Hamachi avagy a virtuális LAN

Started by Selmo, 2008-04-18, 20:03:04

Previous topic - Next topic

Selmo

Gondoltam írok egy ilyet, mert állandóan előkerül a használata. Ez tehát egy VPN. Vagyis egy virtuális hálózat, ami LAN-t emulál. A működése egyszerű, központi szerverhez csatlakozik mindenki egyéni IP címmel. A címet mindenki megkapja első indulásnál. Hálózatokat lehet létrehozni és csatlakozni hozzájuk. Az ingyenes (nem kereskedelmi) verziónál 256 hálózat tagja lehet valaki és egy hálózatban maximum 16 ember lehet.
Letöltjük innen, elindítjuk és első belépéskor kapunk egy IP címet, ami 5-tel kezdődik. Innentől a dolog egyszerű, az ember létrehoz egy hálózatot és meghívja a haverokat, vagy csatlakozik egy meglévőhőz és máris mehet minden, ami LAN-on keresztül elérhető, beleértve a fájlmásolást is. Persze ez nem éppen a netsebességre lett kitalálva, de pár mega nem vészes. Nincs túl sok beállítási lehetőség, nézze át mindenki magának és konfigurálja tetszés szerint. A 67-68, 12975 és 32976 portokat használja. Néhány játék nem szereti az új verziót, jórészt mi is a régebbi 1.0.1.5-ös verziót használjuk.
A másik dolog, hogy ugye az ember több gépet is használhat és ha mindegyikről szeretne hamachizni, akkor ugye lesz 2-3-4 címe, vagy mindenhol ugyanazt a címet használja. Ez utóbbi ugye előnyösebb abból a szempontból, hogy nem kell többször is belépni hálózatokba és egy ember nem foglal több helyet, a hátránya az, hogy egyszerre csak az egyik géppel lehet aktív. És felejtse el az automatikus hamachi indítást ezért.
A meglévő kliensünket és az összes hálózatát érdemes eltárolni, ezt megtehetjük egyrészt a Documents and Settings\[user]\Application Data\Hamachi\ archíválásával. (Elég csak a fájlokat.) Így újratelepítésnél nem vesznek el a dolgaink illetve egy sima másolással több gépről is használhatjuk ugyanazt a címet. Másrészt feliratkozhatunk a http://my.hamachi.cc/login.php oldalra, ahol kezelni tudjuk kicsit jobban a saját hálózatainkat és címeinket. Mivel lehetőség van kilépni aktív kliensből ezért megoldható a véletlen elinduló hamachi problémája is. Továbbá mást is megjelölhetünk tulajdonosnak így átadhatunk egy hálózatot, le lehet zárni egy hálózatot, stb.

Hibák, megoldások és egyebek jöhetnek ide.

A tökéletesség unalmas.

kelvor

Ment egy win reinstall és most nem tudok fellépni a w3-as hálózatra, mert azt írja, hogy telített. What can I do? Lehetséges, hogy benn ragadt a régi nickem?

Selmo

Igen, így történt. Próbáld meg, hogy a hamachi.ini-ben átírod a régi címedet: 5.1.206.188 Ha nem működik, akkor kidoblak, de első dolgod legyen lementeni a dolgaidat. :ejnye:

A tökéletesség unalmas.

kelvor

#3
Így sem enged fe. Jöhet a banhammer.  :angyali:

Ed.: várj egy picit még. Eszembe jutott valami.
Ed.2: hiába mentem el a régi címemet, indításkor visszaállítja a mostanit. Jöhet a kick.
Ed.3:  :merci:

Selmo

#4
Done.

Too late dear sir. :)

A tökéletesség unalmas.

pasa

Valaki megtudná nekem mondani h ha valamien játékall hamachival akarok játszani, és a játékban én csinálom a szervert,  akkor a roouter blokolja azt h belépjenek mások?  :comp: :comp: :comp:

Selmo

Igen, simán előfordulhat, ha nincs beállítva a portforward a hamachira és a játékra. Itt a fórumon is vannak többek, akik csak kikapcsolt tűzfallal tudnak játszani hamán keresztül. Szóval mindkettő megfoghatja

A tökéletesség unalmas.

Bicskei

Spanokkal szeretnek jatzsani Diablot multiban...kerdes>Hamachival fog ez sikerulni>?
Ultras liberi

Cobra

Ha van benne lan-os játéklehetőség, akkor igen. Hamachi lényege, hogy úgy csinál, mintha helyi hálózat lenne.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Quote from: Bicskei on 2009-01-30, 11:55:59
Spanokkal szeretnek jatzsani Diablot multiban...kerdes>Hamachival fog ez sikerulni>?
Igen, anno itt a fórumon Hamachival Diabloztunk.

Selmo

#10
Másnál is reconnect van, meg hibaüzenet?

Szerk: Ja hama server down van...

A tökéletesség unalmas.

Draconire

Igen.
(Kéretik eurobattlenetre fáradni az illetékeseknek.)

Selmo


A tökéletesség unalmas.

hargharg

#13
jah titeket visszaengedett, en meg spec mindig reconnectelek csak, szerver is nem elerheto.

edit: 5 : )
rofl

Selmo

Ja, még csak 4-en vagyunk, szóval szép lassan megy.

A tökéletesség unalmas.

Zen

QuoteA közvetíő szerver elutasította kapcsolódási igényét.
Help plox?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

NLZ

Hamacsi sux. Holnap már menni fog gond nélkül.
[reserved]

Selmo


A tökéletesség unalmas.