Main Menu

Berserk manga

Started by emperor, 2003-09-06, 15:29:31

Previous topic - Next topic

zolan43

Végre kiértek a kikötõbe,
Következõ megjelenés jan27.

Fazék

Végeztem újból a mangával, és így hogy egybe olvastam a most megjelent részekig már nem volt feltûnõen több a gyilkolászás az utóbbi pár kötetben, a korábbi részekhez képest. szóval az együttállás óta kb kiegyensúlyozottan van duma meg harc, duma meg harc :) természetesen így hogy az ember kéthetente kap egy fejezetet sokkal "hosszabbnak" tûnhet egy-egy csatarésszel foglalkozó történetrész, de összességében nem tér el a korábbiaktól felosztás szintjén. :) vagyis a manga hû magához, és kíváncsian várom hogy halad is-e valamerre :)

katz

Quote from: Fazékvagyis a manga hû magához, és kíváncsian várom hogy halad is-e valamerre :)
...vagy olyanná válik mint a Dragon ball...

Fazék

Quote from: katz...vagy olyanná válik mint a Dragon ball...
hát igen, sajnos megvan a veszély benne...

erre majd még visszatérünk nyugdíjasként, oké?

L.Mole

Most olvastam egy tesztet az 576-ban a PS2-es Berserk játékról. Ami érdekes, hogy a cikkíró egy oldalt csak a képregény, és az anime rövid áttekintésére áldozott, amitõl rettentõen megjött a kedvem mindkettõhöz: Dicsérte azt a fajta igazi sötét hangulatot, ami távol áll a mostanában divatos "darkos feelingtõl", és a manga azon tulajdonságát, hogy képes kiváltani olyan érzelmeket, melyek során szívedbõl kívánod egy-egy esemény be nem következését, melyekrõl egyébként tudod, hogy elkerülhetetlenek.
Határozottan kezd kialakulni bennem az az érzés, hogy hibás volt az elsõ benyomásom mikor a pillanatképek, és némi utánaolvasás után egy egyszerû, ámde látványos történetnek gondoltam a Berserket. Ideje tennem vele egy próbát.

Fazék

Nem szívesen beszélnélek le róla, mert speciel nekem nagyon tetszik, de "egy másik sorozattal" szemben itt már talán tényleg jogos a 'naturalista' jelzõ használata és többször is összefonódik a 'guro' témával... szóval most azon túl, hogy persze van benne sok jó gondolat, konfliktus, intrika, stb, attól még fõleg egy brutális gyilkolászós bosszúsorozat (eme kijelentésemért, tartok tõle hamarost lefejeznek :D , ami lehet hogy jogos is lehet, amennyiben hülyeségeket beszélek :) ), amiben csak úgy fröcsög a fekete vér... :)

L.Mole

Quote from: FazékNem szívesen beszélnélek le róla, mert speciel nekem nagyon tetszik, de "egy másik sorozattal" szemben itt már talán tényleg jogos a 'naturalista' jelzõ használata és többször is összefonódik a 'guro' témával... szóval most azon túl, hogy persze van benne sok jó gondolat, konfliktus, intrika, stb, attól még fõleg egy brutális gyilkolászós bosszúsorozat (eme kijelentésemért, tartok tõle hamarost lefejeznek :D , ami lehet hogy jogos is lehet, amennyiben hülyeségeket beszélek :) ), amiben csak úgy fröcsög a fekete vér... :)

Nem vagyok különösebben mimóza lelkületû, és nem gond ha a belek a megfelelõ helyen és idõben fröccsennek ki, "egy másik sorozat" esetében is csupán a dolog abszolút öncélúsága zavart, ahol ráadásul a hasonló jeleneteket inkább valami perverz fantázia ihlette mint a naturalizmusra való igény és törekvés.

Fazék

Quote from: L.MoleNem vagyok különösebben mimóza lelkületû, és nem gond ha a belek a megfelelõ helyen és idõben fröccsennek ki, "egy másik sorozat" esetében is csupán a dolog abszolút öncélúsága zavart, ahol ráadásul a hasonló jeleneteket inkább valami perverz fantázia ihlette mint a naturalizmusra való igény és törekvés.
hát jó :) kíváncsian várom véleményedet :) intenzív olvasgatással 3 nap alatt végezni lehet az eddig megjelent 30 és fél kötettel :D

[SIZE="1"](amúgy pont ezzel kapcsolatban vagyok néha bajban a Berserk-nél is, hogy nem tudom egyértelmûen eldönteni, hogy öncélú-e a vérengzés, vagy sem, de többnyire az utóbbi felé hajlok) - Mééééééééég! Vééééééééért! [/SIZE]

via_mala

Quote from: Fazékaz ember kéthetente kap egy fejezetet
Bár úgy lenne, de sajna van az bõ egy hónap is. :ejj:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Quote from: via_malaBár úgy lenne, de sajna van az bõ egy hónap is. :ejj:
ünnepek illetve "ebédszünet" miatt szokott néha pár hét kimaradni, de amúgy ha jól vettem észre, nagyjából 2-hetente jelenik meg. tehát évente kb 2 kötetet kapunk. ami tényleg nagyon kevés, ha még ebben az életben szeretnénk látni a végét...

Prof. William

Nézzük csak... HA 50 kötet körülire tervezi akkor legjobb esetben 10-év múlva az utolsó fejezetet olvashatjuk.

Ha többet akkor meg rajzolja gyorsabban! :)

Kiváncsi leszek a végére.

Mondjuk Gats felébred és kiderült hogy álmodta az egészet, mert berugott a kocsmában. Casca a felesége és feltûnnek az álmának való világbeli megfelelõi is. Griff a gõgõs földesúr, Judeau az ivócimbora... Puck a fia:hahaha: .

Esetleg hazafelé menet elmélekedik hogy nem kéne több páleszt innia ha ilyeneket halucinál, amikor észrevesz a földön egy furcsa alakú követ... a behelitet...:eek:

Prof. William

Még valami. (Valamiért nem mûködött a szerkesztés gomb.)

"Egy másik sorozat." Mire gondoltok?

Andi

Jahajj ez az álmodós kocsmajelenet nagyon jó volt XDDD

Fazék

kár hogy ezt a kocsmás jelenetet már elsütötték a manga-ban is :)

na jó persze nem pont így, de ugyebár amikor Griffith éppen istenséggé válás folyamatában szenved, akkor pár oldal erejéig egy ilyesmi álomképet is kapunk. :)

Wermin

Hello emberek!

Épp ma gondolkoztam hogy van e olyan ember az országban aki nyomonköveti a Berserket. Mivel az 576 konzol magazin a ps2 játékot lehordta sárga földig and beyond :grrr: , meg azt írta hogy mégegy manga amit magyarországon nem ismer senki. Nekem nagyon tetszik, szerintem a történet nagyon ki lett találva. Már párszor újraolvastam az egészet de nem lehet megunni. Örülök hogy van más is rajtam kívül megnyugodtam :)

L.Mole

Quote from: WerminMivel az 576 konzol magazin a ps2 játékot lehordta sárga földig

Szerintem nem hordta le. Legalábbis elég sokat áradozott róla, hogy eszméletlenül el van találva a harc, és a játékos szinte érzi a böhömnagy kard súlyát ami alatt bizony szakadnak a végtagok, és ömlenek a belek. Csupán azt nehezményezte, hogy a játék nagyjából pont ennyirõl, vagyis a hullahalmok folyamatos gyártásáról szól, és hosszútávon ez elég monotonná válhat. De nekem az jött le, hogy a rajongóknak kifejezetten javallott kipróbálni. Persze említette a másik nagy negatívumot is, tudniillik azt hogy csak japáni kiadásban jelent meg.

Wermin

Igaz annyira nem volt vészes. Mondjuk nekem a játék is tetszik csak az ogrénél tovább nem jutottam, és pár próbálkozás után kicsit elhanyagoltam a játszást.

L.Mole

Lassan végére érek a sorozatnak (már amennyi eddig megvan), és magamat is megleptem, hogy mennyire sikerült rákattannom. Az elejét még nem olvastam vissza, ott folytattam a történetet, ahol az anime végetért, és így elsõre kicsit féltem, hogy a cselekményt elözönlõ démonok hazavágják a hangulatot, de szerencsémre egy elég kellemes leginkább a 'Ninja Scroll'-hoz hasonlítható komolyabb vonulattal találkoztam.
Általában nem szeretem azokat a töltelék karaktereket melyek az amúgy túlságosan sötét hangulatot hivatottak oldani, de Puckot egyszerûen imádom, és tetszik, hogy a manga inkább mese, mint vérkomoly fantasy, annak ellenére, hogy ezzel a véleményemmel valszeg kissebségben maradok. :)
A brutalitás kérdése egy érdekes dolog mert nem tudnék észérveket felhozni az ellen, hogy öncélú lenne, de nekem nagyon is megfelel így (sõt :D ), az erotikus részek pedig végképp jót tesznek a képregénynek.

Summa-summarom: Végre egy jó kis felnõtt mese, jól átgondolt cselekménnyel, és remekül eltalált karakterekkel. Több ilyet is el tudnék viselni.

Rounin

Quote from: L.Mole, ott folytattam a történetet, ahol az anime végetért,

Argh..öreg hiba. Rengeteg minderõl lemaradsz így :fejcsóva:

L.Mole

Quote from: RouninArgh..öreg hiba. Rengeteg minderõl lemaradsz így :fejcsóva:

Nem mondtam, hogy nem olvasom el visszamenõleg, de most túlságosan is érdekelt, hogyan folytatódik a történet.

Fazék

Több forrásból is megerõsítették, hogy immár Kentarou Miura egyéb project-jeit félretéve beleerõsít a Berserk manga készítésébe, és mostantól hetente fog 1 új fejezettel meglepni minket, és terveik szerint 36. kötettel véget fog érni a történet!
[COLOR="LemonChiffon"]és természetesen aki nem kapcsolt, annak Boldog Április elsejét![/COLOR]
Többek között a Berserk hivatalos oldalán és még pár japán hírportálon olvasható az örvendetes hír! Hát ide is eljutottunk végre! :)

roderick

Quote from: FazékTöbbek között a Berserk hivatalos oldalán és még pár japán hírportálon olvasható az örvendetes hír! Hát ide is eljutottunk végre! :)

NEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!
Mivel fogom akkor majd nyugdíjas koromban múlatni az idöt?
hmm... One Piece még marad remélem:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

L.Mole

Quote from: FazékTöbb forrásból is megerõsítették, hogy immár Kentarou Miura egyéb project-jeit félretéve beleerõsít a Berserk manga készítésébe, és mostantól hetente fog 1 új fejezettel meglepni minket, és terveik szerint 36. kötettel véget fog érni a történet!
[COLOR="LemonChiffon"]és természetesen aki nem kapcsolt, annak Boldog Április elsejét![/COLOR]
Többek között a Berserk hivatalos oldalán és még pár japán hírportálon olvasható az örvendetes hír! Hát ide is eljutottunk végre! :)

Namost én buta vagyok és naiv; Szóval ez most abszolút vicc, vagy van valami valóságalapja?

roderick

jajjj ez fájt...
pedig fel voltam már készülve... blizzardnak se hittem idén, erre onnan jött a csapás ahonnan nem is vártam... báárghhh:ejnye:

edit: asszem mostantól jobban kontrasztosra állított monitorral fogok élni:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Szóval igen, csak egy kis április elsejei vicc volt, de örülök, hogy legalább 1-2 embert sikerült elbizonytalanítanom :D

még terveztem hogy beírok pár kamuhírt más topic-okba is, mondjuk így utólag egy Elfen Lied 2nd Season-t igazán elsüthettem volna, szintén japán, többek számára lellenõrizhetetlen oldalakra hivatkozva, de végülis aztán kedv hiányában letettem róluk :)

katz

Quote from: Fazékmég terveztem hogy beírok pár kamuhírt más topic-okba is, mondjuk így utólag egy Elfen Lied 2nd Season-t igazán elsüthettem volna, szintén japán, többek számára lellenõrizhetetlen oldalakra hivatkozva, de végülis aztán kedv hiányában letettem róluk :)
Nem akartál még egy negativ repet, amiatt a vacak sorozat miatt? :)

Fazék

Quote from: katzNem akartál még egy negativ repet, amiatt a vacak sorozat miatt? :)
hehe :) hát lehet hogy ez is benne volt, nem voltam benne biztos, hogy vették volna-e a poént :D

Andi

Egy kérdés, (kíváncsi vagyok a véleményetekre bár nekem határozott elképzelésem van): Griff hogy viszonyul a hercegnőhöz?

Fazék

Quote from: Shiroi on 2006-04-08, 17:23:12
Quote from: Andi on 2006-04-08, 14:39:39
Egy kérdés, (kíváncsi vagyok a véleményetekre bár nekem határozott elképzelésem van): Griff hogy viszonyul a hercegnőhöz?
Ő valóban fontos volt neki, mondhatni szerette.
sztem azt pont nem mondhatjuk, hogy szereti. nekem nagyon úgy tűnt, hogy ugyan fölfedez benne értékeket más nőkhöz képest, de továbbra is csak egy eszköz számára, ami a trón jogos megszerzéséhez szükséges.

Rounin

Quote from: Andi on 2006-04-08, 14:39:39

Szeretni csak úgy szereti, mint a legrövidebb "legális" utat a trónhoz.. Fontos, mint a tervei része. Ezért viselkedik vele úgy, ahogy.. imho ^^