Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Nekem sem volt világos, hogy végül is mi történt a *ion nővérekkel.

[spoiler]Shion ugye ott volt a cellában, Mion pedig fent játszadozott K1-vel. Aztán Mion kiütötte K1-t a sokkolóval, és onnantól nem tiszta a dolog.
Vsz. Mion lelépett, és mind K1, mind Shion élve került ki a barlangból. Innentől két lehetőség van: ha a racionális magyarázathoz ragaszkodunk, akkor egyikük sem tudta feldolgozni az átélt borzalmakat, Shion öngyilkos lett (kiugrott az ablakon), K1 pedig azt képzeli, hogy a Mion-démon zaklatja.
Ha hiszünk a természetfelettiben, akkor Mion démoni formája fizikailag is megtestesül, ő zaklatja K1-t és ő lökte ki Shiont is.
[/spoiler]
Failure is the default option

Prof. William

Szerintem inkább a középút a nyerő...

Vagyis.

[spoiler] Mion tényleg démoni megszálás alatt volt. Shion viszont már elégg idegroncs volt a fogságban is szóval ő szerintem öngyilkos lett. Az arca nekem ezt sugalta. Én mondjuk őt sajnáltam a legjobban. Megmenekült de a lelke örökre megsínylette és nem bírta tovább. Mion meg tényleg démonoskodott. Viszont K1 elég nagy segg mert amikor kiynitja az ajtót és ott áll Mion ahejett hogy ordítva bevágná elmegy vele andalogni. Aztán amikor kezd elborulni teljesen nem veszi a lapot és kérdezgeti mi a baj? Aki hülye haljon meg! Viszint ovábba is tartom magam hogy Mi-chan hirtelen feltünése a végén oltári nagy B-megmozdulás volt. :) [/spoiler] 

Viszont igaz amit mondtak? Vagyis 4 rejtély és 2 magyarázó rész? Ez most mit jelent?

1. Nyomnak 4 Bad endinget majd a maradék 2 ban K1 már több dologra rájön és Good Ending lessz..
2. Az endingek egyre javulnak. Az 1: egyértelműen rossz volt. Senki nem tudott meg semmit. 2 Már egy fokkal jobb. K1 több dolgot megtudott és némileg más vég lett...
3. Ettől félek. A maradkék 2 szoriban dokumentumfilmszerűen elmondják a tutit+hogy mire kellet volna figyelnünk hogy rájöjjünk a dologra.

Más. Vajon összejön K1 valakivel? (Aki esetleg meg sem akarja őt ölni. :)) Én Sionra tipelnék. Talán a következő végigjátszásnál több szerencséje lessz.  :whoah:

kikuchiyo

Úgy t'om, az egyik "magyarázó" szakaszban egy másik, alapvető fontosságú szereplő nézőpontjából láthatjuk az eseményeket, ami sok kérdésre választ ad majd.

Relunx

Bocsika, de a sok meló miatt kicsit lemaradtam, de itt visszaolvastam a postoknak és egyre jobban tetszik. Meddig adták ki? Eddig a 4.dik részig láttam. Ha nem lenne gáz a többi kiadott rész torrent linkjét vki belőkné ide. Tnx!

Relunx

Lokids

Töröltem az előző hsz-t, emrt megjelent a köv rész!!!!!! (Mármint feliratosan)

[wind]Higurashi no Naku Koro ni 8.ep.avi
Ez meg lehet kell pár embernek:
[vga-ost] Shimamiya Eiko - Higurashi No Naku Koro Ni (VBR)

Később:
Melyik bizbaszt kell használni a spoiler gombhoz???
Na most aztán! Tetszett. Bár sajnálom, hogy K1 nem esett át komolyabb kínzáson. A végét nem teljesen értem. Mit keresett ott Mi-Chan? elvileg meghalt. Vagy a démonok nem halnak olyan könnyen? És ha jól értettem a szőke nő, aki kennyvel, azaz a fotóssal volt. :D Az már akkor halott volt, de mégis ott mászkált.

kikuchiyo

Ez is valószínűsíti, hogy természetfeletti erők működtek közre, azaz a démon/ördög/Oyashiro-sama először a szőke nőt szállta meg (azért viselkedett az olyan furcsán), majd Miont.

Prof. William

Reméllem is hogy a természetfeletti van a dologban. Utálnám ha ilyan jó felvezetés után valami béna katonai kisérlet dologgal szúrná ki a szemünket.

Mi-channak meg lehetne jobb stílusa. Továbbra is azt vallom hogy az utolsó megmozdulása inkább illett egy ZS-kategóriás horror végére mint ebbe az animébe.  :uzi:

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kellögem

wow, megnéztem egyhuzamban az első 7 részt (ennek a topiknak a hatására)... hát ez nagyon odab*sz :eek:
mennyi időnként jön ki új rész?? tényleg huszonvalahányrészes lesz a sorozat?.. akkor a főhős még v 6 féleképpen meghalhat a sorozat végéig... coool :)
remélem h nem az első 4 rész befejezése volt a legroszabb, szedjék össze magukat és produkáljanak vmi még rosszabb endinget, és akkor biztos bekerül a topba a sorozat nálam :)
na, megyek Saw2-t nézni, kész kikapcsolódás lesz..

Cobra

Még gyorsan lefekvés előtt nézd eg a 8. részt is  :__devil:
(én inkább várok reggelig vele)

Kellögem

a kedvenc tárhelyünkön még nincs fent (tényleg, itt ki lehet mondani a nevét..?)...BT-vel meg nem hinném h ma lejön :(

Prof. William

Azért legalább 6. jára már illene túlélnie Keichinek. Nem hiszem hogy a játékban csak Bad Endingek voltak.

De milyen jó már hogy míg eggyes animék 26 részesen is olyan semmitmondóak ez 4 részben mindig nagyot alakít.

Lokids

Nekem semmi bajom nem volt a végével. Bár ott mutathattak volna többet is. Meghalgattam volna az üvöltést, miközben mutatják, hogy ténleg átszúrta az újját. :D

Prof. William

Ez egy kicsit zavar néha a sorozatban. Nem mintha azt akarnám, hogy valami vérestocsogós legyen, de itt, és pl. a bézbolütős résznél kicsit gyenge megoldás volt hogy a kép kifehéredtett és már csak azt mutatták ami megtörtént. Hogy szabadult ki Keichi? Hogy kaprintotta meg az ütőt? Stb...Mint pl a barlangban a sokkolóval.

Lokids

Egyszerű magyarázat: A sokkoló kiütötte, de a rendőrség kiszabadította (Rena+fakabát).
A bézbólnál, meg egyszerűen lendületett vett, és mivel Rena egy nem túl erős lány valszeg nem bírta megtartani.

Cobra

Elég érdekes volt most a 8. részben Rena hangja, abszolút nem illett hozzá ez a beszédstílus szerintem. Annyira meg nem is volt durva ez a rész, vagy csak már hozzászoktam a Higurashi-nál ehhez a hangulathoz? :)
Ennek a résznek a végén meg szerintem nem halt meg Keichi.

Prof. William

De azért mutathatta volna. Keichi haláláról meg hasonlóképeen gondolkodom én is. Legroszabb esetben átment egy szög az úján, de Mion eléggé rápacsált a dologra. Bár totálisan elborult/megszált aggyal már nem mérlegelt. Ha ott a meghitt kis barlangban lett volna kínozhata volna K -t ameddig akarta de egy zsúfolt kórház közepén valszeg már az első ordításra berohan valaki, és Mion azért nemhiszem hogy elbírna egyszerre 5 biztonsági őrrel.  :D

Bár ez bad ending, mert ugyebár Rena+Szőke kampó, + Shion is megöngyilkolta magát. (Ezek után nem is csodálom.) Ahelyet hogy összejött volna Keichivel. :) Szóval bad end.

Spoiler
A mangában elég erősen témázgat Keichi + Shion. :)

Spoiler end.

kikuchiyo

Magyarázat-kísérlet:
http://www.yayapapayaz.com/hontouni/?p=374

Tömören: Shion:=Mion ill. fordítva.

Lokids

Quote from: Prof. William on 2006-05-28, 13:32:52
Bár ez bad ending, mert ugyebár Rena+Szőke kampó, + Shion is megöngyilkolta magát. (Ezek után nem is csodálom.) Ahelyet hogy összejött volna Keichivel. :) Szóval bad end.

Spoiler
A mangában elég erősen témázgat Keichi + Shion. :)

Spoiler end.

Valszeg cska elgépelted, de nem Rena halt meg, hanem Rika. A kis kékhajú loli. :)
Témázgatás alatt mit értesz? Bacnak mint a vadnyulak, vagy csak megfogják egymás kezét oszt jóvan?

Prof. William

Ja igen Rika!

Csak a szokásos.

Remegő pupillákkal egymás szemébe nézés.
Hősiesen megvédés a gonoszkodó vendégektől. (Ezután egy olyan kitervelt bunkó-vendégeken-bosszúálás jelenet jött hogy leestem a székről.)
Kajahozás. :)
"Jujj véleltenül megsimogattam az arcod", majd pirulás.
Ja és ezeknél a jelentné elmosódik a háttér/fények gyúlnak,amolyan anime love stílusban.  :whoah:

Ez persze csak az első köteben volt meg. Még be sem indult a sztori. Viszont a 2 kötetből már kijött egy raw és az nem stimmel. Teljesen más a stílusa a rajzolásnak mint a 1 kötetnek és nem is onnan folytatja. Szóval lehet hogy az más...

Draconire

Elkezdtem már én is nézni ezt az animet, mit mondjak nem bántam meg!
Ilyen para-feelinget még anime nézés közben nem éreztem :cool:
Sőtt tovább megyek: ez életem első animeje ami konkrétan a frászt hozta rám és ez nekem nagyon sokat jelent! :smile:

Remélem, hogy a következő 4 rész is hasonlóan jó lesz, mert egy heppy endinget nagyon nem tudnék csak a legeslegvégén elfogadni.
...hhmmm még ott se :D

Az opening az meg valami elképesztő! Ennyire még nem élveztem openinget, nagyon megadja az egész alaphangulatot! :jee:

kikuchiyo

Gmer: Feltehetőleg tetszeni fog neked a második eresztés is, különösen a vége.

És megkockáztatom, hogy a harmadik is. Az első (kilencedik) részben több emo face distortion volt, mint az összes többiben együttvéve. Emellett érdekes dolgok derültek ki.

[spoiler]Ez a "végigjátszás" úgy tűnik, hogy Satoko testvérére, a rejtélyes Satoshira fog koncentrálni. És megtudhattuk, hogy ki lehet az a kantoku, akiről a negyedik rész végén beszéltek. [/spoiler]

Draconire

Lehet nem fogalmaztam jól mert az első nyolcon már túl vagyok, de eltaláltad a második 4 is nagyon tetszett! ;) :jee:

A 9.-et raw-osan nézted meg, vagy már kint van felirattal is? Mert most hirtelen nem nagyon találom.
Quote from: kikuchiyo on 2006-05-31, 19:01:28
[spoiler]Ez a "végigjátszás" úgy tűnik, hogy Satoko testvérére, a rejtélyes Satoshira fog koncentrálni. És megtudhattuk, hogy ki lehet az a kantoku, akiről a negyedik rész végén beszéltek. [/spoiler]

[spoiler]Na igen, Satoshira én is kíváncsi vagyok mert főhősünket is ő hozzá hasonlították, tehát neki se lehetett valami békés élete, legalábbis az utólsó pár hétben biztos nem. Az is lehet mondjuk hogy most őt is más szerepben látjuk, majd kiderül.[/spoiler]

kikuchiyo

A feliratos változat vasárnap várható.

Draconire

Hmmm.. akkor betervezem az első 8 rész újbóli megnézését szombat estére,
és akkor vasárnap meg jön az új rész, már alig várom :smile:

Prof. William

Mondjuk én is max a legutolsó "végigjátszásra" tudnék egy Heppiendet elképzelni. Mondjuk Keichi Sion és egy Motenbájk segítségével űzi ki a démont/démonokat.

Relunx

Ma adunk a borzongásnak!!! 5-8-ig megnézem ma este!! MUHAHAHA! Imádom ezt az animét!!! - A fársz kerülget ha nézem.
Ha tud vmi még hasonlót az lécci írja meg pm-ben vagy ide! (A Hasonlót úgy értem hogy ugyanilyen borzongatós, szal nagyon parás legyen, eddig csak sajnos reménytelen kisérletek voltak mint pl: Hell Girl, Pet Shop of Horrors, Hundred Stories, Blood).

Relunx

Prof. William

Eddig valahogy ez a legborzongatób...

Komolyan eddig egy animén sem éreztem hogy beparázok akármilyen is volt a sztori de ezen...

9. Rész raw. Nem nagy spoiler. Szinte semekkora.

Ebben a szériában már lehagyták a flasbackot az elejéről hogy mi fog történni 4 rész múlva. Lehet hogy ez azt jelzi hogy újj fázisába lépett a történet? Érdekes... Talán hamarosan arra is rájönnek hogy mit lehet tenni az átok ellen.

Relunx

Nah gyerekek....
Megnéztem 5-8-ig ESTE - Egyedül - és ÉJFÉLKOR keztem bele!!!
Tök király volt!! Mivel már megszoktam az első 4.részt igy "annyira" nem volt parás, de még így is a frász kerülgetett, főleg a látrás rész, meg amikor démonná változik Mion...De élvesztem mind a 4x részt! Bár ez csak tipp sztem a fejét verte be elösször Kei-nek Mion a végén, s csak azután kezdte az újjaival, erre a vér fröccsenésből ítlélek...meg a hangból, ami olyan volt mint a széttört koponya...Egyébként Shion nem öngyilkos lett mert Mion sztem lelökte...hisz Mion amikor este leszúrta Kei-t azt mondta hogy:"...Igen megcsináltam végeztem velük a saját két kezemmel..."
Vki nemtudja honnan tölthetném le a játékot? Ha választanom kéne a játékban a csajok közl és Shion-ra szavaznék! Über HOT és Kawaii!  :whoah: (és nincsen démon énje  :hopp:)

Egy kis kedveség tőlem a fanoknak:
Shion1
Shion2

Relunx