogy más ha meggebed sem fog tudni versenyezni veled.
 Ezen a halál dolgon egyébként nem szoktam gondolkozni. Ha meghalsz úgyis meghalsz. Megszületni is megszülettél. (mielõtt mindenki azzal jön, hogy de meg is ölheted magad, és a döntés a tied blabla észosztós darkerszöveg - igen, az életed sz@r, mert egyszer mosogatnod is kellett..húúú - itt nem errõl van szó. Anyád is megölhetett volna mielõtt megszületsz, az meg az õ döntése lett volna.)

Kuroi Tenshi

Quote from: MemberMiért akarsz örökké élni? Miután elérted célod, mit akarsz? Bojongani ok nélkül?
Ilyen kevés célod van az életedben? Nem tudsz új célokat találni? :p

Member

Quote from: Kuro_TenshiIlyen kevés célod van az életedben? Nem tudsz új célokat találni? :p
Szerintem alapvetõen mindenkihez egy cél rendelõdik születéskor, s ezt élete végéig, vagy ha nem sikerül, életeken át kell véghezvinnie, hogy eljuthasson a Nirvánába. S senki sem tudhatja, hogy a sok tervei között melyik lehet ez (vagy hogy egyáltalán közéjük vette e), ezért egy lélek jó sokáig egyben marad.

Kazenokizu

Quote from: blarkelehet értelmesen is élni, úgy hogy megteszed azt, amit szeretnél. csak tudni kell, hogy mi az.
Persze, hogy lehet értelmesen élni! Én csak azt mondom, hogy szerintem a mai világban a nagy megakarokfelelnimindenkinek viselkedés miatt nem sok ideje jut az embernek, hogy megtapasztaljon mindent, amit szeretne. Ezért szeretnék sokáig élni, még ha nem is mindörökké, de jó sokáig...
Quote from: blarkeami azért már valami, nem? :rolleyes:
Igazad van! :hail:

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiIlyen kevés célod van az életedben? Nem tudsz új célokat találni? :p
Például milyeneket kéne találni? Minél több filmet és sört fogyasztani? Ez oké, de cél ez?

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizPéldául milyeneket kéne találni? Minél több filmet és sört fogyasztani? Ez oké, de cél ez?
Milyen cél már ez :rolleyes:

Beleásni magad valamilyen technológiai fejlesztésbe pl sokkal tovább is eltarthat.
Meg még van sok más dolog is, amit nagyon sokáig kell tanulni, hogy belejöjj. Zenét is pl évtizedekig tanulhatsz és gyakorolhatsz. Stb.

Member

Célom (nem megvalósítható): kiköltözni Japánba, megtanulni elõtte vmi normális mangát rajzolni, elfogadtatni magam a kis nacionalistákkal, s kiadni azt.
Célom (Megvalósítható): Egy kicsiny faluban, egy japános berendezésû házban élni egy normális feleséggel, japán kajákat fogyasztani stb.. Munkaként felõlem jöhet a szoc. munkás is, ha nincs más, lehet az is.

Ha valamelyik megvan, én már nyugodtan halok meg...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Kuro_TenshiMilyen cél már ez :rolleyes:
hogyhogy milyen cél már az! JÓÓÓÓ! :D

Quote from: Kuro_TenshiBeleásni magad valamilyen technológiai fejlesztésbe pl sokkal tovább is eltarthat.
Meg még van sok más dolog is, amit nagyon sokáig kell tanulni, hogy belejöjj. Zenét is pl évtizedekig tanulhatsz és gyakorolhatsz. Stb.
ez sajna így igaz. :\

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiMilyen cél már ez :rolleyes:
Reális, megvalósítható... :lazza: (A hûséges, kedves nõtársat már nem is mertem beletenni, látod, de gépem meg söröm csak lesz! :D )

Quote from: Kuro_TenshiZenét is pl évtizedekig tanulhatsz és gyakorolhatsz. Stb.
Évtizedekig! :eek: Idáig még a gép elõtt is csak max másfél napot bírtam, és a sör is kiüt, ha egész nap iszom! És még évtizedekig bírnám a gyakorlást szerinted? :3x3:

Lythis

Shiroi: keresztesháborúval? Most komolyan, annó végigerõszakolhattál egy falut, és lemészárolhattad minden lakosát, és felgyújthattad, és ha utána beálltál a szentföldre vonuló csapatokba, akkor rögtön bûnbocsánat, és garantált mennybemenetel, plusz még meg is szedhetted magad...
 Ez sarkítva olyan, mintha fixálva lenne a felhõd, meg a glória, ha elgáncsolod a szomszéd nénit...
 Egyébként egy ilyen háború télleg érdekes lehet. Már csak azért megnézném, mert tuti bazinagy élmény.

Az örökké bolyongás stuffhoz: nekem tökre megfelelne az is. Ez az egész "mi a célod az életben" dolog nekem amúgysem fekszik. Mondhatni nekem szinte eleve nincs, szóval nem nagyon keseregnék, hogy nincs mit csinálnom sztem.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: LythisShiroi: keresztesháborúval? Most komolyan, annó végigerõszakolhattál egy falut, és lemészárolhattad minden lakosát, és felgyújthattad, és ha utána beálltál a szentföldre vonuló csapatokba, akkor rögtön bûnbocsánat, és garantált mennybemenetel, plusz még meg is szedhetted magad...
és miközben ezekkel a csapatokkal vonultál, ugyanezt még párszor megtehetted, ezúttal velük.

Quote from: LythisAz örökké bolyongás stuffhoz: nekem tökre megfelelne az is. Ez az egész "mi a célod az életben" dolog nekem amúgysem fekszik. Mondhatni nekem szinte eleve nincs, szóval nem nagyon keseregnék, hogy nincs mit csinálnom sztem.
hát... azért én nem igazán akarnék bolyongani. mondjuk nekem az életben nincsenek igazán céljaim, max eszközeim, amiket semmire se használok egyelõre. de hát ez még változhat. bolyongani egy idõ után uncsi. az elsõ tízezer évben még poén a többiek pofájába vigyorogni, de utána? :3x3:

Lythis

Quote from: ShiroiGondoltam, hogy valaki jön ezzel a baromsággal, de azt nem, hogy pont te leszel. Mindenki, aki résztvett a háborúban ilyen volt, igaz? Nem jutott még eszedbe, hogy az ilyen történetek nem a rendes lovagokról szólnak, hanem a hirtelenjében besorozott parasztokról, vagy az összeverõdõ szabadcsapatokról?
És az igazi lovagok mit csináltak? Odamentek, és leölték az ellent. Persze konkrét volt, hogy a templomosok 50-en tartották magukat Antiochiánál vagy hol Saladin párezer fõs csapataival szemben, de õket meg egy mondvacsinált perrel odébbpakolták. Szép végkifejlet péntek 13 meg minden...
 Aki odament az nem a "jó"-ért harcolt, hanem azért amirõl azt gondolta, hogy az. A lovagok sem azért mentek harcolni, mert Isten rendelte, hanem mert emberek parancsolták nekik...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ShiroiEzt így ennyi év távlatából tudhatod is ám...
hát... pedig nem valószínû, hogy ha van Isten, akkor 700 éve még üzengetett nekünk... a "jó" pedig ugyebár relatív dolog. vagy most a quote melyik felét pedzegeted?

Lythis

Quote from: ShiroiEzt így ennyi év távlatából tudhatod is ám...
te is...
 írok egy könyvet, amiben részletezem, h ki miért kötschögg meg pogány és lehet h 800 év múlva mindeki azt fogja elfogadni igaznak!
 Szerinted azok a seregek maguktól vonultak ki mondjuk a teuton királyságból, amikor eleve egymást marták? Rájuk lett szólva, h hé emberek vonulunk, ott van arany is, meg minden. Erreföl mentek. A háború nagyon ritkán szól az önzetlenségrõl imho.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ShiroiNeked nem is üzengetne, ha így állsz hozzá.
nem is várom. :) de ez másik topic, nem?
Quote from: ShiroiErre gondoltam fõleg: " hanem mert emberek parancsolták nekik..."
nem valószínû, hogy a nagy keresztény eszmék miatt indultak meg azok a böszmenagy seregek. valószínûleg emberek parancsolták nekik, avval kiegészítve, hogy ilyen zsákmány meg olyan felmagasztosulás vár rátok ott, nem? :3x3:

Lythis

Quote from: ShiroiSzerintem pedig a mi tudásunk nulla ahhoz, hogy errõl érdemben beszélgessünk.
Függesszük fel a flame-elést, és járjunk utána, aztán resume? felõlem ok.

Egyébként nem mondom h rosz dolog volt a keresztesháborúsdi (leszámítva a gyerekek keresztesháborúját, mert az szánalmas húzás volt...). Csak néhol túlzásba vitték, és amikor kellett volna akkor nem kaptak az ottani csapatok támogatást.

sirtomi

Ez a hogy akarsz meghalni téma nagyon nem tetszik! Én nem akarok meghalni, félek a haláltól, meg még annyi mindent szeretnék csinálni az életben. Gondolni sem szeretek rá, depis leszek.

Edina-chan

már pedig egyszer mindenki meg fog halni. :3x3:
én nem igazán félek a haláltól, ameddig meg élek, addig igyekszem boldogan élni. ^^

Lythis

Nemtom, szvsz a halál ugyanúgy része az életnek, mint sokminden más, és mint sokminden más, engem ez sem izgat, ha rólam van szó. Biztos pszichés rendellenesség, vagy nemtom, de valahogy nem tud lekötni a gondolatsor, h mi lenne ha nem lennék. Talán mert a létezésen sem merengek el különösebben, vagy tudjafrancz...

és kiindulva abból, amit Gaara mondott, én kb így is halott vagyok, hiszen nincs konkrét célja a létezésemnek, szal akkormeg nem tökmindegy?:D

sirtomi

Quote from: ShiroiUgyan miért félsz?
Jó kérdés, hogy miért. Fogalmam sincs. Egyszerûen csak letör a gondolat is.

Szerk: De ha egyszer úgyis meghalunk, akkor legyen gyors és biztos a halálom, mondjuk egy kamion százzal csapjon el. És nem szeretnék zombiként visszajönni.

Edina-chan

Quote from: sirtomiSzerk: De ha egyszer úgyis meghalunk, akkor legyen gyors és biztos a halálom, mondjuk egy kamion százzal csapjon el. És nem szeretnék zombiként visszajönni.

sok filmet néztél. XD
ühüm, szóval a fájdalomtól félsz...hát akkor már úgyis mindegy lesz, nem? ^^"

Lt. Simoan Blarke

Quote from: LythisNemtom, szvsz a halál ugyanúgy része az életnek, mint sokminden más, és mint sokminden más, engem ez sem izgat, ha rólam van szó. Biztos pszichés rendellenesség, vagy nemtom, de valahogy nem tud lekötni a gondolatsor, h mi lenne ha nem lennék. Talán mert a létezésen sem merengek el különösebben, vagy tudjafrancz...
nem rendellenes, bár az õskorban elég gyorsan fûbe haraptál volna. én is így gondolkozok róla... az meg, hogy mi lenne, ha nem lennék, egyszerû: ugyanaz lenne, mint most. az ember pótlódik 2-3 hónapon belül, mindenki egyre kevesebbet gondol rá.

Quote from: Lythisés kiindulva abból, amit Gaara mondott, én kb így is halott vagyok, hiszen nincs konkrét célja a létezésemnek, szal akkormeg nem tökmindegy?:D
ilyen szempontból az általános állati ösztönökön kívül nincs semmi, ami az embereknek konkrét célja lenne, tehát ilyen szempontból mindenki halott...

sirtomi

Quote from: Edina-chansok filmet néztél. XD
ühüm, szóval a fájdalomtól félsz...hát akkor már úgyis mindegy lesz, nem? ^^"
Fájdalomtól nem. Fájt már sokmindenem. Nem szeretnék kórházban feküdni és várni a halált. Inkább legyen gyors, hogy észre se vegyem.