Animációs filmek/sorozatok (minden, ami nem japán)

Started by Fazék, 2007-06-25, 21:23:22

Previous topic - Next topic

LiaLia

Quote from: Nakedape on 2009-10-21, 14:29:22
Pixar

nagyon nagy, zseniális !!  :cool: :cool:

Quote from: Pr3d4k1ng on 2009-10-22, 19:43:18
Elhunyt Dargay Attila (1927 - 2009)

sajnálom, a magyar rajzfilmesek nagy alakja!  :zen:
Vukot, Pom-Pom-ot, Ludas Matyit, nagyon jó rajzfilmeket alkotott.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Elfelejtettem reagálni:

Quote from: Pr3d4k1ng on 2009-10-22, 19:43:18
Elhunyt Dargay Attila (1927 - 2009)
:frown:
Mondjuk jó 20 évvel ezelőtt alkotta azt, amit.
Jut eszembe, rég láttam Vukot. Mármint az elsőt.

LiaLia

Ezt láttam:
Battle for Terra
jó kis film. Jó a történet, bár klasszikus akciós-"marslakós", pusztítsuk az idegeneket a saját bolygójukon, és majd az emberek megmutatják, hogy új bolygót teremtenek maguknak. Azért egy kicsit felvillantották, hogy az emberek maguk pusztították el a Földet és kellett továbbmenniük. A tipikus amerikai, vastagnyakú, széles állú, széles vállú, kigyúrt "GI Joe" emberi figurák mellett érdekesek az idegen lények. Időnként mintha az arcuk E.T. re hasonlított volna  :smile: emellett saját társadalmuk, és művészetük volt.  :cool:
Természetesen a film második felében akciós-üldözős-lövöldözős légicsatás részek vannak, viszont ezek pörgősek, jó képváltásokkal. Bár a történet végén már majdnem a szék karfáját kapartam, annyira szentimentális, amerikai heroisztikus.
Mindezek mellett mesének jó, egyedi a látványvilága, sajátos az idegen bolygó a lényeivel. [spoiler]Az égen "úszó" bálnák kifejezetten tetszettek  :smile:[/spoiler]  Az egész film egy jól megrendezett akciófilm.

LiaLia

Walt Disney
Hófehérke modellje most 90 éves
"Mindenki úgy vélte, Walt egyszerűen megőrült. Akkoriban ugyanis a legtöbb ember azt gondolta, hogy ki akarna egy animációs filmet nézni 80 percen keresztül?"

Akkor még nem gondolták, hogy létezni fognak olyan emberek, akik órákig, napokig animéket néznek. :smile:

Cloud

Quote from: LiaLia on 2009-11-03, 22:18:27
Walt Disney
"Mindenki úgy vélte, Walt egyszerűen megőrült. Akkoriban ugyanis a legtöbb ember azt gondolta, hogy ki akarna egy animációs filmet nézni 80 percen keresztül?"

Akkor még nem gondolták, hogy létezni fognak olyan emberek, akik órákig, napokig animéket néznek. :smile:
Akkoriban is létezett már anime. :D

Zen

Quote from: Cloud on 2009-11-03, 22:53:39
Quote from: LiaLia on 2009-11-03, 22:18:27
Walt Disney

De ők sötétek voltak és vagy nem nézték, vagy nem tudták h az.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

motifator

Anime ugyan létezett, de messze nem egész estés formában. A hófehérke '36-os, míg az első egész estés anime '45-ben jött ki.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

LiaLia

Quote from: motifator on 2009-11-04, 12:09:29
Anime ugyan létezett, de messze nem egész estés formában. A hófehérke '36-os, míg az első egész estés anime '45-ben jött ki.

majdnem 10 évvel utána. Nos igen, Walt Disney zseniális volt  :smile:

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

LiaLia

Quote from: Nakedape on 2009-11-05, 16:05:58
Adventure time  :whoah:
[spoiler]Rainacorn :muhahah:[/spoiler]
Ez kicsit olyan, mint a klasszikus kötelező olvasmányok rövidítve és modernizálva stílus :smile:

Ezt láttam:
9
nagyon jó animáció. :cool: Egy távoli jövőben az embereket túlélő életre keltett bábuk küzdelme egy majdnem utolsó ellenséggel, a jövőért. Borongós képi világban nagyon egyedi, remekül mozgó figurák, szinte emberiek a sajátos karaktereikkel. A vége felé némileg misztikus megoldás születik az élet fennmaradásáért, ami egy kicsit a szabadkőműves, vagy kabbalista hagyományokra emlékeztet, viszont ötletes és az ősélet keletkezését juttatta eszembe. :smile:

Cloud

Quote from: LiaLia on 2009-11-11, 23:32:21
Quote from: Nakedape on 2009-11-05, 16:05:58
Adventure time  :whoah:
[spoiler]Rainacorn :muhahah:[/spoiler]
Ez kicsit olyan, mint a klasszikus kötelező olvasmányok rövidítve és modernizálva stílus :smile:

Ezt láttam:
9
nagyon jó animáció. :cool: Egy távoli jövőben az embereket túlélő életre keltett bábuk küzdelme egy majdnem utolsó ellenséggel, a jövőért. Borongós képi világban nagyon egyedi, remekül mozgó figurák, szinte emberiek a sajátos karaktereikkel. A vége felé némileg misztikus megoldás születik az élet fennmaradásáért, ami egy kicsit a szabadkőműves, vagy kabbalista hagyományokra emlékeztet, viszont ötletes és az ősélet keletkezését juttatta eszembe. :smile:

A 9-nek a vége kicsit összecsapott lett szvsz, de attól még kva jó animációs film nem gyerekeknek. :)

LiaLia

Quote from: Cloud on 2009-11-11, 23:36:43
A 9-nek a vége kicsit összecsapott lett szvsz, de attól még kva jó animációs film nem gyerekeknek. :)
Nos igen, ahhoz képest amiről szólt a film 3/4 része, a vége felé hirtelen csodás megoldás történik. És emellett is hiányoltam még további fejleményeket a végéhez levezetésnek. Jól megcsinálták, inkább akciófilm, tényleg nem mese :smile:

Próféta

Anilogue 2009
Japán anime is lesz, szóval picit off.

Cloud

Immigrants-Jóska menni Amerika

:lul: Ez valami eszméletlen volt... Szarrá röhögtem magam a rajzfilmen. De hogy miért kellett két év hogy egy magyar-amerikai rajzfilm nálunk megjelenjen azt nem tudom.

sirtomi

Nagyon tetszett ez az évad is, még mindig érdekes és le tud kötni :)

Fazék

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

Fazék

Quote from: Próféta on 2010-01-08, 23:24:44
Cat City
anno leszedtem a teljes filmet ed2k-ról, mert egy barátom felesége portugál, és mindenképpen meg akarta vele nézetni :)
de sajnos elég gyenge ez a szinkron, inkább megnézette vele magyar szinkronnal és csinált hozzá azt hiszem angol feliratot :)

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Failure is the default option

NLZ

Hűbazdmeg, ez az Archer egy nagyon súlyos darab. :D
[reserved]

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Bruce

A most következő darabról három dolgot mondanék elöljáróban.

1) A szinkron kivételével egyetlen ember készítette az egész cuccot.
2) Írt / ír hozzá egy teljes mozifilmnyi forgatókönyvet.
3) Zseniális.

Arkham

Kíváncsi vagyok, mi sülne ki belőle, sikerülne megszereznie az engedélyeket, no meg lenne elég pénze megcsinálni...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Cloud

Quote from: Bruce on 2010-02-03, 20:06:19

3) Zseniális.

Arkham

Kíváncsi vagyok, mi sülne ki belőle, sikerülne megszereznie az engedélyeket, no meg lenne elég pénze megcsinálni...
:hail:
Ez nagyon állat.  :whoah:

Rounin

Zen

3) Zseniális.

Arkham

Nagyon jó, de tuti h nem kamu?
&fmt=1

Bruce

Quote from: Zen on 2010-02-04, 07:31:19

3) Zseniális.

Arkham

Nagyon jó, de tuti h nem kamu?
Nincs kizárva természetesen, de úgy tűnik, nem.
A védelem egyes számú bizonyítéka:
A versenyt (melynek győztese eme filmecske) hirdető honlap interjúja a készítővel
A kettes számú pedig:
A készítő honlapja
Természetesen ezek nem perdöntőek, de nekem elég volt, hogy elhiggyem.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!