Új sorozatok, [insert year and season here]

Started by kikuchiyo, 2007-03-24, 19:32:19

Previous topic - Next topic

Junchi

Elemental Hunters ep1

Ookéé... ez mi volt? Azt tudtam már az első másodpercben is, hogy ezt az animét nem nekem találták ki, de aztán végül csak képes voltam végigülni azt a 20+ percet, amit ez a trágya elvett az életemből. Nem az esetem, oké, de azt nem gondoltam volna, hogy egyenesen a plafonon fogok majd kikötni habzó szájjal és vérben forgó szemekkel... FFFFFF. Na, nézzük, miről van szó (eredetileg, mint blogbejegyzés szerettem volna "megemlékezni" róla, de aztán meggondoltam magam...).

Adva van egy meglehetősen egyszerű "történet", mely szerint eltűnnek a Földről (vagy az animében szereplő bolygóról, mindegy) a kémiai elemek. WTF? ELTŰNNEK A KÉMIAI ELEMEK? Szeretném megkérdezni a tisztelt stúdió, szorgosnak egyáltalán nem nevezhető hangyáit, hogy hallottak e már valaha a periódusos rendszerről, mint olyanról, vagy úgy általában véve bármiről, aminek akár 1% köze is van a kémiához... Nem? De! Az epizód végén csak előkerül az a fránya periódusos rendszer, bár tartok tőle, hogy szerencsétlen Mengyelejev épp forog a sírjában. Nah, menjünk tovább. Szóval nincsenek kémiai elemek (még mindig kacagok xDD), azonban kiderül, hogy nem tűntek el teljesen, hanem belekerültek mindenféle "fantáziadús" teremtménybe. Főhőseink pedig naprakész tananyagként magolják ezt az egyik helyi iskolában, de nem ez a lényeg, hanem "türelmetlen várakozásaink" végre véget érnek és megismerünk (most kapaszkodjatok a gatyátokba) egy fiú és egy lány főhőst. Eredeti, nemde? Fiú főhős a szokásos "bealszok az órákon, nem érdekel semmi" karaktertípus, lány főhősünk meg az őt jóra tanító, szokásos narancs hajú kellék. Sablonok egész garmadája, de hát kit érdekel, hisz ezerrel pörög az a fránya plot, vagy nem? Há' dehogynem! Ami nincs, vagy csak nagyon minimális szinten van jelen, az tud pörögni, ha kell... Tovább. Iskola után főhőseink megpillantanak a közelben lévő hegyen egy kastélyt, ami sikeresen oda is vonzza két kíváncsiskodó főhősünket. Közben jobban szemügyre vehetjük a csodás grafikát és a mégcsodásabb karakterdesignt. Bent összefutnak az egyik haverjukkal, aki azontúl, hogy transzvesztita, jól ismeri a kastélyt, ahol ő is most jár először *facepalm*. Némi keresgélés után összefutnak az egyik teremben egy fehér hajú, szemüveges valakivel és ezzel tra-tra-traaa, át is mentek a teszten: Elemental Hunterek lesznek a mai naptól fogva. Bámulatos! Hihetetlen nehézségek árán tudták csak elérni ezt a titulust, hisz észre kellett venniük egy bazi kastélyt, fel kellett menniük a hegyre, bent még sötét is volt és még egy szobát is meg kellett találniuk. Ezek ám a feladatok. Na de (sajnos) itt még nincs vége. Két főhősünk tehát Elemental Hunter lett és kapnak is egy roppant izgalmas feladatot: egy másik dimenzióba repülve (OMG, original!) el kell intézniük az első ellenfelüket, aki egy... szörny. Elintézni azonban már nem ilyen egyszerű, hisz meg kell etetni vele egy túlméretezett karalábét, ami sikerül is és ezzel vissza is szerzik hőseink az első elemet: a nitrogént. Ending zene, előzetes, kész (aszittem, sosem lesz vége...).

Röviden, tömören: ez az anime egy.nagy.rakás.szemét. Igazából csakis azért kukkantottam bele, mert nem tudtam mit csinálni, míg vártam az Aoi Hanát, meg a Canaant, de azt nem gondoltam volna, hogy ez ennyire sz*r. A grafika borzalmas, a karakterdesign nevetségesen szörnyű (komolyan mondom, ennél még a Weiss Kreuz is jobban teljesít -  ezen a fronton legalábbis), a történet... öö, milyen történet? :D Olyanja nincs; a hangok rettenetesek és az egész úgy zusammen rendkívül elborzasztó. Ha lőnének, se nézném tovább. (Amúgy azért érdemes belegondolni abba, hogy hány elem is van a periódusos rendszerben. IIRC 109 [vagy már több is?], szal, ha ezek minden részben egyetlen elemet tudnak majd "visszaszerezni", akkor ez egy 100+ részes anime lesz? Te jó ég, csak azt ne!)

motifator

Lol, pokemon kémiai elemekkel? Potassium, I choose you! :D  :zomg:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

chilip

Quote from: motifator on 2009-07-08, 13:51:46
Lol, pokemon kémiai elemekkel? Potassium, I choose you! :D  :zomg:

[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]

NLZ

Quote from: Junchi on 2009-07-08, 13:41:10
Elemental Hunters ep1

tl;dr
117, de a végén már ilyen Ununbium, Ununquadium, Ununpentium, Ununhexium, Ununseptium, Ununoctium van. Ezek lesznek majd a véget nem érő boss harcok. :D
[reserved]

bimanc

Quote from: Junchi on 2009-07-08, 13:41:10
Elemental Hunters ep1

Ezt látnom kell!  :D

Fight Ippatsu! Juuden-chan!! ep1:

Végre, már hónapok óta erre vártam. Ráadásul pont akkora kreténség mint, amilyennek elképzeltem. Sztoriban kb a fenti konkurens példa szintjén áll (van egy párhuzamos világ, ahonnan az ott lakók azért járnak át a "mi" világunkba, hogy a nagyon rosszkedvű, C-fokozatú depresszióban szenvedő embereket feltöltsék egy nagy adag elektromos energiával), de van mellette nagy rakás fanservice, jó zene, és kiváló szinkronhangok.  :jee:

kelvor

Quote from: chilip on 2009-07-10, 11:30:32
Tokyo Magnitude 8.0 ep 1 torrent

Pffffff. Nem tudok mit mondani, ezt nézni fogom. Biztos nem lesz egy huszonx részes anime, de sebaj. Az első rész 90% alatt nem történt igazán semmi de ez cseppet sem rontott az élvezeten.

Zen

11 részes lesz ha minden igaz.

Amúgy ezt ki készíti? Ismerős a rajzstílus, de nem ugrik be honnét.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

motifator

BONES. De nem tudom, fura ez a karakterdizájn, nem az a tipikus BONES, mint az E7, vagy Xam'D (vagy FMA, bár ott a manga adott volt).

Edit: ahogy elnézem nem nagyon van híres ember a stábban, a karakterdizájner/animációs rendező és a rendező se valami nagy nevek. Dolgoztak már néhány BONES projekten, de csak kevésbé jelentős beosztásban. Mindegy, azért a noitaminA blokk presztizse miatt is minőségi sorozatra számítok.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Alkyra

Quote from: motifator on 2009-07-10, 18:11:25
BONES. De nem tudom, fura ez a karakterdizájn, nem az a tipikus BONES, mint az E7, vagy Xam'D (vagy FMA, bár ott a manga adott volt).

Edit: ahogy elnézem nem nagyon van híres ember a stábban, a karakterdizájner/animációs rendező és a rendező se valami nagy nevek. Dolgoztak már néhány BONES projekten, de csak kevésbé jelentős beosztásban. Mindegy, azért a noitaminA blokk presztizse miatt is minőségi sorozatra számítok.

Szintúgy, remek volt az első rész..nem terveztem, hogy sok sorozatot veszek fel ebben az évadban, de gondban leszek, ha ehhez hasonló jókat adnak a népnek...

bimanc

Minami-ke ova:

Oh, gawd!
[spoiler][/spoiler]

Cobra

Quote from: bimanc on 2009-07-11, 18:31:52
Minami-ke ova:

Oh, gawd!
Ezt nem vacsora közben kellett volna néznem, mert többször majdnem leköptem a monitort :D
Egyébként a grafika továbbra is erősen QUALITY.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

Requiem for the Phantom-ot most néztem meg, mármint ami eddig kijött belőle és nem találok szavakat  :jee:

Alkyra

Quote from: chilip on 2009-07-13, 01:28:58
Requiem for the Phantom-ot most néztem meg, mármint ami eddig kijött belőle és nem találok szavakat  :jee:

Nem véletlenül szoktam mondogatni, hogy számomra ez volt a legjobb anime abból az évadból.:) (még annak ellenére is, hogy most egy kicsit 'barátságosabb' lett Cal miatt az egész történet)

LuckyDingo

Az utsó két hozzászólás után megtekintettem 2 részt /csak azért ennyit, mert a 3. rohadtlassan jön XD/
Tetszetős, lehet nekem is tetszeni fog. Csak Ein neve zavar XD Miért nem lehetett Eins?

chilip

Quote from: LuckyDingo on 2009-07-13, 19:02:23
Az utsó két hozzászólás után megtekintettem 2 részt /csak azért ennyit, mert a 3. rohadtlassan jön XD/
Tetszetős, lehet nekem is tetszeni fog. Csak Ein neve zavar XD Miért nem lehetett Eins?

Quote from: KeLa on 2009-07-09, 22:04:34
Quote from: chilip on 2009-07-09, 21:38:54
kéne a Requiem of the Phantom 4. 5. és 6. részéhez torrent ami épkézláb sebességgel tölthető, ehhez a 3 részhez csak 1-2 seed-eres torrenteket találtam amikről 1-2 kbps-el jött a cucc és nem nagyon akarnám youtube-on megnézni már ha fenn van ott egyáltalán ::) többi része meg lejött...
DDL?

;) 2-600 között jött le innen, ami meg nincs ott az gyorsan jön torrentről is

LuckyDingo

Már mindegy XD Azért thx :D Én mindet torrenteztem és végülis 1 nap alatt lejöttek

bimanc

Quote from: Cobra on 2009-07-12, 01:06:56
Ezt nem vacsora közben kellett volna néznem, mert többször majdnem leköptem a monitort :D
Egyébként a grafika továbbra is erősen QUALITY.

Sajna egyet kell értenem. De a poénok azért egy fokkal jobbak.

Más.

Taishou Yakyuu Musume:

Ez egyszerűen gyönyörű!!!!
(1925-ben játszódó, a női baseball indulásáról szóló sorozat, btw.)

Zen

Canaan-t melyik subbertől érdemes szedni? Shameless-moon nem tudja mi az a nyelvtan, gg meg 400 megás file-okban adja. :zomg:
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Solid Snake

Umineko no Naku Koro ni -- 01

Valamiért végig a Harper's Island lebegett a szemeim előtt.
Annyi bizonyos: túl sok a karakter eddig.

A chapter számozás alapján azon töprengek, hogy vajon itt is Higurashi-féle időhurokkal machinálnak-e majd.

chilip

Bakemonogatari = Sayonara Zetsubou Sensei + ( xxxHOLIC - CLAMP )

eddig tetszik 2 rész alapján :D

(átemeltem ide, mert utólag belegondolva ide tartozik inkább)

NLZ

Jó az a 400 mega, legalább nem lesz ronda az alacsony bitrate-től. :)
[reserved]

Zen

K-ON! fele ennyi, mégse ronda.
&fmt=1

LuckyDingo

RotPhantom 15-ig megnézve. Remek.. remmmeeeekk!!!!  :jee:

Zsiga

Quote from: Zen on 2009-07-14, 14:51:35
K-ON felbontásban is feleannyi, és mellesleg ronda. ::)

Zen

Quote from: Zsiga on 2009-07-14, 18:46:00
Quote from: Zen on 2009-07-14, 14:51:35
K-ON felbontásban is feleannyi, és mellesleg ronda. ::)
Akkor ideje szemüveget venned.  :hehe:
Amúgy meg Shameless-moon féle Canaan 210 mega, mégis 1440x810 a felbontása. És nem ronda az se.
&fmt=1

Zsiga

Hát ha szerinted bármi jól tud kinézni 640*480 felbontásban akkor lehet nem nekem kell az a szemüveg. (Btw. kösz, fél éve voltam szemésznél, még mindig tökéletes a látásom.)
A K-ON rawok ráadásul alapból gázosak, és azt még képesek tömörítgetni egyes elvetemültek, ráadásul többnyire szarul. Örülj neki hogy ennyire igénytelen/vak vagy hogy nem zavar, vagy hogy nem tudod mit kell keresni, de ne beszélj már ekkora baromságokat légyszíves.

Selmo

Ne bántsd, lehet, hogy 14"-os monitoron nézni. :hehe:

A tökéletesség unalmas.

Member

Nekem 14"-os ősmonitorom van és 800*600 alatt már durván érezhetőek a pixelek. :)