Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

Isley

Quote from: blackronin on 2016-05-03, 13:23:25
Quote from: Isley on 2016-05-03, 12:37:14
369

A GOD kapcsán itt bemutatottak illeszkedtek a világhoz, hogy az utolsó és végső kaja egyben a legnagyobb ragadozó is legyen.
Ez rendben van, de nem zavar téged, hogy GOD végül egy béka lett, ami kisebb ebihalakból áll össze?
Annyi minden mást el tudtam volna képzelni, de nem ezt.  ^^"

Másik meg az, hogy ez a nyelvtámadásos vadászat, legalábbis egyelőre, szinte megegyezik Midora harcmodorával.
Valami egyedibbre és érdekesebbre számítottam/számítok.

Hát igen. Soha az életben meg nem fordult volna a fejemben egy pillanat erejéig sem, hogy GOD egy béka legyen. Én is valami elrugaszkodottabbra gondoltam. És egészen ANOTHER-ig arra sem gondoltam, hogy a kaják között élőlények, főleg nem ragadozók lesznek, mert azok inkább a nyolc király. Ezt tényleg átgondolhatta volna még.

chilip

szerintem pofás, illeszkedik a Toriko "wacky" világához :D amúgy kicsit Midorás, az támad így a nyelvével

blackronin

370
Elég közömbös volt a fejezet számomra.
Nem volt rossz, de jó se.

Jiji halála annyira nem ütött, inkább csak egy felesleges mozzanat volt...
Megmutatni újra, hogy milyen veszélyes NEO. Mintha nem lettünk volna már ezzel tisztában Slime és Jirou halála után.  ^^"
Azt mondjuk nem értem, hogy Jiji a GOD elkészítési módját miért nem mondta el hamarabb Toriko-éknak.
Miért az utolsó pillanatban jut eszébe, hogy "A fenébe! Elfelejtettem elmondani, hogy miként főzzék meg a GOD-ot!"  :confused:

Toriko-ék pedig elég lazán kezelték GOD-ot. Mintha nem lennének tisztában azzal, hogy Acacia és Joie is oda tart.
Aztán néznek is a fejezet végén értetlenül...  :ejj:

A Shonen Jump ranking-ban a Toriko megint utolsó (ki tudja hanyadszor már), valamint a mangaeladások tekintetében is leszálló ágban van már egy ideje.
Szóval esélytelennek tartom, hogy ebből a helyzetből bármit is javítson már Mitsutoshi.

Isley

370

Alapvetően jó fejezet volt. A Gourmet Inflation mint magyarázat az Eight Kingshez hasonló bestiák létrejöttéhez, ötletes volt. Meg az art is remek volt, főleg a végén. De az a gond, hogy maga a sztori vonala nem tetszik már nekem sem egy ideje. Csak a kihagyott lehetőségeket látom. A fejezetekkel semmi gond, a gond az, hogy hamarosan vége.

blackronin

371
Volt egy-két király kép és jelenet, de összeségében egy dolog jött át nekem az egészből, ahogy olvastam:
Ez itt már a vég.
A Toriko manga elért az utolsó nagy megállóhoz, utána már a célegyenes jön.

Isley

371

Úgy tűnik, Jiji tehát azért csak most "mondta el" GOD elkészítésének módját, mert még annak is volt egy módja. Ennek hatására Toriko nagyon laza volt Acaciával szemben. Ez tetszett. Meg az, ahogy Coco mondta Acaciának, hogy ez már nem az ő érája.
Arra kíváncsi vagyok, hogy valami különösebb jelentése is volt annak, hogy Toriko azt mondta Joienak, hogy ő nem nyert, vagy csak a módját tartotta csalásnak és azért mondta ezt. Bár ha belegondolunk abba, hogy sem Jirou haláláról, sem Acacia hazugságáról nem tud még Midora, szerintem hamarosan visszatérhet. Az is tetszett, hogy kiderült, hogy GOD most a béka formájában van, ami csak egy fejlődési fokozat és még változni fog.

Isley

372

Volt itt minden. Tommyrod visszajött? Egy hányással? Oké...
Maguk a párosítások jó csatákat sejtetnek, remélem, hogy legalább ezekre lesz elegendő idő, mert ezekből lehetne jó pár jó fejezetet csinálni.

blackronin

Quote from: Isley on 2016-05-26, 20:47:27
372

Volt itt minden. Tommyrod visszajött? Egy hányással? Oké...
Maguk a párosítások jó csatákat sejtetnek, remélem, hogy legalább ezekre lesz elegendő idő, mert ezekből lehetne jó pár jó fejezetet csinálni.
Hát igen Tommyrod-ra nem számítottam.
Grinpatch pedig csak egy méreg-klón?
Mi lett az igazival? Coco legyőzte?

Nicely, Dores és Kuromado elővételével az a bajom, hogy már nagyon későn jött.
Már nem érdekel a küzdelmük, igazából nem is kellene, hogy veszélyt jelentsenek a Királyokra (akik megették Acacia menüjét, míg a 3 áruló nem).
Szóval összeségében inkább időhúzásnak érzem a szerepeltetésüket.

Acacia irritál minden egyes megszólalásával, így remélem, hogy Toriko alaposan elkeni az önelégült képét.

A GOD továbbra is unalmas nekem, reménykedtem hogy átalakul vagy ilyesmi, erre kiderül hogy megint a nyelvével támad.
Ötlettelen.

edit:
Ja és Toriko megint utolsó a ranking-ban.  :frown:

Isley

Quote from: blackronin on 2016-05-26, 20:53:22

Egy jó ideje csak arra panaszkodsz, hogy megyünk fejetlenül előre, most pedig időhúzásról beszélsz... Hogy is van ez?

blackronin

Quote from: Isley on 2016-05-26, 23:17:28

Egy jó ideje csak arra panaszkodsz, hogy megyünk fejetlenül előre, most pedig időhúzásról beszélsz... Hogy is van ez?

Az állításomat továbbra is fenntartom.

A 3 áruló behozása is fejetlenül menés előre, emiatt
Nicely, Dores és Kuromado elővételével az a bajom, hogy már nagyon későn jött.
Már nem érdekel a küzdelmük, igazából nem is kellene, hogy veszélyt jelentsenek a Királyokra (akik megették Acacia menüjét, míg a 3 áruló nem).
Gondolj csak bele, hogy mégis milyen problémát jelenthetnének Toriko-ékra...
De most őszintén. Mert semmi logika nem lenne benne, ha most hirtelen erősnek lennének bemutatva.

ÉS másrészről időhúzás, mert "foglalják" a helyet, hiszen mindegy hogy nyernek-e vagy sem, érdemi ráhatásuk nincs a történetre.
Ha hamarabb hozta volna be őket Mitsutoshi, mondjuk valamelyik Acacia menü arc keretében, akkor oké és érdekelt volna hogy mit tudnak.
De így komolytalan az egész.

edit: Tommyrod és Grinpatch
Bármennyire is örülök a megjelenésüknek, de szerepeltetésük csak fanservice, semmi több.
Tommy-nak megvolt a maga pillanata a Cooking Stadium idején, míg Grinpatch-ot simán elfelejtették.
Rossz kimondani ezt, de ez az igazság.

Egyébként tiszta Naruto utánérzésem van, mert Kishimoto is azzal "kedveskedett" a rajongóknak, hogy halott vagy teljesen elhanyagolt karaktereket hozott be a story-ban az utolsó pillanatban... a fanservice kedvéért.

chilip

Quote from: blackronin on 2016-05-27, 09:01:57
Egyébként tiszta Naruto utánérzésem van, mert Kishimoto is azzal "kedveskedett" a rajongóknak, hogy halott vagy teljesen elhanyagolt karaktereket hozott be a story-ban az utolsó pillanatban... a fanservice kedvéért.

és azok a karakterek hirtelen OP technikák birtokosai lettek, de ugyanúgy csak noname embereket tudtak kiszedni aztán beégtek a névvel is rendelkező karakterek ellen :D

Isley

Grinpachot nem elfelejtette Mitsutoshi, hanem a szerintem rákényszerített nagy rohanásban, ami egyébként egyértelmű oka a rankingben nagyon látható esésnek, egyszerűen nem lehetett integrálni a sztoriba őt. Amit mondasz igaz, a Bishokukai kemény játékosai és a NEO tagjai nagyszerű ellenfelek lehettek volna Acacia Összefogásos Menüjének gyűjtése közben. Viszont annak esélyétől, hogy ezeket külön arcban bemutassa, ahogy tette AIR, PAIR és ANOTHER esetében, megfosztották Mitsutoshit. Meg minket, hogy lássuk ezeket.

Biztos neked sem lehet egyszerű ilyeneket írnod a kedvenc vagy egyik kedvenc mangádra. Én viszont azért nem vagyok hajlandó kritikával illetni Mitsutoshit, mert minden problémánk abból fakad, hogy nem volt lehetősége a többi arc kidolgozására és ennek körülményeit pedig nem ismerhetjük. Borzasztó, hogy ez történt, és nem hiszem, hogy az ő döntése volt.

Annyit még hozzátennék, hogy ettől függetlenül Kuromado, Dores és Niceny még lehet jó ellenfél, ugyanis épp a nagy rohanás miatt simán lehetséges, hogy ők is jól "bekajáltak" például úgy, hogy használták időközben a Warped Kitchent.

blackronin

Quote from: Isley on 2016-05-27, 13:43:52
Biztos neked sem lehet egyszerű ilyeneket írnod a kedvenc vagy egyik kedvenc mangádra. Én viszont azért nem vagyok hajlandó kritikával illetni Mitsutoshit, mert minden problémánk abból fakad, hogy nem volt lehetősége a többi arc kidolgozására és ennek körülményeit pedig nem ismerhetjük. Borzasztó, hogy ez történt, és nem hiszem, hogy az ő döntése volt.
Mitsutoshi sajnos tényleg a körülmények áldozata, de neki alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez.
A manga menete és a története károkat szenvedett emiatt, ami borzasztó ránk, rajongókra nézve is.

Quote from: Isley on 2016-05-27, 13:43:52
Annyit még hozzátennék, hogy ettől függetlenül Kuromado, Dores és Niceny még lehet jó ellenfél, ugyanis épp a nagy rohanás miatt simán lehetséges, hogy ők is jól "bekajáltak" például úgy, hogy használták időközben a Warped Kitchent.
Elképzelhető, de az általad felvázoltak sajnos eléggé erőltetettnek tűnnek számomra.
Lehet, hogy jól meglep Mitsutoshi, de nem sok reményt látok erre a korábban felvázolt okok miatt.

chilip

LOL Toriko megtette NEO-t a meat dish-ének, piros pont jár a mangakának ezért :D

blackronin

Quote from: chilip on 2016-06-03, 06:08:06
LOL Toriko megtette NEO-t a meat dish-ének, piros pont jár a mangakának ezért :D
Hát ezen én is meglepődtem.  :D

Egyébként a fejezet maga jó volt, sok információval.
És jól értem akkor, hogy a 8 King most a GOD-hoz megy?
Mert ha igen, akkor fordulni fog a kocka Toriko-ék javára.

Isley

373

Ez jó ideje a legjobb fejezet volt. Remek volt a magyarázat a Gourmet Areak létrejöttéről. Azért ez nem semmi, hogy még a nevek is így el voltak tervezve évek óta és fel sem tűnt senkinek. Bravó!
Delorus és a többi Eight King érkezése nagyon látványos lesz. Toriko vs NEO pedig ezzel a meglepő végkifejlettel feltette a pontot az i-re. Így tovább, plusz kicsit lassítsunk.

blackronin

374
Hú, hát ez eléggé kaotikus fejezet volt...

A jó:
Klassz volt a magyarázat és tetszett Toriko vs NEO vs GOD harc folytatása.

És most jön a rossz:
Kuromadol-t lerendezték másfél oldal alatt (mi történt Dores-el és Nicely-vel?), Grinpatch és Tommyrod eltűnik (megint), Joie küzdelmét Coco-val, Sunny-val és Zebra-val nem is láttuk, valamint Ootake hirtelen csinál valamit GOD-dal.
Nagyon zavaros lett a vége és kapkodásnak éreztem az egészet...

chilip

wtf is toriko doing anymore? neo, majd átvált a blue nitrókra, majd hirtelen leszarja őket és god. ugrál össze vissza és a démonjai is ugrálnak belőle ki és be...

Isley

374

Toriko harca tetszett. Szert tett újabb képességre. Starjuné szintén. Ezek a részek élvezetesek voltak. Kíváncsi vagyok, hogy a harmadik démont mikor fogja előhívni.
Nem tudom Sunny, Coco és Zebra hol van. Gondolom, a következő fejezetben megtdujuk.

blackronin

Quote from: Isley on 2016-06-10, 09:00:52
Nem tudom Sunny, Coco és Zebra hol van. Gondolom, a következő fejezetben megtdujuk.
Hogy érted, hogy nem tudod, hogy hol vannak?  :confused:

Joie legyőzte őket, itt láthatóak mögötte a földön.

http://readms.com/r/toriko/374/3462/18

Írtam is, hogy Mitsutoshi teljesen átugrotta a küzdelmüket.

Isley

Quote from: blackronin on 2016-06-10, 10:31:54

Azt gondoltam, hogy csak Grinpatch meg Tommyrod azok, miután visszaváltoztak. Kicsit zavaros, hogy most mik is ők pontosan. Na mindegy. Nem értem. Ez a harc sem lesz bemutatva?

blackronin

Quote from: Isley on 2016-06-10, 11:10:34
Quote from: blackronin on 2016-06-10, 10:31:54

Azt gondoltam, hogy csak Grinpatch meg Tommyrod azok, miután visszaváltoztak. Kicsit zavaros, hogy most mik is ők pontosan. Na mindegy. Nem értem. Ez a harc sem lesz bemutatva?
Joie mondta, hogy a Back Channel-ben harcolt 1 órát Coco-val, Sunny-val és Zebra-val és okoztak neki pár kellemetlenséget.
De kb. ennyi, semmi konkrétat nem láttunk csak azt hogy legyőzve fekszenek a lábánál.
Most pedig Starjun fog harcolni Joie-val...

Grinpatch egy Poison Doll volt, így még mindig nem tudjuk hogy az igazi él-e vagy sem, Tommyrod pedig a Satan Hair-ből lett megidézve (Sunny képessége kicsit olyan, mint Alucard a Hellsing-ben... ha valakit felfal, akkor képes előhozni utána bármikor).

Nekem az a legfurcsább, hogy egy panelt sem láttunk Dores-ről és Nicely-ről.
Mert ha ők még annyit se kapnak, mint Kuromado, akkor kár volt elővenni őket újra...  ^^"

edit:
375
Korrekt fejezet volt, bár hogy egyszerre 4 szál fut (Komatsu + Ootake GOD megfőzése, Toriko vs PAIR és ATOM, Acacia vs GOD vs 8 Kings, Starjun vs Joie) így eléggé kaotikus az egész...
Toriko kék démonja pedig a másik univerzumból jöhetett, mint a Blue Nitro-k. Az Oni akkor a mostani univerzum démonja.
Akkor a harmadik démon miféle lehet?  :confused:
Starjun-os rész is egy kicsit fura volt, nem egészen értem hogy akkor most tudja Starjun hogy kik a szüleik vagy Joie-tól akarja megszerezni a tudást valahogy.

Isley

375

Igen, elég sok színtéren megyünk előre, ezért is jó a cím: "They're rushing". De miért kell ennyire? Tényleg jó fejezet volt, bár az nekem sem tiszta, hogy Starjun pontosan miről beszél. Annak viszont örülök, hogy magabiztos, jó  lenne, bár a Joie vs Midora után elég durva, ha le tudná győzni Joie-t.

A Toriko wikin az utolsó fejezeteket a "GOD arc" közé sorolják, hogy ez az arc követi az ANOTHER arcot. Ez gondolom nem hivatalos, de azért elég furcsán néz ki, hogy ez a negyedik kaja arc. Ha legalább még CENTER-t külön meg lehetne csinálni, az jó lenne.

Egyébként milyen másik univerzumról beszélsz? A Blue Nitro nem a Földről származik, átutaztak csillagrendszereket, de egy univerzum van.

blackronin

Quote from: Isley on 2016-06-17, 11:59:12
Egyébként milyen másik univerzumról beszélsz? A Blue Nitro nem a Földről származik, átutaztak csillagrendszereket, de egy univerzum van.
A 358-as fejezet elején mutatják, hogy a Blue Nitro-k a Gourmet Hole-t használva átmentek a Red Nitro univerzumba (a fordítás szerint).
Ebből következtettem, hogy van egy Blue és egy Red univerzum (és nem galaxisokat említettek, hanem univerzumokat).
A Piros Démon a Red univerzum legerősebbike (a magyarázat szerint), míg gondolom a Kék Démon a másik univerzumé.
Így jól magyarázható a két démon jelenléte, de a harmadiké nem.

Isley

A Gourmet Hole-ra emlékszem, csak valahogy ez a másik univerzum dolog nem akart összeállni nekem. Kár, hogy nincs más fordítás. A Tejútrendszer külső részébe érkezett meg azon keresztül a Blue Nitro, ezért gondoltam, hogy egy másik galaxisról volt inkább szó. De mindegy. Ha viszont tényleg több univerzum van, akkor kérdés, hogy a harmadik appetite demon honnan jött. Hogy került ide?
Valamint az, hogy úgy érezzük, hogy az egész manga a vége felé közelít, még talán az sem biztos. GOD mellett CENTER is egyre fontosabbnak tűnik. A harmadik démon univerzuma is talán fontos lehet. Szóval ezekkel még könnyen kezdhet valamit Mitsutoshi. az lenne az érdekes, ha kiderülne, hogy azért "siet" látszólag ennyire, mert még igazából közel sincs vége, és csak majd most jönnek a nagyobb dolgok.

Isley

376

Király fejezet volt. Derous támadása brutál volt. Starjun továbbra is magabiztos. A bajom az, hogy megint túl sok minden történt, de legalább látványos volt.

blackronin

Quote from: Isley on 2016-06-23, 23:02:25
376

Király fejezet volt. Derous támadása brutál volt. Starjun továbbra is magabiztos. A bajom az, hogy megint túl sok minden történt, de legalább látványos volt.
Pont leírtad, amit én is akartam.
Pörög a harc, Mitsutoshi nem akar lassítani.

blackronin

377
Bambina és a többiek jól harcoltak Acacia-val, de azért ők se úszták meg sértetlenül a küzdelmet.
Teppei akkor most fel akarja áldozni magát, hogy Toriko megehesse a GOD-ot?
Kár lenne érte, ha ő is meghalna...

Isley

377

Sky Deer enyhén kemény. Őt mindig élmény látni.
Annyira egyértelmű volt, mégsem gondoltam rá... Ez lehet a megoldás: Torikonak kell hamarabb megennie GOD-ot és úgy legyőzheti NEO-Acaciát.

chilip

hát... nothing happens: the chapter, legalábbis ilyen érzésem volt az olvasása közben :/