Main Menu

Mirai Nikki

Started by Alkyra, 2007-11-18, 22:14:53

Previous topic - Next topic

Alkyra

Épp 4chant böngésztem mikor rátaláltam erre a gyöngyszemre. Főleg a Higurashi nézők fogják nagyon értékelni. Stílusát tekintve..hm...Psziho-természetfeletti lenne rá a legjobb szó.
Odarakhatnám a románc szót is...de inkább nem. Mindjárt megértitek miért is.

A történet egy magányos srácról szól, akinek csak képzeletbeli barátai vannak s semmit nem csinál egész nap, a mobiltelefonban létező napló írásán kívűl.
Ám egy a képzeleti barát, aki Yukki elméjében lakozik s a Tér s Idő Istenének titulálja magát, megajándékozza a srácot. Módosítja a mobiltelefonját úgy, hogy az mindig a jővöt mutassa neki.
Yukki előszőr nem akar hinni a dolognak, de hamarosan rájönn, hogy Deus nem viccelt vele.

Ám, ahogy mint tudjuk, semmi sincs ingyen. Deus megjelölt még 11 másik embert akinek szintén van egy ehhez hasonló Future Diary-je s kiadta a feladatot: Meg kell ölniük egymást. Ugyanis Deus Ex Machina, nem véletlenül hívta magát Istennek.Az is. A játéknak egy szabálya van: csak egy maradhat. Persze jutalom nélkül mit sem érne a dolog. Az utolsó élő Napló használó lesz a következő Isten, aki bármit megtehet a világgal.(azaz Dues utódja)

Hogy még érdekesebb legyen a dolog, már Deus "bejelentése" előtt, megtámadja egy ismeretlen alak Yukkit s csak egy valaminek köszönheti az életét: egy lánynak, akiről később kiderül, hogy Ő is Napló használó...de Ő egy kicsit más. Míg Yukki "naplója" körülötte történő dolgoknak mutatja meg a jövőjét...addig a lánynak pontosan azt írja, hogy mit fog csinálni a srác s mi fog vele történni...azaz egyetlenegy szóval a lány egy "stalker". A rosszabbik fajtából, ugyanis...meg van kattanva. Nem gyengén.
S ennek tetejében szerelmes...(kombináld a stalker, szerelmes s őrült jellemeket...képzelheted milyen) s nem fél akárkit is eltenni láb alól, aki el merészeli venni tőle vagy bántani akarná az Ő Yukkiját...
([spoiler] Erre nagyon jó példa, amikor betört a srác lakásába s kikényszerítette, h bemutassa az anyjának őt.(bár ez meglehetősen kedves jelenet volt) A csattanója az volt a dolognak, hogy este, miután az anya áldásat adta a "párra" s lefeküdtek aludni a lány megjegyezte, h milyen jó, hogy nem kellett használnia az eszközeit, hogy "meggyőzze" a mamát arról, hogy neki milyen jó hogy Ő a  fiacsakája mellet van...az eszközök továbbá egy sporttáskányi nagy méretű konyhakés...itt egy kép róla:
http://www.onemanga.com/Mirai_Nikki/10/35/
[/spoiler]
)
Ezért nem raktam oda a románc szót...

Elég lassan jönn ki, mivel csak hónapota adnak ki egy részt, de az 40-50 oldal általában.(szal 21 chaptert láttok, de az valójában eléggé hosszú. )
Minden Higurashi s DeathNote fannak ajánlom. Piszok jó manga.:)

http://www.onemanga.com/Mirai_Nikki/

Itt el tudjátok olvasni.

Eddigi értékelésem: 10/9.8

minuszmiki

Quote from: Alkyra on 2007-11-18, 22:14:53
szal 21 chaptert láttok, de az valójában eléggé hosszú.
Már a 22. is beszerzhető Rage jóvoltából. ;)
Én is olvasom egyébként, itt a rövid véleményem. :)

Manitu

Sounds fun. Asszem betárazom következőnek :jee:

Bishop

Én is elkezdtem,még csak az első chaptere volt időm de érdekesnek hangzik. Ami nagyon tetszik benne az kicsit groteszk rajzolás amikor Yukiteru rémült arcot vág vagy Yunonak az a pscihopata stalker tekitnete....mint a DNben Lighté IMÁDOM... Majd holnap mélyebben belemerülök.

Prof. William

Egy ideje már én is nyomon követem a mangát. Nagyon tetszik. Youno nagyon imádnivaló. Egyfelől egy szerelmes lány másfelől hát... Higurashit megszégyenítően elmebeteg. :)

Ami még jó hogy nem úgy tűnik hogy hosszú manga lessz. Mert nem nyújtják hanem nagyon durván a süvít a sztori... Ha feltűnik egy ellenfél nem igan szerepel többbet. :)  Ha jól számolom a 21 fejeztre [spoiler] a 13 használóból már kb 6 kiesett és most intézik a 7-et .:) [/spoiler]

Érdekel mi lessz a vége + reméllem kiderül Youno őrültségénak az oka is. :)

LuckyDingo

ELkezdtem és nem tom abbahagyni :D Jelenleg az 5. chapternél tartok, de szerintem nem tart sokáig, míg behozom a lemaradásom :D Fincsi kis történet az tuti ^^

chilip

basszus, ez addiktív, mint az Ouran Host Club manga  :muhahah:

Alkyra

hohohoho- a 22.es chapter nagyon ígéretes.^^ keressetek rá manga-upd n.

LuckyDingo

Nemááá :(
[spoiler=naon]Yuno nem halhat meg.. még :P [/spoiler]
És ez a manga hogy szokott jönni amúgy? Havonta, gondolom :S Most várhatom a 23asat T_T
Mindegy eddigi véleményem: Kibeb**zott jó kis manga ez :D

Prof. William

Szerintem...

[spoiler] Szinte biztos hogy nem .:) akkor nem hőznák az agyunkat. :)  [/spoiler]

Szerintem amúgy az egész végén...

[spoiler] Yuki vagy Youno biztos meghal de amelyikük túléli az GOD lessz és feléleszti a másikat. Ha meg tényleg meghal valaki akkor az Youno lessz az mert pont a halálra ne lenne kész az imádott Yukijáért? :)  [/spoiler]

LuckyDingo

Quote from: Prof. William on 2007-11-19, 15:36:53

Szerintem amúgy az egész végén...

[spoiler] Yuki vagy Youno biztos meghal de amelyikük túléli az GOD lessz és feléleszti a másikat. Ha meg tényleg meghal valaki akkor az Youno lessz az mert pont a halálra ne lenne kész az imádott Yukijáért? :)  [/spoiler]

Úgyis az lesz a végén, hogy [spoiler]Yuki és Yuno leszúrják egymást /vagy földhözvágják a telefonjukat/  Deus röhög egy jót az egészen és elmegy új játszótársak után nézni :D Sztem Yunot nem élesztené fel Yuki, nem tudom, hogy miért nem, de nem szereti :S Nem értem ezt a Yuki gyereket :D[/spoiler]

Prof. William

Szerintem. :)

[spoiler] Majd csak megszereti. Hisz már erre vannak jelek .:) + Ez a mindent megtehető GOD dolog valszeg a vége miatt van benne. :) Még azt is el bírom képzelni hogy meghalnak és valaki más lessz a GOD és az éleszti fel őket.  :) Melleg úgy tűnik Deus Yukival szimpatizál jobban. Vagy nem?  [/spoiler]

minuszmiki

Yuno csak ne haljon meg, a legjobb figura az egészben. :P

Prof. William

Ja. :) Ő a Mirai Nikki saját különbejáratú Renája. :) Csak nincs húsvágó bárd nála. De ahogy ismerem majd biztos újít eggyet valahonnan. :)

+ Arra kíváncsi vagyok Hinata + Mao szerepel e még... Elméletileg Hina nem jön amíg Mao fel nem épül... Vagy csak így írták ki őket?

Alkyra

Nem fog meghalni.:)

[spoiler] ki mondta nektek azt hogy az egy robbanó gránát?:) szerintem flashbang.:) [/spoiler]

LuckyDingo

Quote from: Alkyra on 2007-11-19, 18:41:11

[spoiler] ki mondta nektek azt hogy az egy robbanó gránát?:) szerintem flashbang.:) [/spoiler]
Nem vagyok egy szakértő, de szerintem a flashbang máshogy szokott kinézni. Majd kiderül.. csak mikor? :O Még mindig kérdezem, hogy mikor jön a legközelebbi? :O

Alkyra

Quote from: LuckyDingo on 2007-11-19, 19:10:17

Nem vagyok egy szakértő, de szerintem a flashbang máshogy szokott kinézni. Majd kiderül.. csak mikor? :O Még mindig kérdezem, hogy mikor jön a legközelebbi? :O

Dunno.Oo

Devian

ohhhh sikerült végigolvasni 2 nap alatt ... hát nagyon jó
inkább el se olvasom a 22. et megvárom míg kijön a 23 xD

Rage

Hát elméletileg akár igazad is lehetne, de engem ez az 終わる世界, mint köv. chapter címe zavar - nem igazán arra utal, hogy Yuno túléli... De majd meglátjuk. Sajnos a beharangozott omake fejezetet nem találta meg Sári, akinek megvan, juttassa el hozzám valahogy. Thx. ;)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Prof. William

A manga közepén egy főhős (aki ráadásul a hátán viszi az egész mangát + még vagy 5 naplós van hátra) nem fog meghalni. Ez olyan mintha Gatts meghalna az eclipseben .:)

chilip

Quote from: Rage on 2007-11-20, 01:39:57

Hát elméletileg akár igazad is lehetne, de engem ez az 終わる世界, mint köv. chapter címe zavar - nem igazán arra utal, hogy Yuno túléli... De majd meglátjuk. Sajnos a beharangozott omake fejezetet nem találta meg Sári, akinek megvan, juttassa el hozzám valahogy. Thx. ;)

Onemangán fennvan vmi extra fejezet, ami a bombás csaj elősztoriát meséli, hogy hogy lett napló használó és mi a célja :D [spoiler=nagy szpóíjler]istenné válni majd kinyírni "istent" vagyis deust, mer gyűlöl mindenféle vallást[/spoiler]

Rage

Jah, de az régi, ez az új pedig elméletileg 14-én jelent meg. :D
痛みを感じる方向に、出口がある!

Alkyra

el kéne kezdenem lottózni...egyb. nagyon jó rész volt. ebből animét kéne csinálni.

Rage

Quote from: Alkyra on 2007-11-26, 13:51:55
el kéne kezdenem lottózni...egyb. nagyon jó rész volt. ebből animét kéne csinálni.
Elmondanád, hogy miről beszélsz? ;)

EDIT: ROTFLOL, hát ezek a One Mangás arcok enyhén gyorsak...
EDIT2: OH SHI-... Also: (一般コミック・雑誌) [増刊少年エースアサルト] [えすのサカエ] 未来日記モザイク 第02話 [2007-WINTER].zip @ share
痛みを感じる方向に、出口がある!

chilip

egyre jobb a OneManga :D ha nem 2-300 oldal méretű a manga, ott olvasom mindig :D sajnos Angel Sanctuary kicsit sok, pedig marha jó ;) nah de kicsit ON is legyek:

[spoiler]magával vitte a tatyóban a szülei koponyáját? [/spoiler] :eek:

Alkyra

Quote from: Rage on 2007-11-26, 19:05:30
Elmondanád, hogy miről beszélsz? ;)

EDIT: ROTFLOL, hát ezek a One Mangás arcok enyhén gyorsak...
EDIT2: OH SHI-... Also: (一般コミック・雑誌) [増刊少年エースアサルト] [えすのサカエ] 未来日記モザイク 第02話 [2007-WINTER].zip @ share

olvasd el amit anno írtam spoilerbe.(be is quoteztem:))

minuszmiki

Hail to the seer! :) Tényleg nagyon jó rész volt, és Yuno is egészséges.

LuckyDingo

Akkor se úgy néz ki egy [spoiler]flashbang.. mindegy XP Yuno él és virul hurray :D[/spoiler]
[spoiler]Az a koponyás dolog fura.. az a csaj nem csak stalker, de naon beteg.. meg mik azok a gyógyszerek? :XDD Kíváncsi vok.. és megint lehet várni egy csomót -_-[/spoiler]

Chronus

Manitu

Tudom, hogy régi, de:
Quote from: Prof. William on 2007-11-20, 02:07:00
A manga közepén egy főhős (aki ráadásul a hátán viszi az egész mangát + még vagy 5 naplós van hátra) nem fog meghalni.
Khm... L? :rolleyes:

Szóval elolvastam. Kicsit rövid, alig tartott 6 óráig :D
Yuno egyszerűen imádnivaló. Ez meg annyira igaz :muhahah: