Animációs filmek/sorozatok (minden, ami nem japán)

Started by Fazék, 2007-06-25, 21:23:22

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Ha már így pörög ez a topik:

Father and Daughter
Egyik régi kedvencem. Japánórán került elő, meglepő módon.
Failure is the default option

balaaz

Revidiálom magam ...újfent: Kiwi ugyan nem tettszik jobban eredeti audióval (mert úúútálom, bizonyos szempontból nagyon szemét - de ez érzelmi kérdés ), de észérvek alapján valóban jobb úgy, sőt emígy a teljes jelentése is megváltozna.

Fallen: nekem felejthető (nem is ilyen a szabadesés fizikája). Régen ezt csíptem nagyon ami hasonló téma kicsit, de végül is teljesen más, főként hangulatban .

Viszont Dudok de Witet kár lett volna kihagyni, s a többi rövidje is jó és szép! Annyira harmónikus az audió és videó nála, hogy szinte a fülemmel néztem a filmjeit. De azért a teával festésnél szerintem nagyobb ötlet volt annó pl. a homokanimáció.

balaaz

^^" Bocs a duplapostért, de ez már más téma, meg az idő is telt-múlt:

1. Amit még nem ismertem és megnézve vagy belenézve igencsak megéri a ráfordított időt, úgyhogy köszönet  :borul: érte: Graham Annable-k / Jan Svankmajerek, különösen Alice, Food / The secret adventures of Tom Thumb / The Mysterious Geographic Exploration of Jasper Morello / The thief and Cobbler / Little Nemo: Adventure in Slumberland / Das Rad / Monkey Dust / Fantastic Planet.

2. Amiket én néztem a közelmúltban: U 2006 (Unikornis): francia, majdnem nagyon-nagyon jó, de így inkább csak unalmas sajnos - pedig szép (felnőttéválási-szerelmi) történet lenne, egyedi és szép grafikával, érdekes zenével (de azért nem bánom, hogy láttam). Kirikou et les bêtes sauvages 2005 (Kirikou és a vadállatok) - közelébe sem ér az előd, kötelezően nézendő Kirikou és a boszorkánynak, kihagyható (amit, mondjuk sejtettem előre, de hátha...). Die Drei Räuber 2007 (A Három rabló) - ez is csak majdnem szuper, de közönségbarátabb, mint az U. Animated Tales of the World sorozat (A világ meséi) - ezt viszont ajánlom mindenkinek, már csak a technikák változatosága miatt is. Dead Space - nincs mit mondani róla. RH+ (Vidám vámpír kaland) - IMDB: 2.7/10  :smile: ennél azért jobb, de max. duplájáig emelhető. Amerika Kommandó: Világrendőrség - ezt biztos ismeritek, nekem szvsz az általános rossz kritikáknál jobban tettszett, de a legjobbak közé semmiképp se fér be (azért jónéhány geg miatt kár lett volna kihagyni és nem csak a filozófiai eszmefuttatásra gondolok az embertípusokról). Dobrinya illetve az Aljosa Popovics és a Gonosz Tugárin: hát... a híres orosz animácó se az már mint rég, pedig ezekhez nagy reményeket fűztem. Max & Co 2007 (Max a Makacska) ez is majden egész jó, de mégsenemigazán...

3. Már megint nemtom mi lelte a magyar TV-t: 01.21. m1 23.40: Töredékek - 1956 animációs filmek felnőtteknek (nem tudom ilyesmi-e vagy másmilyen). 01.22. m1 09.50. Az ember tragédiája (Jankovics - egyik nagy kedvencem, kár hogy annyira elrontja a hírnevét).
01.24. 12.10. m1 Árgyélus királyfi 1999 - ez sem tudom milyen lesz.  01.25. m1 12.30 A kiskakas gyémánt félkrajcárja 1951 - aki véletlenül még nem látta az első magyar színes animációs játékfilmet.
Kár, hogy ezt  nem adják, igen nagyon szeretném látni.

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Solid Snake

Quote from: Zen on 2009-01-26, 17:26:09
Leszedtem, ma vagy holnap sorra kerül.

Inkább holnap. Nekem személy szerint nehezebb volt elaludni esti megtekintés után, annyira szuggeratív.

Zen

Mér, holnap már nem fogok aludni? Bántani akarsz? :< :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Solid Snake

Quote from: Zen on 2009-01-26, 21:03:58
Mér, holnap már nem fogok aludni? Bántani akarsz? :< :D

Nem. Csak pár óráig képes hatást gyakorolni az emberre.

balaaz

- Megkukkantottam a Blind Myself - Lost in time videót ,ha már akkora felhajtás volt körülette, de engem semmi nem fog meg a videóban (Pomponon kívül  :) Igazság szerint nem értem, mi tartott olyan sokáig ennek a videónak az elkészítésében - bár az is igaz, hogy egyáltalán nem értek az animáció készítéshez. Gróf Balázs egyéb munkái sem fogtak meg annyira, bár a csíráját látom benne, hogy tudna olyat is csinálni, amit nagyon csípnék...
- Másik magyar vonatkozású animációs elismerésfélénk mostanában: Mú mama és a varjú . Tudom, hogy kissé túlzottak az igényeim, de ezt meg nem igazán érzem magunkénak, magyarnak, ugyanúgy, mint a stúdiót sem.
- Viszont Egon&Dönciékről én még csak most tudtam meg, hogy ingyen letölthetővé tették a filmüket jó ideje, amiért megint rohadtnagy respect Nekik, ugyanúgy, mint a film előtti dolgokért, honlapért (magáról a filmről viszont visszafogottan is csak nagyon csúnyákat tudnék mondani). No meg azt se értem hogy minek lőttek fel még egy fícsör film projectet- vmi robotost, ha még a draqulás sincs kész?
- Az Oscar jelölt rövidek viszont igen jók, nekem Bronzittól azért ez jobban bejön - persze teljesen más stílusok. Amúgy az angol cucc volt a kedvencem, úgy hogy a japánt viszont hirtelen se nézhetően, se tölthetően nem látom (vki - help?) !

Próféta

Quote from: balaaz on 2009-01-29, 21:56:22
- Az Oscar jelölt rövidek viszont igen jók, nekem Bronzittól azért ez jobban bejön
Nekem ez a mostani jött be jobban. :haha: Olyan találó az egész.

Makos

Resident Evil Degeneration

Végre sikerült végignézni :)
Annyira nem volt rossz, bár mintha a filmben pörgősebbek lennének az események/akciók.
Bár én a játékkal nem játszottam.

balaaz

Quote from: Próféta on 2009-01-29, 23:37:56
Nekem ez a mostani jött be jobban. :haha: Olyan találó az egész.
Ha teljesen őszinte akarok lenni egyik Bronzit se tettszett még igazán, beleértve ezeket is és másokat, de Oscarra valóban a vécésnéni méltóbb (de mit csináljak szeretem a ponyvaburleszket is).

Quote from: Solid Snake on 2009-01-26, 14:19:46
Quote from: Nakedape on 2009-01-25, 18:05:35
http://www.imdb.com/title/tt1185616/
kemény

nagyon egyetért
Hát jó-jó, de azért annyira nem kemény. Egyéb ellenvélemény: nem is írok most többet róla, mert késő van, alvás (most és nem órák múlva), zasszony meg már a film közben bealudt. [spoiler]oké nem azért mert unta vagy nem érdekelte[/spoiler]

balaaz

Double again.  :oops:
Megvolt az első 3D-s mozinézésem: Volt (Bolt), családostul. Család jól szórakozott - már sikerként könyveltem el, hogy nem jártunk úgy, mint az első alkalommal, amikor a Némóra vittem el (talán még kissé túl fiatal) utódom: Már az elején halálra rémült a haltámadástól, meg a hangerőtől, aztán cápatámadásra már rendesen remegett a karomban, a mélytengeri ördöghalnál vagy minél meg már mentünk is kifelé... Nekem úgy tűnt, hogy a dupla szemüveggel valahogy nem akar mindig megfelelően éles lenni a kép, nem tudom más szemüvegesek hogy jártak ezügyben? Persze 3D-s élménynek nyilván nem ez a csúcs, amúgy meg csak egy  kommersz halivúdi mozi - de szórakoztató (kicsit meg is könnyeztem a nevetéstől), ha a bosszantóan unalomig ismételt kliséken nagyvonalúan átlépünk.

Más: Nem is figyeltem, hogy M.Tóth Géza is csinál egészestést, bár az Egill se nagyon halad. S pl. nem lett semmi annó ebből, ebből meg ebből sem.

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

Nakedape

Próféta

Into the Wild Green Yonder (2009)
Avagy az utolsó Futurama-film.

Ennek is elég szétesett a struktúrája, nem tud annyira koherens egészet alkotni, mint az első két film. De szerencsére nem is annyira fáradt vacak, mint a harmadik; ezt jó volt megnézni. És végre kapott egy olyan lezárástbefejezést, amely méltó arra, hogy a helyenként zseniális, helyenként csak nagyon szórakoztató, néha fárasztó, de mindenképpen hőn szeretett, ám Foxosan hányattatott sorsú Futurama-saga vég-vég-vége legyen. :hüpp: Asszem lassan ideje lesz elkezdeni előröl, már úgysem emlékszem a régi poénokra.

balaaz

Retro olasz napokat tartottam:
A Bruno Bozzetto rövidek után megnéztem a már jó ideje betervezett Allegro Non troppo-t és West and soda-t, továbbá a Nemlétező lovagot, amibe annak idején sajnos belealudtam, amikor a mtv AniMágia sorozatában adták. Érdekes momentumok a két utóbbiban is voltak, így utólag azonban én mindkettőt kihagyhatónak mondanám. Az Allegro non troppo-t viszont - kikuchiyo kereső által kidobott régi véleményével ellentétben - mindenképp olyannak tartom amit mindenkinek, aki komolyan érdeklődik az animáció iránt meg kell és meg is érdemes nézni. Szerintem az átvezető élőszereplős részek sem vészesek, sőt ahhoz képest, hogy az elején eléggé fáztam tőle, gyorsan meg is kedveltem - mindenesetre Disney Fantasiájánál mindenképp jobbak, s ötletesebbek! (nálam kb. 8,5/10).
(Mellesleg még az eredeti Fantasiát sem láttam csak a 2000-t és Tezuka Legend of forestjét sem.)

Nakedape

balaaz

Rövideket néztem - nem is túl újakat: Baginskitől amiket még nem láttam, de még mindig a Fallen Art jön be legjobban tőle,amivel annó először találkoztam.

Meg ez még elég jó: Dans la Tête (In the head)

Próféta

Roger nyúl mintájára határeset, hogy ide illik-e, vagy az élőszereplős rövidfilmek közé:
World Builder

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cloud

Quote from: Próféta on 2009-03-16, 00:22:47
Roger nyúl mintájára határeset, hogy ide illik-e, vagy az élőszereplős rövidfilmek közé:
World Builder
Hm.Ez rohadt jóó.

Nakedape

Nakedape

Nakedape

sirtomi

Ramiz

Miért csak háború-ellenes animációs filmek készülnek? Meg rasszizmus-ellenesek meg természetvédők? Elegem van a korrektségből!!! :D :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Quote from: Ramiz on 2009-03-19, 13:15:41
Miért csak háború-ellenes animációs filmek készülnek? Meg rasszizmus-ellenesek meg természetvédők? Elegem van a korrektségből!!! :D :__devil:
nézzé superjailt  :D