Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Tudtommal ha le van tiltva a DHT a torrentben, akkor nem megy tracker nélkül.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-11-15, 19:42:22
Kviki nem ér, ilyen egzotikus darabokból Magyarországon jó, ha pár száz darab van :)
...
:haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Cobra on 2008-11-15, 23:30:13
Tudtommal ha le van tiltva a DHT a torrentben, akkor nem megy tracker nélkül.
Hmmm, nem biztos. DHT csak annyi kellene, hogy legyen, hogy a peerek egymás között cserélgessék a saját peer listájukat, nem? Zárt trackereken pedig szokta egy ismerősöm használni a trackercím törlést, hogy ne romoljon az aránya. És ott letiltják a DHT-t.
[reserved]

TurboK

UPC limitálja a torrentet, ha náluk vagy akkor az a probléma forrása.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kvikveg

Orszagomat egy floppyert!!!  :zomg: (Ghostolashoz.)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Ha 1:1 egyező partíciókról van szó, azokat akármelyik normális LiveCD-vel át tudod dd-zni. Plusz sima másolással az adatpartíció tartalmát külön átvontatni utána, ha a rendszer már bootol az új helyről (fixboot, stb. után). Floppy szvsz nem kell (vagy az a baj, hogy két vinyó és a CD nem fér rá egyszerre a kábelekre?). No Warranty Included.

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2008-11-16, 01:29:19
Ha 1:1 egyező partíciókról van szó, azokat akármelyik normális LiveCD-vel át tudod dd-zni. Plusz sima másolással az adatpartíció tartalmát külön átvontatni utána, ha a rendszer már bootol az új helyről (fixboot, stb. után). Floppy szvsz nem kell (vagy az a baj, hogy két vinyó és a CD nem fér rá egyszerre a kábelekre?). No Warranty Included.
Akkor: orszagomat egy irhato akarmiert! Utolso DVDmet a heten megirtam, elfogyott, vege. :/
Kiveve ha az eredeti WinXP CD mukodik LiveCDkent.
dd?
Igazabol az uj winchester teljesen szuz, tehat particionalni is kell, stb-stb. A Norton emlekeim szerint ezt elintezte, es meg lehetett adni melyik particiot bovitse ki az eredetirol.
Miben mas ez meg a Norton Ghost?

Soldier

olyan kérdésem lenne hogy ujonnan összerakott gép:
GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE /a zalman aktív hűtős/
P45 Neo2
2x2gbram
2 hdd sata
1dvd rom
q6600
CORSAIR PSU-400CX

továbba van 1-1 8cm kis ventri elöl-hátul
minden alapjáraton fut+minden a saját telepítőjéröl lett telepítve, de körülbelül 1,5-2 óra játék után kapok egy restartot, kékhalál nincsen.. a cpu 40 fok fölé nem megy,ahogy az alaplap sem 35 fölé, a gpu-t meg 62-65~C fölött nem láttam játék közben,de legtöbbször mikor leteszem akkor csak 60,elképzelhetö h hirtelen megugrik?annyi történik hogy elöször befagy pár mp-re majd hirtelen fekete kép,néha el is csikosodik utána majd jön a reboot. valami ötlet van esetleg?
#edit: most néztem driverbe hogy alapbeállításon a 500-750 GPU Clock skálán 700ment amikor 625 az alap nem?elképzelhető esetleg h ez okozza ?

TurboK

Az eseménynaplót nézted már?

Esetleg próbáld kikapcsolni az automata ujrainditást kékhalálnál, hátha kiír valami használhatot a legkozelebbi ujraindulásnál.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

bimanc

Quote from: Soldier on 2008-11-16, 02:45:22
olyan kérdésem lenne hogy ujonnan összerakott gép:
GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE /a zalman aktív hűtős/
P45 Neo2
2x2gbram
2 hdd sata
1dvd rom
q6600
CORSAIR PSU-400CX

továbba van 1-1 8cm kis ventri elöl-hátul
minden alapjáraton fut+minden a saját telepítőjéröl lett telepítve, de körülbelül 1,5-2 óra játék után kapok egy restartot, kékhalál nincsen.. a cpu 40 fok fölé nem megy,ahogy az alaplap sem 35 fölé, a gpu-t meg 62-65~C fölött nem láttam játék közben,de legtöbbször mikor leteszem akkor csak 60,elképzelhetö h hirtelen megugrik?annyi történik hogy elöször befagy pár mp-re majd hirtelen fekete kép,néha el is csikosodik utána majd jön a reboot. valami ötlet van esetleg?
#edit: most néztem driverbe hogy alapbeállításon a 500-750 GPU Clock skálán 700ment amikor 625 az alap nem?elképzelhető esetleg h ez okozza ?

Nem 100 %, de amikor én a szintén ati kártyámat húztam, akkor pont ugyanezt produkálta. Nem is értem, miért raknak bele szofteveres tuningot, ha igazából nem is lehet kihasználni. 25 Mhz procituningot még nagyjából engedett, de a memóriát már egyáltalán nem. Azonnal crashelt.

Soldier

Quote from: TurboK on 2008-11-16, 03:48:54
Esetleg próbáld kikapcsolni az automata ujrainditást kékhalálnál,
ezt hol találom biosba keressem?

Quote from: bimanc on 2008-11-16, 10:30:53
Nem 100 %, de amikor én a szintén ati kártyámat húztam, akkor pont ugyanezt produkálta.
és amikor lehúztad neked utána jó lett? mem-je a minimumon van

bimanc

Konkrétan: 2600xt a vidkari, nyomtam rá egy automata tuningtesztet, ami 860 Mhz körül akadt ki (800-900 között lehet állítani a gpu-t). A teszt a memóriát nem emelte, ha jól emlékszem. Ezután manuálisan állítgattam, a memória semennyi tuningot nem bírt, azt hagytam alapbeállításon (700 Mhz), a gpu-n 50 Mhz-t emeltem. Többé-kevésbé stabilan ment, csak játék közben omlott össze párszor.  ::) 25 Mhz emelésnél majdnem teljesen stabil volt, de igazából a legmegbízhatóbban az alapbeállításon megy csak, meg ugye 25 Mhz nem is számít sokat.

Soldier

értem köszi, hát reménykedek akkor hogy az alapbeállítás volt a baj (700) most lehúztam 600.megnézem igy azt majd kiderül.

bimanc

Annyira nem értek hozzá, nem biztos, hogy ez a baj, de ha mással nincs probléma (driverek rendben vannak, stb) akkor lehez ez is. Egyébként most hirtelen nyomtam egy tuningtesztet megint a Catalystban, 865 Mhz-nél kiakadt, kaptam egy szép windózkék hátteret, és csak a reset segített rajta. Ugyanennyire megemelve a gpu-t manuálisan, a Lost Planet a kezdőképernyőnél lefagyott.  :D Lehúzva semmi gond. Hát, legalábbis gyanús.

NLZ

Quote from: Soldier on 2008-11-16, 10:36:28
Quote from: TurboK on 2008-11-16, 03:48:54
Esetleg próbáld kikapcsolni az automata ujrainditást kékhalálnál,
ezt hol találom biosba keressem?
Alapvetően a Windows XP-ben sosem láthatod a rettegett "Kék Halál" képernyőt, mert amikor az operációs rendszerben hiba keletkezik automatikusan újraindul a rendszer. Ha kikapcsolod az automatikus újraindítás funkciót elmaradnak a "véletlen" újraindítások is.
1) Jobb klikk a Sajátgépre és válaszd a tulajdonságokat (alapértelmezett XP stílusnál Start > Vezérlőpult > Rendszer).
2) Klikk az "Speciális" fülre.
3) A "Indítás és helyreállítás" alatt klikk a "beállítások"-ra.
4) Vedd ki a pipát az "Automatikus újraindítás" dobozból.
5) Nyomd meg az Alkalmaz-t, majd az OK-t.
forrás
[reserved]

Próféta

De az is jó, ha az eseménynaplóban (Felügyeleti Eszközök) visszanézed, ahogy TurboK mondja.

Kvikveg

TurboK

Ma olvastam egy érdekes dolgot.

Chellonál ugye lehet "upgrade"elni internet csomagot, azaz ha 10/2es vonalad van, lehet váltani 20/3asra (lefele nem). Az állitólagos trükk az, hogy amikor ilyet csinálsz, az hűség nélküli csomagra való váltást jelent, a régi csomagod meg megszűnik. Ergo ezzel a kiskapuval hűségidő lejárta előtt fel lehet mondani a chello netet - elméletben.

Tud valaki arról infót hogy ez gyakorlatban is működik-e? Holnap rákérdezek én is az irodájukban, ha működik akkor decemberre már digivel fogok nyomulni...

Cobra

Normális esetben ha csomagot váltasz, akkor onnan újraindul a hűségidő.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Xzone

Quote from: TurboK on 2008-11-16, 16:51:14
Ma olvastam egy érdekes dolgot.

Chellonál ugye lehet "upgrade"elni internet csomagot, azaz ha 10/2es vonalad van, lehet váltani 20/3asra (lefele nem). Az állitólagos trükk az, hogy amikor ilyet csinálsz, az hűség nélküli csomagra való váltást jelent, a régi csomagod meg megszűnik. Ergo ezzel a kiskapuval hűségidő lejárta előtt fel lehet mondani a chello netet - elméletben.

Tud valaki arról infót hogy ez gyakorlatban is működik-e? Holnap rákérdezek én is az irodájukban, ha működik akkor decemberre már digivel fogok nyomulni...

Én upgrade-eltem, de újabb hűségnyilatkozatot is kaptam hozzá.

Soldier

Quote from: bimanc on 2008-11-16, 11:10:36
,,, hogy ez a baj, de ha mással nincs probléma ,,
megnéztem, a far cry2-al probaltam izzasztani 2+ orában minden ok volt,de nem akarok elszólni,mert közbe elöfodrult hogy 15 percet is állt a game,nem tudom ez mennyire számított,majd meg probalkozok azt irom ha gond van,köszi.

Quote from: Xzone on 2008-11-16, 16:54:57
Én upgrade-eltem, de újabb hűségnyilatkozatot is kaptam hozzá.
azt hogyan? mi is upgradeltünk de semmi hűségnyilatkozat nem volt hozzá.erröl van szó nem? mi megrendeltünk neten elsö munkanap át is nyomták,és kaptunk egy papirt a csomagváltásrol ami az árat tartalmazta de semmikép sem hűségnyilatkozatot..elképzelhetö hogy nekünk már lejárt az elözö csomagnál és ezért nem kaptunk? de amugy ha már itt tartunk hozzánk is jön a digi arrol olvastatok valamit ? mit tudni róla ? en csupa rosszat hallotam csak ,pontosabban azt hogy rengetegszer szakad,és ez nem teszi tulszimpatikusá megéri váltani?

Zsiga

Quote from: Soldier on 2008-11-16, 18:27:20
de amugy ha már itt tartunk hozzánk is jön a digi arrol olvastatok valamit ? mit tudni róla ? en csupa rosszat hallotam csak ,pontosabban azt hogy rengetegszer szakad,és ez nem teszi tulszimpatikusá megéri váltani?
Szaréhugyé adnak nagyon durván jó feltöltést (meg a letöltés is jó, csak az nem olyan kiemelkedő), simán megéri. Én meg még csak jót hallottam róla, több ismerősnek / rokonnak van és elégedettek vele.

Én

Nálam is diginet van, több hónap alatt összesen ha 3x volt szakadás már lehet sokat mondok, 3500 havonta, 30 le 20 fel. Én megelégedett vele vagyok :jee:

Soldier

köszi az infot akkor pár hét és mar nálunk is lesz remélem /elméltben mar agusztusba itt volt, hát majdnem/

TurboK

Quote from: Soldier on 2008-11-16, 19:50:14
köszi az infot akkor pár hét és mar nálunk is lesz remélem /elméltben mar agusztusba itt volt, hát majdnem/
Mi két évre kötöttünk a chellonál (még a 10/1es csomagot), két hétre rá meg kötötte a digi az optikai kábelt az épületbe. Téptem a hajam rendesen.

Soldier

Quote from: TurboK on 2008-11-16, 20:58:51
Mi két évre kötöttünk a chellonál (még a 10/1es csomagot), két hétre rá meg kötötte a digi az optikai kábelt az épületbe. Téptem a hajam rendesen.
nah ezt megtudom érteni :|

közben meg csak nem segitett a gpu clock lejebbhuzása , és megneztem ezt az esemény naplót amit mondatok, bemásolom hátha ti tudtok segiteni mert én nem értem: bár nem vagyok benne biztos hogy ugyanezeket irja ki kék halál közben is./op rendszer most vista,de amikor elöször xp volt fenn akkor is ezt csinálta, ugyanez a vga driver volt akkor is,esetleg csere?/
[spoiler]Description
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.

Problem signature
Problem Event Name:   LiveKernelEvent
OS Version:   6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID:   1038

Files that help describe the problem
WD-20081115-2029-01.dmp
sysdata.xml
Version.txt

View a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.

Extra information about the problem
BCCode:   117
BCP1:   FFFFFA8007E3F4E0
BCP2:   FFFFFA6002A28E34
BCP3:   0000000000000000
BCP4:   0000000000000000
OS Version:   6_0_6001
Service Pack:   1_0
Product:   256_1[/spoiler]

bimanc

Sajnálom, ehhez már nem értek. Próbáltad más játékkal is? Akár az is lehet hibás. De remélem valaki ért ahhoz a bejegyzéshez amit beírtál.

Soldier

=( , köszi azért. hát remélem én is valakinek lesz valami ötlete most felraktam a legfrissebb drivert, hátha. ha reporoltam a microsofnak ezt az üzit kaptam vissza."hogy nincsen megoldás és hogy az Ati Driver okozza".nah kösz.. de hát én ebbe annyira nem vagyok biztos azért. Kicsit utána olvasva elég sok embernek van ez a baja mind nvidia mind atinál, de megoldást még sehol sem találtam.. ha valkinek ötlet akkor please help  :frown:

Xzone

Quote from: Én on 2008-11-16, 19:11:04
Nálam is diginet van, több hónap alatt összesen ha 3x volt szakadás már lehet sokat mondok, 3500 havonta, 30 le 20 fel. Én megelégedett vele vagyok :jee:

Aztak*rva! Szóval én lassabb netért fizetek majdnem háromszor annyit...remek.

Moha

Akinél diginet van, szerintem mindenképpen azt válassza. Én csak jót hallottam eddig róla. Gyakorlatilag optikai kábelt húznak be az épületbe és onnan megy UTP-vel. Emiatt marha gyors és még senkit nem hallottam panaszkodni rá. Vélhetőleg csak később fognak előjönni a gondok, ha majd esetleg telítődik a gerinchálózatuk. De addig, ami a csövön kifér...

Ha itt nálunk lenne (a 100m-el odébb lévő panelházakban van), rögtön váltanék rá a Chello-ról, annak ellenére, hogy nem volt vele sose bajom.

A UPC-nél most az új szerződéseket hűségidő nélkül kötik. Viszont a felfelé módosítás tudtommal nem jelenti a fennálló hűség megszűnését. De majd utánakérdezek, mert nem vagyok benne biztos.
Amúgy a 10 vagy 20 Mbit downstream még jó is, upstream irányban viszont eléggé korlátozott a DOCSIS2 rendszer (amit a UPC használ), ilyen szempontból a diginet előnyösebb, mert az optikának szinte mindegy, hogy upstream vagy downstream...