Main Menu

High School of the Dead

Started by Prof. William, 2010-03-29, 14:50:32

Previous topic - Next topic

Zen

[spoiler]Hátööö, az amcsi elnök vacillál a dolgon, de helyettese/külügyminiszter (nem emlékszem melyik) kilövet párat, bár a célja inkább az "ellenséges" országok gyengítése, mint a zombik megállítása. IIRC.[/spoiler]
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Prof. William

Quote from: Acchan on 2010-08-18, 00:25:38
A jól bevált tökös amerikai módszerrel élve a fertőzött területekre meg ledobnak majd egy kis atomot?

A zskategoria.blog.hu -óta tudjuk hogy a vezérkar minden esetben csakis atomban tud gondolkodni. :)

Junchi

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cloud

Na elkezdtem én is mert csak gyűlt a vinyómon és a helyet foglalta. :D  Jó kis sorozatnak nézek elébe. Hamar elkezdődött a gyilok. Kíváncsi vagyok többi rész is jó lesz-e, de hogy ebből nem lesz happy-end a végére az tuti. :D

Prof. William

A részel nem volt baj bár egy ponton a golyókat bullet timeben kikerülő melleken hangosan visítottam a röhögéstől... De szerencsére az a jelenet csak kb 1 percet vett el a 23-ból szóval így még ok...

A zene és képi világ teljesen rendben volt.

Viszont a végén elértek a mangától bár még nem lehet tudni hogy csak rendezői szabadság e vagy már a végjátákra való felkészülés.  Lehet rendezői trükk is hiszen Komuro és Busujima a következő 1-2 chapterben semmi szerepet nem játszik azon kívül hogy feltűnnek 1-2 lap erejéig viszont így az ő fontos momentumuk a másik csapattal egyidőben játszódik le amivel időt takarítanak meg...

Cloud

7.rész:

Höhö,höhö. Jó rész volt.    :D

LuckyDingo

Quote from: Prof. William on 2010-08-23, 10:14:29
A részel nem volt baj bár egy ponton a golyókat bullet timeben kikerülő melleken hangosan visítottam a röhögéstől... De szerencsére az a jelenet csak kb 1 percet vett el a 23-ból szóval így még ok...
+1 XDDDD

Komolyan :D Ennél jobban már csak úgy lehetne a mellekre figyelni, ha fejeket nem is mutatnának egy részben.. :D Amúgy Saeko ébredős jelenete is jó volt. /csak olyan off feelingem van.. egy horrorból lett ecchi-hárem, olyan mintha egy drámát szeretnének vígjátéknak beállítani../

Dreamcleaver

Azon a kordonon mondjuk át is mászhattak volna. Az oké, hogy a zombikat megállítja, mert hülyék, de őket is?

Amúgy meg jah, mellek.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Hirano meg Alice át tudott volna mászni de pl Rei és Hisasi már akkor elszakadtak tőlük. Busujima meg előrerohant segíteni szóval már őt is körbevették. Gondolom nem akarták elhagyni egymást. Hirano gondolta ott marad segíteni stb... Csapatpszihózis...

Valamint egy ilyen imbolygó huzalokból álló nem stabil kerítésen nem könnyű átmászni úgy hogy közben zombik lihegnek a nyomodban. Mászás közben véletlenül lesel róla akkor és onnantól már véged is van.

De az tetszett hogy hiába ők a nagy zombiölő arcok azért őket is be tudták szorítani. Ha nem jönnek a tűzoltók akkor azt hiszem már nem lenne több rész...

Más kérdés hogy amikor Takagira ráfröccsent az a sok izé hogy nem kapta el? A szájába biztos került fertőzött cucc...

Zen

Ömm.. busujima egyszer nem volt körbevéve, csak Rei-t kellett volna a földről felkaparni, a kocsi tetejéről meg csak át tudnak ugrani.
&fmt=1

Dreamcleaver

Quote from: Prof. William on 2010-08-23, 19:28:38
Hirano meg Alice át tudott volna mászni de pl Rei és Hisasi már akkor elszakadtak tőlük. Busujima meg előrerohant segíteni szóval már őt is körbevették. Gondolom nem akarták elhagyni egymást. Hirano gondolta ott marad segíteni stb... Csapatpszihózis...

Mindenki át tudott volna mászni, mert Rei kivételével mindenki a kocsiban volt. Rei-hez meg lement volna a két csávó, az egyikük szétfeszíti a hálót (ahogy azt tette is az egyik tűzoltóruhás ürge később) a másik meg átcipeli.

Ehhez képest leálltak lövöldözni egy végtelen hordányi zombit tök értelmetlenül. Az egész rész alatt tudtam, hogy valaki megmenti majd őket a végén, mert nem lehet a 8-as résznél vége a szériának, szal feszültség az nuku. Sztem ezt a készítők is érezték, ezért inkább a slow-mo csöcsökre koncentráltak.  :D

De mondjuk az egész részben a tanárnő volt a legidegesítőbb. Nekirohant ezerrel a hálónak, utána meg majdnem a falnak, lefullasztotta a kocsit, és még ruha is volt rajta. Fail.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Acchan

Prof. William

:lol: :lol:

Sztem mindenki olyan hülye volt abbana részben mint a valóságban... :) El bírok képzelni egy ilyen helyzetet.

Junchi

Quote from: Dreamcleaver on 2010-08-23, 19:54:06
De mondjuk az egész részben a tanárnő volt a legidegesítőbb. Nekirohant ezerrel a hálónak, utána meg majdnem a falnak, lefullasztotta a kocsit, és még ruha is volt rajta. Fail.

A tanárnő nem csak az egész epizód, hanem az egész sorozat legidegesítőbb karaktere imho, aki ráadásul még fanservice szempontból is harmatos...

Cloud

Quote from: Junchi on 2010-08-23, 20:40:49
Quote from: Dreamcleaver on 2010-08-23, 19:54:06

A tanárnő nem csak az egész epizód, hanem az egész sorozat legidegesítőbb karaktere imho, aki ráadásul még fanservice szempontból is harmatos...
Hát azokkal a mellekkel.... :D

Kraivan

Lehet én értek keveset a katonai kerítésekhez, de a Hummer tetejéről simán át lehetett volna ugrani, vagy szimplán átbújnak.

Meg most mi van Komuroval és a csajjal?
Már megint egy felesleges fél éves kerülő. Lépnek 10 métert és leugranak 3 méterről, vagy odébbmennek fél utcával. Ehhelyett egy tekljes várost kerülve fognak eljutni 2 méterrel odébb.

A 3 v 4. részben volt az alagút is? Mibe tartott volna átmenni a túloldalra, felsétálni a dombra, majd a túloldalt le.

Elég komolytalanok a drámai feszültségkeltésben.
Mondjuk inkább mell és bugyikról ez a sorozat is.
Ettől független várom a következő részt, de survival horror drámának ez már vérszegénnyé vált. Időtöltésnek még elmegy. Heti 20 percet simán megér.

Zen

HotD sose volt túlélő horror. ;) Mindig is a túlélők szellemi alkalmazkodásáról szólt (meg a fanserviceről).

BTW jó lett volna ha a rész alatt a támadó zombik száma se fluktuált volna állandóan.
&fmt=1

Prof. William

hát mivel a főhősek közül tuti nem hal meg senki (legalábbis max a vége felé) ezért erre eleve kevés esély volt. Ez inkább csak zombis világvégés anime de nem túlélők...

Ha mondjuk olyan Gantz féle "nem lehetne tudni ki hal meg legközelebb" stílusban nyomnák na akkor lenne túlélős...

Seismic

Bele kell élni az embernk magát az animébe..Mivan ha a kerítéstől függetlenül vannak zombik a túloldalon?Ha meg ot hagyják a kocsit akkor mivel harcolnak majd?előbb-utóbb elfogy a lőszer,más fegyó meg nincs mert a kocsiban maradt..Viszont ha kocsistól mennek át,akkor meg lehet h a kerítésen belül tényleg nem volt zombi,de most h áttörték,simán bemennek.

Dreamcleaver

Tehát a legjobb megoldás, hogy leparkoljuk a kocsit a kerítésen kívül, és elkezdünk lövöldözni, amíg el nem fogy a skúló vagy talán meg nem ment valaki.  :D

De most tegyük fel, hogy a kocsi motorjának kampec, a hálón meg valamiért nem tudnak átmenni (bár a kocsi tetejéről simán...), akkor sem értem, hogy Rei-t miért nem lehetett gyorsan visszavinni a kocsiba, és onnan lövöldözni. Miért kellett szinte mindenkinek KIMENNI a zombikhoz!

Hacsak a csávó nem akart nagyon profin eljárni, és megvizsgálni a csajt, hogy van e gerinctörése mielőtt cipelné, amit zavartak a zombik...vagy csak csöcsből akart tüzelni párat és kész.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Prof. William

Itt a kényelmes fotelban ülve és számítógépezve nehéz felmérni hogy ilyen helyzetben mit csinálna az ember. Megijedtek elöntötte őket az adrenalin és nem hoztak jó döntéseket. Sztem abban a helyzetben (eddig mindig segítettek egymásnak) fel sem merült bennük hogy nem mennek ki segíteni...

Az első pár percben cseszték el... Komuro nem hozta be Reit hanem leállt lövöldözni... Erre Busujima kiment segíteni de elszakadtak egymástól... Erre kiment Seko is hogy majd akkor ő segít... A sensei meg lefullasztotta a kocsit...

Katonatörténetek is szólnak arról hogyan mentek ki a katonák egymásnak segíteni a biztos halálba és eszükbe sem jutott hogy más megoldás is lehetne... Itt is ez volt... Csapatpszichózis... "Csakis együtt van esélyünk. Együtt kell maradnunk..." Mivel ez utóbbi három napban szinte zsinórban mentették egymás életét megfele teljesen érthető hogy ezt csinálták...

A pillanat hatására így döntöttek és rosszul... Ha nem lettek volna ott a tűzoltók akkor végük lett volna.
Valamint ekkor már minimum 3 napja nem aludtak rendesen szóval még az is bejátszhatott...

Dreamcleaver

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kraivan

Quote from: Prof. William on 2010-08-24, 02:05:51
Itt a kényelmes fotelban ülve és számítógépezve nehéz felmérni hogy ilyen helyzetben mit csinálna az ember. Megijedtek elöntötte őket az adrenalin és nem hoztak jó döntéseket. Sztem abban a helyzetben (eddig mindig segítettek egymásnak) fel sem merült bennük hogy nem mennek ki segíteni...

Az első pár percben cseszték el... Komuro nem hozta be Reit hanem leállt lövöldözni... Erre Busujima kiment segíteni de elszakadtak egymástól... Erre kiment Seko is hogy majd akkor ő segít... A sensei meg lefullasztotta a kocsit...

Katonatörténetek is szólnak arról hogyan mentek ki a katonák egymásnak segíteni a biztos halálba és eszükbe sem jutott hogy más megoldás is lehetne... Itt is ez volt... Csapatpszichózis... "Csakis együtt van esélyünk. Együtt kell maradnunk..." Mivel ez utóbbi három napban szinte zsinórban mentették egymás életét megfele teljesen érthető hogy ezt csinálták...

A pillanat hatására így döntöttek és rosszul... Ha nem lettek volna ott a tűzoltók akkor végük lett volna.
Valamint ekkor már minimum 3 napja nem aludtak rendesen szóval még az is bejátszhatott...
Nekem úgy tűnt h a katonalánynál igencsak jól szunyókált mindenki. Meg egy másik alváskör volt a kocsiban is.
Miután átrambózták a fél várost, pont egy ilyen triviálisan könnyű helyzetben hoznak szar döntést?
Az első részben barrikádot építettek, a szemétből csináltak menhelyet és fegyvert, egy baseball ütővel és egy szögbelövővel mentek aprítani, de most egy kocsi tetejéről átugorva, fél arzenállal mehettek volna, max visszajönnek később, hisz csak 1 saroknyira kell menniük (pink zsenicsaj háza), nem lett volna olyan messze hagyva az a kocsi.

Ez a rész a drama failről szólt, hogy legyen bullettime csöcsdoge, és h a srác a csaj mellén elsüljön párszor.

Mellékesen az ok, h nem surviver horror a manga, de azt nem ismerem.
Így nekem még az anime az. Van potenciál a sorozatban és a Zombieland című film óta meggyőződésem, h többévados szériát ki lehet hozni egy zombi apokalipszisből, anélkül h unná az ember.

Junchi

Emberek!!

Ez az anime erősen a "don't think, feel" kategóriába tartozik már az első perctől kezdve, szal rohadtul nem értem, miért próbáltok meg logikát vagy értelmet keresni benne lol. Tíz ujjam se lenne elég ahhoz, hogy összeszámoljam, hány logikai WTF volt csak ebben a nyolc epizódban...

Sosem az volt a HotD célja, hogy megváltsa a világot, illetve, hogy megreformálja a túlélőhorrort, mint műfajt vagy stuff. Alap gore-fanservice kompót a megszokottól kissé eltérő tálalásban és alapszituval. Ennyi.

(Btw QFT, amit Zen írt.)

Prof. William

Végre egy ember aki érti. :) Végül is mit várjon egy ember egy olyan sorozatban ahol zombiapokalipszis közben nagymellű csajok harcolnak animés túlzásokkal a zombikkal? Érthető hogy hősienk nem fogják Nieche totális egóparadoxonját megvitatni két harc között valamint nem hiszem hogy sok idejük van a lét-nemlét nagy kérdésivel foglalkozniuk a világvége közben...  A lényeg... VILÁGVÉGE - MELLEK - COOL FIGHTOK - SOK HARC - SOK VÉR - HUMOR - EGY CSIPETNYI DRÁMA. - aki ebbe többet akar belelátni az nem tudom mit akar. 

Ráadásul követik mangát szóval addig nincs baj...   

A Rosarioban pl én is dühös voltam mert egy nagyjából jó és izgalmas mangát csöcs-segg-fanservice fillesorozattá degradáltak. Itt nem ez a helyzet mert már manga is ilyen volt...

Junchi

Quote from: Prof. William on 2010-08-24, 12:16:38
A Rosarioban pl én is dühös voltam mert egy nagyjából jó és izgalmas mangát csöcs-segg-fanservice fillesorozattá degradáltak. Itt nem ez a helyzet mert már manga is ilyen volt...

Na ez meg a másik! :3

Szal jah, végre egy olyan fanservice-anime, amit nem qrnak a felismerhetetlenségig szét a mangához képest, hanem (majdhogynem) betűről-betűre követik is azt. Ritka fajta az ilyen, muszáj hát megbecsülnünk. ^^

Amúgy a Rainbow-val közösen osztozva nálam simán az év animéje, már csak azon egyszerű indok miatt, hogy képes lekötni, következésképp szórakoztat. És ez a lényeg!

Dot

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2010-08-24, 11:12:42
Emberek!!

Ez az anime erősen a "don't think, feel" kategóriába tartozik már az első perctől kezdve, szal rohadtul nem értem, miért próbáltok meg logikát vagy értelmet keresni benne lol.
"Don't think, don't feel... just watch the goddamn boobz and shut the fuck up!!!" inkább.
Én spec arra vártam, hogy a mangához képest valami normálisabbat nyújtanak az animuban. De így se gáz ez, legalább fanservicenek jó.. ha már másra nem  ;)

Prof. William

Quote from: LuckyDingo on 2010-08-24, 12:48:58
Emberek!!

Ez az anime erősen a "don't think, feel" kategóriába tartozik már az első perctől kezdve, szal rohadtul nem értem, miért próbáltok meg logikát vagy értelmet keresni benne lol.
"Don't think, don't feel... just watch the goddamn boobz and shut the fuck up!!!" inkább.
Én spec arra vártam, hogy a mangához képest valami normálisabbat nyújtanak az animuban. De így se gáz ez, legalább fanservicenek jó.. ha már másra nem  ;)

Én meg pont attól féltem hogy mangához képest éppen hogy még jobban szét fogják fillerkedni meg csöcsözni mint a rosariót. Mivel pedig ez nem valósult meg hanem 99%-os mangakövetés van így innentől nekem semmi bajom a sorozattal... Azt kaptam amit vártam.

Cloud

Emberek!!

Ez az anime erősen a "don't think, feel" kategóriába tartozik már az első perctől kezdve, szal rohadtul nem értem, miért próbáltok meg logikát vagy értelmet keresni benne lol. Tíz ujjam se lenne elég ahhoz, hogy összeszámoljam, hány logikai WTF volt csak ebben a nyolc epizódban...

Sosem az volt a HotD célja, hogy megváltsa a világot, illetve, hogy megreformálja a túlélőhorrort, mint műfajt vagy stuff. Alap gore-fanservice kompót a megszokottól kissé eltérő tálalásban és alapszituval. Ennyi.

(Btw QFT, amit Zen írt.)
Vér-csöcsök-humor-akció kombó. Nekem ez bőven elég hogy élvezzem a sorozatot. :D

Amúgy van még valami hasonló sorozat, amiben a fenti kombó található? :D