Ez nagyon lol :DD - Archive #1 - 2003-12 - 2006-03

Started by SlEePwAlKeR, 2003-12-14, 17:20:14

Previous topic - Next topic

Meske

Quote from: TurboKhát az attól függ hogy mennyi a töketlen fecske maximális repülési sebessége.
Azt hiszem rossz idézetet használtál...

QuoteSzámtech sztorik: velem még általánosban történt meg hogy ki akartam cseszni a számtech tanárral, gondolom megbuherálom a Windowst. Win95, P133, 16mb ram konfigok. Mászkálok a vezérlõpultban, letiltom a virtuális memóriát. Mivel nem inditottam ujra a gépet, nekem még ment simán, de a következõ csoportnak már nem. Hát erre mi történik? Angol órán egy gyerek bejön, megkérdezi hogy XY diák (én) nincs e itt véletlenül. Jólvan, megyek. A gyerek erre kiránt a terembõl (le is szakadt vagy 2 gomb az ingemrõl), szó szerint végigrugdos a folyósón, le a lépcsõn (!!!), be a számtech terembe. A tanár (barom kövér nõ, FLOPIT NE TEGYÉL A GÉPBE MERT VÍRUS MEGY RÁ tipusú) ott cseszeget hogy elrontottam a gépet meg le kell hívni a rendszergizdát meg hogy tönkretettem a memóriát és súlyos pénzekbe kerül memót cserélni meg ilyesmi. Odaülök, csökkentett módos boot, virtual memory vissza, reboot, megy mint azelõtt.

DE én akkoris elrontottam a gépet és szervízbe kell küldeni meg satöbbi... Igazgatói megrovás, egy hónap eltiltás... Ekkor voltam talán 12 éves. A barom "tanársegédet" aki lekisért, azt állitólag el is bocsátották. A baj az hogy be voltam tojva hogy most mi lesz, és nem mondtam el anyumnak hogy a gyerek igen emberi módon kért ki óráról, elég keményen vissza lehetett volna csapni. Fú hogy mennyit szopattak engem abban az iskolában... Az angoltanárnõ ilyeneket mondott hogy ne menjek nyelvizsgára, ugyse sikerül (nyolcadikban még nem mehettem mert volt egy hülye törvény hogy 14 éven aluli nem tehe nyelvvizsgát, én meg pont a legfiatalabb voltam az osztályban), ezzel szemben fél évvel késõbb a korhatár beöltése után ugy megvolt a középfokú C tipusú angol vizsga hogy kb 2 elõkészitõ órára mentem el (+ próbavizsga, és mondjuk azon is éphogy kijött a középfok), a rendes vizsga pedig 92% körüli volt. Hát ennyit a magyar tanitásról.
:eeek: Nem semmi... Nekünk is olyan a számtech tanárunk... Most programozást tanulunk, s volt már olyan, hogy felirta a táblára a programot, s nekünk be kellett pötyögnünk a gépbe, s osztályszintû volt a hiba, mert a tanár valamit rosszul írt fel (mert õ is rosszul tudta), s legalább egy órát szenvedett, mire rájött, hogy vesszõt kellett volna írni pontosvesszõ helyet, s mikor késõbb felirtuk ugyan azt a parancsot megint pontosvesszõt használt...
A nyelvizsgával kapcsolatban pedig én már ezt megállapítottam, hogy ha az embernek az a nyelvizsga elõtti felkészítésnél (próbavizsga stb.) nem megy annyira, biztos, hogy nagyon jól fog sikerülni, ha pedig negyon jól mennek elõtte a feladatok, akkor valamin biztosan elcsúszik a nyelvizsgán, lehet, hogy az lesz a világ legapróbb hibája, de éppen elég ahhoz, hogy ne sikerüljön neki... Ezt tapasztalatból mondom.
Pl:Nekem is amikor készültem a laborra, kétszer csináltatott a tanárom velem magnóhalgatást, s mind a kétszer 1 pontom lett a 15bõl. Ennek ellenére a nyelvizsgán 9 pontom lett belõle...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Pirula

Múltkor kaptam e-mailben ezt:

Ha kivágja ezt a kupont,
vehet egy új monitort!

Meske

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Pirula

Quote from: Meske:lol:
És kivágtad? :D
Kis híja volt csak hogy igen. De a kritikus pillanatban megállt a kezemben az üvegvágó.

Rounin

Ehhe...most tolták arcomba:

Holnap országosan 10 fok várható.
2 fok Pesten, 5 fok Pécsett, 8 fok Gyõrött, -5 fok Mohácson... auhh :)

Baldy

Quote from: Meske:eeek: Nem semmi... Nekünk is olyan a számtech tanárunk... Most programozást tanulunk, s volt már olyan, hogy felirta a táblára a programot, s nekünk be kellett pötyögnünk a gépbe, s osztályszintû volt a hiba, mert a tanár valamit rosszul írt fel (mert õ is rosszul tudta), s legalább egy órát szenvedett, mire rájött, hogy vesszõt kellett volna írni pontosvesszõ helyet, s mikor késõbb felirtuk ugyan azt a parancsot megint pontosvesszõt használt...

Jujj de ismerõs a téma, lehet, hogy te is odajártál suliba, ahova én? :D
Amikor gimiben C++t tanultunk, elég hamar kiderült, hogy tanárunk nem tudja, mit is tanit nekünk, igy elég hamar az lett a vége az óráknak, hogy versenyt rendeztek a diákok azon, hogy a könyvbõl a táblára kimásolt példaprogramban ki találja meg elõször az elirt részt :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Fazék

Quote from: RouninEhhe...most tolták arcomba:

Holnap országosan 10 fok várható.
2 fok Pesten, 5 fok Pécsett, 8 fok Gyõrött, -5 fok Mohácson... auhh :)
jajj, ez nagyon fájdalmas volt :rotflol:

Rounin

Baldy

Quote from: Rouninhttp://citadel.nobulus.com/~ilya/cables.jpg
http://www.nnm.ru/design/pict/position.jpg
http://users.senet.com.au/~rfrancis/oils/images/skateboarding.jpg

Az elsõ ijesztõ, de jó :)
A második nagyon jó, én szivesen megalkotnám igy a Kama Szutra összes fejezetét :hopp:
A harmadiknál meg szimplán arra vagyok kiváncsi, hogy van-e olyan kép, ami az eset végét mutatja be (arra inkább vagyok kiváncsi :bsd: )
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

TurboK

Quote from: MeskeAzt hiszem rossz idézetet használtál...
Bennem így maradt meg. Fecskeugrásnyira a valóságtól. Viszont a tököt cipelõ fecske nem tud ugrándozni, de ha nem, azaz ha töketlen akkor meg mit ugrál, mirefel.

QuoteA nyelvizsgával kapcsolatban pedig én már ezt megállapítottam, hogy ha az embernek az a nyelvizsga elõtti felkészítésnél (próbavizsga stb.) nem megy annyira, biztos, hogy nagyon jól fog sikerülni, ha pedig negyon jól mennek elõtte a feladatok, akkor valamin biztosan elcsúszik a nyelvizsgán, lehet, hogy az lesz a világ legapróbb hibája, de éppen elég ahhoz, hogy ne sikerüljön neki... Ezt tapasztalatból mondom.
Pl:Nekem is amikor készültem a laborra, kétszer csináltatott a tanárom velem magnóhalgatást, s mind a kétszer 1 pontom lett a 15bõl. Ennek ellenére a nyelvizsgán 9 pontom lett belõle...
Kineki hogy megy. A középfokút tudtam hogy le fogom tenni és le is tettem (asszem csoportelsõ is voltam, már nem emlékszem), a felsõfokúnál viszont tudtam hogy nem vagyok ráképes, és nem is sikerült. De ki tudja, ha nem 4 órát alszok a vizsga elõtt akkor sikerült volna az írásbeli is nemcsak a szóbeli (a szóbeli délután volt, addigra már magamhoz tértem). Na majd idén meg lesz a második fele is.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

TurboK: Nekem is volt anno általánosban a tiedhez hasonló jelenésem. Csak nálunk férfi volt a számtech tanár, de nem igazán értette a dolgát:
386 meg 486-os gépek. Szóvakozásból kikapcsoltam a Nortonban mindkét panelt, a menüsort, az alsó gombsort, aztán save setup. Így induláskor csak a prompt látszott.
Aztán tesi óráról kirángatnak, "teljes harci díszben", hogy mi a fenét csináltam a géppel, meg, hogy mit képzelek magamról, stb. :rolleyes:
Aztán persze pár billentyûvel visszaállítottam nekik. Mondjuk én megúsztam a dolgot ennyivel. :D:D:D De azért ez akkor is mutatja a tanerõ technikai felkészültségét... :hehe:

Djinn

Quote from: MohaTurboK: Nekem is volt anno általánosban a tiedhez hasonló jelenésem. Csak nálunk férfi volt a számtech tanár, de nem igazán értette a dolgát:
386 meg 486-os gépek. Szóvakozásból kikapcsoltam a Nortonban mindkét panelt, a menüsort, az alsó gombsort, aztán save setup. Így induláskor csak a prompt látszott.
Aztán tesi óráról kirángatnak, "teljes harci díszben", hogy mi a fenét csináltam a géppel, meg, hogy mit képzelek magamról, stb. :rolleyes:
Aztán persze pár billentyûvel visszaállítottam nekik. Mondjuk én megúsztam a dolgot ennyivel. :D:D:D De azért ez akkor is mutatja a tanerõ technikai felkészültségét... :hehe:
Én azt tapasztaltam, hogy ezen a területen (prog) nagyon is érvényesül a mondás, hogy "Aki nem tudja csinálni, az tanítja"  :)
(Tisztelet a kivételnek!!)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Quote from: TurboKBennem így maradt meg. Fecskeugrásnyira a valóságtól. Viszont a tököt cipelõ fecske nem tud ugrándozni, de ha nem, azaz ha töketlen akkor meg mit ugrál, mirefel.
Errõl vhogy ez jutott az eszembe:

Nem mindegy, hogy kecsesen ringó fecske, vagy recsegve fingó kecske :)

Djinn: egyetemen pont fordított a dolog: nagyon értenek hozzá, csak éppenséggel megtanítani nem tudják egyesek ;)

TurboK

Quote from: MohaTurboK: Nekem is volt anno általánosban a tiedhez hasonló jelenésem. Csak nálunk férfi volt a számtech tanár, de nem igazán értette a dolgát:
hát igen, a Ctrl+O egy rettenetes billentyûkombinácio.

Kiváncsi vagyok arra mit szóltak volna hogyha az Autoexec.batba írsz bele hülyeségeket hogy a gép kiírja inditáskor.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Djinn

Quote from: TriviDjinn: egyetemen pont fordított a dolog: nagyon értenek hozzá, csak éppenséggel megtanítani nem tudják egyesek ;)
Lehet De akkor az enyémek nem is akartak :ejj:  Mármint megtanítani.

Egy kis ízelítõ ízelítõ a "felhasználó midíg hülye" címû "mûbõ"l...

Animal

Quote from: TurboKKiváncsi vagyok arra mit szóltak volna hogyha az Autoexec.batba írsz bele hülyeségeket hogy a gép kiírja inditáskor.

Nálunk volt ilyen. Szaktanári  (:) ) figyelmeztetõ lett a vége, de legalább jót röhögtünk!  :rotflol:

Dragon

Quote from: DjinnEgy kis ízelítõ ízelítõ a "felhasználó midíg hülye" címû "mûbõ"l...
Már csak az hiányzik hogy minden férfinak a farkára kelljen tetováltatni nagy gyászkerettel, hogy "Vigyázz! Gyereket okozhat!"
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Animal

Quote from: bpka000Már csak az hiányzik hogy minden férfinak a farkára kelljen tetováltatni nagy gyászkerettel, hogy "Vigyázz! Gyereket okozhat!"

Hmmm ilyen alapon az élet is egy káros szenvedély, mert eddig még a legtöbb esetben halállal végzõdött...

Bruce

Quote from: AnimalHmmm ilyen alapon az élet is egy káros szenvedély, mert eddig még a legtöbb esetben halállal végzõdött...
De ami vígasztal: van élet a halál után! Szókratész meghalt, Mátyás király meghalt, Lenin meghalt, de mi még élünk!

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Dragon

Quote from: AnimalHmmm ilyen alapon az élet is egy káros szenvedély, mert eddig még a legtöbb esetben halállal végzõdött...
Igen, ezt már említettem.
De amíg adójövedelmek vannak belõle, addig egyetlen államban sem fogják betiltani az életet.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Djinn

Quote from: bpka000Már csak az hiányzik hogy minden férfinak a farkára kelljen tetováltatni nagy gyászkerettel, hogy "Vigyázz! Gyereket okozhat!"
Csak ha nagyobb körben akarod terjeszteni. Akkor nem árt  :rolleyes:

Dragon

Quote from: DjinnCsak ha nagyobb körben akarod terjeszteni. Akkor nem árt  :rolleyes:
Tudom, és ha marad hely rajta, akor azt is, hogy "Használat elõtt felrázandó!"

katz

Quote from: bpka000Tudom, és ha marad hely rajta, akor azt is, hogy "Használat elõtt felrázandó!"
:lol:

Djinn

Quote from: bpka000Tudom, és ha marad hely rajta, akor azt is, hogy "Használat elõtt felrázandó!"
Soha nem árt biztosra menni.
Ismered az esetet, mikor valaki berakta a macskáját a microa, hogy megszáradjon. Persze szegény cica eltávozott az örök egerészõ mezõkre. A tulaj beperelte a micro gyártót, hogy "NEM VOLT BENNE A HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN AZ, HOGY NEM LEHET BELERAKNI A MACSKÁT A KÉSZÜLÉKBE".  
És megnyerte a pert   :bruhuhu:
Sajna ennél cifrábbak is vannak... (Persze mindez Amerikában)
Úgyhogy ha valamit 'közhasznúvá' akarsz tenni, nem árt elõre lefektetni a szabályokat  :hopp:
(Már nagyon fáradt vagyok.Nincs is értelme annak amit írok  :eeek:

Animal

Quote from: Djinn(Persze mindez Amerikában)

Akkor már én is írok egy amerikait:

Egy pasi vett magának egy lakóautót, mert szeretett kirándulgatni. Aztán egyszer éppen az autópályán kocsikázott, amikor úgy gondolta, hogy jól esene neki egy kávé. Hátra ment megfõzni... Aztán meg perelt, mert balesetet szenvedett. Megnyerte.  :uzi:

Moha

Quote from: DjinnSajna ennél cifrábbak is vannak... (Persze mindez Amerikában)
Nekem az a történet tetszett a legjobban (bár ez nem fogyasztói per volt), mikor egy betörõ beperelte a ház tulaját, mert menekülés közben bezáródott a garázsba, és mivel a háziak éppen vakáción voltak, egy hétig a garázsban élt, egy zsák kutyatápon és egy láda kólán. Aztán meg is nyerte a pert... Szóval amerikában van aztán igazságszolgáltatás... :lol:

Dragon

Hát igen, Amerika a határtalan hülyeség hazája.
vagy úgy is mondhatnám, hogy "Amerika ist wunderbar." (na, kitõl idéztem?)

irigylem a spártaiakat, ott a gyári hibás termékeket helyben megsemmisítették, ma meg minden eszközzel ellenállunk a természetes szelekciónak
pedig a mai tudomány mellett megállapítható lenne valakirõl születésekor ha komplett hülye, spártában csak annyit lehetett tudni, hogy "Hmm, nincs lába? Kuka."
vagy csak a társadalom az ami idiótát csinál a mégoly csekély számú intelligens emberbõl is?

Djinn

Quote from: bpka000vagy csak a társadalom az ami idiótát csinál a mégoly csekély számú intelligens emberbõl is?
Nagyrészt szerintem igen  :(
Quote from: bpka000irigylem a spártaiakat, ott a gyári hibás termékeket helyben megsemmisítették, ma meg minden eszközzel ellenállunk a természetes szelekciónak
pedig a mai tudomány mellett megállapítható lenne valakirõl születésekor ha komplett hülye, spártában csak annyit lehetett tudni, hogy "Hmm, nincs lába? Kuka."
Azért a kuka egy kicsit durva.  :eeek:
Mondjuk születésszabályozás. De hát az meg nagyon bonyolult.... Ki tudná normálisan meghatározni az alapelveket???

Fazék

Quote from: bpka000irigylem a spártaiakat, ott a gyári hibás termékeket helyben megsemmisítették, ma meg minden eszközzel ellenállunk a természetes szelekciónak
vagy csak a társadalom az ami idiótát csinál a mégoly csekély számú intelligens emberbõl is?
hajrá innen már csak egy lépés a fasizmus, faji szelekció, népírtás és társai... sztem, ha vallasz is az elõzõekhez nem feltétlenül szorosan kapcsolódó ideológiákat, akkor se kéne ezt hangoztatnod, ha meg viccnek szántad, akkor sztem nagyon rossz volt... ezt mellõzzük, ha lehet a jövõben... remélem nem sértettelek meg. ha mégis egyedül volnék ezzel a nézetemmel, akkor persze bocsi...

Dragon

A fasizmus hülyeség, meg a faji alapon történõ hozzáállás is, az nem jelent semmit, úgy ahogy a vallási, nemi, meg mittudoménmilyen külsõ jegyek alapján történõ válogatás se.
Az viszont nem vicc, hogy zavar, hogy egyre több hülyét termel ki magából ez a világ, és még sokáig együtt kell élnem velük.
Megoldás pedig nincs. Mert "emberségesnek kell lenni". Csak akik ma emberségesek, vajon mit kapnak viszonzásul 20-30 év múlva? Megmondom, szórakozásból agyonverik õket a Rambó XV-ben látottak alapján.