Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-07-04, 10:27:06
Kijött a fejezet!

240

http://www.mangareader.net/toriko/240
Köszi, Isley!

A fejezetről:
Számomra döntetlen a Starjun vs Toriko harc.
És mi van Komatsuval? Most akkor elmegy Starjun-al, csak kéri őt hogy meggyógyíthassa Toriko-t a gyógyító kés technikával?

Úgy tűnik, hogy a Coco vs Grinpatch harcot nem láthatjuk sajnos...  :frown:

A vége pedig  :eek:
Joa Teppei-el?  :confused:

Isley

240

Érdekes volt olvasni, hogy Starjun arról beszél, mit akar és mit fog csinálni, amikor épp a fél testét átszakították... Kicsit lazán reagálta le. Kb. mindenki más belehalt volna már ebbe.

A képek megint nagyon látványosak voltak. Joa a végén... Engem inkább a többi harc érdekelne még, de majd meglátjuk.

Yuuki

Ismét egy izgalmas fejezet. A Toriko Strajun számomra is döntetlen volt. Szerintem egész biztosan kijelenthetjük, hogy számíthatunk még egy ,,visszavágóra". Úgy látom, hogy Strajun veszi most át Tommyrod megüresedett helyét és válik a megközelíthető főellenféllé Toriko számára.

Komatusu most is annyira szerethető volt. Nagyon tetszik a kristálytiszta lelke. Csodálatos karakter és igaz barát. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele.

Úgy tűnik, hogy tényleg lezárták a harcot, azonban úgy gondolom, hogy a következőben legalább röviden be fogják mutatni a többi küzdelem végkimenetelét is. A Coco vs Grinpatch-ra én is kíváncsi lettem volna.

Valamint Starjun tényleg nagyon laza volt a végén. Szeretem ebben a mangában, hogy Toriko tud lenni az abszolút kedvenc és emellett olyan nagyszerű karaktereket teremt a mangaka, mint Starjun vagy Tommyrod, akik annak ellenére, hogy az ellenfél táborát erősítik. Hihetetlenül szerethetőek és alaposan felépített, mély karakterek, kerek történettel.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

blackronin

241 spoilers
[spoiler]
- Setsuno recognizes Joa and yells his name.
- Teppei is dead and seems like zombified. "Ne... Teppei.  :bruhuhu: "
- The disc on which Joa is, is in fact an animal (a sort of snake capture level 295).
- Discussion between some Neo members
- Zebra attacks Teppei but he blocks him with some sort of plant.
- 2 nitros attacks Joa. He takes out a knife. (Setsu has a shock reaction when she sees the knife). Joa attacks the Nitro with his knife, but they doesn't die and seems more like zombified.

Joa sends a capture lv 295 creature, takes control of the Nitro, draws his kitchen knife and says something about being the number one. He also talks about Chef God Frohze.

And it turns out 3 of the G7 are with NEO. (Remember the dude who didn't lose his smile even with the Bishokukai assaulted the Stadium?)
[/spoiler]
Wow.  :eek:

Pár kép
[spoiler]

Joa kígyója

Fiatal Frohze  :zomg:

Setsuno ideges

Zebra VS Zombie Teppei
[/spoiler]

Manga vol. 26

Bishop

Kivételesen elolvastam a spoilert..
[spoiler]NEEE Teppeit ne  :bruhuhu: az első számú kedvencem volt  :bruhuhu:[/spoiler]

blackronin

Quote from: Bishop on 2013-07-09, 18:16:10
Kivételesen elolvastam a spoilert..
[spoiler]NEEE Teppeit ne  :bruhuhu: az első számú kedvencem volt  :bruhuhu:[/spoiler]
Megnyugtatásképpen
[spoiler]
Előfordulhat, hogy a spoiler-t adó hiszi halottnak és valójában csak simán "zombi" vagy "zombiszerű" állapotban van.
[/spoiler]

edit: senki nem linkelte be a fejezetet?
Pedig már kijött.

http://www.mangareader.net/toriko/241

Isley

241

Joa felbukkant és keménykedett és rejtélyeskedett. Jó karakter lesz ez. : D Zebra ellen az a hangszigetelő fa elég érdekes volt... Bár ez kb. addig tudja majd feltartani őt, amíg Joa elmondja az öntelt szövegét.

A kés viszont roppant érdekes. Frohze-sama pedig elég femininre sikeredett - szokatlanul is, ha tekintetbe vesszük, hogy ez a Toriko. De jó ez így. :)

blackronin

Most vettem észre, hogy nem is írtam le a véleményemet a fejezetről...

241:
Jó volt, Joa olyan szintű karakter mint Setsuno, Ichiryu, Midora vagy Jirou.
Tehát nem szabad félvállról venni.
Mondjuk az kicsit ellenszenvessé teszi őt, mondjuk Midora-val szemben, hogy agyatlan zombikkal veszi körül magát.

Frohze pedig érdekes látvány, főleg a Toriko világában.  :P
Fura, hogy Setsuno mellett pont a fiatalkori képét láthattuk, amikor pedig már mutatták idősen is, ősz és hosszú hajjal, az arca persze nem látszódott.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy Zebra leverte a 3 Nitro-t, a Joa-t megtámadó egyedek a stadionon kívülről jöttek.

Teppei-t pedig akartam látni harcolni, mondjuk nem ilyen körülmények között.  ^^"

edit:
242
http://www.batoto.net/read/_/183207/toriko_ch242_by_hi-wa-mata-noboru/3

Remek fejezet, a vége önmagáért beszél. 
Már régóta vártunk erre.  :whoah:

Isley

242

Kint van már MangaFoxon is.

http://mangafox.me/manga/toriko/vTBD/c242/1.html

A színes kép valami hihetetlen jó. Megyek olvasni. : D

Szerk.:

Azért durva lenne, ha kiderülne, Joa maga Frohze-sama. : D

Jó fejezet volt. Tetszett, hogy Setsuno is bekeményített már. Elképesztő viszont, hogy Teppei ennyire gyenge. Igazán ellenállhatna. A saját nagyanyja ellen tenni... Mindenesetre, a papa megérkezett, így innentől még jobban lesz. Tetszik ez a fejlemény nekem. :)

blackronin

Quote from: Isley on 2013-07-18, 10:15:33
242

Elképesztő viszont, hogy Teppei ennyire gyenge. Igazán ellenállhatna. A saját nagyanyja ellen tenni... Mindenesetre, a papa megérkezett, így innentől még jobban lesz. Tetszik ez a fejlemény nekem. :)
Teppei nem gyenge, de senki nem gondolt arra, hogy Joa ilyen kemény...
Magát lazán Acacia három tanítványához hasonlítja, sőt úgy beszél róluk mintha ő simán erősebb lenne náluk.
Van önbizalma.  :D

Ez már biztos nem lehet szerencsére, mert Joa hangját már tudjuk, ami férfi, ellenben Frohze nő.
Ha nem váltott nemet, akkor képtelenség hogy ő legyen.

Isley

Quote from: blackronin on 2013-07-18, 12:05:52
Ez már biztos nem lehet szerencsére, mert Joa hangját már tudjuk, ami férfi, ellenben Frohze nő.
Ha nem váltott nemet, akkor képtelenség hogy ő legyen.

Érdekes, eddig mindenütt férfinak írták, most meg nő lett belőle. O.o Valóban az már, de korábban mindenhol "he"-ként utaltak rá. Mindegy. Akkor lehetséges, hogy Acacia és Frohze fia Joa. Ez lenne a legjobb megoldás. Ezért tényleg állíthatja, hogy ő az, aki jogot formálhat Frohze legendás késére.

blackronin

Na, erre tényleg nem számítottam!

243 spoilers
[spoiler]

Ha Joa tényleg Frohze, akkor nem egészen értem a férfi hangot... vagy csak tudatos félrevezetés volt Shima részéről, s valójában női hangja van Joa-nak?
[/spoiler]

edit: kijött a RAW is...
Oh my god...  :zomg:
Jirou egy "kicsit" bepöccent Joa-ra.

Ez az arc egyre durvább...  :eek:

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-07-25, 10:36:46
Kijött a fejezet!

243

http://www.mangareader.net/toriko/243
Köszi, Isley!  :smile:

A fejezetről:
EPIC, minden tekintetben, a vége pedig csak külön megérdemli ezt a jelzőt.
Jó volt megtudni egy kicsit többet Jirou-ról (hogy hívták mielőtt Acacia tanítványa lett volna... úgy érzem, hogy Acacia hasonlóan "hozta létre" a 3 tanítvány "csapatát", mint Ichiryu a Négy Mennyi Király bandáját), meg végre láttuk hogy mi az, amikor egy "kicsit" komolyabban veszi a dolgokat.
Tetszett az is, hogy Acacia úgy nézett ki fiatalon, mint Coco.
Ja és a Grand Knocking, ami lebénítja az egész világot?
Kicsit már Dragon Ball szinten mozgunk már...  :P

Joa...
Jó kérdés, hogy ki ő vagy mi ő, van is pár jópofa elmélet, ami terjeng a fórumokon:
1. Joa valóban Frohze, de amikor Acacia fel akarta éleszteni őt a CENTER-el, akkor valami balul sült el.
Emiatt van a jellemváltozás és a külsejében levő furcsaságok.
2. Joa egy Gourmet World-ből származó parazita, aki megszállja a holtakat (vagy akár az élőket is), tehát másvalakiben volt amikor először láttuk, de ha komoly harcra kerül sor, akkor Frohze testét használja. Frohze teste mellett pedig megtalálta a kését is.
3. Joa egy alakváltó, tehát a mostani Frohze "formája" csak egy a sok átváltozás közül, s ezzel csak össze akarja zavarni az ellenfeleit.
4. Joa Acacia és Frohze gyermeke, ezért a hasonlóság, aki valamilyen oknál fogva bosszút akar állni a 3 tanítványon és a szervezeteiken (Ichiryu-n és az IGO-n, Jirou-n és Midora-n, s a Bishokukai-on).

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-08-01, 10:45:25
Kijött a fejezet!

244

http://www.mangareader.net/toriko/244

244:
Remek fejezet volt!
Megint láttunk többet Joa képességeiből, s az hogy kiderült hogy végigette Acacia menüjét (amit, legalábbis Jirou elmondása alapján, a 3 tanítvány sem tett meg).
Az is kiderült, hogy a belső démon akkor uralható teljesen, ha az adott személy mesteri szintre juttatta a Gourmet Cell-jeit.
Fontos info nem vitás.

Jirou-Setsuno kombótámadás is kemény volt, bár Joa képes volt kivédeni.  :eek:

Joa személye körüli rejtély csak egyre fokozódik.

A vége pedig...Starjun a Bishokukai második legerősebb harcosa?  :zomg:
Így már sokkal jobban érthető a Toriko elleni harc, s ez még jobb fényben tünteti fel Toriko-t is.
Az meg remek, hogy Starjun-ról egyértelműen kiderült, hogy nem NEO tag.  :whoah:

blackronin

245: kijött!
http://www.mangareader.net/toriko/245

A fejezet pedig  :eek:
OPIC.

Isley

245

Jó fejezet volt, bár a vége kicsit kusza nekem. Jirou azt mondta, hogy Midora legyőzte Ichiryu-t, de én nem is láttam őket. Az elsöprő támadást látva az viszont logikusnak tűnik, hogy miért vonult vissza a Bishokukai.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-08-08, 15:28:13
245

Jó fejezet volt, bár a vége kicsit kusza nekem. Jirou azt mondta, hogy Midora legyőzte Ichiryu-t, de én nem is láttam őket. Az elsöprő támadást látva az viszont logikusnak tűnik, hogy miért vonult vissza a Bishokukai.
Hát igen... az egész harcuk off-screen történt.
Legalább remélem hogy valamiféle flashback-ben láthatjuk a harcot bemutatva.

Coco is hol van?
Miért nem mutatja Shima?
Nem tetszik ez nekem...

Kár hogy 2 hetet kell várni arra, hogy kiderüljön.

Isley

Olyat is olvastam, hogy lehet Coco volt az, aki kijött Grinpatch-ként álcázva magát.

Én nem hiszem, hogy Cocoért komolyabban aggódnunk kellene, túl kemény ő ahhoz.

Így már értem, hogy mi történt. Lassan indulhat majd a "Save Ichiryu, Rescue Komatsu" arc. ;)

blackronin

246:
Kijött!
http://mangahead.com/Manga-English-Scan/Toriko/Toriko-246-English-Scan

EPIC fejezet volt.
Egyrészt azért, mert Shima jól megtréfált minket azzal, hogy elhitette velünk:
A Gourmet World-ös harcokat átugorjuk.
Erre kiderült, hogy mégsem.
Másrészt azért, mert végre bemutatásra kerülnek a többi Bishokukai tagok is, bár a másik kettő Head Chef személyén eléggé meglepődtem, egyáltalán nem néztek ki többnél mint egyszeri közkatonák. Erre kiderül, hogy egy szinten vannak Kuromado-val.
Az is kellemes meglepetés, hogy nem Ichiryu volt meggondolatlan és támadt a Bishokukai-ra, hanem Midora kezdeményezett.
Egy értelmes ellenfél, aki nem várja meg, míg Ichiryu elég erős nem lesz a komoly küzdelemre.

A küzdelmeket várom, érdekes hogy még most sem unom ezeket mert annyira jól megcsinálja Shima, viszont így persze kell pár hét mire visszatérünk Toriko-ékhoz.
Addig se tudjuk meg, hogy Coco él-e vagy meghalt, mi lett Komatsu-val, stb.

Isley

246

Nagyon jó fejezet volt. Kiválóan megágyazott a későbbi harcoknak. Lassan lezárul már a Cooking Festival arc gondolom, mert ez a fejezet már nagyon nem annak tűnt. Midora Ichiryuu harcot alig várom már. A párosítások valami fergetegesek. Kuromadora és Alfarora nagyon kíváncsi vagyok, plusz Ryura. A főséfekkel kapcsolatban egyetértek. Elég meglepő, hogy egyrészt vannak, azt hittem csak Kuromado az, másrészt nem ilyeneket vártam. Jó harcok elébe nézünk. ;)

blackronin

Kijött.

247
http://mangahead.com/Manga-English-Scan/Toriko/Toriko-247-English-Scan

A fejezet remek volt, alig várom az Ichiryu vs Midora harc folytatását.
Nagyon nagyon, de nagyon érdekel a harcuk.  :smile:
Még a helyszín is ideális egy emlékezetes harcra.

Isley

247

Izgalmasan alakul Midora és Ichiryuu harca. Elképesztő, hogy milyen magas elejtésű állatok élnek a kóbor szigeteken, mégis a legkevesebb veszélyt sem jelentik a sárkányra nézve. Az pedig külön érdekes, hogy korábban Ichiryuu ennyivel erősebb volt. Kemény harc elébe nézünk, bár már a végeredményt ismerjük...

blackronin

Végre!

248
http://mangahead.com/Manga-English-Scan/Toriko/Toriko-248-English-Scan

Remek fejezet volt, Midora technikái "érdekesek", de remekül illenek hozzá (szegény szörnyeknek esélyük sincs).
Ichiryu pedig a következő fejezetben mutatja meg igazából, hogy mire képes, vagyis mi ez a Minority World.
Kíváncsi leszek rá.

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-09-12, 12:13:37
Kijött a fejezet!

249

http://www.mangareader.net/toriko/249

A fejezet izgalmas volt, de egy dolgon meglepődtem (miközben olvastam):
Midora-nak szurkoltam.
Ugyanis Ichiryu túl könnyedén vette a dolgokat, míg Midora valóban győzni akart.
Ha nem magyarázkodott volna annyit, akkor simán nyert volna.
Így viszont szó szerint a szájába adta a saját legyőzésének kulcsát Ichiryu.
És az ilyen hiba miatt veszítette el a harcot.

Hiába szeretem Ichiryu-t, de Midora ellen ostoba volt, s súlyosan lebecsülte az ellenfelét.
Most már könnyebben elképzelhető, hogy valóban meghal ebben a küzdelemben.

Isley

Nem teljesen világos, amit Midora a végén elhadart. Ichiryuu biztos nem fog meghalni egyébként. De annyira nem kell drukkolnod Midorának, mert láttuk már a csata végét. Nagy meglepetés nem érhet. ^^

blackronin

Quote from: Isley on 2013-09-12, 12:53:59
Nem teljesen világos, amit Midora a végén elhadart. Ichiryuu biztos nem fog meghalni egyébként. De annyira nem kell drukkolnod Midorának, mert láttuk már a csata végét. Nagy meglepetés nem érhet. ^^
Midora a végén aktiválta a saját különleges képességét, ami a Hunger/Hungry Space. Ezért mondta, hogy eljött az ideje.
A képesség lényege úgy látszik az, hogy "megeszi" a teret, így tudta Ichiryu kezét és pálcikáját elintézni.
Hasonlóan, mint Ichiryu, ő is tudja használni külön ezt (igaz gyengébben), de ha aktiválja, akkor olyan maga számára előnyös környezetbe kerül, mint amiben most Ichiryu volt a Minority World-nek köszönhetően.

Ichiryu halála nem tuti, de előfordulhat.

Én úgy értettem a "drukkolást", hogy ha nem tudnám a végét (ami még korántsem biztos, hiszen kaptunk egy-két zavaros utalást, hogy Ichiryu veszíthetett Midora ellen, de semmi konkrét bizonyítékot nem láttunk), akkor is Midora-nak adnám a fejezetet, a korábban leírt indokok miatt.