Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Nihilus

csacsa

"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Dreamcleaver

Lenne egy kérdésem:

Aaroniero arrancar volt? Mármint Aizen használta rajta a Hongyokou-t? Mert így visszagondolva nem vágom, hogy hogyan müxik az igazi formája. Két tégelybe lebegő fej, nem igazán antropomorph. Egyáltalán, hogy kapcsolódik a teste többi részéhez?

Bocs, ha valami nagy marhaságot kérdezek, de ha ez el volt magyarázva, akkor teljesen elfelejtettem.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

csacsa

én úgy emléxem, hogy ő nem volt arrancar. mondta is rukianak hogy hogyan is lett espada.
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Dreamcleaver

Hmmm...és azért nem lett arrancar, mert akkor elvesztette volna a végtelen fejlődés lehetőségét?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Member

Gillian volt, de azoknak meg nincsen zanpakto-ja. Mondjuk az is érdekes volt, mert Shiba Kaien zanpaktoja formájában a release után is nála maradt.

Bishop

Arrancar volt, mert hollownak nincs release-e. De mivel csak gillian volt nem volt annyira antropomorph mint egy ajucas

Dreamcleaver

Quote from: Member on 2009-05-19, 00:13:02
Gillian volt, de azoknak meg nincsen zanpakto-ja. Mondjuk az is érdekes volt, mert Shiba Kaien zanpaktoja formájában a release után is nála maradt.

Az, hogy Gillian volt nem ütközik az arrancarság lehetőségével. Kardja alapból egyik hollownak sincs, azt az arrancarizáció során kapják.

Bishop: értem, kösz. Ezek szerint a gilliansága miatt az arrancarizáció során kapta a két lebegő fej alakot?

Edit:

Hmmm...ha jól emlékszem valami olyasmi volt a különbség a Gillian meg az Adjucas között, hogy a Gilliannál még rengeteg személyiség versenget a test irányításáért, míg az adjucasnál már kialakult egy domináns személyiség. Mivel Aaroniero-ból az arrancarizáció során gyak két személyiség lett, ezért én arra következtetek, hogy már az adjucas-szá válás határán volt.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Member

Engem inkább az érdekelne, hogy honnan ez az Aaroniero Aarruruerie név. Ez a két dilinyós feje akar lenni, vagy csak Kubo random rácsapott a billentyűzetre?

Az a poén, hogy messze a legérdekesebb espada és bírt 3 epizódnyit kb.

NLZ

Neem, Rukiával az a szerencsétlenkedés jóval tovább húzódott.
[reserved]

Member

Animében számoltam, ha kihagyjuk az időhúzó flashback-eket.

Chronus

Quote from: Member on 2009-05-19, 00:36:06
Engem inkább az érdekelne, hogy honnan ez az Aaroniero Aarruruerie név. Ez a két dilinyós feje akar lenni, vagy csak Kubo random rácsapott a billentyűzetre?

A két fej neve.

Btw nem így írják, csak ez is Ulquiorra Cifer esete amit Schifferr-re fordított a nagyhiszemű fansub tömeg.  :_piszka: Databúkban nézd meg az offical romanizationt, fele ilyen hosszú sincs (asszem Aaroniero Arurueli).

És pre-Arrancar volt, nem Hogyouku-s. Az Aizen előtti Espada utolsó tagja.

Member

Quote from: Chronus on 2009-05-19, 09:52:26
asszem Aaroniero Arurueli
Kivettél két r-betűt, egy r-ből L lett (ami japóknál ugyanaz), és egy e-vel kevesebb a végén, és máris fele olyan hosszú sincs? ::)

Dub-zero

Quote from: Member on 2009-05-19, 00:36:06
Engem inkább az érdekelne, hogy honnan ez az Aaroniero Aarruruerie név.

az összesnek vmi építész / tervező a névadója

neki ő: http://en.wikipedia.org/wiki/Eero_Aarnio
"a selfie szó az élőbeszéd XD-je"

Chronus

Quote from: Member on 2009-05-19, 10:30:10
Kivettél két r-betűt, egy r-ből L lett (ami japóknál ugyanaz), és egy e-vel kevesebb a végén, és máris fele olyan hosszú sincs? ::)

Mondom asszem. Szerinted megjegyeztem? : P Lehet, hogy csak Aroniro. Tökmindegy, a lényeg, hogy alapból marhára túl van zsúfolva felesleges betűkkel és céltalan túl-japán-romanizálásasal.

Jaguarjack = Jeagerjaquez. Allon = Eón. Schiffer = Cifer esete. A kiejtés és az, hogy alapból japán nyelvű a cucc, marhára nem számít a végső írott forma "kikövetkeztetésében". Nem csak Bleachre jellemző ez. Lsd SE: Chrona = Crona.

Amúgy sose értettem, hogy mi volt mindenki gondja Ruffles nevével. A kiejtése viszonylag egyszerű. Ároníró Árurueli. Nem egy sárgabögregörbebögre. :3x3:

Nekem több gondom volt Szayel-Aporro Grantz nevével aminek a leírását fejezetenként változtatták szerecsétlen translaterek. Én annak nagyon a kiejtése se segített az animében. Zaerü-wat? :confused:

Junchi

Quote from: Chronus on 2009-05-19, 12:32:37
Jaguarjack = Jeagerjaquez. Allon = Eón. Schiffer = Cifer esete.

Erről a hazai fandom visítás-hulláma jutott most eszembe, mikor meghallják a magyar verzsönös Bleachben, hogy le vannak fordítva a támadásnevek... Gonosz, csúnya fordítók: lefordították a támadásneveket magyarra, csak épp addig nem jutnak el, hogy ezek eredetiben is legalább ilyen gázul hangzanak. Szal lehet, hogy a "Nake! Suzumushi" baromi kúlosan hangzik eredetiben, de valójában ugyanakkora WTF, mint a "Ciripelj! Kabóca".

Member

De pl. néha éppen ezért hallgatok litván, cseh, norvég nyelvű zenét, mert nem értem benne, hogy "Jajjj, de szeretlek!" vagy "Sáááááááátááááááán!!!", és a tudatlanok boldogságában elvagyok. Ami nem kerül a pörköltbe, az nem is ronthatja el azt.

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2009-05-19, 13:34:15
Quote from: Chronus on 2009-05-19, 12:32:37
Jaguarjack = Jeagerjaquez. Allon = Eón. Schiffer = Cifer esete.

Erről a hazai fandom visítás-hulláma jutott most eszembe, mikor meghallják a magyar verzsönös Bleachben, hogy le vannak fordítva a támadásnevek... Gonosz, csúnya fordítók: lefordították a támadásneveket magyarra, csak épp addig nem jutnak el, hogy ezek eredetiben is legalább ilyen gázul hangzanak. Szal lehet, hogy a "Nake! Suzumushi" baromi kúlosan hangzik eredetiben, de valójában ugyanakkora WTF, mint a "Ciripelj! Kabóca".

Hogy mindenkinek jó legyen, válasszák inkább az aranyközéputat :D Ciripelj, Suzumushi! Máris királyos és még magyar is van benne :D /alá kiírhatják, hogy mi a Suzumushi, ha nagyon akarják/
Soifonnak mi lenne a release? "Csipkedj minden ellenséget halálra, Lódarázs!" De ha a Darázs Suzumebachi marad, már egy fokkal jobban hangzik :D

Junchi

Manga Spoilerz

[spoiler=>_______>]És Hitsugaya megint megúszta sérülés nélkül... Komolyan, mit kéne csinálnom, hogy végre kihulljon? Áldozzak fel egy kecskét, or what? Srsly, nem hiszem el, hogy Halibel ekkora gyökér, hogy hármas létére nem bírja végre lecsapni... =_____=[/spoiler]

Member

A kecske max egész Las Noches bűneit vinné a sivatagba, ellenben ha anti-eső táncot jársz és kiszárítassz mindent, Hitsu-nak nem lesz miből jegelnie, hacsak Hali nem céloz orrba-szájba mellé.
Amúgy Hitsu olyan, mint Milfeulle a Galaxy Angelből. Annak külön abija volt a szerencse és csak ő úszott meg mindent.

balu01

Hitsugayánál ennyivel gyengébb lenne a hollow-maszkos Ichigo? :eek:

Én

Quote from: balu01 on 2009-05-19, 19:56:04
Hitsugayánál ennyivel gyengébb lenne a hollow-maszkos Ichigo? :eek:
Bleach Powerlevels. Helyzettől függően változnak.

LuckyDingo

Pöpöpöpö... a végén még kiderül, hogy mikor elfogynak a jégvirágok, Hitsugaya mindenkinél erősebb lesz  XD
Halódtam Haliban..nem igaz, hogy nem bírja levágni... hogy akar így Yamatata ellen menni?

Én

Quote from: LuckyDingo on 2009-05-19, 20:04:01
Pöpöpöpö... a végén még kiderül, hogy mikor elfogynak a jégvirágok, Hitsugaya mindenkinél erősebb lesz  XD
Ez olyan Zarakis lenne. Kiderülne, hogy eddig csak visszatartotta az erejét, hogy élvezetesebb legyen a harc, és a jégvirágok jelzik, meddig bírja. :D

Member

Ezen én is filóztam már, Ulqi fél kézzel agyoncsapta a hollowmaszkos ichigo-t, Hali meg nem bír egy pelenkás porbafingó manóval, nem semmi. Már látom magam előtt a Yami meccset. Mindenki megfeküdt, ám megjelenik Ganju a semmiből és kinyírja a tüzijátékaival.

balu01

Azért az se semmi, hogy Ichigo csak azt az egy szerencsétlen GT-t tudja a kezdetektől(a cerot és a gyors regenerációt nem tudja még magától használni...), Hitsugaya meg a multkori után most is előhoz valami gigantikus technikát a spoiler szerint...
[spoiler=Hitsugaya :eek:]氷輪丸は氷雪系最強!!
Hyourinmaru is the strongest Ice-Snow type [zanpakutou]!!
ばんかいした状態でやるのは初めてだが
This the bankai state at the start, however,
俺の力は 天からも~(空から何か降ってくる描写で終了)
My power is... from the heavens... (From the sky, something is seen falling at the end.).

必殺技はなったところで終了
The chapter ends with the special move.[/spoiler]

Junchi

Quote from: balu01 on 2009-05-19, 20:25:54
Hitsugaya meg a multkori után most is előhoz valami gigantikus technikát a spoiler szerint...
[spoiler=Hitsugaya :eek:]氷輪丸は氷雪系最強!!
Hyourinmaru is the strongest Ice-Snow type [zanpakutou]!!
ばんかいした状態でやるのは初めてだが
This the bankai state at the start, however,
俺の力は 天からも~(空から何か降ってくる描写で終了)
My power is... from the heavens... (From the sky, something is seen falling at the end.).

必殺技はなったところで終了
The chapter ends with the special move.[/spoiler]

Nnna jó, mentem aludni (és temetni Halit)...  ::); Soifon bankaig senki ne ébresszen fel...

Member

Szerintem az életben nem fog Bankai-ozni. Kubo ezzel tartja fent az érdeklődést. Vagy csak fingja sincs, hogy mi legyen az. :p

Junchi

>Member

Nem hiszem, szerintem Kubo már rég kitalálta, hogy mi lesz az, csak tépi itt az idegeinket, meg SS Yammy-jának kell a reflektor... >_>

Btw

[spoiler]蜂女が大前田に囮をしろと命令
Soi Fong ordered Omaeda to act as a decoy.
蜂女はどこかへ行ってしまう
Soi Fong went somewhere.[/spoiler]

Lol, ez most megihletett:

Soifon: Oomaeda maradj itt és játszd a csali szerepét! Addig én bekészülök egy gigaerős támadásra.
Oomaeda: Hö? Én?
Soifon: Igen!
Oomaeda: Háát, legyen, de siessen kapitány, ne maradjon sokáig.
Pár ch múlva ismét felbukkan Soifon egy közeli gyorsétteremben "mintha elfelejtettem volna valamit" szöveggel...

:D

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2009-05-19, 20:48:03
>Member

Nem hiszem, szerintem Kubo már rég kitalálta, hogy mi lesz az, csak tépi itt az idegeinket, meg SS Yammy-jának kell a reflektor... >_>

Btw

[spoiler]蜂女が大前田に囮をしろと命令
Soi Fong ordered Omaeda to act as a decoy.
蜂女はどこかへ行ってしまう
Soi Fong went somewhere.[/spoiler]

Lol, ez most megihletett:

Soifon: Oomaeda maradj itt és játszd a csali szerepét! Addig én bekészülök egy gigaerős támadásra.
Oomaeda: Hö? Én?
Soifon: Igen!
Oomaeda: Háát, legyen, de siessen kapitány, ne maradjon sokáig.
Pár ch múlva ismét felbukkan Soifon egy közeli gyorsétteremben "mintha elfelejtettem volna valamit" szöveggel...

:D

Eztán hirtelen az eszébe jut mi volt az... a bal keze >>
Mindenki azt gondolná most hogy valami bankaira készül, aztán kiderül hogy csak valami haszontalan trükkel próbálja betámadni Barragant és ennek következtében Omaeda elpusztul.. végre és Soifon rájön, hogy mennyire hiányzik neki a nagydarab kövér... BARÁTJA és ordítva bankaiozik. A powerlevelje 9000+ lesz és lyukat üt Barragan fejében, mielőtt az elrohasztaná :3