Main Menu

RideBack

Started by Dreamcleaver, 2009-01-17, 05:01:49

Previous topic - Next topic

chilip

Quote from: NLZ on 2009-03-17, 15:10:10
WHO THE HELL DO YOU THINK YOU ARE?!?! [:<
Azé kemények az események. Tisztára, mint ha közép-európában lennénk. :D
Ez után azért remélem valami vérszomjas bosszú lesz, nem pedig depizős faszkodás. :)

sztem a következő rész lesz a depizés, és az azutáni meg a vérszomjas bosszú :D

SaiyaGin

Quote from: chilip on 2009-03-17, 23:17:33
Quote from: NLZ on 2009-03-17, 15:10:10
WHO THE HELL DO YOU THINK YOU ARE?!?! [:<
Azé kemények az események. Tisztára, mint ha közép-európában lennénk. :D
Ez után azért remélem valami vérszomjas bosszú lesz, nem pedig depizős faszkodás. :)

sztem a következő rész lesz a depizés, és az azutáni meg a vérszomjas bosszú :D

Ja.

chilip

nem volt depizés csak egy nagyon minimális, az meg kellett egy ilyen után. jó rész volt ez is nagyon.

ed.: megtaláltam az ED teljeset koreaiul, japán verzió majd később jön ki teljesbe

SaiyaGin

Quote from: chilip on 2009-03-24, 16:27:02
nem volt depizés csak egy nagyon minimális, az meg kellett egy ilyen után. jó rész volt ez is nagyon.

ed.: megtaláltam az ED teljeset koreaiul, japán verzió majd később jön ki teljesbe

Bizony, kár, hogy már csak egy rész van hátra. :(

NLZ

Quote from: SaiyaGin on 2009-03-27, 17:56:07

lolwut? Remélem azért rendesen lezárják.
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2009-03-27, 19:05:24
Quote from: SaiyaGin on 2009-03-27, 17:56:07

lolwut? Remélem azért rendesen lezárják.

Vagy nem, és várhatunk a folytatásra.

NLZ

Kiderül, hogy főhőslánykánk igazi neve Rin vi Britannia. :D
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2009-03-27, 19:29:51
Kiderül, hogy főhőslánykánk igazi neve Rin vi Britannia. :D

Nono! Egy 11 hogy lehetne Britannia hercegnője?
Inkább a sebhelyesarcú lehetne herceg, ha már egyszer annyira szeret sakktáblával maga előtt mutatkozni.

motifator

Én nem tudom mi lett ezzel a sorozattal. Néhány résszel ezelőtt még láttam benne a potenciált, de mostanra már teljesen összezavarodott a sztori. Ráadásul 1 rész van hátra, ami semmire se elég.

Van egy olyan érzésem, hogy jövő héten majd csak ennyivel tudom jellemezni a sorozatot: be nem váltott nagy remények.  :ejj:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

chilip

Quote from: motifator on 2009-03-28, 00:37:41
Én nem tudom mi lett ezzel a sorozattal. Néhány résszel ezelőtt még láttam benne a potenciált, de mostanra már teljesen összezavarodott a sztori. Ráadásul 1 rész van hátra, ami semmire se elég.

Van egy olyan érzésem, hogy jövő héten majd csak ennyivel tudom jellemezni a sorozatot: be nem váltott nagy remények.  :ejj:
Néhány résszel ezelőtt még láttam benne a potenciált, de mostanra már teljesen összezavarodott a sztori.
de mostanra már teljesen összezavarodott a sztori.

:zomg:

mond csak tündérbogár, mit nem értesz?

NLZ

Nem ő összezavart, hanem a sztorit érzi annak. :D  Sztem is picit felületes ez a terroristás támadásos dolog, 1 rész még kellett volna rá. Ezek után 1 résszel nemtom hogy lehet lezárni.
[reserved]

motifator

Nyugi, nyugi, nem kell túldramatizálni a dolgot  ^^

Csak annyi a bajom, hogy pár résszel ezelőtt még éreztem, hogy ebből valami EPIC lesz, de mostanra az egész ellaposodott, egyre több a  :wtf: , és úgy általában az egész sokkal kisebb lett, mint gondoltam. Mi a rákért kellett kinyírni azt a csajt? Se eleje, se vége nem volt, pusztán a dráma kedvéért random ölni a mellékszereplőket csak erőltetett hatásvadászat. A Rin-féle angstfestet se éreztem már annyira hitelesnek, mint az elején.
Az öcsike teljesen el lett felejtve? Néhány résszel ezelőtt még világvége-hangulat volt miatta. Persze a köv részben gondolom újra előkerül, és majd jól megmentik (vagy kinyírják for teh dorama!), de akkor is...
A sebhelyesszájú bishi és a gonosz bishi indokai, céljai egyáltalán nem tiszták. Jó, persze, volt valami csúnyaság, most meg bosszú, de most komolyan, ennyi lenne a nagy plot és vége?
Ha hátra volna még 13 rész, akkor felfognám úgy, hogy most kicsit lepihent a sorozat, ez még csak egy kis támadás lesz az egyik GGP központ ellen, a sorozat második felében majd összeáll az epic plot, stb. De mivel egy rész van hátra, nem vagyok ennyire optimista. A sorozat első néhány része után még Code Geass-i epicségű plotra számított mindenki (én mindenképp, de volt rajtam kívül pár hasonló hozzászólás itt), most hol van az már?

De tudod mit? Lehet, hogy mégse a sztori van összezavarodva, hanem én, mert valami egészen nagy dologra számítottam, ehhez képest a sztori, amit kaptam, az nem is igazán zavarodott, csak szimplán elég gyengécske.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

SaiyaGin

Ami azt illeti, bizonyos csalódottságot én is érzek, de azért még nem írnám egészen a cuccot.

chilip

motifator

Remélem hamarosan kijön a SRSLY sub is, a Desire typesettingje nekem elég olvashatatlan. Azért  :merci:

chilip

FUKKEN EPIC ANIME OF THE YEAR! kedvenceim közé bekerült  ^^

ogre

az a baj, hogy ez tipikusan az a sorozat, hogy tudom, hogy a desire szar, de letöltöm, mert szeretném látni az új részt. aztán ha kijön a srsly, akkor megnézem úgyis, mert a desire-ban voltak fura fordítások. legalábbis nekem úgy tűnt.

SaiyaGin

Quote from: chilip on 2009-03-30, 15:28:50
FUKKEN EPIC ANIME OF THE YEAR! kedvenceim közé bekerült  ^^

Bizony ám!  :Kiraly:  :lazza:

Quote from: ogre on 2009-03-30, 15:56:44
az a baj, hogy ez tipikusan az a sorozat, hogy tudom, hogy a desire szar, de letöltöm, mert szeretném látni az új részt. aztán ha kijön a srsly, akkor megnézem úgyis, mert a desire-ban voltak fura fordítások. legalábbis nekem úgy tűnt.

Igen, valóban khm... nem volt z igazi a fordítás.

ogre

az létezik, hogy tényleg nincs még mindig srsly subbal a final? :(

NLZ

Quote from: ogre on 2009-04-02, 11:21:11
Létezik.
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2009-04-02, 12:45:55
Quote from: ogre on 2009-04-02, 11:21:11
Létezik.

A HD már kijött.
http://tokyotosho.com/details.php?id=202577

Nevl

Huh...megnéztem az utolsó 3 részt... tragédia volt ez az anime...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

SaiyaGin

Quote from: Nevl on 2009-04-05, 17:10:26

Ezt kifejtenéd bővebben?

Nevl

Quote from: SaiyaGin on 2009-04-05, 17:27:45

Ezt kifejtenéd bővebben?

Története nem sok volt... a világot pillanatok alatt meghódító egységes kormányt akaró nagyon titokzatos GGP nem túl eredeti ötlet, ráadásul nem életszagú, de ez egy anime félig-meddig érző robot motorokkal, szal ez nem annyira zavaró. Igazából nem értem miről akart szólni... egy lányról, aki anyja árnyékát kergette és minden célját elvesztve alternatív hobbit talált, majd nem tudta mit kezdjen vele, vagy a GGP belső újrastruktúrálódását kiváltó harcokról, amik kiváltója egy ürge, aki valami ködös ok miatt (elárulták a bázison stb.) bosszút akar állni az épp regnáló orosz rosszfiún.
A karakterk felszínesek és tucatra készültek, nincs jellemfejlődés és ezzel párhuzamosan a történet is többször meghal (az a rész, amikor Rin elsőre kimenti a barátnőjét volt talán a legjobb).
Az animáció elég gyenge, a szereplőknek kb 0 mimikája van (ráadásul a főszereplő minden egyes alkalommal, amikor a mocin ül olyan fejet vág, hogy arra most nem is találok jó analógiát). Az akció közepes, ált mindenki ugrál össze-vissza a végén némi képrángatós semmit se mutatós valamit ugyan láthatunk, holmi AI-k ellen, de azért előtte még táncikálunk is egyet (amitől Fuego kerekei - vagy lábai - ugyan tönkremennek, de gyorsba helyrejön a zárlat egy kis akaraterőtől :D).
Aranyosak voltak az ostrom jelenetek is... egy helyben állnak a motorokkal, természetesen jó közel a másikhoz az ellenfeleknek nehogy nehéz dolga legyen a célzással és lövöldöznek... na mind1.
Nagyon fals volt a mellékszereplő halála is... annyira csak nem lehet hülye senki, hogy ilyen helyzetbe keveri magát, de igazából logikát keresni benne nincs értelme.

Ettől függetlenül erős túlzás volt, a tragédia jelző tőlem is (mert mondjuk egy dragonballal vagy pokemonnal nem ér fel :D) de ne várjatok tőle túl sokat.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

NLZ

A Dragonballt ne hasonlítsd a pokemonhoz. :P
[reserved]

motifator

Quote from: Nevl on 2009-04-05, 21:40:56
Quote from: SaiyaGin on 2009-04-05, 17:27:45

Ezt kifejtenéd bővebben?
egy lányról, aki anyja árnyékát kergette és minden célját elvesztve alternatív hobbit talált, majd nem tudta mit kezdjen vele
Én próbálom úgy felfogni, hogy ez volt a lényege, mert a többi része (GGP, conspiracy, random mellékszereplő kinyírós áltragédia, etc.) elég gyenge volt. Az a baj, hogy ez a sorozat az elején még magában hordozta az EPIC lehetőségét, de végül nem sikerült megfelelnie az elvárásoknak. Lehet, hogy soha nem is akart EPIC lenni, és én vagyok a hülye, hogy azt vártam tőle, de valahogy akkor sem az igazi az egész. Olyan sok szék között a földreesés lett ez az anime.

Nevl

Quote from: NLZ on 2009-04-05, 21:51:44
A Dragonballt ne hasonlítsd a pokemonhoz. :P

A filmre gondoltam :) (régen én is nagyon csíptem a DBR sorozatot... :D )
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

chilip

soha nem vártam ettől DEEP sztorit, animáció szerintem nagyon rendben volt (nem értem a rinya okát ennél), nem voltak nagy elvárásaim és nagyon jól szórakoztatott. Ha leülök nézni egy animét, nem a hibáit keresem.

Quote from: Nevl on 2009-04-05, 21:40:56
Az akció közepes, ált mindenki ugrál össze-vissza a végén némi képrángatós semmit se mutatós valamit ugyan láthatunk, holmi AI-k ellen, de azért előtte még táncikálunk is egyet (amitől Fuego kerekei - vagy lábai - ugyan tönkremennek, de gyorsba helyrejön a zárlat egy kis akaraterőtől :D).
Aranyosak voltak az ostrom jelenetek is... egy helyben állnak a motorokkal, természetesen jó közel a másikhoz az ellenfeleknek nehogy nehéz dolga legyen a célzással és lövöldöznek... na mind1.
Nagyon fals volt a mellékszereplő halála is... annyira csak nem lehet hülye senki, hogy ilyen helyzetbe keveri magát, de igazából logikát keresni benne nincs értelme.

Nem tulajdonítottam nekik nagy jelentősséget, mivel nem is a csatákon volt a hangsúly sztem. Hangulata meg nagyon ott volt. Egyedül a mellékszereplő halála volt kicsit mű.

Nevl

Bocs ha félreérthető volt, nem rinyálok...
Én is a szórakozás miatt néztem meg, de sajna nagy csalódás volt, ezt próbáltam kifejteni.
Mondjuk ami még számomra nagyon megtörte a sorozatot az a folyamatos felszínes elmélkedés volt, 2 perc akció, 2 epizód gondolkodás... bár szerencsére a mellékszereplő halála miatti letargiát fél epizódban letudtuk.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

ogre

azért egy 12 részes sorozatban nem feltétlenül várható jellemfejlődés. lehet, ha elhúzzák, akkor kifejthetik, mi is volt a probléma Romanovval a terroristák vezetőjének, meg ilyenek, de nem erről szólt a történet. konkrétan Rinről volt szó, és a többi csak körülmény. mindenesetre én a másik oldalról vagyok elfogult, mert nekem tényleg tetszett a hibái ellenére is.