Animációs filmek/sorozatok (minden, ami nem japán)

Started by Fazék, 2007-06-25, 21:23:22

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: Lythis on 2007-12-20, 01:24:05
Quote from: .Attila on 2007-12-19, 19:36:41
A 3D változat alatt 3D szemüveggel nézhető változatot érted?
igen, az 1750 forintos, 3dszemüveges verziót. Standard változatban nem láttam. Egyébként szerintem vagy így, vagy sehogy.

Hát akkor sehogy...

Lythis

Animáció/mozgáshoz: Első Final Fantasy filmben szerintem eszméletlenül figyeltek rá. Biztos ugyanarról a filmről beszélünk? Bőr és tsai: az FF film szerintem simán hozta ezt a színvonalat, max nem volt ennyi egyedi bőrjegy a karaktereken (tegyük hozzá, hogy az nem egy mai darab, hanem 2001-es, ami azt jelenti, hogy azóta rengeteget fejlődött a digitális médiaipar). Az Advent Children sem érte utól grafikailag, bár ez tudatos leszabályozás volt a készítők részéről afaik.
A Beowulfnál sem volt minden alkalommal az összes karakter annyira kidolgozva, max a közelképeknél, a mozgás terén meg eléggé fadarab volt mindenki, úgyhogy jobban látszottak a határok. Szerintem mozgás terén az FF filmek még mindíg jobbak. Persze a Beowulf szerintem sok szempontból egy kísérlet a filmipar részéről, hogy hogyan lehet digitalizált színészekkel dolgozni (gondolom könnyebb sminkelni őket, meg könnyebben passzinthatóak a digitális környezetekbe, stb).

Őszinténszólva most azt várom, hogy Preda ír e ide valamit, mert nagyon odaáig volt érte, hogy látni szeretné, kíváncsi vagyok mi a véleménye azokután, hogy megnézte :)

Xzone

Meg fogom nézni szerintem újra a The Spirits Withint, mert már rég láttam, és most kétségeket keltettél bennem :)

Pr3d4k1ng

#153
A tegnapi napom:
Reggel angol, majd a várva várt Beowulf 3D-ben. Nos öööö ez egy rakás sz*r.... és még finom voltam, látványos és a 3D is dobott rajta de semmi olyan nem volt benne, ami megragadott volna. Ugyan mondta Lythis, hogy ne várjak túlsókat de ez annál rosszabb volt , ugyan az a Grendel harc jó volt ugyan azt rohattúl ne értettem,hogy miért hagyta megdögleni az embereit,  közepén az a ki legyen király és stb...  :ejj: végén a sárkány elleni harc...  :ejj: kardal nem éri el a szívét a dögnek, viszont a kezével eléri... :ejj: és hát a vége...  :ejj:.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

kikuchiyo

Macskafogó 2

Lehangoló, elszomorító, keserű csalódás.
Itt az ideje végleg leszámolni magunkban a "világszínvonalú magyar animáció" illúziójával - ha más nem, ez a film fogja mindennél fájdalmasabban ráébreszteni a nézőt a valóságra. A készítők is ugyanezt az illúziót dédelgették, amikor azt hitték, hogy az első Macskafogó alkotóiként automatikusan birtokában vannak a siker titkának, és hogy minden további nélkül az első rész méltó utódját, egy új alapművet tehetnek le az asztalra.
Hát nem. A valóság az, hogy kb. a rendszerváltás óta gyakorlatilag nem készülnek rajzfilmek Magyarországon, ami animációval kapcsolatos munka folyik, az kreativitást nem igénylő bérmunka külföldi produkciókban, vagy reklámfilmek. Teljes értékű, itthon elgondolt és megvalósított rajzfilmsorozatok és főleg egész estés rajzfilmek gyakorlatilag nem készültek. A következtetés: nem tudnak már nálunk rajzfilmet készíteni, mert elfelejtették, hogyan kell.

Bizonyság erre a Macskafogó 2, amiben semmi sincsen rendben. Először próbáljunk meg elvonatkoztatni attól, hogy a film egy közgondolkodásba beépült, megkerülhetetlen kultuszmű folytatásaként próbálja magát beállítani - de az eredmény így is siralmas, egy gyenge közepes "átlagos magyar közönségfilmet" látunk, számos fájdalmasan kínos pillanattal és egy kézen megszámolható jó poénnal. Rajzfilmről lévén szó, nem lehet elmenni az animáció minősítése mellett: változó minőségű (a "változó" szót itt úgy értve, ahogy régen az iskolai ellenőrző könyvben alkalmazták a rossz gyerek magatartásának jellemzésére), néha zavaróan rossz a látvány. Maga az animáció bosszantóan darabos néha, az úgynevezett csúcsjelenetnél pedig kis híján sírtam a fájdalomtól. Még jó, hogy volt öniróniájuk: ugyanebben a jelenetben a 4 patkány egyike megjegyzi, hogy "ugye mondtam, hogy nem kell sietni azzal a koreográfiával?" Nem ártott volna. Az alakok megrajzoltsága is kívánnivalót hagy maga után, és sok a felesleges, rángatózó mozgás (ez persze stílusjegynek is tekinthető, lehet, hogy csak engem zavar.) A hátterek homályosak, elnagyoltak, és erősen elütnek az animált karakterektől, továbbá a számítógéppel modellezett elemek illesztése sem sikerült tökéletesen (főleg a mozgásuk üt el a kép többi részétől). Nem tudom elkerülni az összehasonlítást bizonyos külföldi mintákkal: egy közepes tucat-animesorozat is jobban mutat, profibban van kivitelezve, mint ez a film. Mellesleg, ha már előkerültek az animék: valaki ritka nagy weeaboo lehet odaát készítőéknél, nem tudom pl., a közönség hány százalékának esett le a "Godzilla vs. Mechagodzilla" utalás, az a jelenet pedig, ahol Moloch, a sátáni óriásmacska a kitartott karjával semmisít meg egy felé tartott rakétát, egy az egyben az Evangeliont utánozza. A Macskafogó óriásrobottá alakulása szintén direkt homage a gundam-oid sorozatok felé.

Azonban mindez jelentéktelen apróság lenne csupán, ha a film jó sztorival rendelkezne és az előddel összemérhetően zseniális jelenetekkel, poénokkal kényeztetne el bennünket - valójában ezen a téren követi el velünk szemben az igazi merényletet. A forgatókönyv zavaros, aránytalan és semmitmondó párbeszédekkel teli. Figyelemre érdemes cselekmény, azonosulásra alkalmas szereplők és értelmezhető konfliktus hiányában tulajdonképpen a szóviccek uralják a játékidő nagy részét. Egy másik kritikában olvastam a "Maksa-híradó összes" hasonlatot - a legtöbb szóvicc tényleg azt a színvonalat képviseli. "Fagyasz-tó", "Borz-alom" - mit gondoltak ezek? Még rosszabb, hogy minden jelenet túl van írva, többször is elmondják, még meg is magyarázzák ezeket a borzalmas szószüleményeket. Az egyik szereplőt pl. úgy hívják, hogy Torzon-borz, értitek, de ezt még fokozzák azzal, hogy Torzon, a dzsungel fia, és ebből aztán eljutnak a "me Torzon, you Stanley"-ig, amit minden tizedik percben elmondanak. Hervasztó, tényleg. Fészkelődtem a székemben.

Pusztán gegekre nem lehet egy filmet felépíteni (illetve igen, de akkor azt fel kell vállalni, és nagyon szemét módon kell csinálni, mint pl. Kevin Smith tette a Jay és Néma Bobban, ehhez mondjuk jó gegek is kellenek), átgondolt koncepció, forgatókönyv, a szereplőkkel bánás képessége, arányérzék és még sok minden más is szükséges hozzá. Ehelyett a készítők a saját zsenialitásuk, az első rész öröksége biztosnak érzett tudatában úgy vágtak bele a folytatásba, hogy "Nagyon poénos új, aktuális Macskafogót fogunk csinálni, lesz, ami lesz" - nem jött be.

Lehetne még a kudarc okait hosszan elemezgetni - ezt tegye meg más, én a magam részéről igyekszem elfelejteni.

4/10

Failure is the default option


Solid Snake

Pont a napokban néztem meg az 1-et. Frenetikus volt.  :D
A 2-t ezek után már akkor nem tervezem.

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2007-12-22, 22:05:33Mellesleg, ha már előkerültek az animék: valaki ritka nagy weeaboo lehet odaát készítőéknél
Ternovszky maga biztosan követi valamilyen szinten az animekultúrát, valahol láttam ezt nyilatkozni.

Kvikveg

Hat... most mondjam azt, hogy erre szamitottam kb? :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Gregory

Nekem is volt "szerencsém" megtekinteni a fentebb említett, Macskafogó 2 címet viselő "művet"

A rajzolás/animáció szerintem is gyenge lett, bár ez annyira nem is lenne probléma, az első részt sem a fantasztikus vizuális megjelenítés miatt szerettük. A történet szintén elég gyenge lett, a történetben sok volt a felesleges rész, amely a történetet nem befolyásolta, nem derült ki semmilyen újabb információ, és poénokban sem volt túl gazdag(még a film többi poénjának mértékével sem).
A poénok nagy része szóviccekre alapul, de még azokból is a gyengébb fajtákra(pl. a L'art pour l'art társulat is szóviccekre építkezik, nekik mégis jobban sikerül ezt előadni. szvsz).
Nagy csalódás volt még számomra a patkányok megjelenése. Még ha el is tekintünk a vizuális élménytől, a dialógusaik rettenetesen erőltetettek voltak.
Viszont az utalások tetszettek.

Az első részhez viszonyítva nagyon gyenge, de úgy általánosságban is a gyenge kategóriába került számomra a film.

kelvor

Már csak 20 nap van a Dragonlance animációs film kiadásáig...ezidáig reménykedtem, hogy észbekapnak a készítők és lefújják az egészet. Nem tudom, mennyire vagytok otthon a DR könyvekben de ez most kb. nem is fontos. Most komolyan, így kell kinéznie egy olyan animációs filmnek/mesének 2008-ban, ami elég nagy népszerűségnek őrvend a fantasy rajongók körében? Következő lépés mi lesz?  Salvatore kedvenc karakteréből, Drizzt-ből Nikelodeonos sorozatot csinálnak?  :ejj:

minuszmiki

Hú, ez tényleg nagyon ótvarul néz ki, nem is hiszem, hogy megnézem. (Pedig a Dragonlance könyvek hatására kezdett el komolyan érdekelni a fantasy, de úgy gondolom, ez nem méltó hozzá. :/ )

Ramiz

Macskafogó 2

Megnéztem, pozitív csalódás volt, hála a netszerte megtalálható erős fikázásnak. Igen, a zene kevés volt, a szóvicc nagyon-nagyon sok (John Cleese három törvénye a jó komédiához: "No Pun, No Pun, No Pun!"), a belsős poén szintén (Malek, Ternovszky neve konkrétan elhangzik), a rengeteg angol kifejezést szintén nem tudtam hová tenni, az utalások is erőltetettek szerintem (Oroszlánkirály, Dumbó, Gyűrűk Ura és még ki tudja, mi), de az animáció alapvetően gyönyörűszép lett (nekem legalábbis nagyon bejött a 3d+rajzolt figurák kombó, sokkal jobban, mint a mostanában divatos csak 3d-s stílus - és sokkal jobban, mint vártam), amikor pedig megjelenik a négy patkány vagy a két elvetemült macska (és persze Safranek), visszajön a régi Macskafogó hangulata (és NAGYVÁSZNON nézem!!!! Wow!!!), ami nagy szó. Az animés-transzformerszes hangulatú robotbunyó a végén pedig egyáltalán nem ciki, mindig vannak trendek, a régi Macskafogón talán nem tükröződnek a szovjet blokk rajzfilmjeinek hangulata és stílusa? A kritikusok negatív fogadtatását nyilván az határozta meg, hogy egy régi kultuszt dicsérni könnyű, egy folytatást meg fikázni, de hát ilyen szempontból eleve vesztes helyzetből indult a Macskafogó 2. De egyébként én nem szégyellném senki helyében, hogy egy ilyen rajzfilmet tettünk le az asztalra, és remélem, külföldön sikere lesz (a rengeteg szóvicc ellenére is, amiket ráadásul mindig nehéz lefordítani).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Most megnyugodtam. :)
Nem azért mert hátha mégis jó film a Macskafogó 2, hanem azért, mert te is hajlamos vagy arra, hogy csakazértis dícsérj egy filmet, mert mindenki más szídja és elnézed neki az összes hibáját :hehe:
Nakedape is elégedett lesz a filmmel, ezt borítékolom. Amint lejjebb csökkenti az ember az elvárásait, máris sokkal nagyobb eséllyel indul a film.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-12-27, 21:24:47
Nem azért mert hátha mégis jó film a Macskafogó 2, hanem azért, mert te is hajlamos vagy arra, hogy csakazértis dícsérj egy filmet, mert mindenki más szidja és elnézed neki az összes hibáját :hehe:
Tudom, de - szerintem - általában észreveszem magam, és próbálok "ellentartani". :) (Egyébként a másik irányú késztetés erősebb bennem, azaz a mindenki által (túl)rajongott filmeket néha látatlanban is nagyon megutálom... :wtf )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2007-12-27, 21:34:09
(Egyébként a másik irányú késztetés erősebb bennem, azaz a mindenki által (túl)rajongott filmeket néha látatlanban is nagyon megutálom... :wtf )
It's called being a troll. :D Btw. én is ilyen vagyok. :tezsvir:

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2007-12-27, 21:53:31
Quote from: Ramiz on 2007-12-27, 21:34:09
(Egyébként a másik irányú késztetés erősebb bennem, azaz a mindenki által (túl)rajongott filmeket néha látatlanban is nagyon megutálom... :wtf )
It's called being a troll. :D Btw. én is ilyen vagyok. :tezsvir:
Ezért is isteníted a Gyűrűk Urát? :__devil: Jó, jó, tudom, csak trollkodok (btw én tudom, hogy ezért utálom... :rolleyes: ).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Quote from: Zsiga on 2007-12-27, 21:53:31
It's called being a troll.

I'll show you what true trolling means:

Quote from: Ramiz on 2007-12-27, 19:39:15
Macskafogó 2

Igen, a zene kevés volt, a szóvicc nagyon-nagyon sok (John Cleese három törvénye a jó komédiához: "No Pun, No Pun, No Pun!"), a belsős poén szintén (Malek, Ternovszky neve konkrétan elhangzik), a rengeteg angol kifejezést szintén nem tudtam hová tenni, az utalások is erőltetettek szerintem (Oroszlánkirály, Dumbó, Gyűrűk Ura és még ki tudja, mi),
Eddig egyetértünk...
Quotede az animáció alapvetően gyönyörűszép lett (nekem legalábbis nagyon bejött a 3d+rajzolt figurák kombó, sokkal jobban, mint a mostanában divatos csak 3d-s stílus - és sokkal jobban, mint vártam),
...de itt már nem. Biztos nem ugyanazt néztük, vagy nem tudod, miről beszélsz ;). Bontsuk szét: az artwork bántóan homályos és elnagyolt, az animáció, tehát a szereplők mozgása pedig a közepesen jó és a közepesen rossz között változott. A 3D-ről szólva: valóban szép terepjárókat és tankokat tudnak modellezni, és a cellshading is egész jó, csak az a kár, hogy külföldön évekkel ezelőtt meg tudták ugyanezt csinálni. Nézd meg pl. az 1999-es Iron Giant-et, az is jobban néz ki. 
Quoteamikor pedig megjelenik a négy patkány vagy a két elvetemült macska (és persze Safranek), visszajön a régi Macskafogó hangulata (és NAGYVÁSZNON nézem!!!! Wow!!!), ami nagy szó.
Biztos szubjektív dolog ez a hangulat... ha értelmes párbeszédeket írtak volna, talán nálam is visszajött volna. A régi főszereplők ócska mellékszerepbe suvasztása nem menti meg a filmet.
QuoteAz animés-transzformerszes hangulatú robotbunyó a végén pedig egyáltalán nem ciki, mindig vannak trendek, a régi Macskafogón talán nem tükröződnek a szovjet blokk rajzfilmjeinek hangulata és stílusa?
A trendek és a szovjet blokk rajzfilmjei érdektelenek ezen a ponton; a csúcsjelenet nem azért volt ciki, mert animés-transzformeres mintákat másolt, hanem mert kínosan szarul volt kivitelezve. Összecsapott, gyengén animált jelenet, Korda Györgyért pedig külön szigorított börtönt érdemelnének az alkotók.
QuoteA kritikusok negatív fogadtatását nyilván az határozta meg, hogy egy régi kultuszt dicsérni könnyű, egy folytatást meg fikázni, de hát ilyen szempontból eleve vesztes helyzetből indult a Macskafogó 2.
Nem tudom, hogy a kritikusok negatív fogadtatását mi határozza meg, az enyémet az, hogy a film önmagában gyenge, nézhetetlen, szinte időpazarlás volt megnézni. Az elődtől és a kultusztól függetlenül is.
QuoteDe egyébként én nem szégyellném senki helyében, hogy egy ilyen rajzfilmet tettünk le az asztalra, és remélem, külföldön sikere lesz (a rengeteg szóvicc ellenére is, amiket ráadásul mindig nehéz lefordítani).
Sajnos külföldön tudják, mi az a minőség, így ez is a méltó helyére kerül majd a köztudatban (azaz senkit se fog érdekelni).
Failure is the default option

Ramiz

Kibaszottul elfogult vagy, kiku. Kezdjük a személyeskedéssel: az animációhoz érthetsz jobban, de a véleményemet nem írhatod felül, nekem tetszett a karakterek animálása (mimika, mozdulatok). A bunyóról: ez nem egy akciófilm, nincs értelme a nem túl kifinomult kivitelezés siránkozni, pláne hogy ezt más, nem akció-orientált animációs filmeken sem kéritek számon. Egy könnyed, gyerekeknek is ajánlott filmbe teljesen elfogadható stilizált akciójeleneteket tenni. (Külön poén, hogy az inercia-ősfilm, a Macskafogó 1. ugyanilyen stilizált harcokat használ...) Nézhetetlennek erős túlzás nevezni a filmet (pláne azon hatalmas mennyiségű japán fost tekintve (igen, sok anime bizony nem érdemel ennél jobb értékelést...), amit simán mindenki lenyel itt... ááá, most én is személyeskedek, nem szép :)), nem készül annyi és olyan minőségű animációs film sehol kerek e földön, se Amerikában, se Japánban, hogy tényleg el lehessen menni a Macskafogó 2 mellett egy "nézhetetlennel" (pedig én örülnék neki a legjobban, lévén szeretem az animációs filmeket). A mostanában készült legjobbakhoz mérve persze gyenge, de nem is gyártjuk szakajtóval az animációs fimleket... Az ócska mellékszerepbe suvasztásról meg annyit, hogy nem akarták még egyszer ugyanazt eladni (úgysem sikerült volna, jól tették), de egyszerűen mindenki elvárta, hogy megjelenjenek ezek a szereplők, és a lehetőségekhez képest korrektül megoldották ezt (még ha Teufel és Safranek viszonya például furcsa is lett), konkrétan a négy patkány szerintem remekül illik az amúgy persze igen trehányul felvázolt világképbe.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Quote from: kikuchiyo on 2007-12-28, 01:29:00
Nézd meg pl. az 1999-es Iron Giant
:tezsvir:
egy hete azon agyalok, hogy melyik volt az a nagyrobotos kisfiús film vazz... kössz :D

Solid Snake

Quote from: Ramiz on 2007-12-28, 23:44:26
Kibaszottul elfogult vagy, kiku.

[spoiler]signs of a beginning of a flame war?[/spoiler]

Quote from: Ramiz on 2007-12-28, 23:44:26
(még ha Teufel és Safranek viszonya például furcsa is lett)

- Safranek! Maga nem szeret engem. Valami azt súgja...
- Én szeretem Önt, Mr. Teufel.
- Helyes. A beosztott szeresse főnökét. Ez cégünk alapelve.


Ha ezt a fajta élcelődést kihagyták belőle, akkor tényleg passzolom.  :hehe:

.Attila

- Üdvözlöm a feleségét.
- Köszönöm uram, de egy éve Önnel él.


Micsoda szövegek voltak azok :)

Solid Snake

Pontosan ezért nem szeretném megnézni a folytatást. Mert ott (az eddigi kritikák túlnyomó többsége szerint) fárasztó szóviccekkel van tele az egész.
Pedig a Macskafogót pont az ilyen stílusosan megírt gunyoros/önirónikus párbeszédek tették naggyá.

- Cincinátusz több száz éve halott történelmi alak, akit miután visszavonult a közélettől, az eke mellől hívtak vissza a szenátusba. Khmm...mint az közismert.
- Hm. Közismert? Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem...
  :D

Én

Én is gondolkodtam rajta, hogy beüljek rá, de aztán mégis a nemzet aranya 2-re mentem be (szidtam is a fejemet rendesen érte, de látom, kb ugyanúgy jártam volna).
Ja és nekem a kedvencem a joghurt, sok szalonnával. :Kiraly:

.Attila

Sokáig tartana beidézni az összes poént, csak két kedvencet emelek ki:

- Mi történt magával Safranek?
- Borotválkozás közben megvágtam magam, Uram.
- Na de a keze!
- Abban volt a borotva, Uram.


A másikat most nem tudom szó szerint beidézni, úh. hagyom is :)

Lythis


Kvikveg

Quote from: Solid Snake on 2007-12-29, 01:57:58
Pontosan ezért nem szeretném megnézni a folytatást. Mert ott (az eddigi kritikák túlnyomó többsége szerint) fárasztó szóviccekkel van tele az egész.
Pedig a Macskafogót pont az ilyen stílusosan megírt gunyoros/önirónikus párbeszédek tették naggyá.

- Cincinátusz több száz éve halott történelmi alak, akit miután visszavonult a közélettől, az eke mellől hívtak vissza a szenátusba. Khmm...mint az közismert.
- Hm. Közismert? Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem...
  :D
Heh, szinte hallom a hangjukat. :D
Erdekes, en nem vagyok nagy Macskafogo-fan, pedig tenyleg nagy beszolasok vannak benne.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Igazatok van, minden egyes beidézett szállóige a Macskafogó 1-ből azt bizonyítja, hogy a második részt nem érdemes megnézni, úgyis már egy csomóan megírták, hogy egy nagy fos.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Én

Quote from: Lythis on 2007-12-29, 02:24:47
nemzet aranya 2-t már játszák?
Aha, de ha rám hallgatsz, nem nézed meg...

Fazék

Quote from: Én on 2007-12-29, 03:27:31
Quote from: Lythis on 2007-12-29, 02:24:47
nemzet aranya 2-t már játszák?
Aha, de ha rám hallgatsz, nem nézed meg...
no igen, olvastam a kritikádat, sajnálom, hogy ilyen lett. pedig az első rész a banalitása ellenére egész korrekt kalandjáték-érzést nyújtott :)

Ramiz: tényleg elég gyenge dolog látatlanban alázni a 2. részt, én várok vele, míg megnéztem majd :D
tényleg nehéz elhinnem, hogy ennyire nem sikerült még csak egy tűrhető filmet se összehozniuk, szóval kicsit reménykedek benne, hogy csak túloznak az emberek :)