Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Egyik munkatársam írt valami saját progit, ami Rapidshare-ről lekapkodja a beállított fileokat, azt esetleg elkérhetem tőle. A gond csak az, hogy nem tudom a srác számát és legközelebb csak 17.-én megyek dolgozni...

Moha

Nagynéném gépébe kellene egy tápegység. P3-as gép, tehát nem kell nagy teljesítmény. Két lehetőség között gondolkozom:

1. Odaadom az én 450-es Chieftec tápomat, és én meg veszek magamnak másikat. Ez esetben a P3-nak még sok is a 450W. Kérdés: milyen tápot vegyek, ami elbírja az E7200 + GF8500GT + 2 HDD + DVD-t, ill halk?
2. Veszek neki bele egy 350-es FSP-t vagy hasonlót, az enyémet meg lehalkítom pl. egy poti beiktatásával.

Melyik megoldás a jobb szerintetek?

NLZ

Kevés lenne az a 450W? Sztem nem. A 300 is elég abba P3ba. A hangra nincs ötletem, én nem buzerálnám a tápot a helyedben (bár ha nem garis, akkor mindegy).
[reserved]

Moha

Quote from: NLZ on 2008-12-12, 21:40:27
Kevés lenne az a 450W? Sztem nem.
A teljesítmény nem kevés. Megy vele rendesen a gép. A hangjával van bajom. Még mindig. Egyelőre nem oldottam meg...
Nagynénémnek viszont még karácsony előtt működőképes állapotba kéne hozni a gépét és ahhoz már csak a táp kell.

Kuroi Tenshi

1. Corsair 400CX kb 12-13k, 450VX 14-16k
2. OEM FSP kb 6-7k; a géped max kb 150W-ot eszik, amit a táp már elég
alacsony légáramlás mellett is kibír. Deltás chieftecben a venti (yate loon,
tehát még nem is rossz) szerencsére nem forrasztva, hanem kétpines
csatlakozóval van bekötve, tehát ha kihúzod és beraksz közéjük egy
potit csatlakozókkal, akkor bármi nyom nélkül  átalakíthatod

Én

Ismerős nevében kérdés, maybe a n00b one:
A gépe bekapcsol, behozza az asus képernyőt, aztán amikor a windows töltőképernyő jönne, az kimarad. Csigatgempó, majd behozza a bejelentkezőablakot a fiókokkal, beírja a jelszavát, majd megint csigalassan tölt be használható állapotig. Eddig nem volt semmi ilyen gondja, nem telepített semmit, csak hirtelen belassult.
Ennyi infóm van, nekem lenne tippem de nem akarok neki baromságot mondani, mi lehet?

Moha

Ez így kb. marhasok minden lehet. Pl:

• Windows kedves valamit összekuszált magában - legvalószíübb ok - Chkdsk + víruskergetés + defrag segíthet.
  • Valamelyik program vagy a windows frissítése nem sikerült jól. Ez esetben rendszervisszaállítás.
  • Mégis volt telepítve valami, ami belenyult a windows boot folyamatába (kernel szintű driverhiba)
  • Haldoklik a hdd és nem olvas rendesen (ezt mondjuk a hangjából lehet hallani)
  • Memória vacakol (ez néha csak lassulást okoz, de gyakrabban inkább folyamatos kékhalált)
  • Meghalt a procventi, emiatt a proci túlmelegedett. (procitól függően ilyenkor vagy resetelget, vagy marhára belassul - vagy elfüstöl alias Palomino  :D )
Helyszínen kellene látni, de kb. 99% hogy szoftveres hiba. A rendszert kell megpróbálni rendberakni. Ha nem megy, akkor meg reinstall.

Apropó, mikor indul a windows, akkor folyamatosan darálja a hdd-t, vagy csendben van?

Én

Hű hát az illetővel hétfőig nem beszélek élőben csak msn-en, és nem nagyon ért a gépekhez szóval ezeket a megoldási lehetőségeket vicces lesz leadni neki. MEgpróbáltatok vele egy defragot esetleg renndszervisszaállítást, vírusirtója szerintem nincs (apropó, milyen jó és ingyenes antivirust tudsz? :D )

kikuchiyo

Failure is the default option

Moha

Quote from: Én on 2008-12-13, 00:30:20
(apropó, milyen jó és ingyenes antivirust tudsz? :D )
Avast. :) Mindkét feltételedet teljesíti. Én is azt használom.

Én

Nekem is avast van fenn, de nem tudtam, hogy jó-e :)

motifator

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-13, 00:30:58
PIO mód?
Nekem is ez jutott eszembe hirtelen. Az egyik leggyakoribb "hirtelen belassult a windowsom" ok.
Eszközkezelő -> IDE ATA/ATAPI vezérlők -> Elsődleges/Másodlagos IDE csatorna -> Speciális beállítások -> Jelenlegi átviteli mód
Na ennek Ultra DMA üzemmód [valami szám]-nak kéne lenni, vagy üresnek. A lényeg, hogy ha PIO módot ír, akkor az eszközkezelőben sz Elsődleges/Másodlagos IDE csatornára jobb klikk -> Eltávolítás, majd windows újraindít. Ezután be szokott állni DMA módra.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

NLZ

De ez SATA vinyókkal nem megy, vagy igen?
[reserved]

Flaser

Quote from: Én on 2008-12-12, 23:59:51
Ismerős nevében kérdés, maybe a n00b one:
A gépe bekapcsol, behozza az asus képernyőt, aztán amikor a windows töltőképernyő jönne, az kimarad. Csigatgempó, majd behozza a bejelentkezőablakot a fiókokkal, beírja a jelszavát, majd megint csigalassan tölt be használható állapotig. Eddig nem volt semmi ilyen gondja, nem telepített semmit, csak hirtelen belassult.
Ennyi infóm van, nekem lenne tippem de nem akarok neki baromságot mondani, mi lehet?

Rendszergazdaként van három MD House-os aranyszabályom:
-A beteg mindig hazudik.
-A beteg MINDIG hazudik.
-A BETEG MINDIG HAZUDIK.

(...ugyanis még akkor is hazudik, ha ő nem tud róla)

A múltkor egy Adobe Premiere Pro-val szoptam rengeteget, mire feltűnt, hogy valaki átkavarta a codec-eket.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

pet

A monitorom elromlott, vagy nem is tudom, régen is csinálta ezt, és idővel elmúlt, meg most is van hogy rendesen működik, de azért idegesítő. Nem rég hoztuk meg a szerelőtől a gépet, és azóta megint csinálja, kissé idegesítő már. A monitor amúgy kikapcsolódik, vagyis nem kikapcsolódik hanem a kép megy el, teljes sötétség, és csak az segíthet rajta ha kihúzom a konnektorból és újra bedugom, és néha ezt 5 másodperces időközönként csinálja. volt már valakinek hasonló?

Kuroi Tenshi

Írd le részletesebben. Elromlott = mit csinál?
Ha az, hogy a kép elmegy, azt akár a videókártya is okozhatja (bár amikor
az van, akkor a gépet is resetelni kell, mert befagy). A monitor standby
állapotba váltogat? (a ledje villog?)
Ha van még garancia rajta, akkor visszavinni és csere vagy javítás.
Ha már nincs, akkor 40k körül már 22"-eseket kapni.

pet

egyszerűen elmegy a kép, de minden ugyanolyan mintha normális lenne, megnéztem, és minden úgy világít ahogy kell neki :D de olyan 20 perc kibe huzogatás után megjavul, vagyis reggel még 5 másodpercenként elment de idegeskedtem vele és már jó egy pár órája. viszont a gép most volt szerelőnél, szerintem kiszúrta volna ha a gépnek lenne valami baja.viszont a géphez kötődő kábel elég vacak állapotban van, lehet az tört meg.

Member

Quote from: pet on 2008-12-13, 14:49:47
viszont a géphez kötődő kábel elég vacak állapotban van, lehet az tört meg.
Akkor a színek szoktak elmenni. Nálam is gyakran elrózsaszínesedik, akkor odanyúlok.
Vagy ha hálózati kábelre gondolsz, amikor elmegy, világít a LED?

pet

minden világít ugyanúgy, az összes különbség az az hogy a monitoron nem látok csak feketeséget

Kuroi Tenshi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-13, 11:09:04
Ha van még garancia rajta, akkor visszavinni és csere vagy javítás.
Ha már nincs, akkor 40k körül már 22"-eseket kapni.

TurboK

Quote from: Moha on 2008-12-12, 21:37:40
Kérdés: milyen tápot vegyek, ami elbírja az E7200 + GF8500GT + 2 HDD + DVD-t, ill halk?
Corsair 520w szinte teljesen hangtalan normál terhelés alatt (ha ugrik a terhelés akkor felpörgeti a ventit, de nekem még ez soha nem fordult elő, e6550 + hd4670). Moduláris táp, 20e körül/felett, többi corsair modellt nem ismerem.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Corsairnek van már 400-as tápja is, az is bőven elég ehhez a géphez. Vagy Enermax pro82+ 385W, ez is hangtalan.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Jahm, felesleges túlméretes tápot venni, csak a villanyszámla lesz nagyobb.
[reserved]

Cobra

A 80+ -os tápok már szerencsére nem fogyasztanak annyival többet kis terhelésen, cserébe jónéhány ezerrel többe kerülnek a nagyobb teljesítményüek. És ha soha nem használod ki a táp teljesítményét, akkor felesleges pénzkidobás volt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Jahm, csak a hatásfok mindig romlik, ha a névleges teljesítmény alatt üzemel. De tény, a minőségibb táp mindig jobb.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2008-12-14, 00:14:34
Corsair 520w szinte teljesen hangtalan normál terhelés alatt (ha ugrik a terhelés akkor felpörgeti a ventit, de nekem még ez soha nem fordult elő, e6550 + hd4670). Moduláris táp, 20e körül/felett, többi corsair modellt nem ismerem.
Quote from: Cobra on 2008-12-14, 19:53:23
Corsairnek van már 400-as tápja is, az is bőven elég ehhez a géphez. Vagy Enermax pro82+ 385W, ez is hangtalan.

Ld:
Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-12, 22:01:18
1. Corsair 400CX kb 12-13k, 450VX 14-16k

Quote from: NLZ on 2008-12-14, 20:10:02
Jahm, csak a hatásfok mindig romlik, ha a névleges teljesítmény alatt üzemel.

Nem, a névleges teljesítmény közelében elkezd esni a hatásfok - a névleges
teljesítmény kb 40-75%-a között a legmagasabb a hatásfok.

NLZ

Miket nem tanul az ember. :D
[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2008-12-14, 23:10:41
Miket nem tanul az ember. :D
A hatásfokos észosztást én is akartam írni, csak végül kitöröltem mert túl durva lett és lusta voltam átfogalmazni. Még szerencse hogy K_T nem akkora tahó troll mint én.  :angyali: