Main Menu

DVD-n megjelent filmek

Started by Ramiz, 2007-02-21, 22:58:34

Previous topic - Next topic

Ramiz

Magyarországi kiadások megvitatása, eredeti szinkron van-e rajta, megéri-e megvenni, mit vársz nagyon stb.

És mi is lehetne méltóbb megnyitója egy ilyen topiknak, mint ez a gyönyörűséges, dicsőséges, epekedve várt kiadás.
Szerintem annyira nem is drága. Meg különben is, Monty Python = ISTEN!, és Repülő Cirkusz = ööö... MÉG ISTENEBB!!! :hail:

A másik, amit nagyon szeretnék megvenni (csak nincs pénzem, sőt mínuszban vagyok :o ), az ez.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pr3d4k1ng

Nekem van pár filmem DVD-
Kelly hősei
Karib-Tenger Kalózai 1-2
Én, a robot
Argo
X-men 2-3
Fűrész 1-2
Gyűrűk Ura 1-2-3 (nem bővitett)
SHrek 2
Bad Boys 2
Armageddon
A kör 2
Equilibrium
A Nemzem Aranya
Underwolrd 1-2
Halálosabb Iramban
Sötétség Kronikája
Sin City
Csontdaráló
Ronin
A pusztító
GitS
Vampire Hunter D
Star Wars Triloggia
Star Wars ep 3

Van mit néznem :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

thrall

nekem ami még említésre is méltó:

A Holló (a 2. rész, az elsö kéne még, de a többi az ratyi)
A Halott menyasszony
Az utolós Szamuráj
Jay és Néma Bob visssszavág  :whoah:
Boogyeman
Karib tenger kalózai 1-2
Farkasok szövetsége

nemsok, de ezeket megérte szerintem megvenni :D

Ramiz

Quote from: White SeeD on 2007-02-21, 23:06:39
A Tanu.  Noha gyak nincsen rajta sok extra nem rosz. Persze csak magyar szinkron van rajta, de ez nem meglepetés egy magyar filmhez :D
Szerintem meglepően jó és érdekes extrák vannak rajta. Kommentár, kihagyott jelenetek, mind baromi jó.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

#4
Jópár DVD van amit azért nem veszünk meg, mert nincs rajta eredeti hang vagy eredti szinkron (ez csak speckó esetben fontos). PL a Csőre töltve úgy lett kiadva, hogy lehagyták a szinkront, a Vissza a jövőbe trilógiáról pedig az eredeti szinkront felejtették le.  :(
Ezzzel az újraszinkronizálással egyébként is az őrületbe tudnak kergetni!! A másik, ami miatt nem veszek meg vmit, pedig jó film, az, hogy vágott verziókat adnak ki (ez leginkább ázsiai filmekre vonatkozik).
A magyar filmek kiadása ugyancsak elképesztően igénytelen tud lenni. (tisztelet a kivételnek). Pl a Bujtor filmek egytől egyig olyanok, mint vmi rosszul sikerült vhsrip.  :ejj:

Elnézést, "kicsit" negatívra sikerült ez a post, pedig valóban rengeteg kiadvány van, ami nagyon igényes és megéri megvenni ^^ Az is jó, hogy kiadnak sok régebbi magyar filmet is, ami csak rongyosra nézett vhs-en van meg az embernek. Aminek mostanában legjobban örültem "magyar téren" az a Liliomfi volt!!!!  :haha:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Vágott verziókat én is utálom. Egy festményből mikor vágnak ki egy darabot, mielőtt kiállítják? :Eztneked:

Szinkron hiánya pedig különösen az olyan filmek esetében zavaró, amiket kifejezetten a szinkron tesz jóvá. Konkrét példák: Blöff (ebből asszem kétféle kiadás van), Őrült Stone (ezen rajta van a szinkron hálistennek) stb. De például a Bruce Willis filmek sem érnek semmit Dörner György hangja nélkül, vagy éppen a Magnum Sörös Sándor zengő baritonja nélkül. :Kiraly:

Amire rengeteget vártam, az még a Tizedes meg a többiek volt. :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bicskei

#6
felélesztem a topicot :hopp:
sikerült begyűjtenem(bátyám részére)a Rémálom az Elm utcában sorozat összes darabját, és ez természetesen megérdemel egy monológot.

Aki nem ismeri Fred Krügert, az vagy nem néz (horror)filmet, vagy újszülött. Wes Craven 1984-ben megjelent filmje igazi kulthorrorrá vált az idők folyamán, pedig nem több egy a kor szellemének megfelelő macska-egér játéknál. Adva van pár springwoodi gimis, akik rosszakat álmodnak. Rémálmuk főszereplője egy kalapos, koszos piros-zöld pulóvert viselő fickó, aki "csikorgatja az ujjait mindenfélén", és mellékesen feltrancsírozza az iskola diákjait.
A film akkor megmentette a csődtől a Newline-t, és egy zseniális franchise első darabját tette le az asztalra.
Tudni kell, hogy az összes rész időrendben követi egymást, nem volt olyan film, hogy "A kezdet", "Freddy begins" és hasonlóan kretén, de mára divatossá vált címek. Ennek ellenére Fred Krüger múltjáról nagyon sok minden kiderül a sorozat egyes darabjaiban.
A második rész gyakorlatilag független az elsőtől, a színhelyen és a Freddy-t alakító Robert Englundon kívül minden megváltozott. Fred ellenfele ebben a részben egy gimis fiú lesz, akinek barátnéja is életben marad. Megjegyzem, az első részben lány túlélőnk volt (Heather Langenkamp), és legfőbb ismerősei (köztük az első szereplős Johnny Depp), összesen hárman, valahányan csúnya véget értek.
A harmadik rész a sorozat egyik legfényesebb darabja, pedig elég klausztrofób színhelyen vagyunk. Gyerekeket kezelnek álmatlanság miatt egy klinikán, ahol az egyik orvos segédjeként megjelenik az első rész nagy túlélője, Nancy. A történet végén a kórházban Freddy fondorlatos álcájának köszönhetően azonban ő is bevégzi.
A negyedik és ötödik részek egy-egy szereplőnek köszönhetően minimális függésben állnak egymással, de nem mondanám, hogy önállóan érthetetlenek lennének.
A hatodik rész valamelyest kilóg a sorból. Nem csak azért, mert van benne egy tíz perces 3D-s megjelenítés, hanem mert ez volt a '90-es évek első Rémálma. Fekete humor helyett némi idiotizmus vegyül Freddy karakterébe (gondoljunk a Super Mario-s részre). Főhősünkről, aki végigkísér a filmben, a végén kiderül, hogy csak eszköz volt, és mint ilyen megsemmisíthető, ha megvan a cél. Ebben az epizódban nagyon sok részletre derül fény Krüger életéből, a gyerekkoráról, nevelőapjáról, lányáról, majd haláláról is, nemkülönben az álomdémonok ajánlatáról.
Wes Craven következő rendezése a hetedik részre jött el, történetileg ez annyiban kötődik az eddigiekhez (különösen a legelsőhöz), hogy a főbb színészek, mint Heather Langenkamp, John Saxon magukat alakítják a filmben - el kell készíteniük a következő Rémálmot, hiszen Freddy Krüger lelépett a vászonról, és a való életben gyilkolássza a stáb tagjait, és alkalomadtán másokat is.

Üde fénypont a sorozat horrorfilmek repertoárjában. Az első öt rész kőkemény nyolcvanas évek, utána évtizedes ugrások következnek a Freddy vs. Jasonig. Folytatásról még nem tudni, remake közeleg!

Az FHE Rémálom-kiadványai amolyan "túl vagyunk ezen is" jelleggel készülhettek. A hét rész beszerezhető 11-12 ezer Forintért, független attól, hogy valaki a gyűjtődobozt veszi meg egyben, vagy külön-külön a részeket.
A gyűjtődobozról annyit kell tudni, hogy egy 7 lemezes, 28mm-es Scanavo tokot jelent, méretéből adódóan az egyes lemezek fedik egymást.

Az Xpressen ezer Forint többletért jár hozzá egy kartondoboz is. Mindkét borító hátulján nem túl tetszetősen fel vannak sorolva a filmek adatai, ez mindegyiknél majdnem azonos (magyar monó, angol 5.1, lengyel 5.1, cseh monó, valamint különféle balkáni feliratok, az angol lemaradt).
A normál tokos verziókat összeállítva kirakható Freddy Krüger feje:


Az összes lemezre az alábbiak jellemzők:
- a balkánra készült, ezért angol feliratot nem tartalmaz; balkániból van minden, ahol divat a szinkronizálás (magyar, cseh, lengyel), feliratból talán az összes jelen van;
- egyen menü készült az összes verzióhoz: Krüger fej bal oldalon, jobb oldalon kis ablak a filmre, alatta filmindítás, beállítás, jelenetválasztás;
- extra nincs;
- az összes dvd DVD9-es lemez, kb 4,8-5,2 Gb helyfoglalással. Aki sajnálja a 2000 Ft/db árat, a cseh és lengyel szinkronok elhagyásával gyári minőségben letudhatja 50 Ft-os dvd-n az egyes részeket;
- a hang az 1., 2., 4., 5., 6. részeken RTL klubos, a 3. rész HBO-s, a 7. részt még nem csomagoltam ki, de ahhoz elméletileg csak egy szinkron készült;
- a 2. részt leszámítva az összes Flexbox márkájú tokot kapott.
Ultras liberi