Fórum szabályzat RC

Started by Darkstar, 2007-03-10, 22:32:25

Previous topic - Next topic

Draconire

Quote from: Próféta on 2007-08-31, 19:33:47
De az iménti általános hatályú felvetésed szerintem túllő a célon.
Szerintem meg elérné azt, hogy nem kérdeznének az újoncok idióta kérdéseket, hanem használnák azokat a leírásokat amiket itt páran, sok időt beleölve megírtak. Ha nem értené az adott illető a törlés okát, akkor lehetne a szabályzatra hivatkozni.

Nem értem, hogy miért kéne külön megkérni valakit arra, hogy ugyan legyen már szíves elolvasni a szabályzatot, amikor ennek kéne az egyik első dolognak lennie, ha írni akar egy fórumra (legyen az bármilyen is).

noriko

Quote from: Zsiga on 2007-08-31, 18:48:30
a szabályzatban nem véletlenül található meg ez a mondat: "Mielőtt kérdeznél olvasd el a FAQ-ot! Ha nem teszed és kérdezgetsz, ne csodálkozz, hogy piszkálnak érte." Aki újoncként arra nem képes hogy elolvassa a szabályzatot az szintén nem való ide.
ezzel kapcsolatban szeretném javasolni, hogy a szabályzatban az "Egyéb"-nek az első két pontja (vagy legalább a fentebb idézett második) kerüljön át az "Általános szabályok" közé!
indok:
1. aki új, és eljut odáig, hogy van Fórumszabályzat, és még rá is kattint, lehet, hogy ránézésre tl;dr-nek ítéli az egészet, és csak az Általános részét futja át, mert pl utána már az Avatar rész jön, és az már annyira nem érinti most. és úgy véli, hogy a lényeg megvolt. Ez a két pont (főleg mostanában, amint látom) elég hangsúlyos szabály, figyelmen kívül hagyása miatt sokkal jobban harapnak egyesek, mint pl. a többi "Egyéb" szabálynál.
2. így 12 pont lenne  :D

(egy zárójeles javaslatom még: az "Általános szabályok" pontjainál a kulcsmondatok kiemelése (pl más szín vagy [b] vagy [u]), hogy már messziről is kitűnjön a lényeg. Ez nem gagyi, hanem igenis hasznos, mert mostanában olvastam egy hosszabb hivatalos dokumentumot, és ott is alkalmazták, hogy a rövidke bekezdéseken belül kivastagozták a kulcsmondatot, és a többi a körítés volt, és nem azt akarták ezzel sugallni, hogy akinek íródott az lassú felfogású, hanem tényleg átláthatóbb volt az egész.)
[spoiler=példa]

  • Az adminisztrátort, a moderátorokat, illetve egymást sem illik sértegetni. Az összes ilyen jellegű post azonnal törölve lesz! Ha végképp nem bírod valaki stílusát, használd az ignore gombot.   (Azaz a flame lehetőleg minimális legyen)
  • A fórumon tilos a politikai témájú vita.   (Ez az egy pont, amit az összes mod viszonylag szigorúan kezel)
  • Tilos a guro, bármilyen formában.   (Ez úgyis ritka, igyekezzetek PM-re korlátozni. Ha elkerülhetetlenül címeket akartok egyeztetni, azért tüntessétek fel, hogy miről is van szó.)
  • Az offtopic hozzászólásokat tessék minimalizálni. Megengedett határ: 5 egymásutáni post. Ettől függetlenül a moderátor még ekkor is törölheti/áthelyezheti őket, ha úgy véli nagyon nem illenek oda. (Ez szintén mindíg alkalmilag kerül elbírálásra, és az az 5 post sincs betonba öntve)
stb. [/spoiler]
"I wish I could, but I don't want to."

Zsiga


Darkstar

Megelőztél, de akkor legalább én lustulhatok. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

minuszmiki

Hm, most nézem, hogy az iurl csak belekerült, pedig a szavazás le sem zárult még.

noriko

#125
a sok fürge mod!  :D
:jee:

akkor még egy bump ^^"
Quote from: noriko on 2007-03-21, 15:47:19
mindíg --> mindig (Általános szabályok/4., és 5. pont zárójeles részében) :)

minuszmiki: a szavazás arról folyik, hogy kikerüljön-e :)

szerk.: a 4., 5. akkor így már nem stimmel, de most nem nézem már meg melyik
"I wish I could, but I don't want to."

Zsiga

Quote from: minuszmiki on 2007-09-06, 03:04:47
Hm, most nézem, hogy az iurl csak belekerült, pedig a szavazás le sem zárult még.
2 hónapja bennevan. :)

noriko : Done. :)

minuszmiki


Selmo

Fórumszabályzat és FAQ frissítve.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Hm, kell még erre a sticky?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo


A tökéletesség unalmas.