Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Derszu

Viszont továbbra sem megmagyarázható így hogy õk miért gyilkolnak egyértelmûen ÁRTATLAN embereket is. Lehet hogy ha nálad elszakad a cérna és van pár pótkezed kiirtod a kutyádat megölõ, téged basztató hülyegyerekeket, de nem fogsz az utcán sétálva ismeretlen embereket is feldarabolni, illetve csak azért ölni hogy legyen hol aludnod (persze minden nap újat).
Vagy olyan állapotba jutott hogy az egész emberiséget mint ellenséget fogja fel amely kivetette magából és így válaszol?
Egyébként az én szememben az emberi élet túlságosan értékes ezért nem is tudom lucy helyébe képzelni magam. Engem sokat szivattak általános iskolás koromban (pl. felgyújtották a táskámat, kishiján átfúrták a kezemet, a verekedés mindennapos volt és védeni kellett magam ahogy lehetett) de igy elképzelve hogyha lett volna hasonló erõm egyértelmûen vigyáztam volna nehogy valakiben maradandó kárt tegyek.
A ragaszkodás azokhoz akiket elfogadtak (az a kislány aki meghal amikor Lucyt elfogják, Kouta, Nana és Mariko az apjával) viszont igen megindító.
Egyébként éppen az hogy annyira ki vannak éhezve a szeretetre teszi õket emberivé.

Ne felejtsük el hogy a Homunculusok közül csak Sloth akart emberré válni (a többi inkább uralkodni vágyott nem?)

Az ájulás egy igen érdekes dolog. Gyakran meglepõ dolgok történnek.

Zanador

Quote from: DerszuEgyébként az én szememben az emberi élet túlságosan értékes ezért nem is tudom lucy helyébe képzelni magam. Engem sokat szivattak általános iskolás koromban (pl. felgyújtották a táskámat, kishiján átfúrták a kezemet, a verekedés mindennapos volt és védeni kellett magam ahogy lehetett) de igy elképzelve hogyha lett volna hasonló erõm egyértelmûen vigyáztam volna nehogy valakiben maradandó kárt tegyek.
Ezért minden tiszteletem a tied. Ha egy-két ilyen jellemû baráttal többem van, talán most kicsit máshogy állna a világképem (most se annyira sötét, de ezzel javitható lenne).

A hûség meg az egyike azon ritka dolgoknak, amiket tényleg meginditónak tartok, Nana esetében ennek a bemutatását kicsit eltúlozzák, de ez sem akkora gond.

Lucy pedig átesett az egiyk oldalról a másikra: sokáig nem akart több embernek ártani, egyszerûen csak hétköznapi akart lenni, és találni valakit, aki elfogadja. Aztán, amikor ebben csalódott, akkor az egész mint egy kártyavár, úgy dõlt össze körülötte, és az egész világot hibáztatta, benne minden egyes emberrel. Igy az õ szemében nem volt senki átratlan, és mindenki megérdemelte amit kapott. (a kijelentõ mód ellenére ez csak egy elmélet/vélemény, elfogadok módositó javaslatokat, és örömmel látom õket)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Lythis

Quote from: DerszuViszont továbbra sem megmagyarázható így hogy õk miért gyilkolnak egyértelmûen ÁRTATLAN embereket is. Lehet hogy ha nálad elszakad a cérna és van pár pótkezed kiirtod a kutyádat megölõ, téged basztató hülyegyerekeket, de nem fogsz az utcán sétálva ismeretlen embereket is feldarabolni, illetve csak azért ölni hogy legyen hol aludnod (persze minden nap újat).
Vagy olyan állapotba jutott hogy az egész emberiséget mint ellenséget fogja fel amely kivetette magából és így válaszol?
Egyébként az én szememben az emberi élet túlságosan értékes ezért nem is tudom lucy helyébe képzelni magam. Engem sokat szivattak általános iskolás koromban (pl. felgyújtották a táskámat, kishiján átfúrták a kezemet, a verekedés mindennapos volt és védeni kellett magam ahogy lehetett) de igy elképzelve hogyha lett volna hasonló erõm egyértelmûen vigyáztam volna nehogy valakiben maradandó kárt tegyek.
A ragaszkodás azokhoz akiket elfogadtak (az a kislány aki meghal amikor Lucyt elfogják, Kouta, Nana és Mariko az apjával) viszont igen megindító.
Egyébként éppen az hogy annyira ki vannak éhezve a szeretetre teszi õket emberivé.

Ne felejtsük el hogy a Homunculusok közül csak Sloth akart emberré válni (a többi inkább uralkodni vágyott nem?)

Az ájulás egy igen érdekes dolog. Gyakran meglepõ dolgok történnek.

Az egy dolog, hogy te mit tettél volna, és az megint egy dolog, hogy a Diclo-k mit tettek. Figy, van aki ki akar ugrani az ablakon, mert sokat nézett dragonball-t és meg van gyõzõdve róla, h õ is tud repülni, én meg tom & Jerry-n nõttem fel, és még mindíg nem toltam rá senkire egy fûnyírót, vagy szeleteltem fel.
 Voltál már úgy, hogy nagyon ki voltál borulva, és legszívesebben falhozkented volna azt aki csak hozzádszól, mert mondjuk piszkáltak? A Dicloniusok nem feltétlenül kegyetlenebbek ennél, viszont nekik vannak vektoraik, amik gondolati parancsra mûködnek - ergó hihetetlen sebességgel képesek õket mozgatni (pl golyózáport védenek ki velük), ráadásul valamilyen szinten félig ösztönösen. Lehet, hogy a vektorok reagálnak a hirtelen érzelmi fellángolásokra is, mint pl a "ha mégegyszer megszólal letépem a fejét" és tsai...

Member

Quote from: DerszuViszont továbbra sem megmagyarázható így hogy õk miért gyilkolnak egyértelmûen ÁRTATLAN embereket is. Lehet hogy ha nálad elszakad a cérna és van pár pótkezed kiirtod a kutyádat megölõ, téged basztató hülyegyerekeket, de nem fogsz az utcán sétálva ismeretlen embereket is feldarabolni, illetve csak azért ölni hogy legyen hol aludnod (persze minden nap újat).
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Ott van vmi bibi a dolgoban...
QuoteVagy olyan állapotba jutott hogy az egész emberiséget mint ellenséget fogja fel amely kivetette magából és így válaszol?
Valami ilyesmi. Pár ember személyiségét kivetíti az egész világra. Kellemetlen ez az általánosítás, még ha gyerek, akkor is...
QuoteEgyébként az én szememben az emberi élet túlságosan értékes ezért nem is tudom lucy helyébe képzelni magam.
Az enyémben nem, végülis a sajátom biztos nem, de Lucy ott õrültnagy hibát követett el...
QuoteEngem sokat szivattak általános iskolás koromban (pl. felgyújtották a táskámat, kishiján átfúrták a kezemet, a verekedés mindennapos volt és védeni kellett magam ahogy lehetett) de igy elképzelve hogyha lett volna hasonló erõm egyértelmûen vigyáztam volna nehogy valakiben maradandó kárt tegyek.
És még sokan mondják, hogy az emberi alapjaiban jó... az ilyen állatokból milyen felnõtt lesz?!
QuoteA ragaszkodás azokhoz akiket elfogadtak (az a kislány aki meghal amikor Lucyt elfogják, Kouta, Nana és Mariko az apjával) viszont igen megindító.
:tezsvir:
QuoteNe felejtsük el hogy a Homunculusok közül csak Sloth akart emberré válni (a többi inkább uralkodni vágyott nem?)
Nézd meg még1X. Lust és Wrath is hasonlóakról ábrándozott, Prideról nem tudom, hogy voltak e hasonló gondolatai, õ eléggé a háttérben maradt ilyen téren (is).

EDIT: Lehet, hogy meglepõ, de a kezdetek kezdetén, sejthetõen Envy is emberként kívánt volna élni, hisz Hohenheim végre elismerte volna fiaként, de mivel Dante továbbra is mellette állt (habár szerintem ez csak színlelt szeretet és kihasználják), letett errõl és az emberek ellen fordult. Még az is csoda, hogy az elsõ napokban nem lett öngyilkos...

Derszu

Igen így visszagondolva azt hiszem igazad van, a többi Homunculus is ábrándozott valami hasonlóról, elvégre bíztak a masterben hogy az majd valóra váltja az álmaikat.

Ami Lucyt illeti valami ilyesmi lehet, amiket leírtatok. (csalódás stb.)
Lythis-szel nem értek még teljesen egyet. Egyrészt sohasem volt hogy úgy ki lettem volna borulva hogy falhozkentem volna bárkit aki hozzámszól (a kollektivizálás talán nem erényem). Másrészt ez olyan mint a kutya a kerítés mögött. Ugat, hergeli magát, úgy néz ki ha esélye lenne rá széttépne, de ha valaki kinyitná az ajtót vagy eltûnne a kerítés meghökkenne és megállna. Tehát lehet hogy ha te úgy érzed hogy most mindenkit szétszabdalnál de ha meg lennének rá a feltételeid, azonnal leállnál. Bár én ezt csak gondolom.

Lythis

Quote from: DerszuLythis-szel nem értek még teljesen egyet. Egyrészt sohasem volt hogy úgy ki lettem volna borulva hogy falhozkentem volna bárkit aki hozzámszól (a kollektivizálás talán nem erényem). Másrészt ez olyan mint a kutya a kerítés mögött. Ugat, hergeli magát, úgy néz ki ha esélye lenne rá széttépne, de ha valaki kinyitná az ajtót vagy eltûnne a kerítés meghökkenne és megállna. Tehát lehet hogy ha te úgy érzed hogy most mindenkit szétszabdalnál de ha meg lennének rá a feltételeid, azonnal leállnál. Bár én ezt csak gondolom.
Én itt a pillanatnyi felindulásra gondoltam, és nem arra, hogy te mit tennél, mert ez emberenként változik. Van akiakkorsem üt vissza, ha az élete múlik rajta, és van aki azért képes bemosni, mert ránéztél, és szeret kötekedni. Éppen azt magyaráztam, hogy egyáltalán nem olyan, mint a kutya a ketrecben - az eleve legtöbbször a ketrecet védi, és nem neked akar menni. Mint mondtam, itt a pillanatnyi felindulásokra céloztam, mert szerintem elképzelhetõ, hogy a vektorok arra is reagálnak, és emiatt nem biztos, hogy vissza tudod õket fogni.

Member

Quote from: Lythisszerintem elképzelhetõ, hogy a vektorok arra is reagálnak, és emiatt nem biztos, hogy vissza tudod õket fogni.
Ez szerintem csak a fiatal Lucyre igaz, a többiek már egészen korrekten vetették be õket (vagy ellenkezõleg, fogták vissza).

Lythis

Quote from: MemberEz szerintem csak a fiatal Lucyre igaz, a többiek már egészen korrekten vetették be õket (vagy ellenkezõleg, fogták vissza).
Nemtom, de nekem úgy tûnt, hogy amikor tudatosan, és nem reflexszerûen használták õket, akkor lassabbak voltak, mint egyébként.

Member

Quote from: LythisNemtom, de nekem úgy tûnt, hogy amikor tudatosan, és nem reflexszerûen használták õket, akkor lassabbak voltak, mint egyébként.
Ez érdekesen hangzik, majd a harmadik nézéskor megfigyelem. :)

Zanador

Quote from: LythisNemtom, de nekem úgy tûnt, hogy amikor tudatosan, és nem reflexszerûen használták õket, akkor lassabbak voltak, mint egyébként.
Szerintem is reagálnak a reflexszerû gondolatokra is. Pl amikor Lucy-t sorozzák géppuskával, akkor azt lehetetlen tudatosan védeni, ösztönök szintjén kell maradnia az egésznek. Ezen kivül amikor fiatal volt, akkor még egyáltalán nem ismerte a vektorok erejét, nem tudhatta azt se biztosra, hogy egyáltalán másik emberen is mûködni fog-e, vagy csak az apróbb tárgyakat tudja vele arrébbrakni. Tudtommal nem gyakorolta, hogy mekkorát lehet vektorokkal ütni...

Derszu

A nagy általánosságban a diplocudosok négy éves koruk környékén megölik a szüleiket. Ezt én természetszerûleg fogtam fel, de jobban belegondolva az is lehetséges hogy ekkorra fejlõdik ki az a képessége hogy a vektorait használni tudja, akár ösztönszerûen is (ezt az ösztönszerû használatot fejlesztik a repkedõ vasgolyókkal nem?). Egy átlagos négyéves gyerek néha mérges a szüleire (nem engedik le a játszótérre), és lehetséges hogy náluk ez a normális harag mûködésbe hozza a kezeiket.
A vérengzés gyorsaságát ösztönszerû illetve haragból használatkor én csak a hatás számlájára írtam. Igen, így ez értelmezhetõ.
Bár az a kislány aki ült a lakásba a szülei teteménél, és amikor jöttek a rendõrök széles mosollyal a száján tépte szét õket hogy õk a rosszak, az nekem nem tûnt ilyennek. Eslõfordulhat hogy az extrém eset volt. Meg úgy általában Nanán kívül az összesnek az alapvetõ viselkedésében benne volt a komorság, mi több, kegyetlenség (egyik oldalon persze...másik oldalon más érzelmek). Ez lehet persze az elnyomottság és kitaszítottság következménye is, meg csak pár ilyen szereplõt ismerünk ugye.

Member

Quote from: DerszuBár az a kislány aki ült a lakásba a szülei teteménél, és amikor jöttek a rendõrök széles mosollyal a száján tépte szét õket hogy õk a rosszak, az nekem nem tûnt ilyennek. Eslõfordulhat hogy az extrém eset volt. Meg úgy általában Nanán kívül az összesnek az alapvetõ viselkedésében benne volt a komorság, mi több, kegyetlenség (egyik oldalon persze...másik oldalon más érzelmek). Ez lehet persze az elnyomottság és kitaszítottság következménye is, meg csak pár ilyen szereplõt ismerünk ugye.
Az a kiscsajt nemigen tudtam feldolgozni. Sajnos nem tudtuk meg mi okozta ezt a reakciókitörést, lehet, hogy csak megszállta a Sátán... Valószínûleg a diclók között is vannak olyanok, mint nálunk, akik röhögve tépik ki egy légy szárnyait, õk ugyanezt teszik, csak emberekkel.

Derszu

Igen, valószínûleg végül én általánosítottam. :eek:

Kuroi Tenshi

Quote from: Member5. A testrészeid sem szabályos vonalak mentén szakadnak le, hanem "csonkossodnak", a csont ált. nem válik ketté, hanem vagy lejön róla a hús és ottmarad, vagy a leszakadt darabbal együtt távozik a testedbõl, egy üreget hagyva.
Kivéve, ha nem tompa késsel kaszabolod, hanem valami nagyon élessel :p
(Jó, mondjuk a Lucy vs Nana rész tényleg béna volt ilyen szempontból)
Quote from: MemberJa, de, hogy kasztosodás szerint a hangyákhoz hasonlítanak ((Királynõ (Lucy), Dolgozó (vagy silpelit) (Nana), Katona (Mariko) és Here (Kakuzawa professzor)).
Az, hogy a rovarok királynõihez hasonlóan csak Lucy tud szaporodni, az még oké, de Nana mitõl lett dolgozó (egyáltalán mit dolgozik? Amikor próbálkozott vele, össze-vissza törte magát :lul: )? Mariko katona? Kakuzawa here? :3x3:

Member

Quote from: Kuro_TenshiKivéve, ha nem tompa késsel kaszabolod, hanem valami nagyon élessel :p
(Jó, mondjuk a Lucy vs Nana rész tényleg béna volt ilyen szempontból)
Stilfûrésszel, esetleg, még ha hentesbárddal csapják is le sem lesz ilyen szép sima... Másrész meg a vektor hogyan tud vágni, ha tulajdonképpen egy kéz?

QuoteAz, hogy a rovarok királynõihez hasonlóan csak Lucy tud szaporodni, az még oké, de Nana mitõl lett dolgozó (egyáltalán mit dolgozik? Amikor próbálkozott vele, össze-vissza törte magát :lul: )? Mariko katona? Kakuzawa here? :3x3:
Nanára a fõnök úr mondta, meg semmi különöset nem tud (ja de, kiiktatni a fajtársait). Kakuzawára erõteljesen kihatott a párzási ösztön, amikor megszerezte és levetkõztette Lucyt, míg más magyarázatot nemigen látok arra, hogy Mariko miért olyan bazierõs, ha nem õ a királynõ.

Kuroi Tenshi

Quote from: MemberStilfûrésszel, esetleg, még ha hentesbárddal csapják is le sem lesz ilyen szép sima... Másrész meg a vektor hogyan tud vágni, ha tulajdonképpen egy kéz?
na ja, sóval akkor nem zavar, hogy az egész nem reális, de mégis? :rolleyes:
Quote from: MemberNanára a fõnök úr mondta, meg semmi különöset nem tud (ja de, kiiktatni a fajtársait). Kakuzawára erõteljesen kihatott a párzási ösztön, amikor megszerezte és levetkõztette Lucyt, míg más magyarázatot nemigen látok arra, hogy Mariko miért olyan bazierõs, ha nem õ a királynõ.
Nanára célozgatott, mint silpelit, ha már Elfen Lied lett a címe. Na és?
Hány fajtársát iktatta is ki? :rolleyes:
Ifj Kakuzawa: õ akart az új faj megteremtõje lenni.
Marikot az elõbb még katonának hívtad :p
Evvel sztem már elérkeztünk az erõs belemagyarázás körébe.

Member

Quote from: Kuro_Tenshina ja, sóval akkor nem zavar, hogy az egész nem reális, de mégis? :rolleyes:
Sóval biztos nem, esetleg cukorral. :__devil: Zavarni zavar, de hát mit tegyek. Amúgy sem ezen van a hangsúly, 1 hentelõs cuccot pl. félbehagytam volna ez miatt.

QuoteNanára célozgatott, mint silpelit, ha már Elfen Lied lett a címe. Na és?
Hány fajtársát iktatta is ki? :rolleyes:
Ifj Kakuzawa: õ akart az új faj megteremtõje lenni.
Marikot az elõbb még katonának hívtad :p
Evvel sztem már elérkeztünk az erõs belemagyarázás körébe.
"más magyarázatot nemigen látok arra, hogy Mariko miért olyan bazierõs, ha nem õ a királynõ." Mondtam én. Ez annyit tesz, hogy Mariko nem királynõ, de mégis hûdedurva. Ált. az ilyen rendszerû "állatoknál" a katona a legerõsebb. Másrészt meg szerintem mûködik ez az elv, de Diclonius faj olyan szinte emberi, hogy az emberi széthúzást is magában hordozza.

Derszu

Most hogy mihez hasonlítjuk õket teljesen lényegtelen.
Valakit zavar a non-realitás, valakit nem; akit nem az örül, akit igen az kárpótolja magát az egyéb dolgokban.

Member

Quote from: DerszuMost hogy mihez hasonlítjuk õket teljesen lényegtelen.
Errõl van szó, lehet, hogy még maga az író sem tudja a magyarázatot mindenre. (egy jó (OFF) példa erre Arakawa Hiromu. Õ írta az FMA mangát és mondta, hogy egy olyat akart írni, amit még õ sem ért. Hát sikerült. :D)

NLZ

Hmm, egyik legjobb anime, amit valaha láttam. Kár, hogy a vége olyan szomorú volt. :( Majd elolvasom ezt a topicot is, bár elég hosszúnak tûnik. :)
[reserved]

Member

Quote from: NLZHmm, egyik legjobb anime, amit valaha láttam. Kár, hogy a vége olyan szomorú volt. :( Majd elolvasom ezt a topicot is, bár elég hosszúnak tûnik. :)
Inkább homályos, rád bízzák, hogy ki áll végül a kapuban. A válasz logikusnak tûnhet, de elhamarkodottak lennénk, ha egybõl rávágnánk, hogy Lucy. Nagyon illett a sorozathoz. :o

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZKár, hogy a vége olyan szomorú volt. :(
Szomorú? Nyugtalanító, felkavaró talán, de nézd meg még egyszer az utolsó részt, és rájössz, hogy valójában [COLOR="White"]heppienddel végzõdik - mind túlélték (mármint Yuka, Mayu, Nana, Kouta - és a végén az az árny az ajtónál ki is lehet? :D ), és most már nyugalomban élhetnek abban a kis fogadóban[/COLOR]

Quote from: MemberInkább homályos, rád bízzák, hogy ki áll végül a kapuban.
Na nézzük csak:
[COLOR="White"] - kik tudták, hogy hol vannak?
 - a kutya is boldogan, farkcsóválva megy oda
 - alakra hasonló
 - ki más maradt még? [/COLOR]
:)

Kazenokizu

Quote from: MemberInkább homályos, rád bízzák, hogy ki áll végül a kapuban. A válasz logikusnak tûnhet, de elhamarkodottak lennénk, ha egybõl rávágnánk, hogy Lucy. Nagyon illett a sorozathoz. :o
Nem is tudom. Nekem az majdnem egyértelmü volt, hogy Lucy áll a kapuban. Ami homályos volt, és amin gondolkoztam, az a "hogyan tovább?" kérdése volt, azaz, hogy Kouta mit tett, mikor meglátta Lucyt az ajtóban, lehet-e még jövöjük együtt. Hogyan tudják végleg túltenni magukat a történteken? Nekem emiatt volt kissé hiányérzetem a végén.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Member

Quote from: Kuro_TenshiNa nézzük csak:
[COLOR="White"] - kik tudták, hogy hol vannak?
 - a kutya is boldogan, farkcsóválva megy oda
 - alakra hasonló
 - ki más maradt még? [/COLOR]
:)
Ki tudja? Manapság semmi sem biztos.

EDIT: Nem vagyok ennyire optimista, lehet, hogy csak a régi tulaj volt, vagy Wanta régi gazdája.

Zanador

Quote from: kazenokizuNem is tudom. Nekem az majdnem egyértelmü volt, hogy Lucy áll a kapuban. Ami homályos volt, és amin gondolkoztam, az a "hogyan tovább?" kérdése volt, azaz, hogy Kouta mit tett, mikor meglátta Lucyt az ajtóban, lehet-e még jövöjük együtt. Hogyan tudják végleg túltenni magukat a történteken? Nekem emiatt volt kissé hiányérzetem a végén.
Éppen ez a jó a befejezésben. Vannak Lucy és Yuka fanok is (itt helybenis akad néhány :) ), és igy egyik csoportnak sincsen baja a végével.

Kuroi Tenshi

Quote from: MemberKi tudja? Manapság semmi sem biztos.

EDIT: Nem vagyok ennyire optimista, lehet, hogy csak a régi tulaj volt, vagy Wanta régi gazdája.
Ha már ennyire kötözködni akarsz:
A régi tulaj Yuka nagybácsija, ha jól emlékszem. Nem sok kislány-alakú nagybácsit láttam még :D
Wanta régi gazdájával a tengerparton találkoztak, nem a háznál. Valamint azután, hogy elszökött tõle, nem biztos, hogy ennyire boldogan menne vissza hozzá. Sõt, amikor találkoztak vele, akkor is a régi gazdája elvitte, mert Wanta inkább Mayuval maradt volna.
Jó, tényleg direkt nem egyértelmûre csinálták, de azért szinte biztos, hogy Lucy az. Illetve az a kérdés, hogy Lucy vagy Nyuu áll az ajtóban. De nem hinném, hogy más lenne. Ez nem Tenchi Muyo, hogy a végére keverjék totál meg ;)

Member

Szerintem Nyuu, ha már választanom kéne. Valószínûleg Yuka és Mayu sohasem fogják igazán megismerni Lucyt. (talán jól járnak)
Nem kötözködni akarok, de nem akarom elhinni, hogy egy ilyen melankólikus sztori ilyen lazán érjen véget. Tegnap olvastam el Hoffmantól a Scuderi kisasszonyt, tök komor volt végig és 5 perc alatt olyan happy end lett, hogy majdnem kivágtam a könyvet az ablakon...

Derszu

A Happy endnél marad utána egy kis boldog érzés, a nem happy endnél nagyobb a katarzis. A nem egyértelmû endingeknél meg lehet agyalni, hipotéziseket gyártani, de lehet idegesítõ is.
Itt nem volt semmi probléma. Akárhogy is csinálják (Kouta-Lucy/Nyuu, Kouta-Yuka stb.) az a lényeg hogy most már együtt élnek, szeretetben.
Lehetett volna az is hogy MINDENKI MEGHAL! :mad:

Member

Quote from: DerszuLehetett volna az is hogy MINDENKI MEGHAL! :mad:
Ha nem is mindenki, de vki nyugodtan feldobhatta volna a talpát... A "gonosz" elnyerte büntetését a "jó" meg méltó jutalmát...

Kazenokizu

Quote from: MemberHa nem is mindenki, de vki nyugodtan feldobhatta volna a talpát... A "gonosz" elnyerte büntetését a "jó" meg méltó jutalmát...
Most miért? Kurama pl. meghal, meg a lánya is. Meg egy csomó ember. Ez nektek nem elég? :D:D:D
Visszatérve a nyitott végre: én nem szeretem. Még a teljesen szomorú, de EGYÉRTELMÜ vég is jobb, mint az, hogy nem tudod pontosan, hogyan lesz vége. Igaz, többet agyalsz rajta így, hogy nyitva hagyták az egyik fö kérdést... A fene tudja, nekem akkor is hiányzott a végéröl némi konkrétum. (Még akkor is, ha nem az, amit várok...)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.