Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Megmurdel

frozenstein

To Aru Majutsu no Index NT Vol.10.
Végre ezt az arc-ot is lezárták! Bár az előző kötet végi fordulat miatt, ez elég érdekesre sikeredett. A végén még valami utalást kaptunk miért nem láttuk az utóbbi 10 kötetben Aleister-t, kíváncsi leszek miről szól majd a 11.

Zelda

Reimei no Arcana
Nem volt egy rossz darab, így örülök, hogy nekikezdtem, bár elvárásom mindössze csak annyi volt, hogy olyat olvassak végre, ami be is van fejezve, mert csak gyűlnek a még ongoing title-k a listámon, és már azt sem tudom, mi micsoda...
[spoiler]Adott Nakaba hercegnő, akit heves gyűlölet övez a királyi családban, hiszen a nemesnek számító fekete haj helyett neki a "piszkos" vörös jutott... Senan királya így nem habozik unokáját áldozatként odaadni egy békeszerződés biztosítékaként a szomszéd királyság Belquat 2. koronahercegének feleségül, aki Nakaba szöges ellentéte, minden ízében lerí róla, hogy nemesi származású (mert fekete a haja xD) és mellesleg Caesar-nak hívják. Nakaba eleinte úgy érzi, hogy pusztán csak börtönének helyszíne illetve fogvatartói kiléte változott meg, és gyűlöli a herceget, akit férjéül kellett fogadnia. Aztán ahogy felébred az arcana ereje és Nakaba lassanként képes lesz látni a múltat és jövőt egyaránt, a sors kerekei is mozgásba lendülnek. Loki oltalma alatt valahogyan sikerül átvészelnie a keserű napokat, és habár először a herceg közelségét tolakodónak és gyűlöletesnek érzi, hamarosan mégis beleszeret Caesar-ba, aki több ízben bebizonyítja, hogy hajlandó bármi áron boldoggá tenni őt.[/spoiler]
Végülis egy politikával bonyolított shoujo mangáról van szó, igényes de egyszerű rajzolással, egyszerű, de mégis érdekesnek mondható történettel, és szerethető de gyakran tragikus hátterű karakterekkel. Egyszer el lehet olvasni, a figyelmemet teljesen lekötötte. (De azért a Soredemo sekai wa utsukushii még mindig jobban tetszik.)

NLZ

[reserved]

NLZ

Végre befejezem a Yankee-kun to Megane-chant. Jó kis manga volt, de ez a befejezés borzalmas lett. Nem is tudom hirtelen, hogy melyik befejezés-elmélet tűnik jobbnak, a szellemi leépülés vagy a szellemsztori.
[reserved]

Megmurdel

Ne már akkor azt le is veszem a ptr listámról. :(

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2014-09-07, 07:33:09
Ne már akkor azt le is veszem a ptr listámról. :(
Sztem azért érdemes elolvasni, csak mondjuk állj meg 209-nél, és akkor lesz egy viszonylag tűrhető, kissé keserű befejezés.
[reserved]

Megmurdel

Yamada-kun to 7-nin no Majo-t tartottam alapnak, illetve abból kiindulva raktam ptr-re, mert remek manga az is.

Oksa, akkor majd csak addig olvasom. (nem mintha most olyan sok időm lenne elkezdeni, de akkor is)

NLZ

Yamada és a 7 törpe nekem kevésbé tetszett, 82-nél pihenőlistára is raktam.
[reserved]

Megmurdel

A heti 1 fejezetet most is olvasom, de a korábbi fejezetek jobbak voltak. Most kisebb káosz van kb.

NLZ

Új Onepunch Mant jól összefoglalja ez a kép:
[spoiler=img][/spoiler]
[reserved]

Megmurdel

Cerberus Elég jól kezdődött és maga a story sem volt olyan rossz, de mivel nincs rendesen befejezve semmilyen oldalról, ráadásul láttam már szebbet is. Elég gyengus.  :frown: 5/10

LuckyDingo

Most nézem, hogy vége lett a Tokyo Ghoul mangának. Kicsit nagyot csalódtam a lezárásban... mondhatni a végén az utolsó 20 fejezet összevissza értelmetlen és nagyon összecsapott volt. Lassan indult, ch 80 körül jó lett, aztán bukott egy nagyot nálam. 4/10. :/

chilip

Quote from: LuckyDingo on 2014-10-18, 05:53:45
Most nézem, hogy vége lett a Tokyo Ghoul mangának. Kicsit nagyot csalódtam a lezárásban... mondhatni a végén az utolsó 20 fejezet összevissza értelmetlen és nagyon összecsapott volt. Lassan indult, ch 80 körül jó lett, aztán bukott egy nagyot nálam. 4/10. :/

már el is indult újra csak a főszereplőket lecserélték meg most a másik oldalról mutatja a dolgokat :P

NLZ

Real Account
Nincs jobb, mint éjnek idején ilyen trash mangákat olvasni. :D
[reserved]

Megmurdel

Usotsuki Engage
Ezt is gyorsan lezavarták.

Nazo no Kanojo
A befejezése eléggé gyenge lett. Kicsit időpazarlásnak tűnt.

Selmo

Quote from: Megmurdel on 2014-10-20, 13:00:13
Nazo no Kanojo
A befejezése eléggé gyenge lett. Kicsit időpazarlásnak tűnt.
Igen, kár érte.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Boku dake ga Inai Machi
Viszont belefutottam ebbe, nagyon jó. Időutazós-nyomozós, ahogy a főhősünk visszamegy a múltba, hogy megpróbálja rendbe hozni a jelent. Elején egy kicsit más a stílus, de segít felépíteni az eseményeket, aztán néhány fejezet után beindul.
[reserved]

Selmo

Jól hangzik, kár hogy még fut. Majd bedobom a towatch listámba.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Jah, mire kijön egy új fejezet, el fogom felejteni, mi volt eddig, azt olvashatom újra.
De itt egy másik:
Hinamatsuri
Yakuza főhősünk életébe belepottyan egy telekinézist művelő kislány, akinek láthatólag nincs fogalma a hétköznapi élet dolgairól.
Teljesen komolytalan, erős benne a humor, a (hosszú) fejezetek között minimális az összefüggés.
[reserved]

Megmurdel

Fuuka 37 Nan, meg kell, hogy mondjam egy ILYEN lépésre nem számítottam Seo-tól. Nem is tudom igazából, hogy sírjak vagy nevessek. Egyrészt gratulálok, mert ilyen merész lépéssel sem mostanában találkoztam másrészt SEO  :wtf:

danika230

Quote from: Megmurdel on 2014-10-27, 20:10:02
Fuuka 37 Nan, meg kell, hogy mondjam egy ILYEN lépésre nem számítottam Seo-tól. Nem is tudom igazából, hogy sírjak vagy nevessek. Egyrészt gratulálok, mert ilyen merész lépéssel sem mostanában találkoztam másrészt SEO  :wtf:

erre én se igen számítottam, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog folytatódni ez az egész.  :confused:

Selmo

Bah erre is várhatok éveket, mire elolvashatom. :bruhuhu:
Most végeztem a Zeroin darabbal, ha valaki akcióra, lövöldözésre, némi romantikára vágyik, akkor tudom ajánlani.

/Apropó a faszért nincs Rec fordítás, úgy elolvastam volna már./

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Egyáltalán milyen jó mangák vannak, amik befejezettek? Ritka az, ami lefut végig és jó. Ha vevő rá a nép, akkor tejelik, amíg lehet, kasza esetén meg már amúgy se olyan érdekes. A legtöbbször úgyis az van, hogy a fordítás marad félbe.
[reserved]

Selmo

Hja, ez a probléma, ha valami felkapott lesz akkor, húzzák mint a rétest, aztán az embe hülyét kap, mint mikor az I''s-t olvastam. De ettől függetlenül piszkálja a csőröm, hogy Seo sensei még évekig elhúzza a Fuukát és addig nem kezdek bele. A korábbi műveit is elhúzta, mégis szerettem őket. Persze még mindig jobb, mint az Angel Heart ami valszeg az életbe nem lesz már lefordítva, pedig Hojo sensei már írja a folytatást. -_-

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Na igen, ha egy csapat dob valamit, onnantól kezdve kicsi az esély, hogy folytassák. Hacsak nem valami felkapott darab, akkor az új csapatok inkább valami éppen induló mangát választanak. No meg a régi mangák fordítása a raw beszerzése miatt is nehéz.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: Selmo on 2014-10-30, 19:37:35
Bah erre is várhatok éveket, mire elolvashatom. :bruhuhu:
Most végeztem a Zeroin darabbal, ha valaki akcióra, lövöldözésre, némi romantikára vágyik, akkor tudom ajánlani.
Komolyan fontolgatom, hogy dobom a Fuuka-t a francba, viszont a másik oldalról meg valamennyire érdekel, hogy ekkora szar lépés után mit fog alkotni. KNIM-val is már ez volt, az uccsó 50-60 ha nem több fejezete annak is agyfaszvolt az elejéhez képest.

Nálam jó pontot kapott Zero-in, de ezt is rohadt lassan jött ki. :)

Selmo

Elolvastam a Video Girl Ai-t és a DNA2-t is. Most már értem, hogyan tudta úgy elhúzni az I''s-t. Nagyon jó volt a retró hangulat, az hogy a szereplőket 150 centisnek ábrázolja és továbbra is tetszik a rajzstílusa, bár a nők elég egyformák benne, de ez nem egyedi probléma. A DNA2 meg vicces volt, kár hogy superpowa lett belőle, de legalább olvasható hosszúságban és érdekes fordulatokkal, szarakkal is mondjuk.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Qualia the Purple
Elején egy Yuri sztorinak indul némi különleges képességgel, de hamar átfordul a totális őrületbe, némi quantum fizikai zagyvaságon tálalva. Az elejét át lehet pörgetni (én is azt csináltam), könnyen lehet látni, hol lesz érdekes. Sajna a fordítás sanyarú sorsú, pedig már nincs sok hátra belőle.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2014-11-04, 23:17:03
Qualia the Purple
Elején egy Yuri sztorinak indul némi különleges képességgel, de hamar átfordul a totális őrületbe, némi quantum fizikai zagyvaságon tálalva. Az elejét át lehet pörgetni (én is azt csináltam), könnyen lehet látni, hol lesz érdekes. Sajna a fordítás sanyarú sorsú, pedig már nincs sok hátra belőle.
Jött ki új fejezet, mert én nem találtam/olvastam újat a 15. óta