Infinity engine játékok (Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape Torment)

Started by Lt. Simoan Blarke, 2008-04-21, 14:11:12

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc Infinity engine-nel készült játékod?

Baldur's Gate 1
0 (0%)
Baldur's Gate 2 (+ Throne of Baal)
10 (33.3%)
Icewind Dale 1 (+ Heart of Winter, Trials of the Luremaster)
3 (10%)
Icewind Dale 2
1 (3.3%)
Planescape Torment
6 (20%)
Nekem nem különül el a BG-saga részekre, mindkettő rész a kedvencem
1 (3.3%)
Ezekből több is a kedvencem.
9 (30%)

Total Members Voted: 30

Lt. Simoan Blarke

Nah. Átnéztem a boardot, de nem találtam ilyen jellegű topicot. Úgyhogy ezennel átadom az enyészet publikumnak. A multi kitárgyalását is hozzuk ide át. :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Fazék

mage elejére vmi pár szintnyi harcost, papot vagy tolvajt képzeltem el, hogy életképesebb legyen egy kicsit, short bow használat, vagy akármi, szóval ilyesmi bigyó izé.. de lehet hogy tényleg tök fölösleges.
egy mage vehet föl shield proficiency-t? illetve sisakot viselhet? vagy csak circlet meg stone meg hasonló akármiket pakolhat a fejére? szóval még BG2-es D&D van a fejemben, bocs ha hülyeségeket kérdezek. :redface:
este majd már okosabb leszek egy picit talán miután fölraktam a játékot és próbálgattam egy kicsit :)
de akkor egy mage szerepet bevállalok, ha elnézitek az időnkénti bénázásomat :redface:

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lt. Simoan Blarke

Ha elfet választasz fajnak, akkor automatikusan kapsz proficiency-t long sword-ra és bow-ra. Ha meg embert, akkor +1 feattel kezdesz, és abból választhatod a bow-használatot pl.
Shield proficiency-t vehet fel, de arcane spell failure jár érte (a páncélért is), szóval Armored Arcana-t kell felvenned mellé (3 szintű feat, minden szintje 5%-kal csökkenti az arcane spell failure-t). Helmetet viselhet minden további nélkül, kivéve a kaszt-megkötött helmeket.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Zsiga

Fazék

Quote from: Zen on 2008-04-21, 14:40:50
Nyugi Fazék, nálam bénább gyakorlással se lehetsz. :D
jó csapat lesz ez, látom mán előre :Kiraly:

thx Blarke, akkor vszleg ember leszek.

@Zsiga: tudtommal eddig 4-en vagyunk (Blarke, Zen, DC és én) illetve Makos említette, hogy tesz egy próbát a játékkal, de azóta még nem erősítette meg.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-04-21, 14:56:10
@Zsiga: tudtommal eddig 4-en vagyunk (Blarke, Zen, DC és én) illetve Mákos említette, hogy tesz egy próbát a játékkal, de azóta még nem erősítette meg.
Esetleg beszállhatnék én is? :) (Garantálom hogy még nálatok is csirkébb leszek, pl. soha életemben nem játszottam semmi D&D alapú játékkal... Bár az offline verzióból a második kiadás szabályait egyszer régen ismertem, valahol még megvannak az alapkönyvek.)
(Ja és kérek torrentet. :D)

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

teraflare

Esetleg hétvégi játékosok is jöhetnek? Hétközben sajna csak munka közben van netem.  :bruhuhu:

Fazék

bocsi, de sztem a hétvége túl erős megszorítás lenne  :frown:
így is nehéz lesz sztem összehozni heti egyszer 5-6 embert több órára  :redface:

@Zsiga: én ezt a torrent-et indítottam el tegnap este és ha minden igaz, mire hazérek már lent lesz.
elsőnek az nfo file-t szedd le, mert ez a teljes IWD kiadvány, neked csak a 2. rész kell. (azt hiszem c3 és c4, de ebben most nem vagyok így hirtelen biztos)

amúgy ugye számoltok vele, hogy ez 20+ órás játék lesz? :D

Zen

Quote from: Fazék on 2008-04-21, 15:36:51
Első részben ezt a számot megnöveltem a párszorosára, amikor Kresselak sírjából 1 karival (törpe harcos/pap, durva kombó :D) cipeltem ki a sok "szemét" varázstárgyat eladni. :D
&fmt=1

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-04-21, 15:36:51
@Zsiga: én ezt a torrent-et indítottam el tegnap este és ha minden igaz, mire hazérek már lent lesz.
elsőnek az nfo file-t szedd le, mert ez a teljes IWD kiadvány, neked csak a 2. rész kell. (azt hiszem c3 és c4, de ebben most nem vagyok így hirtelen biztos)

Tehát akkor az Icewind Dale 2 kell nekem, ugye? :D (Leszedem az egészet, elfér, csak akkor ennek adok magasabb prioritást. Ja meg töltöm egy másik torrentről is, 20 perce kezdte és 5%-nál jár, elvileg 5 óra és leér.) 20+ óra nem probléma.
Ha lehet én valami elf villámos-tűzlabdás-pusztítógépet szeretnék. :D

Zen

Quote from: Zsiga on 2008-04-21, 15:51:15
Zsiga, who, even in virtual reality, stays true to his heritage of flaming, and the 'kill it with fire' lifestyle.
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2008-04-21, 15:53:44
Quote from: Zsiga on 2008-04-21, 15:51:15
Zsiga, who, even in virtual reality, stays true to his heritage of flaming, and the 'kill it with fire' lifestyle.

Amint megismeri a varázslatrendszert, elmegy tőle a kedve :D

Lythis

Fazék

ahogy számolgatom 18-as int-tel emberként az alchemy, concentration, knowledge, spellcraft ki lesz folyamatosan max-olva és még mellé search is max-1 szinten lehet végig, de egyéb skill-em így nem lesz, de nem is nagyon láttam wizard-nak valót. ez így rendben?

ja izé, véletlenül sem vagyok pain-in-the-ass-kiszámolok-mindent-előre fazon :D

Rounin

Quote from: Fazék on 2008-04-21, 16:13:53
ahogy számolgatom 18-as int-tel emberként az alchemy, concentration, knowledge, spellcraft ki lesz folyamatosan max-olva és még mellé search is max-1 szinten lehet végig, de egyéb skill-em így nem lesz, de nem is nagyon láttam wizard-nak valót. ez így rendben?

Miért ne lenne? Szerintem legalábbis. (tegnapelőtt leszedtem IWD2-t újra, hogy ezúttal végig is játsszam... :hopp:) Egyéb skillekhez ott van a party többi tagja, másra meg nem lesz szükséged. Imo.

Dreamcleaver

Akkor én Fighter/Rogue, Fighter/Cleric vagy Fighter/Druid leszek.  :D

Fazék: sztem inkább 40+  ^^

Also: verzió? Nekem 2.01-hez van exe-m. Maga a patch 5 mega szal nem gond leszedni.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Draconire

Én is jönnék, egy közelharci rangerrel vagy egy sorcererrel.(ez utóbbival jóó nagy diplomacy-t/bluff-ot hozhatok össze, amennyiben Fazék marad az általa említett skilleknél.^^)

Zen

2.01 nekem is. (Kell is, különben kifagysz inventorynál).
&fmt=1

Dreamcleaver

Quote from: Zen on 2008-04-21, 16:34:27
2.01 nekem is. (Kell is, különben kifagysz inventorynál).

Nekem olyan soha nem fordult elő a patch előt se, de biztos ami biztos. Akkor feltelepítem a progit.

Kérdés: nem emlékszem, itt van ranger/druid animal companion? Úgy emlékszem nincs. Clericnek spontaneous healing spell casting?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zen

Animal companion nem tudom. Spontaneous casting nem tűnt fel h lenne.
&fmt=1

Zsiga

Hát ha Fazék és Draconire is ilyen varázslós karaktert akar hozni, meg Rounin-nak igaza van (és mért ne lenne), akkor lehet hogy jövök inkább valami egyszerűbbel. Barbár van? :D Esetleg egy dwarf ranger + crossbow? :Kiraly:

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2008-04-21, 16:36:21
Clericnek spontaneous healing spell casting?

Őőő, ez az, hogy bármely memorizált spell helyett gyógyítást castolhatsz el? Mert akkor van.

@Zsiga: barbár van és odabasz ;D

Fazék

lassan 2 party-ra való ember is összejön :haha:

@Dreamcleaver: ha jól látom rogue-unk még mindig nincs, szóval nincs kizárva, hogy a Fighter/Rogue lenne a nyerő, bár fene tudja.

tiefling-et vajon érdemes választanom a +2INT (és +2DEX)miatt? (szerk: miért érzem úgy, hogy erre egy fixed választ fogok kapni? :D)

Dreamcleaver

Fazék, sztem legyél duergar bárd. Az biztos bejön majd.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Fazék on 2008-04-21, 16:41:35
tiefling-et vajon érdemes választanom a +2INT (és +2DEX)miatt?

Ha nem zavar, hogy lassabban lépsz szinteket :haha:

Dreamcleaver: :lol:

Fazék

Quote from: Rounin on 2008-04-21, 16:49:24
Quote from: Fazék on 2008-04-21, 16:41:35
tiefling-et vajon érdemes választanom a +2INT (és +2DEX)miatt?

Ha nem zavar, hogy lassabban lépsz szinteket :haha:
igen, emiatt vacillálok csak, hogy van-e értelme. de vszleg nincs. amit nyerek extra spell-eket a +2INT-tel, azt vesztem a szintlépés lemaradással. skill-ek kimaxolásához úgyis elég a 18-as INT

duergar bard = utter failure? ???

Zen

Tolvajt hozok én ha köll. (ill amint felszenvedem ezt a xart a nem laptopra.)
&fmt=1

Lt. Simoan Blarke

Jézusom.

Zen: van spontaneous casting, shift + klikk a spellen spontán kasztolást csinál. Animal Companion nincs.

Fazék: igen, az úgy jó.

Duergar bard?! Svirfneblin :D

Éjszaka közben végigtoltam, szóval phear me :D (IGEN. Délután 5-kor kezdtem.)

Zsiga: ezt mondtam Fazéknak, de ne szedd le azt, amiben a file-lista:
icewinddale2_1.ccd
icewinddale2_1.cue
icewinddale2_1.img
icewinddale2_1.sub
icewinddale2_2.ccd
icewinddale2_2.cue
icewinddale2_2.img
icewinddale2_2.sub

El van cseszve a rip. 5 perc játék után kihal a game, bármit csinálsz (még karaktert se tudtam kreálni kettőnél többet)...

De ha ekkora érdeklődés van, csinálhatnánk több csapatot, aztán abból össze-összeverődne egy party minden alkalommal, nem?
Egyébként én a hétvégi játékban is benne vagyok, ha péntek/szombat este.