Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Nakedape

Kurt Vonnegut 1922-2007
csingiling
szerettem, szerintem hatott rám.olvassuk sokat!
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Damnatus

Ramiz

Aki elolvasta a fenti két rövid postot, az már kétszer is végigolvasta Vonnegutot (sőt most már háromszor), úgyhogy le lehet húzni az elolvasandó szerzők listájáról. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Próféta

Philip K. Dick : A halál útvesztője (A Maze of Death)
Ha jól tudom, ez nem létezik Agave Kiadós változatban, egy '86-os kiadást kértem kölcsön (egy barátom legnagyobb döbbenetére ezt találta ősrégi cuccok közt matatva).

Első hallásra mintha Agatha Christie Tíz kicsi indián (Tíz kicsi néger / A végén egy se maradt) című krimijének sci-fi átirata lenne: az állásajánlat csábításának engedve tizennégy vadidegen ember költözik össze egy kolonizálandó bolygón, hogy keményen de alkotóan dolgozzanak, és kialakítsák ott az élet feltételeit. Viszont hamar rájönnek, hogy valami nem stimmel, és a meghívásuk mögött valamiféle hátsó szándék lappang. Utána kezdenek elhullani, szépen egymás után...

A szerzőt ismerve persze sejthető, ez a regény nem marad a nagy előd dimenziójában. Néhány vad asszociáció, meglepő ötlet, furcsa pszichológiai vagy metafizikai okfejtés után a játék tétje már egész más lesz, de a szinte késsel vágható hangulat mindvégig megmarad. Ez PKD egyik legkoherensebb könyve (vagy: az egyik koherens könyve :P ), izgalmas történetével az első fejezetek után végig képes volt az idegeimet pattanásig feszítve rabul ejtenie. Rövid, gyors, tömény, ütős.

A végéről viszont...
[spoiler]kicsit más a véleményem. Az utolsó két fejezetben ugye kilépünk a Sárkány virtuális valóságából - ez így még klisé is lehetne - hogy megláthassuk, milyen kétségbeesett lehet az a helyzet, amelyből a szereplők a nyugalmukat megóvandó képesek ezekbe a Delmak-O szimulációkba menekülni. Eddig jó is lenne, de a Közbenjáró felbukkanása a külső világban - bár nagyon dickian - valahogy mégsem illik a képbe. A Specktowsky-féle vallás nagyon őrült, de számomra nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy elhigyjem, valóban működni tud, amikor Seth még a hatása alatt marad az ébredés után. Seth Morley eltűnése viszont nem támasztja alá azt a lehetőséget, hogy esetleg csak képzelte, hogy isteni közbeavatkozás miatt tartózkodott a teljes legénység legyilkolásától.
Ha így viszont van, akkor a 4 manifesztációjú Istennek a külső világban is eleve igaznak kell lennie. Muris, hogy létező vallások elemeinek összegyúrásával éppen egy számítógép lelt rá az igazi vallásra. Ennek lenne esetleg valami olyan értelme, amit nem látok át?
(nem mintha nem lenne nagyon jó, hogy rádión sugározhatjuk imáinkat, és tényleg jönnek mindenféle manifesztációk segíteni nekünk)[/spoiler] Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a VALIS kivételével az a legjobb Dick-könyv, amit olvastam; érzésem, szerint még a Palmer Eldritch sem volt ennyire jó.

Nakedape

Quote from: Damnatus on 2007-04-12, 18:02:41
Bizony, és nem árt Vonnegutot negyedjére is elolvasni! ;)
:tezsvir:
pláne ezentúl.. komolyan kiváncs vagyok hogy emlékeznek meg róla...Usában.. anno volt könyve amit "okosok" égettek is (a vágóhíd) mindenestre levettem őket a polcról...

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2007-04-14, 00:27:45
Philip K. Dick : A halál útvesztője (A Maze of Death)

Valószínűleg a jó öreg Kozmosz Fantasztikus Könyvek kiadást olvashattad. (Milyen jó is volt az a sorozat! Aki azt meg a Galaktikákat végigolvasta, az lényegében mindent tudott a sci-firől, amit tudnia kellett.)

Tényleg jó könyv, de stílusban és témaválasztásban is hasonló az Ubik, ami szerintem a befejezése miatt egyértelműen jobb, mint a Maze of
Death. Mint írtad, a MoD vége csalódás, ezzel szemben az Ubik utolsó fejezete hatalmas, elképesztő - és az utolsó mondat még ahhoz képest is mindent a feje tetejére állít. :) Egyébként is, az egész könyv ha lehet, még feszültebb, még kiélezettebb, mint a Maze of Death, végig érezhető benne a gyötrő bizonytalanság, hogy a valóság, amelyet átélünk, nem is az igazi, és hogy a világ esik szét alattunk. Brilliáns könyv, ha még nem olvastad, azzal folytasd a dickológiát.

BTW azzal, hogy a Valist tartod a legjobb művének, egy igen elit klubba nyertél tagságot :)
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2007-04-14, 01:45:43
Valószínűleg a jó öreg Kozmosz Fantasztikus Könyvek kiadást olvashattad.
Így van. Mondjuk borítóügyileg az Agave azért übereli ezt a minőséget, de nem is 33 Ft van ráírva :D

Tényleg jó könyv, de stílusban és témaválasztásban is hasonló az Ubik, ami szerintem a befejezése miatt egyértelműen jobb, mint a Maze of
Death. Mint írtad, a MoD vége csalódás, ezzel szemben az Ubik utolsó fejezete hatalmas, elképesztő - és az utolsó mondat még ahhoz képest is mindent a feje tetejére állít. :) Egyébként is, az egész könyv ha lehet, még feszültebb, még kiélezettebb, mint a Maze of Death, végig érezhető benne a gyötrő bizonytalanság, hogy a valóság, amelyet átélünk, nem is az igazi, és hogy a világ esik szét alattunk. Brilliáns könyv, ha még nem olvastad, azzal folytasd a dickológiát.
Olvastam az Ubikot, még beszélgettünk is róla valamikor itt. Valóban, több szempontból hasonlóak, valahogy mégsem jutott eszembe :) A befejezést illetően igazad van: az az Ubikban lényegesen nagyobb távlatokba mutat. Viszont ott a korábbi fejezetek tűntek szétesettebbnek a mindenféle különleges emberrel (bár az izgalom szintén jóformán tapintható).

Most így aludva egyet rá, a kedélyek lecsillapítása után lehet, hogy marad a Valis, Palmer Eldritch, Ubik sorrend. Vagy nem is tudom. Igazából nem kell sorrendet felállítani, mert miért is kéne :)

BTW azzal, hogy a Valist tartod a legjobb művének, egy igen elit klubba nyertél tagságot :)
Nem érdekel. Akkor is az a legelborultabb és legijesztőbb és legvicessebb és legigazibb, punktum. The Empire never ended!

thrall

nah én e-hétre egy kis kellemes (nek vélt) magyar könyvet vettem a kezembe:

Nemere István: Terra

a Története: hatezervalahányszázba járunk, az emberiség népesítgeti be az univerzumot, viklágról-világra vándorolnak, mert az előzőket az utolsó szálig kifosztják. Lakhatatlan bolygókat tesznek lakhatóvá, teljesen függenek a gépektől. Átlag életkoruk 250 év. Szerveiket cserélgetik, hogy tovább éljenek,  de már a halhatatlanságot is kifejlesztették, úgy, hogy csak az agy él, egy gépben. A fegyvereket, háborút és a bünözést már rég elfelejtették, mindenki öszinte mindenkivel, és békében élnek. Ebben a világban nagy szerepe van a Tv-nek, az emlékkristályoknak. A könyveket az emberiség 90%-a csak mondás alapján ismerte meg. Ebben a korban a legnépszerűbb "média" a mese. Egy nap mindenki tömörül a legnagyobb dómhoz, hogy bejussanak az egyik leghíresebb mesélő és űrutazó, Yarkos előadására. Aki nem tud bejutni a dómba, az otthon a TV szerűsége előtt nézi az adást. Mindenki várja az előadást, hiszen Yarkos az egyik legérdekesebb, legmisztikusabb, és legtitkosabb dologról fog mesélni: a Terráról. Senki sem tudja, hogy létezik-e, és ha látezik, akkor hol található. Vajon tényleg létezik a Terra, vagy csak mese az egész? akit érdekel szerezze be a könyvet, és olvassa el.

A könyv maga kellemes csalódást okozott nekem, azthittem unalmas lesz, ennek ellenére, nagyonis izgalmasra sikeredett. Nagyon sok filozófia kérdést feszeget benne, és alternatív válaszokat ad rá... többet is.

Ramiz

Battle Royale

Szórakoztató könyv. Kicsit hosszú, de mégis három nap alatt végeztem vele, ahogy a legtöbb ismerősöm. Olvastatja magát. :) Ponyva, nem ponyva, nem érdekel, mert jó gondolatokat vet fel. Mivel a sztori gondolom elég ismert számotokra, inkább a mangával és a filmmel hasonlítanám össze.
- manga VS könyv: a mangában könnyebb arcokhoz kötni a szereplőket, de furcsamód a könyvben sem volt azért sok problémám, bár rossz a névmemóriám, pláne egymásra hasonlító ázsiai nevek esetében. (A Száz év magánynál azért könnyebben ment itt. :) ) Az erőszak grafikus megjelenítésének, akárki akármit is mond, van szerepe, ez a mangának kedvez, mint ahogy az is, hogy a könyv írója néhol vicces, de kizökkentő hatású kommentárokat használ a szövegben. Viszont a könyv többet mond, főleg a fiktív történelmet és a diktatúrát illetően, amiket el lehet gondolkozni rendesen.
- film VS könyv: hát ez is nehéz ügy, mert a film ugye nem sokat mond sem a történelmi helyzetről, se a motivációkról, és nincs is benne annyi szereplő. De azért Fukasaku megteszi, amit kell, remek, pörgős, izgalmas filmet hoz össze, amiben a lényeg benne van. Én nagyon szeretem a filmet is. De azért sok dologban nyilván kevesebb, mint a könyv (ezt persze nem lehet hibájául felróni).

Konzekvencia: mindhárom médiumon keresztül be kell szívni ezt a sztorit, mert megéri. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Már egy jó ideje kiolvastam, csak még nem akaródzott írnom róla.

Murakami Haruki: Világvége és a keményre főtt csodaország

A történet ét szálból fonódik össze. A páratlan sorszámú fejezetek a "keményre főtt csodaországban" játszódnak, amely a túlzottan modern, áramvonalas Japán kicsit túlzásba vitt ábrázolása; óriás üvegpalotákkal, cselszövésekkel, információs nagyhatalmakkal, kémkedéssel, bűzös csatornákkal, továbbá egy életét nagyban élvező, henyélő, jó zenéket hallgató, nagyokat kajáló, régi amcsi filmeket élvező, nőket mustrálgató kriptográfus főhőssel. A páros fejezetek azonban Világvégén játszódnak, egy fallal elzárt kisvárosban, ahol az emberek leadják az árnyékukat a bejáratnál, minden langyos és álmos, mindenkinek van valami nem túl megerőltető munkája, tulajdonképpen semmi nem történik, és ahova a "másik" főhős a történet kezdetén éppen megérkezik. Míg eleinte a két szálnak semmi látható köze nincs egymáshoz, később megjelennek bizonyos áthallások és asszociációk, utalások, és lehet találgatni, hogyan kapcsolódnak majd egymáshoz.

Na, nem ez lesz az a könyv, amelyik megkedvelteti velem a kortárs japán regényt. Unalmas, vontatott, fárasztó, és nem sok értelme volt. Nem élveztem túlzottan 500/2 oldalon át azt olvasni, hogy ennek és ennek az orosz írónak ez a tájleíró szerkezet milyen egyedi, pont mint Bob Dylan hangja az XY dalban, meg hogy ez a kaja milyen finom, az a lány milyen kövér és mennyire rózsaszín, és Lauren Bacall színész játéka milyen isteni, és hogy egész jó ez az autó. Ezt a szerző is tudta, ezért fel van higítva ilyesmivel, hogy egy bűzös, sötét alagútban tapogatóznak egy csomót, meg néha-néha egy nagyon kevés az amúgy egész érdekes, fordulatos, ötletes, kémhistória-szerű eseménysorból. Semmi vész, mert a maradék 500/2 oldal egy állandósult kisvárosi naplemente, végtelenbe nyúló építészeti leírásokkal. Néha ott is történt valami, de az kevésbé volt érdekes.

Amiket itt leírtam negatívumként, azokat bizonyára a könyv legnagyobb pozitívumaiként tartják számon, és ezért dícsérik világszerte. Csak én ehhez túl felszínes vagyok. A sztori befejezése nem rossz amúgy, kicsit kiszámítható, kicsit dühítő, kicsit másnak drukkoltam, de érdekes, jó és egyedi. Illetve az a rész a törpével és az óriás díjbirkózóval, amint szétverik a lakást, na az epic :)

Egyébként ahogy kikuchiyo mester már jelezte, letagadhatatlanul a Világvégéből származik a Haibane Renmei elemkészletének jó része (fallal körülvett, csendes, békés, idilli kisváros; a fenyegető tél és a fal hatalma; óratorony, könyvtár; álmok, stb.), de az anime sorozat valahogy érzésem szerint sokkal jobban gazdálkodik ezekkel a szimbólumokkal és hangulatfestő elemekkel. Nem tudom, hogy a lebilincselő képek vagy a kiváló zene tette-e, de a Haibane Renmei rám sokkal erőteljesebben hatott, mint a Világvége.

Ramiz

Más vélemény.ROVAT

Haruki könyv: zseniális gondolatokkal és remek stílusban leírt jelenetek, elgondolkoztató szimbólumok sora, izgalmas történet és helyenként a cselekmény is kellemesen kiszámíthatatlan és vad, általában azonban lassú folyású.
Haibane anime: unalmas nyűglődés és semmi meglepő vagy érdekes gondolat (tizenéves kislány főszereplőkkel ez mondjuk nem is csoda), néhány szájbarágott jelképszerű motívum és jó zene. Cselekmény alig van.

kikuchiyo

Murakaminak jó, bár nehezen olvasható stílusa van. Kicsit olyanok a gondolatmenetei, mintha egy autista írta volna őket - amikor jól sikerülnek, akkor olyanok, amilyen a Zabhegyező szeretett volna lennni.

QuoteHaibane anime: unalmas nyűglődés és semmi meglepő vagy érdekes gondolat (tizenéves kislány főszereplőkkel ez mondjuk nem is csoda), néhány szájbarágott jelképszerű motívum és jó zene. Cselekmény alig van.

:morci: :ejj: Fukkin saged. Enjoy your aids.

Próféta: az aláírásod olyan, mintha Member csinálta volna... ^^;

sirtomi

Királyok csatája (Tűz és Jég dala 2. kötet)

Ezt is befejeztem és már bele is kezdtem a 3. kötetbe. Talán befejezem a 4. megjelenéséig.
Nagyon tetszik a felépített világ, a rengeteg szereplő (néha már kicsit sok azért a kb 50 főbb szereplő :) ). Nem is tudom mit írjak róla...
A lényeg hogy egy nagyon jó fantasy könyv és aki szereti a stílust és nem ilyed meg a kicsit vastag könyvektől :) kezdjen bele. Gyönyörű és érdekes világ, érdekes szereplők és még érdekesebb történet.

Djinn

Quote from: sirtomi on 2007-05-02, 14:15:02

Ezt is befejeztem és már bele is kezdtem a 3. kötetbe. Talán befejezem a 4. megjelenéséig.
Nagyon tetszik a felépített világ, a rengeteg szereplő (néha már kicsit sok azért a kb 50 főbb szereplő :) ). Nem is tudom mit írjak róla...
A lényeg hogy egy nagyon jó fantasy könyv és aki szereti a stílust és nem ilyed meg a kicsit vastag könyvektől :) kezdjen bele. Gyönyörű és érdekes világ, érdekes szereplők és még érdekesebb történet.

Lehet már tudni, mikor jön a negyedik??
Már egy örökkévalóság óta várok rá, egy ideje nem is nézegetem az infókat... (Azt hittem a magyarok ezt is félbahagyják, mint annyi más sorozat kiadását)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

sirtomi

Quote from: Djinn on 2007-05-03, 10:32:55
Quote from: sirtomi on 2007-05-02, 14:15:02

Lehet már tudni, mikor jön a negyedik??
Már egy örökkévalóság óta várok rá, egy ideje nem is nézegetem az infókat... (Azt hittem a magyarok ezt is félbahagyják, mint annyi más sorozat kiadását)

Ahogy neten láttam heteken belül meglesz. Valahol már előrendelhető ha jól láttam.

itt már kint van, de nem rendelhető még:
4. rész

Djinn

Quote from: sirtomi on 2007-05-03, 15:15:20
Ahogy neten láttam heteken belül meglesz. Valahol már előrendelhető ha jól láttam.

itt már kint van, de nem rendelhető még:
4. rész

WOW :cool: Köszi szépen, ez nagyon jó hír.   
Úgy látom ezt is az Alexanrda adja ki, akkor vajon miért változtattak a borító stílusán?? No mindegy, végülis a belső a lényeg, csak nehezen tudom ezeket a dolgokat megérteni. Olyan nehéz lenne egységesen kiadni?  :ejj:

Ahogy látom nemsokára megjelenik az 5. rész angolul, lehet majd arra is várni. Bár ha azzal is várni akarnak éveket inkább majd angolul szerzem be...

Köszi az infót még1x!!!
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Randal

Most vettem meg Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája  című könyvét.
Még nem olvastam, de belelapoztam és kíváncsi leszek milyen lesz. A többi könyv borítószövege is elég érdekes volt, olyan ponyvaregény szerűség áradt belőle. Pedig olvastam az Álmodnak-e..., Figyel az ég, meg még nem milyen című könyvét és azok nagyon nagyon húzósak voltak.

Amúgy Ian M. Banks-et olvasott már valaki? Mert láttam, hogy sok szép könyv jelent meg tőle. Csak nemtom hova tegyem.
Ja! Mégvalami, ennek szerintem sokan örülnek: Héten ekrül nyomdába Gáspár András: Ezüst Félhold Blues című könyve.
Borító megtalálható a fantasya.hu-n a fórumában.

Ramiz

Neil Gaimantól melyik a legjobb könyv? Csak novelláit olvastam eddig és az Amerikai isteneket. Neverwhere vagy Stardust? Esetleg az Amerikai istenek a legjobb? Mert angolul vennék egyet és az A.Gods elég jó is volt, de ha másikat ajánlotok, akkor legalább olyat veszek, amit még nem olvastam.

Másik kérdés: Bruce Sterlinget olvasott valaki? Melyiket érdemes?

( Tök jó, mert az amazonon baromi olcsón lehet a legtöbb könyvet megvenni (5 dolcsitól újonnan vagy alig használtan), úgyhogy baromira megpakolva fogok hazajönni valószínűleg... :D Persze az új Gibson könyv drágább lesz, de az tuti megéri úgyis. :Kiraly: )

kikuchiyo

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-20, 16:19:41
Nekem a Stardust jobban tetszett.

(In b4 Fazék)
azért nem mertem a Stardust-ot említeni, mert úgy emlékeztem, hogy mindenkinek jobban tetszett az Amerikai istenek és egyedül vagyok a Stardust imádatommal :)

Nakedape

Quote from: Fazék on 2007-05-20, 16:24:01
Quote from: kikuchiyo on 2007-05-20, 16:19:41
Nekem a Stardust jobban tetszett.

(In b4 Fazék)
azért nem mertem a Stardust-ot említeni, mert úgy emlékeztem, hogy mindenkinek jobban tetszett az Amerikai istenek és egyedül vagyok a Stardust imádatommal :)

Stardust is nagyon jó, de az én kedvencem talán  a Neverwhere :whoah:

(persze  az A.gods és az anansi boys mellett :D :D :D)

Ramiz

Pfff... oké, szóval vegyem meg mindet. :D
Na jó, először rákeresek, hátha írtatok már róluk valamit, hogy melyik milyen stílusú... :) Az American Gods mindenesetre kilőve, ha még ennyi jó könyve van, ne olyat vegyek, amit már ismerek. Meg különben is jó volt a fordítása. :D

edit: ez a kettőt találtam:
http://usteam.hu/forum/index.php?topic=469.msg163030;topicseen#msg163030
http://usteam.hu/forum/index.php?topic=469.msg163625#msg163625

Szóval mindkét könyvről pont az írt, akinek annyira nem jött be. Szóval nincs kedved kiku v. Fazék írni a Stardustról pár sort és Nakedape a Neverwhere-ről meg az Anansi boysról? Hogy miért ezek a legjobbak szerintetek. :angyali:

kikuchiyo

Mással végeztetjük el a piszkos munkát, mi? :ejnye:

Nem tudok most értelmesen fogalmazni, de a Stardust volt valahogy a legkerekebb az általam olvasott Gaiman-könyvek közül. Itt működött a legjobban az író standard képlete (INPUT=töketlen fiatalember ebben a világban, OUTPUT=a Másik Világ hőse), tetszett a tündérmesei hatású történet, és hát melyikünk nem álmodik néha arról, hogy csak úgy talál egy gyönyörű (kék hajú, csillagokból érkezett) lányt, aki sorsszerűen az övé lesz :)

Nakedape

nem tudok agitálni: :):)
Neverwher: fantasy világ london alatt:):)
anansi: szellemes,  vastag, jó:) american gods világára ez hasonlít nem?
de stardust is javallot:)

nemtom.. télleg mindet kell!!

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-20, 17:34:25Itt működött a legjobban az író standard képlete (INPUT=töketlen fiatalember ebben a világban, OUTPUT=a Másik Világ hőse)
Hát azért ennyire nem egyszerű... :D Már csak azért sem, mert sokszor találkoztam ezzel a képlettel olyan könyvekben/filmekben/animékben, amik aztán tényleg abszolút pucéran és pofátlanul csak erre mentek rá.

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-20, 17:34:25és hát melyikünk nem álmodik néha arról, hogy csak úgy talál egy gyönyörű (kék hajú, csillagokból érkezett) lányt, aki sorsszerűen az övé lesz :)
[spoiler]Attól függ, hogy pontosan hány éves az a lány és a "sorsszerűen az övé lesz" kifejezés magában foglalja-e a csápos erőszakot. :lazza:[/spoiler]
Egyébként nem, én nem szeretem ezt a "sorszerűen az övé lesz" dolgot. (Kivéve a cselekményes pornókban.) Sokkal valószerűbb lenne a "sorsszerűtlenül sem lesz az övé, de azért a melleit megstíröli közelről" befejezés.

Quote from: Nakedape on 2007-05-20, 17:41:01Neverwher: fantasy világ london alatt:):)
anansi: szellemes,  vastag, jó:) american gods világára ez hasonlít nem?
de stardust is javallot:)
Lassabban, lassabban! Ennyi információmennyiségtől egyszerre megfulladok!!! :__devil:

noriko

Quote from: Ramiz on 2007-05-20, 17:09:23
Szóval mindkét könyvről pont az írt, akinek annyira nem jött be.
hmm...ez így téves, mert nekem tetszett a Stardust is! Csak, ahogy akkor is leírtam, inkább mese, ezért egyszerűbb, átláthatóbb és letisztultabb, mint Gaiman többi könyve. Az tetszett benne, hogy szépen le lett zárva, és olyan kis aranyos volt. amolyan "aww that was sweet! hug!"-féle reakciót váltott ki belőlem, ha ennek van valami értelme...  :haha:

Amúgy meg a Neverwhere-re adom a voksomat!
Ez volt az első könyvem tőle, és ennek a hatására kezdtem el keresni a többi könyvét. Annyira már nem emlékszem rá sajnos, de két idézetet is kiírtam belőle, amik akkor nagyon tetszettek:

"Richard had noticed that events were cowards: they didn't occure singly, but instead they would run in packs, and leap out at him all at once."

"Ruislip, the Fop's opponent, looked like the kind of dream one might have if one fell asleep watching sumo wrestling on the television with a Bob Marley record playing in the background: a huge Rastafarian who looked like nothing so much as an obese and enormous baby."
:smile:

Az Anansi Boys-t még én sem olvastam.
"I wish I could, but I don't want to."

Ramiz

Dreamcleaver

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2007-05-21, 01:10:44
Mo-n be lehet szerezni a könyveit angolul?
könnyedén. pl a szállítási időpontot illetően ugyan megbízhatatlan, de amúgy egész jó árakkal szolgáló pendragon könyvesboltban :)
és gondolom még van pár hely, ahol lehet rendelni, de én már hozzájuk szoktam :)