Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: RamizAz õsemberek azért indult el a Föld urának levés felé vezetõ rögös úton, mert egy hatalmas monolit a fejükbe sugárzott képeket. :)

Baka :p

Raggie: de ismerték a csapatmunkát. Ez megtöbbszörözi erejüket. Az antilopok csak max. kezdetleges módon alkalmazták, míg az ember ennél összetetteb volt. Bekerítés, terelés, elválasztás. Evolúcióba meg tényleg nem megyek bele, lévén abszolút laikus vagyok -.-

Fazék

Azt azért továbbra is megemlíteném, hogy az ember sose volt egy hú-de-nagy vadász. Nem ebbõl élt meg. Alapvetõen gyûjtögetõ életmódot folytatott, de persze, amikor adta magát az alkalom, akkor ölt is. A vicces a dologban, hogy jóval egészségesebben táplálkozott így, mint a mai emberek. Szinte mindenbõl a kellõ mennyiséget vitte be magának. :) És a vadászat se úgy folyt, ahogy idõnként lefestik, hogy a a mammut eltaposott néhány vadászt, mert úgy tényleg nem éltünk volna sokáig. A vadászatok meglehetõsen sikeresek voltak általában. És Raggie, amikor leopárdokkal, meg ilyesmikkel jössz, nem veszed figyelembe, hogy tényleg az emberek csoportosan éltek. Egy magányosan vadászó állattal szemben többnyire védve voltak, az egyedül kószálók eshettek áldozatul vadállatoknak. Persze voltak olyan idõszakok is, amikor rengeteget vadászhattak az emberek, köszönhetõen a vándorlásuknak, és mivel az új területen élõ állatok még csak nem is ismerték ezt a fajt, hát nem is féltek tõlük, ezért jóformán könnyedén kiírthatták pl Amerikában a nagyemlõsök 90%-át megközelítõleg, kb olyan nehézségi szinttel, hogy odamentek mellé és békésen fejbevágták...
És most mentem CS-zni, majd még visszatérek :)

Rounin

Quote from: BlimpAzt azért továbbra is megemlíteném, hogy az ember sose volt egy hú-de-nagy vadász. Nem ebbõl élt meg.

Tiszta sor volt eddig is :) (elég csak a fogazatot megvizsgálni)

Damnatus

Hali!

Én pont azt írtam, hogy összeegyeztethetõ az evolúció a Bibliával!
Az õsember kérdésbe azért nem mennék bele annyira, mert az is egy hosszú korszak, változással fejlõdéssel tele. A fizikai adottságok csökkenésével szemben nõtt a szellemi adottságuk is. És pont a kooperáció (beszéd) eszközhasználat, elõre gondolkodás volt az, ami már akkor is veszélyesssé tette õket. És a jégkorszak idején az északibb területen élõk szinte csak vadászatból tartották el magukat.

Raggie

Quote from: RamizAz õsemberek azért indult el a Föld urának levés felé vezetõ rögös úton, mert egy hatalmas monolit a fejükbe sugárzott képeket. :)
:D Ûrodusszeia LOL!(egyébként kb ilyesmire gondoltam, csak isteni beavatkozással!)

Rounin:a csapatmunkát nem feltétlenül ismerték! Ezt honnan tudjuk? Még épphogy csak meg lehetett õket különböztetni a majmoktól. A csapatmunkát mellesleg az antilopok szvsz nagyon is magas fokon ûzték(minden relatív), lévén a nagyobb/erõsebb hímek körülállták az egész csordát így egyet sem szedhetett le egy ragadozó sem(számukra a fajuk fennmaradását illetõen nehéz ennél jobb csapatmunkát kitalálni).

Blimp:Én is ezt mondtam!!(a vadászattal kapcs.) De amirõl utána beszélsz az már a jóval késõbbi idõszakokra igaz(mikor már tudtak eszközöket használni, volt ilyenirányú tapasztalatuk, stb.)! Én a legelejérõl beszélek, mikor még éppenhogy csak elkülönült az ember a majmoktól az evolúcióban, és ekkor volt a legkiszolgáltatottabb helyzetben az állatok közül.

Damnatus: az elsõ jégkorszak idején már minimum rohadtsok(nemtom pontosan mennyi, és nem akarok hülyeséget mondani :D ) ideje létezett/kifejlõdött az ember.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie GordonRounin:a csapatmunkát nem feltétlenül ismerték! Ezt honnan tudjuk? Még épphogy csak meg lehetett õket különböztetni a majmoktól. A csapatmunkát mellesleg az antilopok szvsz nagyon is magas fokon ûzték(minden relatív), lévén a nagyobb/erõsebb hímek körülállták az egész csordát így egyet sem szedhetett le egy ragadozó sem(számukra a fajuk fennmaradását illetõen nehéz ennél jobb csapatmunkát kitalálni).

Blimp:Én is ezt mondtam!!(a vadászattal kapcs.) De amirõl utána beszélsz az már a jóval késõbbi idõszakokra igaz(mikor már tudtak eszközöket használni, volt ilyenirányú tapasztalatuk, stb.)! Én a legelejérõl beszélek, mikor még éppenhogy csak elkülönült az ember a majmoktól az evolúcióban, és ekkor volt a legkiszolgáltatottabb helyzetben az állatok közül.

Damnatus: az elsõ jégkorszak idején már minimum rohadtsok(nemtom pontosan mennyi, és nem akarok hülyeséget mondani :D ) ideje létezett/kifejlõdött az ember.
Uh! Hát írtál pár butaságot, már bocsi... Majd holnap reggelre megpróbálom érthetõen mecáfolni ezeket, de most már tényleg mással kéne foglalkoznom, nem pedig biosz, stb könyvek lapozgatásával (mert szeretném idõbenileg "pontosan" meghatározni az egyes korszakokat és ezt fejbõl nagyon nem vágom még)... :rolleyes: Bocsi. :)

Raggie

Quote from: BlimpUh! Hát írtál pár butaságot, már bocsi... Majd holnap reggelre megpróbálom érthetõen mecáfolni ezeket, de most már tényleg mással kéne foglalkoznom, nem pedig biosz, stb könyvek lapozgatásával (mert szeretném idõbenileg "pontosan" meghatározni az egyes korszakokat és ezt fejbõl nagyon nem vágom még)... :rolleyes: Bocsi. :)
Semmi gond! Én bírom a kritikát és katz-al ellentétben a véleményemet is meg lehet észérvekkel változtatni. Akkor várok holnapig! :3x3:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie Gordon:Rounin:a csapatmunkát nem feltétlenül ismerték! Ezt honnan tudjuk? Még épphogy csak meg lehetett õket különböztetni a majmoktól. A csapatmunkát mellesleg az antilopok szvsz nagyon is magas fokon ûzték(minden relatív), lévén a nagyobb/erõsebb hímek körülállták az egész csordát így egyet sem szedhetett le egy ragadozó sem(számukra a fajuk fennmaradását illetõen nehéz ennél jobb csapatmunkát kitalálni).

Kérlek, ne vetíts magadra rossz fényt :D

És a majmoknál talán nem jellemzõ a csapatmunka? :] A legtöbb majomfajtára igenis az, méghozzá magasfokon. Valamint az agytérfogatot és az "õsantilopok" mai utódait figyelembe véve valahogy van egy olyan érzésem, hogy az antilopoknál jobbára ösztönszerû szinten mozgott a csapatmunka. Többen együtt -> kisebb esélye van, hogy engem kapnak el, több szem többet lát etc.
És nézd a Discoveryt vagy Animal Planetet ;) Bõven van rá példa, hogy a ragadozók igenis elmarják akit akarnak.
Tudod, kétlem, hogy pusztán az emberekkel táplálkozva fentmaradtak volna a ragadozók. Mert antilopot nem ettek - szerinted ;) :zen:

Raggie

Quote from: RouninKérlek, ne vetíts magadra rossz fényt :D

Tudod, kétlem, hogy pusztán az emberekkel táplálkozva fentmaradtak volna a ragadozók. Mert antilopot nem ettek - szerinted ;) :zen:
:lol:  :rotflol: Ez jó volt!
Egyébként igazad lehet. Bár azért abból még nem engedek, hogy az akkori antilopok nagyobb biztoságban voltak, mint az akkori emberek(majd, ha elõáll valaki egy jókis féloldalas magyarázattal erre is akkor elhiszem :D ).

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie Gordon:lol:  :rotflol: Ez jó volt!
Egyébként igazad lehet. Bár azért abból még nem engedek, hogy az akkori antilopok nagyobb biztoságban voltak, mint az akkori emberek(majd, ha elõáll valaki egy jókis féloldalas magyarázattal erre is akkor elhiszem :D ).

Az antilop nem félt a holnapi/holnaputáni macsektámadástól. Egy primitív ember viszont (ld. majmok) igen.

Raggie

:D
Jó de én evolúciós és fennmaradási szempontból értettem(nem pszichológiailag).

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie Gordon:D
Jó de én evolúciós és fennmaradási szempontból értettem(nem pszichológiailag).

Éppen ez az. Ha félsz (konkrétan) a holnapi veszélytõl is, az inspirál arra, hogy tégy ellene valamit -> fejlõdés, fennmaradás.

Raggie

Quote from: RouninÉppen ez az. Ha félsz (konkrétan) a holnapi veszélytõl is, az inspirál arra, hogy tégy ellene valamit -> fejlõdés, fennmaradás.
Az rendben van, de attól még nem nõ szarvad! :D

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie GordonAz rendben van, de attól még nem nõ szarvad! :D

:)

Akkor kicsit bõvebb lére eresztve.
De elkezdesz rejtekhelyet keresni - vagy építeni. Esõ ellen menedéket levelekbõl, ragadozók ellen gallyakból fészket a fára. Botot veszel magadhoz, amivel talán megnövelheted a támadókapacitásod - s közben rájössz, hogy azzal könnyebb kikaparni a földbõl a gyökereket, gumókat.
Fészeképítés közben rájössz, hogyan erõsíts indákkal egymáshoz tárgyakat. Ekkor felmerül valakiben, hogy a bot végére követ kell erõsíteni, úgy még jobb a ragadozók ellen. Megszületik az elsõ igazi fegyver.
És innen tovább, egészen napjainkig.

Raggie

Quote from: RouninBotot veszel magadhoz, amivel talán megnövelheted a támadókapacitásod...
Ezen te nagyon könyen túllépsz, vagy... nem is, túl könnyen rájössz! Ez egyáltalán nem ilyen egyszerû, hogy egyszercsak rájöttek, hogy eszközöket fognak használni, mert az milyen jó. A milliónyi állatfaj közül is csak egy pár használ ilyesmi kezdetleges tárgyakat céljai elérésére, és ez egyáltalán nem természetes egy másik állatnak(az akkori emberi gondolkodás pedig nem volt sokkal e fölött). Az, hogy ami élettelen és a földön hever azt te fel tudod használni akármire is az egy nagyon bonyolult gondolatsort igényel, amit jóidejig nem voltak képesek megtenni.
Quote from: RouninEkkor felmerül valakiben, hogy a bot végére követ kell erõsíteni, úgy még jobb a ragadozók ellen.
Ez már lényegesen könnyebb lépés az elõzõ után, mivel, ha használsz két tárgyat, akkor használhatod õket egyszerre is(hosszú bot a távolságtartásra, és éles kõ a vágásra, sebejtésre).

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie GordonEzen te nagyon könyen túllépsz, vagy... nem is, túl könnyen rájössz! Ez egyáltalán nem ilyen egyszerû, hogy egyszercsak rájöttek, hogy eszközöket fognak használni, mert az milyen jó. A milliónyi állatfaj közül is csak egy pár használ ilyesmi kezdetleges tárgyakat céljai elérésére, és ez egyáltalán nem természetes egy másik állatnak(az akkori emberi gondolkodás pedig nem volt sokkal e fölött). Az, hogy ami élettelen és a földön hever azt te fel tudod használni akármire is az egy nagyon bonyolult gondolatsort igényel, amit jóidejig nem voltak képesek megtenni.

Ez már lényegesen könnyebb lépés az elõzõ után, mivel, ha használsz két tárgyat, akkor használhatod õket egyszerre is(hosszú bot a távolságtartásra, és éles kõ a vágásra, sebejtésre).

Nem napokról, évekrõl beszélek, hanem évezredekrõl, évtízezrekrõl.
És nem olyan nehéz rájönni. Már majomként is hajigáltak dolgokat egymásra, a ragadozókra (gyümölcsök, ágak) elriasztásként. A földön köveket dobnak, és ágakat. Egymás közti hatalmi harcaik során rájöhetnek a bothazsnálatra. Innen csk egy lépés a nagyvadak ellen.

Fazék

Quote from: Raggie GordonEz már lényegesen könnyebb lépés az elõzõ után, mivel, ha használsz két tárgyat, akkor használhatod õket egyszerre is(hosszú bot a távolságtartásra, és éles kõ a vágásra, sebejtésre).
Nem akarlak elkeseríteni, de pont ez a nehezebb! Fölhasználni egy tárgyat, ami már létezik, valamire, véletlen folytán is megtörténhet, és szokássá válhat, de kombinálni õket, már sokkal komolyabb gondolkodást, erõfeszítést igényel!

Damnatus

A döntõ lépés az ember "önmagára ébredése" (~ Tudás fája???) volt. Addig nem volt több a többi állatnál, utána viszont képessé vált a gondolkodásra, kombinálásra. Innetõl pedig a legveszélyesbb élõlénnyé lépett elõ. Tudatosan használt eszközöket, tervezett stb. és mindezt nem rá/megérzésszerûen, mint az állatok.

Raggie

Blimp(+Rounin): természetesen a tudatos használatra gondoltam, ami nem a véletlen mûve.
Abban igazad lehet, hogy ez a lépés nehezebb, de gondolj csak bele: egy éppen a lehetõ legrosszabb helyzetben levõ(ezáltal hamarosan pusztulásra itélt) fajnak az a legnagyobb lépés, hogy fennmaradását biztosítandó eszközöket kezd használni és ezáltal az evolúciós ranglétrán jóval feljebb kerül(nem csak, hogy nincs kihalással fenyegetve, hanem jóval erõsebb[képletesen értve] a környezetében élõknél). Ez szvsz nagyobb lépés mint, hogy egy uralkodó faj továbfejleszti az általa használt-és õt uralomra juttató- eszközöket.
((így értettem kb))

Edit: így most kicsit észbe kapva elég durva irányba/mélységbe terelõdött ez a topic! :eeek:  :D

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Én azért is nem akarok beleszólni a vitába, mert idáig 0 (nulla) könyvet vagy tanulmányt olvastam a témáról, és a szerintem valószínû dolgokat nincs értelme hangoztatnom, ha már vannak tudományosan igazolt és elfogadott tények, amirõl nem tudok. De még szívesebben olvasnám a vitátokat, ha hivatkoznátok forrásokra. Már ha nem sértelek meg vele titeket. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizÉn azért is nem akarok beleszólni a vitába, mert idáig 0 (nulla) könyvet vagy tanulmányt olvastam a témáról, és a szerintem valószínû dolgokat nincs értelme hangoztatnom, ha már vannak tudományosan igazolt és elfogadott tények, amirõl nem tudok. De még szívesebben olvasnám a vitátokat, ha hivatkoznátok forrásokra. Már ha nem sértelek meg vele titeket. :__devil:

Discovery Channel + Animal Planet + Könyvtár :] Sajna konkrétabban nem tudok forrást adni, de nyugodtan utánanézhetsz. Viszont Blimp kolléga adott forrásanyagot eleget. :]

Ramiz

Ezt kitérõ válasznak veszem. :hehe: Bár a téma senem vallási, senem ezoteriás, azért nem kell a filozófia. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizÉn azért is nem akarok beleszólni a vitába, mert idáig 0 (nulla) könyvet vagy tanulmányt olvastam a témáról, és a szerintem valószínû dolgokat nincs értelme hangoztatnom, ha már vannak tudományosan igazolt és elfogadott tények, amirõl nem tudok. De még szívesebben olvasnám a vitátokat, ha hivatkoznátok forrásokra. Már ha nem sértelek meg vele titeket. :__devil:
Miért? Neked nem elég jó forrás az én kútfejem?! :D
Azt már nemtom egyébként pontosan, hogy honnan vettem az adatokat, de könyvtári könyvbõl az biztos(FSZEK).

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Ne feszegesd ezt a kutas párhuzamot, mert esetleg rosszul(?) asszociálok...*
A FSZEK-es szöveget kitérõ válasznak veszem.
Író, cím, megírás éve, magyar nyelvû kiadás(ok) éve, lapok száma, raktári szám, könyvtári vonalkód száma? :D :__devil:

------
* : kút mint fej? ... hmm... sötét, szûkös, pókhálós, üres, ami belekerül, az el is tûnik... na hagyjuk. :hehe:

Raggie

Quote from: RamizNe feszegesd ezt a kutas párhuzamot, mert esetleg rosszul(?) asszociálok...*
A FSZEK-es szöveget kitérõ válasznak veszem.
Író, cím, megírás éve, magyar nyelvû kiadás(ok) éve, lapok száma, raktári szám, könyvtári vonalkód száma? :D :__devil:
1:a jóó anyukáádat!
2:a jóó anyukáádat!

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie Gordon1:a jóó anyukáádat!
2:a jóó anyukáádat!

Mi van, minden számbillentyûre ugyanezt a szöveget bindelted? :lol:

katz

Böjtöltem, elmélmedtem, kifestettem a házat, befejeztem Jeremiás könyvét, imádkoztam az Úrhoz, hogy gyujtson világosságot a fejemben és segítsen megérteni a dolgokat. Visszatértem közétek, költözzék szeretet a szívetekbe, és alázatosság az elmétekbe.

Most nincs idõm megválaszolni mindenki kérdését, ezért csak egy pár dolgot mondok, majd este a többit... (katz flood  :__devil: )

Blimp:
Ha jól emlékszem neked volt az a minden istenben hiszek dolog...
Hinni egy istenben nem csak annyit jelent, hogy azt mondod: Ja igen Jahve az a szakállas öreg ficko aki a mennyben lakik, Istar az meg a felhõk között és így tovább, hanem azt is, hogy betartod az adott isten parancsolatait. De mivel a legtöbb vallás üti a másikat, ezért ez nem is olyan egyszerû.
Gondolj csak bele: (gondolatkisérlet)
Ott állsz a halál angyala elõtt és õ firtatja a hitedet
- De hiszen én hiszek Istenben - mondod te.
- és a többi istenedbe vetett hit? - kérdi õ
- Csak biztosra akartam menni
- Tudod e, hogy a beléjük vetet hited halálos bûn?
- ... (<= kíváncsi vagyok a válaszodra!)
Ha biztosra akarsz menni, akkor szvsz nem árt ha szoktatod magad a kén szagához is, mert hátha a pokolra kerülsz...

Miért tünt el a többi vallás és maradt csak az egyistenhites (zsidó, keresztény, muszlim) a jelenlegi területeken? Nem minden vallás volt olyan, mint Molok tisztelet (elõ gyermekek tüzbevetése), voltak békésebbek is, pl étel/ital áldozat/tömjénezés Istarnak vagy Baálnak. Vajon hogy van az, hogy ezek a vallások relative gyorsan eltüntek (gyakorlatilag nyomtalanul) és kiszoritotta õket egy olyyan vallás, amelynek már van vagy 4-5000 éves gyökere? Én ezt azzal magyarázom, hogy ez csak úgy lehetséges, hogy amit ez a vallás tanít az igaz, és ennek a vallásnak az Istene létezik is...

Damnatus
2. Az én könyvem szerint az rézkígyó és nem ezüst, de Mózes neve sokat segített, hogy megtaláljam a könyvben mire gondolsz (ezért írom én is oda honnan idézek, tudnám értékelni, he te is megtennéd elkerülendõ a félreértéseket), már csak azt felejtettem el mivel kapcsolatban idéztet ezt a passzust? Mit akar jelenti az eset és mi az amire föl akarod hívni belõle a figyelmem? :confused:

Emberáldozat:  A jelenlegi véleményemet fenntartom, de a vita folytatása elõtt el szeretném mégegyszer olvasni az evangéliumokat, hogy megpróbáljam megérteni Jézust az utolsó idõkben és el akarok meditálni a témán. Addig jegeljük a vita ezen részét.

A hétvégén bukkantam erre. Érdekes:
"Azokban a napokban nem mondják többé: 'Az apák ették a savanyú szõlõt, és a fiak foga vásik el.' hanem mindenki a saját bûne miatt hal meg; minden embernek, aki a savanyú szõlõt eszi, a saját foga vásik el" Jer 31, 29-31
"Akkor az Úr ezt a szózatot intézte hozzám: >> Mi dolog az, hogy közmondássá lett Izrael földjén az a mondás, amely így szól: 'Az atyák ették meg a savanyú szõlõt, és a fiak foga vásik el tõle?' Életemre modom, én, az Úr Isten: Nem lesz számotokra többé közmondás az a mondás Izraelben! Íme, minden lélek az enyém; miként az apap lelke, úgy a fiú lelke is az enyém; amely lélek vétkezik az hal meg." Ez 18, 1-4

Más, szintén a hétvégen akadt meg a szemem rajta: (Isten útjai kifürkészhetetlenek)
"Íme, jönnek napok - mondja az Úr - , amikor új szövetségre lépek Izrael házával és Júda házával, enm aszerint a szövetség szerint, amelyeket atyáikkal kötöttem azon a napon, amelyen megfogtam kezüket, hogy kivezessem õket Egyiptom földjérõl. Mivel õk nem maradtak meg szövetségemben, én is megvetettem õket - mondja az Úr -. Ez az a szövetség, amelyet Izrael házával kötni fogok azok után a napok után - mondja az Úr: - Elméjükbe adom törvényeimet, s a szívükbe írom azokat; én Istenük leszek, õk pedig az én népem lesznek. Akkor senki sem fogja majd tanítani a felebarátját, és senki sem mondja a testvérének: 'Ismerd meg az Urat!', mert mindnyájan ismerni fognak engem, a legkisebbtõl a legnagyobbik; s én megbocsájtom gonoszságaikat, és bûneikre többé már nem emlékszem<<" Zsid 8, 8-12
Damnatus, Pirula, Shiroi mi errõl a véleményetek?

Ramiz

Quote from: katzBöjtöltem, elmélmedtem, kifestettem a házat, befejeztem Jeremiás könyvét, imádkoztam az Úrhoz, hogy gyujtson világosságot a fejemben és segítsen megérteni a dolgokat. Visszatértem közétek, költözzék szeretet a szívetekbe, és alázatosság az elmétekbe.

A tiédbe is, katz próféta. ;)

Quote from: katzHa biztosra akarsz menni, akkor szvsz nem árt ha szoktatod magad a kén szagához is, mert hátha a pokolra kerülsz...
(...)
Miért tünt el a többi vallás és maradt csak az egyistenhites (zsidó, keresztény, muszlim) a jelenlegi területeken?

Ha úgy vesszük, hogy a háromnak nagyjából egyenlõ esélye van, akkor neked se árt megszokni a kénszagot, hátha a másik 66,67% jön be...

katz

Quote from: RamizA tiédbe is, katz próféta. ;)
Néha úgy érzem, egyedül hadakozom a Sátán ateista kutyáival akik a pusztulásomat akarják  :rolleyes: :)
Quote from: RamizHa úgy vesszük, hogy a háromnak nagyjából egyenlõ esélye van, akkor neked se árt megszokni a kénszagot, hátha a másik 66,67% jön be...
Ja, csak szvsz a 3 egy és ugyanaz. Majd kifejtem bõvebben...

katz

Quote from: ShiroiKár, pedig jobb ha tõlem tudod, hogy van egy hallgatag társad a harcban... :rolleyes: ;)
Az a kereszt formájú harci baltám :rolleyes:
Te vagy a hûséges fegyverhordozom, aki a szenteltvizesgránát-kilövõmet cipeli a hátán?