Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

TurboK

Kap-e rendesen áramot a videokártya? Nálam a régi videokártyával volt olyan bajom, hogy nem volt mindegy, melyik molexről kapja az extra áramot.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Tudtok mondani valami jó nyílt forrású levelezőkliens programot win alá a Thunderbird-ön kívül?

SaiyaGin

Az normális, ha a Firefox meg a Plugin Container for Firefox 100+ ill. 300+ MB memóriát is igénybe vesznek tecsőhasználatkor?

NLZ

100 mega firefox az teljesen normális, a plugin containerről nem tudok nyilatkozni, lehet az is felszaladhat, ha sok lapon vannak flash szarságok megnyitva.
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2010-07-27, 22:37:10
100 mega firefox az teljesen normális, a plugin containerről nem tudok nyilatkozni, lehet az is felszaladhat, ha sok lapon vannak flash szarságok megnyitva.

Vagy úgy, köszi!

Moha

Tudtok valami egyszerű módszert arra, hogyan tudok powerpoint diákból indexképet csinálni?
Igen, tudom, egyessével elmentem a diákat és összemontázsolom egy képre, de nem lehet ezt automatizálni?

kikuchiyo

Ugyan nincs igazi Powerpoint itt, csak OpenOFos, de annak van egy diarendező nézete, ami egymás mellett kicsiben megjeleníti az összes diát.
Aztán erről készítesz egy képernyőmentést.  :redface:

Failure is the default option

Nakedape

Quote from: kikuchiyo on 2010-07-29, 15:57:30
Ugyan nincs igazi Powerpoint itt, csak OpenOFos, de annak van egy diarendező nézete, ami egymás mellett kicsiben megjeleníti az összes diát.
Aztán erről készítesz egy képernyőmentést.  :redface:
basszus ezt nem mertem beírni, mert az okosok majd lehülyéznek, hogy milyen printscreen, amikor annyi más módszer van... :rotfl: :redface:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Egyszerű módszert akart... :)

Persze lehet másképp, másfajta gányolással is (az *Office definíció szerint gányolás, azt nem ússza meg):

Pl itt talál kódot a diák képekké konvertálására:
http://stackoverflow.com/questions/1038019/how-can-i-programmatically-open-and-save-a-powerpoint-presentation-as-html-jpeg-i

Aztán az egyedi képekből már majdnem triviális pl. ImageMagick segítségével egy indexképet csinálni.
Failure is the default option

Moha

Végül kimentettem png-be a diákat és xnview-vel csináltam belőlük indexképet. Azért a printscreen módszert én is eléggé szakbarbárságnak tartottam. :)

Próféta

Álljunk meg egy szóra, tanár úr!

Quote from: Moha on 2010-07-29, 21:42:11
Végül kimentettem png-be a diákat és xnview-vel csináltam belőlük indexképet. Azért a printscreen módszert én is eléggé szakbarbárságnak tartottam. :)
Azért a printscreen módszert én is eléggé szakbarbárságnak tartottam. :)
szakbarbárságnak
http://www.kislexikon.hu/szakbarbar.html

Nakedape

én pl ugye mesterien kezelem a paintet (ctrl-vzve a printscreent), gondolhatott erre is....
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Moha

Elnézést kérek Grétsy úr. Talán a kontár lett volna a helyes kifejezés. :P

Alkyra

Nos, eljött az ideje (haver kezembe adta a Logitech G500-as egerét...), hogy vegyek egy új egeret és lecseréljem a régit. (logitech az is. az óccsó' fajta)
Nagyjából 12K-t szánnék rá, örülnék, ha wireless lenne, de ha elsősorban játékra használnám (Legaue of Legends most pl, vagy Left 4 Dead vagy akármi más ami gyors és pontos mozgást igényel), így amennyiben a kettő nem fér meg, akkor beérem a kábelessel is.

Ti mit használtok? Mire rakjátok le a voksotokat? Amint látható, meglehetősen Logitech párti vagyok (elég jól bírják a strapát..), de akármit szívesen fogadok ami hasonló minőséggel rendelkezik. A segítséget, valamint a tanácsokat előre is köszönöm. :tezsvir:

ui.: amúgy szükséges lenne már egy normálisabb (értsd jobb minőségű gombok és jobban kézreálló) billentyűzetre is... :szemuveges:

.Attila

Én egy Logitech MX 510-et használok immáron több mint 6 éve.
Soha semmi baja nem volt és kifogástalanul működik még mindig.
Gondolom (bár nem tudom) az utóda, az MX 518 is hasonlóan jó minőség.
Én kábelesre szavaznék, annál nem fordulhat elő, hogy elfelejted visszarakni tölteni és mondjuk pont Left 4 Dead közben kezd el lemerülni. (Nálam CS:S volt a szempont és idegrohamot kaptam volna, ha játék közben lemerült volna.)

Cobra

Billentyűzetből viszont Logitechet szerintem ne vegyél, elég gyenge minőségűek a megfizethető árúak.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

Köszönöm szépen a tippeket, 518-as már be is lett rendelve. Bill-t meg még keresek akkor.

.Attila

Kéne egy kényelmes mikrofonos fejhallgató.
Ha lehet, ne közelítse meg a 10k-t.

Fazék

Quote from: .Attila on 2010-08-05, 00:21:02
melyik irányból?  :angyali:

.Attila

Quote from: Fazék on 2010-08-05, 00:26:19
Quote from: .Attila on 2010-08-05, 00:21:02
melyik irányból?  :angyali:

damn

Member

Milyen 3D kártyát+RAM mennyiséget kellene vennem minimum, ha akarok SC II-zni? :) Gondolom a meglévő GF2-esem nem elég (még akkor sem, ha párhuzamosan beteszem mellé a trio3D-met :D). :angyali:

.Attila

Quote from: Member on 2010-08-11, 15:35:54
Milyen 3D kártyát+RAM mennyiséget kellene vennem minimum, ha akarok SC II-zni? :) Gondolom a meglévő GF2-esem nem elég (még akkor sem, ha párhuzamosan beteszem mellé a trio3D-met :D). :angyali:

Attól függ, milyen beállítások mellett szeretnéd használni.
No meg a konfig többi részét sem ártana ismerni.

Raggie

Quote from: Member on 2010-08-11, 15:35:54
Sztem egy HD5570-essel(21k) elleszel medium/max beállításokkal az SCII-ben, de ha már pénzt adsz ki akkor javaslom, hogy kicsit időtállóbb kártyát vegyél, pl 5670-es(23k) vagy méginkább egy 5770-est(32k) javasolnék. Az 5770-es már egész komoly kártya, esetleg fullHD-ben is játszhatsz majd vele.

De csatlakozom .Attilá-hoz, mert az SCII szereti a gyors processzort is, nem csak a videókártyát...(egy min. 2,3-2,4GHz-es kétmagos elkél)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Member

Minimum konfig kell. Indie gamer vagyok, a grafika érdekel a legkevésbé, de szeretném tudni, mi lesz Kerrigan diktatúrájának vége. :)

.Attila

http://us.blizzard.com/support/article.xml?articleId=26242&locale=en_US

Na most tesómnak is gondja van és elvileg azért egy min. 2magos processzor kéne. Neki AMD Athlon 64-e van és azzal valami miatt nem megy. Az alaplapodba viszont nem megy kétmagos.
2 giga ram el fog kelleni, de legalább 1.5GB. A legolcsóbb, ha a 256-os ramot lecseréled egy 1gigásra, de figyelni kéne rá, hogy ugyanolyan sebessége legyen és lehetőleg a márkája is ugyanaz legyen.
Videokártya: AGP slotos kéne, ami megint nem szerencsés. A Raggie által említettek mind PCI-E 2 x16-osak.
Lehet, érdemesebb lenne egy olcsóbb, kétmagos processzorokat, PCI-E 2-t és DDR2-t támogató alaplapra épített rendszert nézni, de mivel mindent venni kéne hozzá, ezért nem úsznád meg 60k alatt szerintem.

Member

Akkor ezzel még várok egy kisebb vagyonra szer tételéig.

Fazék

előre bocsájtanám, hogy egyetlen egyszer sem játszottam multi-t (egyelőre nem is érzek túl sok kedvet hozzá a realID miatt), csak single player-ről tudok nyilatkozni:
C2D E6750, 8800GTS 512MB, 4GB (semmi sincs húzva ezek közül), és természetesen Win7 64bit
SCII 1680x1050, texture quality kivételével minden maxon van, és egyelőre nem voltak sebesség problémáim.

Cobra

Member, a mostani géped 2002 utáni játékok futtatására teljesen alkalmatlan. Szóval abból minden kuka, valószínűleg még a táp is meg a merevlemez is, mivel gondolom IDE-s.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Flaser

...a másik kérdés, meg, hogy hogy beszéljük rá a Win 7-re?

(Windows 2000? Aargh! Múlt évezredi technológia! ...akkor legalább egy XP-t)
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."