Tőzsdesarok

Started by Selmo, 2009-03-27, 23:13:24

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2009-06-16, 15:50:30
Topic title fix'd for greater justice.
[spoiler]Majd visszaírom, de ez most kellett. :D[/spoiler]

::) :hehe:
Ezek a mai húzások azt mutatják, hogy valami nagyon készül
a háttérben, amit már egyesek tudnak (ez a félmilliárdos
kötés a Pannergy saját, meglepetésszerű vásárlása volt),
aztán az egyszerű kisbefektetők meg csak néznek, ha egy
hírre megint 10%-os felfüggesztési határnál találják magukat
percek alatt (én pl. erre várok, egyszer már majdnem
bejött...)

.Attila

Quote from: Zsiga on 2009-06-16, 15:50:30
Topic title fix'd for greater justice.
[spoiler]Majd visszaírom, de ez most kellett. :D[/spoiler]

:lol:

Kuroi Tenshi

Miért nem vettem Phylaxiát is Miért nem vettem Phylaxiát is Miért nem vettem Phylaxiát is Miért nem vettem Phylaxiát is...

Moha

Azannyaköcsögit! :eek:
50%-os emelkedés??? Tényleg jó lett volna venni még a felfüggesztés előtt.

Moha

Egy kérdés:

Szerintetek a Phylaxia összevonása milyen irányban befolyásolja majd az árfolyamot (már ha egyáltalán)?

Kvikveg

Szerintetek az euro mennyit fog valtozni ma-holnap-holnaputan? :)
Also: az excel egy f*stlicska.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2009-07-29, 12:19:57
Szerintetek a Phylaxia összevonása milyen irányban befolyásolja majd az árfolyamot (már ha egyáltalán)?
Quote from: Kvikveg on 2009-07-29, 13:08:36
Szerintetek az euro mennyit fog valtozni ma-holnap-holnaputan? :)

ITT: Your fortune: ask a fucking fortune teller, dammit!

Phylaxia összevonás köztudott, ha van valamilyen hatása, az
már valszeg beépült az árba. Tehát ki tudja.

Euro meg úgy ált. a devizák is nem változnak sokat egy-két
nap alatt, tehát ilyen rövid távon szinte mindegy, eurónként
max 2-3 forintot nyersz, ami 1%. Az, hogy hol váltod, milyen
feltételek mellett, sokkal többet számít szvsz.

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-07-29, 14:24:59
...
ITT: Your fortune: ask a fucking fortune teller, dammit!
...
:lol:
:merci:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Én

Izé. Meg tudom nézni valahol az EURO általános árfolyamát? Mármint eladás/vétel szerint? Vagy ez csak külön a váltóknál van kiírva?

Nakedape

Quote from: Én on 2009-08-01, 11:39:19
Izé. Meg tudom nézni valahol az EURO általános árfolyamát? Mármint eladás/vétel szerint? Vagy ez csak külön a váltóknál van kiírva?
http://www.xe.com/

mármint ezek középárfolyamok
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Én

Igen, de hívott valaki telefonon hogy sürgősen nézzem meg neki neten a vételi árfolyamot... Mindegy, közben találtam egy oldalt, remélem jau (http://www.napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/Euro/valuta/).

Nakedape

+1

[spoiler]tegnapi tegnapelőtti, nem mai, firenzéből, sokalltam[/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Quote from: Én on 2009-08-01, 11:39:19
Vagy ez csak külön a váltóknál van kiírva?

Az intézményi és kereskedelmi szereplők különböző vételi/eladási
árfolyamokon vesznek, és ebből még különbözőbb vételi/eladási
árfolyamokat alakítanak ki. Tehát szinte mindenkinek más. Azaz
a kérdezőnek fogalma sincs arról, hogy miről beszél.

Damnatus

Nem tudom, van-e megfelelőbb topic, de szerintem ide is befér:
Lassan le kell cserélnem az OTP junior kártyámat, és keresnem kellene egy olyan bankkártyát, ami az alábbi dolgokat tudja:
1. Lehessen vele belföldön és külfoldön fizetni, illetve online vásárolni
2. Minél alacsonyabb legyen az éves havi meg a maradék 20 féle díj, amit felszámolnak

Az is felmerült, hogy 2 kártyám legye. Az egyik belföldi pénzfelvételre (fizetésre nem, azt inkább kp-ban). A másik főként online vásárlásra.

Tudtok ilyen "jó" bankokat, bankszámlákat?

.Attila

Ha egy kártyával akarod megoldani, akkor dombornyomásos kell.
Ha két kártyával, akkor elég lehet, ha az egyik egy sima (mondjuk Electron), a másik pedig egy internet kártya.

Szét kell nézni a bankok honlapjain, az aktuális feltételek mindig kint vannak.

Moha

Jelentem az OTP-s SIMA Visa Electron kártyámmal (nem junior, hanem egyedi képes Visa Electron kártya, de nem dombornyomott) gond nélkül fizetek PayPal-en, eBay-en ill. más netes boltokban. Ennek az éves díja 1800 HUF, a többi meg a számlacsomagtól függ (nekem az éves kártyadíj sincs, mert NET csomagom van).

Ha most van egy junior számlád, javaslom válts át NET csomagra. Havi 500 Ft a díj, nincs éves kártyadíj, nincs díja a netes rendszernek (csak az SMS-ekért fizetsz), ingyen van minden belföldi átutalás, ill. kapsz mellé egy webkártyát, ami gyak. egy MasterCard-nak felel meg és azzal tényleg minden netes boltban tudsz fizetni.

A boltokban az online terminálok meg mind elfogadják a Visa Electront. Itthon tuti, de én pl. Bécsben és Prágában is gond nélkül használtam.

Más bankokról nem tudok nyilatkozni, de ha az OTP-nél vagy, szerintem ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2009-09-05, 01:03:57
Havi 500 Ft a díj

pft.
Raiffeisen Alap csomag, 0 havidíj, mellé dombornyomott
kártya évi 3 vagy 4k, netbank ingyen, stb. Pölö. Lehet,
hogy vannak még ennél is jobb kondíciójú lehetőségek.
Az otp röhej.

Moha

Havidíj nélkül, ingyen netbank úgy, hogy az SMS-ekért és az átutalásokért sem kell fizetni és csak a dombornyomott kártya éves díja van?

Csak mert végignéztem jópár bank ajánlatát, mikor váltottam itt csomagot az OTP-nél, és igazából egyiknél sem jöttem volna ki sokkal olcsóbbra éves szinten. Évi 1-2 ezer forint spórolásért meg én nem váltok bankot.

Fazék

Quote from: Moha on 2009-09-05, 15:29:47
Havidíj nélkül, ingyen netbank úgy, hogy az SMS-ekért és az átutalásokért sem kell fizetni és csak a dombornyomott kártya éves díja van?

Csak mert végignéztem jópár bank ajánlatát, mikor váltottam itt csomagot az OTP-nél, és igazából egyiknél sem jöttem volna ki sokkal olcsóbbra éves szinten. Évi 1-2 ezer forint spórolásért meg én nem váltok bankot.
nekem budapest banknál van dombornyomott mastercard befektetési kártyám.
évi 3600 azt hiszem, nincs havidíj (vagy úgy is vehetjük, hogy 300 Ft a havidíj). ingyenes netbank jár vele. sms értesítésnek már külön díja van, 35 Ft/sms, vagy ha havi 400-at fixen fizetsz, akkor mindenről utalásról kapsz értesítést külön díj nélkül.

szóval el kell keserítselek Moha, de nagyon rosszul néztél körül :)

de persze ennek ellenére a Budapest Bankot nagyon nem ajánlom.
jelenleg engem egy nevetséges ok akadályoz meg a váltásban:
már előrendeltem ezzel a kártyával a Starcraft 2-t és tippre újra kéne rendelni 24%-kal drágábban, ha máshol csináltatnék kártyát ^^" (és van egy olyan érzésem, hogy most novemberig még nem jön ki a SC2, mert akkor kell sajnos lecserélni a kártyámat és onnantól megint 2 évig lesz érvényes)
(na jó, meg azért a lustaság is szerepet játszik :))

szerk: az anyjukat. most olvasom a közleményben, hogy aug1-től már 4k az éves díj...

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2009-09-05, 15:29:47
SMS-ekért és az átutalásokért sem kell fizetni

Évi 1-2 ezer forint spórolásért meg én nem váltok bankot.

Azt nem mondtam, hogy ezek is ingyenesek, csak a
számlavezetés és a netbank. Mivel én ezeket ritkán
használom, nekem pont jó ez a csomag.

Nézhetjük úgy is, hogy évi 1-2k önmagában nem sok,
de úgy is, hogy évi 6-7k-nak már a jelentős része...

Moha

Hát, én azt néztem, hogy más bankoknál, ami igazán megérte volna nekem számlacsomag, azoknál olyan feltétel volt, hogy havi 140-150 ezer rendszeres átutalás.
Kösz. Annyit sajnos nem keresek.

Fazék

Quote from: Moha on 2009-09-05, 15:53:22
Hát, én azt néztem, hogy más bankoknál, ami igazán megérte volna nekem számlacsomag, azoknál olyan feltétel volt, hogy havi 140-150 ezer rendszeres átutalás.
Kösz. Annyit sajnos nem keresek.
az enyimnél annyi volt a feltétel, hogy legyen rajta minimum 50k (nem havi rendszeres utalás, hanem csak ott pihenjen kaucióként mondjuk). de azt hiszem ezt is lecsökkentették 10k-ra, vagy ilyesmi.
szóval ismét: rosszul néztél körül.

Dreamcleaver

Érdemes most még (értsd holnap) OTP-t vagy MOL-t venni? Várhatóan megy még sokkal magasabbra? Nem day trading-re gondoltam. Hanem közép távra (pár hónap-félév, amíg nagyon esni nem kezd).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

OTP-t igen, MOL-t nem. A jövő heti lottószámok pedig 5, 17, 39, 48, 71.

Fazék

milliók reggelire műsort szoktam hallgatni, az ottani interjúk alapján:
otp 5k fölé már nem nagyon megy, de ha valami csoda folytán mégis, akkor is meg fog állni 5,5k-6k között, de mindenképpen csúnya zakó várható 1-2 hónapon belül (minden más részvénnyel együtt), szóval most speciel max short-olni érdemes, ha értesz hozzá, de ha nem, akkor várd meg, míg újra mélypontra kerül minden, majd akkor lehet újból bevásárolni.

MOL-ról meg kifejezetten negatívan nyilatkoztak a milliók reggelire műsorában vmelyik reggel

de persze én nem értek hozzá, csak nagyjából próbálom felidézni az ott hallottakat

Darkstar

Azért ha tényleg kihúznák azokat a számokat, mit lépnél (természetesen nem játszottad meg :D)?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2009-09-08, 21:37:04
Azért ha tényleg kihúznák azokat a számokat, mit lépnél (természetesen nem játszottad meg :D)?
Bíznék benne hogy valaki a fórumról megjátszotta és meghív egy sörre cserébe. Egy kamionnyira mondjuk. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2009-09-08, 21:30:25
Érdemes most még (értsd holnap) OTP-t vagy MOL-t venni? Várhatóan megy még sokkal magasabbra?

Nem.
Túl kockázatos még középtávra is.
Szvsz az 1232 --> 5000 hegymenet, vagy szűkebben a
július-augusztus szinte folyamatos emelkedése után lesz
egy korrekció, akkor lesz érdemes belevenni.

Moha

Quote from: Zsiga on 2009-09-08, 21:51:11
Bíznék benne hogy valaki a fórumról megjátszotta és meghív egy sörre cserébe. Egy kamionnyira mondjuk. :D
Tisztázzuk, az hány rekesz? :D
Ha telitalálatos lesz, meghívlak egy kamion sörre. :)

Amúgy OTP-ből most én sem merek már venni. Ha nem ragadok bele abba a rohadt Phylaxia-ba, akkor az július-augusztusi nagy emelkedést szépen ki tudtam volna használni. De sajna csak az árfolyamokat néztem, több pénzt meg nem akartam áttenni a biztonságos befektetésemből a tőzsdébe.

Moha

Revive!

Vett valaki mostanában Telekomot? Lassan kúszik fel, nyilván a várható osztalék miatt, kérdés, hogy ha eddig nem tettem, most érdemes-e még belevenni?