Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

chilip

nekem kurvára tetszett a magyarázat, mivel több van mögötte mint egy átlag ember megért. és főként kínai harcművészetek közt keresendő. bizonyos kung fu-k képekkel dolgoznak, minél erősebb a kép annál erősebb a hatás amit kivált. persze nem extrém dolgokra kell gondolni, de egy rendes képpel pl a test optimálisabban mozog, vérbőséget lehet létrehozni a test bármely pontján elég nagy "fókusszal" (pl megsérült az alkarod, és lehet oda fókuszálni hogy gyorsabban gyógyuljon), szóval. persze úgy mondom ezt hogy én már tapasztaltam olyat hogy egy mester egy képpel elérte azt hogy lazán áll, nagyon picit meglök én meg repülök a picsába, mindezt a helyes és nagyon éles képpel éri el, ami a hatást kifejti.

Isley

235

http://www.mangareader.net/toriko/235

Érdekes volt ez a magyarázat. Nekem is több dolog beugrott közben.

Ez most megadja majd azt a pluszt, hogy Toriko egyenlő szinten tudjon küzdeni Starjunnal, amíg kiderül, hogy ő is ismeri ezt a technikát... : D

blackronin

236 spoilers
[spoiler]
Anyway, the chapter is splits in 3 parts:

- coco & grinpatch came back from the hole.
- mansan & shigematsu's fight.
- Toriko Vs Starjun.

Seems that Toriko and starjun are at the same level, starjun will show the power of his flaming sword.
[/spoiler]

A múlt heti után végre egy akciódúsabb fejezet.  :smile:

edit: RAW fejezet
http://www.ishuhui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=24509&extra=page%3D1

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-06-06, 09:48:02
Kijött a fejezet!

236

http://www.mangareader.net/toriko/236
Köszi, Isley!  :smile:

Toriko vs Starjun:
A harc remek, alig várom a folytatást.
Remélem, hogy most már valóban megmutatja Starjun hogy mit tud.

Mansam vs Shigamatsu:
Ebből is látnék többet, Mansam feje brutális volt.  :eek:

Coco vs Grinpatch:
Remélem, hogy ebből is mutat valami érdemit később Shima, mert nagyon idegesítene, ha off-screen zajlana le az egész.

NEO:
Kuriboh már kidőlt, JoeJoe pedig szintén tag.
Gondolhattam volna, főleg a korábbi árnyékos kép után.

Zebra:
Ő pedig remekül elszórakozik a 3 Nitro-val.  :P

Isley

236

Nagyszerű fejezet volt! Innentől már elég kiélezett lesz a harc Toriko és Starjun között. Úgy tűnik, erőben nagyon közel vannak egymáshoz. Toriko ebben a fejezetben egyértelműen dominált, de a továbbiakban már nem lesz ennyire egyoldalú a csata. Starjun a karddal a végén nagyon látványos volt.

Jövő héten viszont lehet valami más harc jön ismét. Mansam, Setsuno vagy Coco. Joejoe pedig valószínűleg Komatsuról beszélt. Persze, hogy áruló. : D Bár amennyire Starjun nyomában volt mindig, egész meglepő. Bár az árnyékos kép óta sejthettük, tényleg. Lehet, hogy a Neo-nak is Komatsura fáj a foga, és amikor Torikoék már teljesen kifárasztották egymást, akkor majd feltűnnek és megpróbálják elrabolni.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-06-06, 10:14:56
Lehet, hogy a Neo-nak is Komatsura fáj a foga, és amikor Torikoék már teljesen kifárasztották egymást, akkor majd feltűnnek és megpróbálják elrabolni.
És ezzel vissza is térnénk arra a lehetőségre, amit Buranchi esetében felvázoltam.

Komatsu-t elrabolja Starjun és magával viszi a Gourmet World-be.
Rögtön jöhetnétek azzal, hogy "hát akkor ki lesz a szakács a Mennyei Királyok csapatában? Ki fog nekik főzni ott?", de a megoldáson nem kell sokat elmélkedni:
Buranchi.
Ő szakács is, meg erős is, szóval neki nem gond a Gourmet World (valamint egy remek karakter és a Cooking Fest arc-ban is alaposan megalapoztak neki), így ő fog segíteni Toriko-éknak.
Megvan az új saga: "Save Komatsu!"  :smile:
Ezzel Shima megoldaná Komatsu szerencsétlen helyzetét, lenne egy konkrét cél is, ami hajtaná a Királyokat és még a Bishokukai tagok is a képben maradnának.
Szerintem jó ötlet.
Csak nem Starjun rabolja el, hanem valamelyik NEO tag.

Yuuki

Kivételesen jó fejezet volt, ismét tele izgalmakkal és fordulatos harcokkal. Toriko és Starjun küzdelme hihetetlenül látványos volt, egészen az utolsó képkockákig. Az erők  kiegyenlítettnek tűnnek és Starjun a 17. oldalon végre úgy tűnt, hogy valóban elkezdi komolyan venni a harcot. Valamint  elképesztően látványos kép a 10 oldalon lévő. Ezen Toriko Komatsu és Starjun ábrázolások is kivételes tehetségről árulkodnak. Még inkább élvezhetőek lennének színesben. Azonban akár az összes oldalt kiemelhetném, mert végig remek képek szolgáltak szórakoztatásul számunkra.

Mansam szintén nagyon keményfejű, vele szemben nagyok voltak az elvárásaink is. Azonban minden várakozásomat felülmúlta. Jó volt látni  - ha csupán egyetlen képkocka erejéig is Zebrát és Setsuno-t – valóban lehetséges, hogy a következő fejezetben inkább ők fogják kapni a főbb szerepeket. Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy Torikóék harca az arc végéig el fog húzódni, elképesztő izgalmakat biztosítva számukra.

Még a végén tényleg lesz valami a már régebben felvetett ötletre Komatsu elrablásáról. Ezek után egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy rá fáj az ellenség foga és ha sikerül elrabolniuk, a következő arc, az ő kiszabadításáról fog szólni. Ehhez mondjuk Toriko teljes legyőzése is szükséges volna, azt pedig nem tudom elképzelni. Nagyon jó fejezet volt, várom a folytatást.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Quote from: Yuuki on 2013-06-06, 12:25:25
Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy Torikóék harca az arc végéig el fog húzódni, elképesztő izgalmakat biztosítva számukra.

Meg számunkra is. : D jk  :smile:

Quote from: Yuuki on 2013-06-06, 12:25:25
Még a végén tényleg lesz valami a már régebben felvetett ötletre Komatsu elrablásáról. Ezek után egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy rá fáj az ellenség foga és ha sikerül elrabolniuk, a következő arc, az ő kiszabadításáról fog szólni. Ehhez mondjuk Toriko teljes legyőzése is szükséges volna, azt pedig nem tudom elképzelni.

Na igen, de azért ez így teljesen más mint, amit mondtál korábban, Blackronin. Bár Buranchi itt is szóba jöhet.

Yuuki: Szerintem ez így épphogy nem igényelné azt, hogy Toriko döntő vereséget szenvedjen. Hiszen, ha egyenlő mértékben fáradnak ki teljesen Starjunnal a harc végén, akkor egy náluk gyengébb, de kipihent NEO-tag el tudná rabolni Komatsu-t, és ők nem igazán csinálhatnának semmit.

Komatsu ilyesfajta elrablása esetén nemcsak Buranchi csatlakozása lenne elképzelhető a fő csapathoz, hanem Starjuné is. Persze, nem feltétlenül csapattagként, hanem úgy, hogy ő is igyekezne kiszabadítani Komatsu-t a NEO karmai közül. Lehet, hogy éppen azért, hogy elrabolja a Bishokukai számára, lehet, hogy saját céljai miatt, esetleg, mert kombót akkor formálni ő is vele, hisz tudjuk, hogy nagyra becsüli Komatsut, de az is lehet, hogy szimplán csak azért, mert egy ragadozó, aki nem hagyhatja, hogy egy másik vad elorozza előle az ő zsákmányát.

Mindenesetre, ez így most nagy dolgokat vetíthet előre. Azzal, hogy a NEO egyre inkább az igazi gonosszá válik (az összes tag áruló, kapzsi, dúsgazdag, senkinek sem szimpatikus vénember), esély nyílik arra, hogy ha nem is a teljes Bishokukai, de néhány tag onnan árnyaltabb karakterré váljon. Egy ilyenfajta forgatókönyv a legtöbb lehetőséget egyértelműen Starjun számára szolgáltatná. Így én most nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy Mitsutoshi milyen irányba megy tovább.

Yuuki

Isley

A NEO-val valahogy egyáltalán nem számoltam, pedig valóban úgy tűnik, hogy egyre inkább ők kezdik betölteni a főgonosz szerepét. Valamint ha a Toriko Starjun harc kimenetelét akarnám megjósolni, mindenképpen szerencsésebb lenne, hogyha döntetlenként végződne. Szerintem csodálatos ötlet lenne, hogyha Starjun megmaradna Toriko legnagyobb ellenfelének, Tommyrod-hoz hasonlóan, habár bízom benne, hogy hosszabb ideig fog szerepelni a továbbiakban.

Nagyon érdekesek a felvetéseid Isley. Én örülnék a legjobban egy ilyen irányú fordulatnak. Kitörő örömmel fogadnám azt, hogyha Starjun csatlakozna Torikóékhoz vagy legalábbis egy bizonyos cél elérése érdekében egyesítenék erejüket. Igaz, ez lehetne Komatsu kiszabadítása is, ami Toriko részéről egyértelmű, Starjun oldaláról viszont valóban feltehetjük, hogy ő is szeretne kombót formálni vele, miután felismerte tehetségét. Azután elképzelhetőnek tartok egy esetleges újabb Toriko Starjun összecsapást, Komatsuért. Így valóban lehetne a jelenleg köztük dúló csata kimenetele döntetlen.

A NEO meg nagyon úgy tűnik, hogy el fogja foglalni a főgonosz képzeletbeli trónusát a sorozatban. így tényleg árnyaltabb karakterek lennénk bizonyos Bishokukai tagok is. Továbbgondolva, én még azt sem tartom kizártnak mindezek után, hogy a NEO egy tényleges, ütőképes, hatalmas ellenféllé váljon és a következő arc-ban egy esetleges szövetségféle is kialakulhatna a Bishokuaki és a Bishokuyak között, a sötéten fenyegető hatalmas ellenfél legyőzése érdekében.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-06-13, 09:10:41
Kijött a fejezet!

237

http://mangafox.me/manga/toriko/vTBD/c237/1.html
Köszi, Isley!  :smile:

A fejezet remek volt, jó ez a Starjun vs Toriko harc.
Gondoltam, hogy Starjun is képes erre a kivetítéses dologra, így nem lepődtem meg annyira, amikor láttam Toriko-t kettévágva.
Új technikák is voltak, de különösen Starjun kardja durva.
A fejezet végén pedig Jirou kellemes meglepetés volt.
Viszont az elszólása alapján eléggé valószínű, hogy a legendás Saisya is NEO tag lehet.

Isley

237

Toriko Starjun harc továbbra is látványos. A fejezet alapján egyáltalán nem lehet még leírni Starjun. Ha eltalálta volna Torikot a késsel... Nem semmi ereje van.

Igen, lehetséges, hogy NEO-tag. Ezt még korábban a tanítványa, Pukin is mondta Teppei-nek. Hogy köze lehet ahhoz a rejtélyes alakhoz, aki irányította a Four Beast-et. Jó lenne, ha az is tisztázódna majd.

blackronin

238 RAW:
Starjun vs Toriko harc az egész fejezet.
De nagyon durva!  :zomg:

edit: csak egy kép ízelítőnek

[spoiler]

[/spoiler]

Komolyan mondom, mintha Goku vs Vegeta harcát nézném a DB-ből!
Legalább annyira érdekes és izgalmas.
És egyik karaktert se szeretném látni veszíteni!  :smile:

Yuuki

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-06-20, 09:18:24
Kijött a fejezet

238

http://mangafox.me/manga/toriko/vTBD/c238/1.html
Köszi, Yuuki!  :smile:

A fejezetről:
OPIC.
A nagybetűs HANGULAT miatt. 
Komolyan mondom, hogy ilyen intenzív és izgalmas harcot egy ideje nem láttam.
Minden egyes oldal maga a tökéletesség.
Lehet látni, hogy mind Toriko, mind Starjun a végsőkig hajtja magát.
Mint anno a Dragon Ball Z-ben, Goku és Vegeta első harcánál.
És számomra nagy dolognak számít, ha valamit ahhoz hasonlítok!

Nyugodtan kijelenthetem:
A Cooking Fest arc a Toriko manga eddigi fénypontja!
Fantasztikus küzdelmek, remek art, a pacing tökéletes, a történet is kellően fordulatos.
Egy szavam se lehet, mint Toriko rajongó.

Az ilyen fejezetek segítenek könnyen túljutni az OP manga nélküli heteken.  :D

Bishop

Szerintem unalmas volt. History Strongest Disciple Kenichi mester harc féle káosz, nagy suhintások, semmi átláthatóság, semmi technika ha következőbe nem lesz vége csalódott leszek. Elején jó volt technikás, mostanra már unalmas lett. Remélem hamar megtudjuk mi lett pl Cocoval. Amúgy tényleg jó az arc, de ez már nagyon, hogy ha már DBZ-hez hasonlítod, el van húzva.

NLZ

Quote from: Bishop on 2013-06-20, 10:24:51
Szerintem unalmas volt. History Strongest Disciple Kenichi mester harc féle káosz, nagy suhintások, semmi átláthatóság, semmi technika ha következőbe nem lesz vége csalódott leszek. Elején jó volt technikás, mostanra már unalmas lett. Remélem hamar megtudjuk mi lett pl Cocoval. Amúgy tényleg jó az arc, de ez már nagyon, hogy ha már DBZ-hez hasonlítod, el van húzva.
Technika? Mégis mi a halálra vágysz? :D  Mindig is ilyen asspull dolgok voltak. De legalább már nem jön ezekkel a számszerűsített kalória értékekkel. Na annál nagyobb zsákutca nem létezik shonenekben.
Ellenben sztem Toriko megint növeszthet egy új végtagot. :)
[reserved]

Isley

238

Ilyen harcokat tényleg ritkán látni, amiket ez az arc produkál. Ez a mostani valami félelmetes.

Starjun hatalmas ellenfél, így a harc több mint élvezhető, de kezdem úgy látni, hogy Toriko egyre inkább fölénybe kerül. Ez az utolsó két támadás a végén nagyon durva volt legalábbis.

Számomra is Toric : D, ja és Toriko páncélzata is látványos volt.

blackronin

A következőket azért leírnám, az alábbiakra reagálva

QuoteHistory Strongest Disciple Kenichi mester harc féle káosz, nagy suhintások, semmi átláthatóság, semmi technika ha következőbe nem lesz vége csalódott leszek. Elején jó volt technikás, mostanra már unalmas lett.

QuoteTechnika? Mégis mi a halálra vágysz?   Mindig is ilyen asspull dolgok voltak.

1. A képek kivetítése dolog már a 190-es fejezetben (pont a jövő héten lesz benne az anime-ben) feltűnt, tehát az nem légből kapott, hanem remekül lett a foreshadowing előkészítve.
Így az Ultimate Cousine koncepciója sem asspull, sőt kifejezetten több mint a Naruto-s genjutsu baromság.

2. Toriko mostani tündöklése, vagyis hogy egymás után dobja be az új technikákat, az se asspull, a következő miatt:
Ugye korábban be volt már mutatva Goemon és Sunny kapcsán az Intuition képessége, aminek a segíségével az adott személy ösztönösen kiválasztja a legjobb technikát (vagy amit az ösztöne a legjobbnak tart) az ellenfél ellen, ami akkor is működik, ha soha nem találkozott az adott szörnnyel, lénnyel vagy személlyel, vagy még nem ismerte ki a korábban látott ellenfél képességeit.
Lásd. Goemon, valamint Sunny vs Tommyrod harc
És itt kapcsolódok vissza a jelenhez.
Toriko kivetíti az elérni kívánt képet Starjun ellen, s a teste ezzel összhangban ösztönösen válaszol arra.
Pl. Toriko érezte, hogy Starjun el akarja emészti tűzzel, így Toriko ösztönösen előhívta a Fork Shield képességét, úgy formálva, hogy a legjobban tudjon védekezni a támadás ellen, ennek eredménye a Fork Armor, ami több Fork Shield egymásra rétegződése.
Lehet, hogy Toriko konkrétan nem tudta "tudatosan" előhívni eddig az igazi képességeit (még maga is bevallotta, hogy nem ismeri a saját határait), de attól még tudatalatti szinten készen állhatott már ezekre.
Az Ultimate Routine (ami adja a kivetítést és koncentrációt) és a Food Immerson (ami a koncentráció és a hatékonyabb energiafelhasználás mellett az elraktározott kajával táplálja a technikákat) segítségével pedig már képes is előhívni ezeket.
Tehát a sok új technika se asspull, csak az Intuition, Food Immerson és az Ultimate Routine egyedi kombinációja.
Ez a dolog pedig rendkívül erőssé teszi őt.

QuoteDe legalább már nem jön ezekkel a számszerűsített kalória értékekkel.
Nem volt rossz dolog az, mert így legalább kaphattunk valami viszonyítási alapot, hogy az ilyen erejű támadások egy egyszerű halandó számára milyen brutális megterhelést jelentenének.

Szóval ennyit arról, hogy nincs technika a sorozatban, meg hogy csak káosz lenne az egész harc.
Minden követhető, csak annyira intenzív a harc, hogy erről el is feledkezünk...

Azt már meg se kellene említenem, hogy Toriko-ról már a sorozat eleje óta tudjuk, hogy szeret új technikákat kitalálni vagy továbbfejleszteni a régieket, amit Shima gyakran meg is mutatott nekünk.
Meg azt se, hogy Shima legalább próbál következetes maradni, s logikusan (a Toriko világához képest) felépíteni a harcokat.

Bishop

Nekem csupán az Arttal van bajom, mert az ilyen nem jön be http://www.mangareader.net/historys-strongest-disciple-kenichi/523/6 meg már túlságosan el van húzva a harc. Starjun számomra elég unalmas tűz semmi több, az ilyen karakterektől várnék valami érdekeset.

chilip

miért? toriko mit tud? kés, villa, kanál LOL :D

blackronin

Quote from: chilip on 2013-06-20, 23:38:40
miért? toriko mit tud? kés, villa, kanál LOL :D
Kanalat még nem tudja, de szerintem azt is fel kellene vennie a kelléktárába.
Király technika az is.  :smile:

Quote from: Bishop on 2013-06-20, 23:36:16
meg már túlságosan el van húzva a harc.
Mihez képest?
Ha Shima lezavarta volna 10-15 fejezet alatt az egész arc-ot, az lett volna a legrosszabb döntés.
Már így is annyi minden történt, hogy csak na!
Pl.
Starjun-t nem láttuk igazából harcolni eddig, tehát az ő küzdelme feltétlenül kell.
Tommyrod vs Sunny szintén remek volt.
Zebra pedig simán király volt a 3 Nitro ellen.
Buranchi vs Elg is nagyon tetszett.
Setsuno harcai is izgalmasak voltak, őrá is mindenki kíváncsi volt.
Mansam is bemutatta, hogy milyen kemény harcos, meg Rin fejlődését is láthattuk.
Megismertük sok-sok szakács harcstílusát és technikáját, azok is fontosak voltak számomra.
A NEO megismerése, s az árulók felbukkanása.
Valamilyen szinten megtapasztalhattuk, hogy milyen egy cooking fest is...

Én úgy látom a fentebb felsoroltakat figyelembe véve, hogy eddig semmi felesleges dolog nem volt az arc-ban.
A küzdelmek is 2-3 fejezet alatt lementek.
Nekem nincs kifogásom eddig.

Nagyon érdekel még az említetteken kívül:
Coco vs Grinpatch
Bishokukai Branch Chiefs vs Gourmet Maffia és Knights küzdelem
Limon harca
Joa megjelenése és esetleges küzdelme
Mansam vs Shigamatsu csatája
Setsuno küzdelmének befejezése
Zebra további harcai

Tehát van még bőven látnivaló, s jó is lenne ezeket megfelelően kiélvezni.
Arról se feledkezzünk meg, hogy ez az arc a Human Word saga tetőpontja, hiszen ezután következik a Gourmet World saga.
Jobb lezárást nem is kérhetnénk.

Bishop

Ahhh...Ez mind jó, a Toriko Starjun harc hosszú én unalmas...

blackronin

239:
Megnéztem a RAW képeket...
Maradjunk annyiban, hogy Shima megint fukarkodott a vérrel.
Ja és természetesen Starjun vs Toriko harc megy tovább.
Bár mondjuk a vége eléggé azt sugallja, hogy a köv. fejezetben már lezárul.

edit: Toriko manga cover 25.

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-06-27, 08:22:44
Kijött a fejezet!

239

http://mangafox.me/manga/toriko/vTBD/c239/1.html
Köszi, Isley!

A fejezetről:
EPIC.
Shima felülmúlta a Starjun vs Toriko harccal kapcsolatos elvárásaimat.
Egyszerűen remek lett.
Tényleg tiszta Goku vs Vegeta küzdelem színvonalú munkát rakott le az asztalra, Shima.
Le a kalappal!  :jee:

Jövő héten remélhetőleg jön a lezárás, mert Coco vs Grinpatch harcát is látni szeretném már.  :smile:

Bishop

Ezt a belső démon dolgot nagyon nem akartam  ::) na mindegy, remélem következő chapterben vége.

blackronin

Quote from: Bishop on 2013-06-29, 17:01:29
Ezt a belső démon dolgot nagyon nem akartam  ::) na mindegy, remélem következő chapterben vége.
Pedig
[spoiler]az lesz legalábbis a spoiler alapján. Nekem bejön, szóval én nem panaszkodok.
Valamint a Toriko vs Starjun harcnak is vége.
Az eredmény döntetlen.

És a végén:
Joa Teppei-el együtt jött.
Az utolsó oldalak nagyon arra utalnak, hogy az arc hamarosan befejeződik.[/spoiler]

RAW képek itt
http://mangahead.com/Manga-Raw-Scan/Toriko/Toriko-240-Raw-Scan

Bishop

Vajon miért van Teppei Joa oldalán, remélem nem állt át.  :frown: